WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewcznki, my dziś troszkę intensywny dzień.. przemeblowanie, sprzątanie, 2 prania, 3 prasowania i wcieczka na obchody do miasta, później kawka w kawiarni i obiadek w restauracji..teraz odpoczywam.. tylko naszykować małego do przedszkola i owsiankę na jutro mi zostało do zrobienia..

no i napisałam listę rzeczy potrzebnych do Sanatorium.. znaczy nie mam pojęcia, co należy zabrać, poza rzeczami oczywistymi.. macie pomysł?

jutro z Tymkiem do lekarza i badania..a po południu do gina i podglądanie nexta+ omówienie mojego stanu..

co do ćwiczeń.. ostatnio na potreningu.pl dużo kobiet po ciąży wstawia swoje "metamorfozy" i.. też tak chcę.. pominę fakt, że po porodzie czeka mnie kilka zabiegów ginekologicznych, no i na sport będę musiała znaleźć czas i dieta..do chrzcin - ok. 3 m-ce o porodzie chciałabym wyglądać jak ludź :)

moja siostra teraz waży 50kg (162cm), po 2 synach miała nadwagę 7kg (w porównaniu z tym ile ważyła przed ciąża, dla niej to nadwaga..)- całkowicie zrezygnowała z pieczywa.. dużo pije wody, ogranicza ryż/ makaron; owoce do godz. 17; zero soków, no i wyeliminowała cukier.. schudła w 4 m-ce, aż w szoku jestem.. teraz mieści się w 34, ostatnio dała mi ciuchy, w których chodziła przed zmianą..

piękne rzeczy dziewczyny robicie.. moja siostra ma też fechtunek do tego typu dzieł, pięknie też szyje.. ostatnio mi sukienkę uszyła w jeden dzień! zazdroszczę!

Ari temat pracy bardzo ambitny, choć właśnie śliski..

ja swojemu siostrzeńcowi podpowiedziałam temat na pracę badawczą z dziedziny biologii, na temat: "Zachcianki w I trymestrze ciąży a płeć dziecka"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:33

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Już pisałam kiedyś - za nią nie przepadam, ale ćwiczenia są ok ;)

Właśnie oglądam film ze ślubu mojej koleżanki... od jutra dieta i ostre ćwiczenia :P
    Hehe ja też tak uważam i najbardziej to lubie kilera chodakowskiej i detocell
    Ale od dwóch miesięcy nie ćwiczę :(
    Chyba znów zaczne...no to rogal wciągnięty i dwa kawałki 3 bita...masa kalori, ale chyba juz od jutro chodakowska plus odstawiebnie słodyczy...ech to ostatnie jest najtrudniejsze...\
    Mąż mi się rozchorował, znów ma bóle brzucha...więc chyba nie pójdziemy do kina..ale nawet mi się niechce więc mi to na rękę;p

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 bit to był mój ulubiony łakoć doki nie spróbowałam nowego batonika chyba z Wawelu (ci od Jacków i Pawełków) - nazywa się Orzechowy i ma nadzienie z masła orzechowego, trochę słonawy. Już zrobiłam mu reklame w pracy i teraz każdy wcina. Ale to kaloryczny killer :P

A, wczoraj kupiliśmy sobie z S scrabble, coś nas napadło, pojechaliśmy wieczorem do sklepu i kupiliśmy. No i póki co jesteśmy w scrabblowym nałogu :)

Misia, o co to Twojemu mężowi dolega?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 17:45

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mamy scrabble, osttanio zaczelismy kupować różne gry, fajnie pograć a imprezkach;) mamy rubikub, scrabble, eurobiznes, activity (polecam) :)

momo1009 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)
    Jakiś czas temu kupiliśmy też sobie tarczę do lotek, ale taką nieelektroniczna, liczyć trzeba. Tyle że nie gramy za często, bo jest trochę głośna, zwłaszcza wieczorem (sąsiedzi, rury.... ;))

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma celiakę, ale uważamy co jemy i staramy sie jeść bezglutenowo...
    Byliśmy na objedzie u teściów i jedlismy zrazy..no chyba, ze surówka, która była kupna miała skrobię...ostatnio , mam problem z surówkami, bo każda ma w skaładzie skrobie modyfikowaną ( czytaj mąkę) masakra. JAdł później moje ciasto 3 bit, ale tu uważałam i dałam same bezglutki...nie mam pojęcia co mogło mu zaszkodzić :(
    Ale nie mówi nawet Marcinowi, bo będzie, ze na teściową go napuszczam...wiecie jak jest...

Zaczynam mierzyć szyjkę..i wydaje mi się, że jeste wysoko, twarda i zamknięta...ale może skoro ją dosięgne to jest nisko..kurcze szkoda, że nie ma opisane ile centymetrów oznacza nisko, a ile wysoko, ale penie każda ma inaczej...

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ mam pytanie jak u Twojego męża wykryto celiakę? Czy wystarczyło samo badanie krwi? Ma to od urodzenia, czy dopiero w dorosłym wieku to wykryto?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, a jakie ty masz cykle- ilu dniowe?? podgladałam Twój wykres...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę Wam Misia z tą celiakią, ale na pewno dajecie radę. Pierwszy raz usłyszałam o niej będąc jeszcze dzieckiem, ciocia choruje. A teraz podobnie mąż koleżanki z pracy (notabene powinna jakoś teraz rodzić :)). Stąd wiem, ze wyrzeczeń sporo :/.

Kurcze, ja sobie odpuściłam badanie szyjki właśnie przez to, że nigdy nie byłam pewna jak ją interpretować

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Nie zazdroszczę Wam Misia z tą celiakią, ale na pewno dajecie radę. Pierwszy raz usłyszałam o niej będąc jeszcze dzieckiem, ciocia choruje. A teraz podobnie mąż koleżanki z pracy (notabene powinna jakoś teraz rodzić :)). Stąd wiem, ze wyrzeczeń sporo :/.

Kurcze, ja sobie odpuściłam badanie szyjki właśnie przez to, że nigdy nie byłam pewna jak ją interpretować
    Super wiadomość..czytałam gdzieś, że celiaka powoduje niepłodność, wiec maż zdecydował się na badanie nasienia.
    Jest nadzieja :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Super wiadomość..czytałam gdzieś, że celiaka powoduje niepłodność, wiec maż zdecydował się na badanie nasienia.
    Jest nadzieja :)
    O, nawet nie wiedziałam :). Ale K to żywy, obserwowany co dzień na własne oczy dowód na to, że im się udało :)
    No i w drugą stronę ciocia jest matką dwójki dzieci, i nawet każde z nich ma już swoje dzieci :D

EDIT2
    Ale badanie nasienia oczywiście nie zaszkodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:13

Misi@ lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Misi@ mam pytanie jak u Twojego męża wykryto celiakę? Czy wystarczyło samo badanie krwi? Ma to od urodzenia, czy dopiero w dorosłym wieku to wykryto?
    Wykryto u niego 4 lata temu...schudł nagle przez 3 miesiące 20 kg..miał biegunki, zwracał i nie mógł jeść...
    Mąż ma fajnego chirurga, który myślał, ze to rak zołądka, pobrał próbki ( wycinki) z żołądka w czasie gastroskopi i wówczas okazało się, ze chory jest na celiakę..po 3 latach stosowania diety jest super...Przytył i wygląda już jak człowiek a nie jak szkielet. Ale oststnio od jakiegoś czasu znów się męczy :(
    Z krwi podobno nie są dokładne więc polecam pobranie wycinków.

A ten lekarz, którego mamy jest świetny, jak robił mi gastroskopie, to na przemian płakałam i się śmiała..tak mnie rozśmieszał :)

Blondi ja mam problem z cyklami najkrótszy w tym roku to 20 dniowy najdłuższy 60dniowy. Ale zazwyczaj mam jeden dłuzszy a kolejny krótszy...więc myślała, ze ten będzie 30 dniowy, ale chyba sie przeliczyłam :(

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dokładnie jak mąż tej koleżanki. Dopóki nie dowiedzieliśmy się co mu dolega, byliśmy przerażeni tym jak schudł. Ale zaczął stosować dietę i już jest ok :). Jakoś bardzo tego nie analizowałam, ale chyba niedługo potem zaszli w ciążę :)

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    To dokładnie jak mąż tej koleżanki. Dopóki nie dowiedzieliśmy się co mu dolega, byliśmy przerażeni tym jak schudł. Ale zaczął stosować dietę i już jest ok :). Jakoś bardzo tego nie analizowałam, ale chyba niedługo potem zaszli w ciążę :)
    Super :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu masz nieregularne cykle? policystyczne jajniki? tarczyca?

ale jestem głodna...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja jak badałam szyjkę i była wysoko, to musiałam porządnie "sięgnąć", wepchnąć palce naprawdę głęboko.. zobaczysz różnice, gdy będzie badać szyjkę regularnie..pierwsze cykle są najtrudniejsze :)

Blondik lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, Twój Króliczek ma już 23 tygodnie, jak ten czsa leci...moja Ala też tyle by miała prawie;( ah;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam linka, bo jadę z płyty DVD :)! Kupiłam na Allegro, chyba dychę dałam, bo toto jeszcze z lat 90tych :D. Ale pewnie gdzieś w necie znajdziesz, na "chomikuj" może?
    W każdym razie Sindi nazwała płytę "Kształtuj swoje ciało" i są na nim 2 zestawy ćwiczeń po 40minut i jeden 15minutowy, jeśli nie masz czasu. Ja robię na przemian zestawy 40minutowe :).
    Potem wydała jeszcze jakieś 2 płyty (w tym jedną specjalnie dla mam - jak wrócić do formy po urodzeniu dziecka), ale tych już nie mam. Pierwsza wystarczy mi w zupełności :D!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a czemu masz nieregularne cykle? policystyczne jajniki? tarczyca?

ale jestem głodna...
    Mam skłonnosci do policystycznych jajników i co jakiś czas torbielik się wytwarza. Na karcie ze szpitala mam rozpoznanie; zaburzenia funkcji podwzgórzowo- psysadkowej, zaburzenia funkcji janików, hiperprolaktynemia czynnościowa...ale nie wiem co to oznacza...:( miałam zapisanego dupka, ale go nie bralam, bo miałam podwyższoną próbę wątrobową a przy tym nie można. A dowiedziałam się, że mam macicę przodozgiętą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Misi@ ja jak badałam szyjkę i była wysoko, to musiałam porządnie "sięgnąć", wepchnąć palce naprawdę głęboko.. zobaczysz różnice, gdy będzie badać szyjkę regularnie..pierwsze cykle są najtrudniejsze :)
    mnie też się wydaje, że muszę wepnąć cały palec, żeby coś dodknąc...ale powiem Wam, że musiałam się przełamać żby się badać;p
    Ech w czwartek idę po zastrzyk ..już minąl miesiąc :(

‹‹ 2870 2871 2872 2873 2874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ