X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oooooo a tego to nie słyszałam :) Ja też zdawałam na psychologię i nawet zdałam ale miejsc nie było :/ Za słaba byłam chyba. Ale jak pomyślę o tych pytaniach na egzaminie to do tej pory się uśmiecham , nigdy w życiu nie pisałam tak dziwnego egzaminu :D
    Anuśka do Łodzi zdawalas? Ja też zdałam ale się nie dostałam z powodu braku miejsc i też pytania były odjechane :-D
    Na psychologie zdawałam 2 razy na UMCS i raz do Łodzi, i teraz myślę że na szczęście się nie dostałam bo by się teraz okazało ze należę do tych 85%

Misi@ lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    momo, to ja Cię pobiję w tych rekordach.. do tej pory - ok. 9 lat nie odebrałam dyplomu, także z drugiego kierunku, robionego w trakcie pierwszego.. nie był mi potrzebny, bo wybierałam się na studia do Stanów:)

wpatrywanie sie w wykresy to normalka.. każda z nas to przechodzi..

No to rzeczywiście :)

Właśnie w tym wpatrywaniu się w wykres zauważyłam u siebie jeden paradoks. Przed samą @ wiadomo, że przy braku cierpliwości można zrobić test. Ale w tym czasie między owulka a powiedzmy 10 dpo jedyną zapowiedzią ciaży są objawy. Ponieważ jednak mnie już niemal wszystkie objawy w stylu zmęczenie zawiodły, jedynej szansy upatruję w mdłościach, bo tych to chyba nigdy nie miałam. Jakkolwiek to brzmi przez połowę cyklu mam nadzieję, że w końcu będzie mi się chciało rzygać ;)

Blondik lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco - pytania są zawsze odjechane "kiedy Rosjanie wystrzelili w kosmos pierwszą sondę? (data dzienna)", "Kto należał do Grubej Trójki?" i sa to pytania z Wrocławia, nie z Łodzi :)

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka - łącze sie z toba w bólu bo mam taki sam dzis dzien :/ dlatego malo dzis pisze tutaj :/

Maniuś - trzymam mocno kciuki ! :))) ja mam bardzo niskie temp. w ciazy 37 osiagam dopiero przy 10 godzinie ;) Wczesniej to ciagle 36.i cos.. A mi twoj wykresik sie bardzo podoba ! :)

Mona wpisuje cie do naszej listy ! :D

MANIEK, Mona_M lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cati przydadzą się bardzo te kciuki... Staram się nie dać emocjom i choć to trudne to narazie jakoś daje rade.. Te niskie temp sprowadzają mnie na ziemię i nie pozwalają pomarzyć a karzą czekać spokojnie jeszcze tylko ok 8-10 dni i powinnam wiedzieć.

marnut, cati lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze ze na chlodno wszystko przyjmujesz lepiej sie milo zaskoczyc niz bardzo rozczarowac.

JA juz ten cykl ktory tak obstawilismy serduszkami chcialam wziąć na skreslenie mowie no coz trudno trzeba isc dalej porobic badania zobaczyc moze co mozna jeszcze zrobic by poprawic mozliwosci .

A czemu 8-10 ? Test pozytywny to wyjdzie ci w 14dpo ? no chyba ze czekasz na termin @ to nie wiem kiedy i jak dlugie masz cykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:38

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek czeka do małpy, bo widoku jednej kreski nie zniesie.

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy @ masz termin ?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta tabela chorerna :D? Anastazja się zapodziała na czas dłuższy i już burdel z testowaniem :). Z FB trza będzie ściągnąć.
    Maniek chyba razem ze mną testować będzie 17.11 :) (o ile nie przyjdzie @).

PS GBURKU???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 04:57

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no od dzis jestes gburek :D bo lubisz ponarzekać :D
    znalazłam nawet kota gburka - >
    6bb4ff33630134aegen.jpg

Robie znow liste zauwazylam ze Mari - ma ktos z nia kontakt? ona sie udziela jeszcze na fb ? albo tu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:28

małaMyszka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D Chętnie dołączę, w styczniu stuknie mi 29 zimek, do końca 2014 roku mam cichą nadzieję, że się uda, jednak patrząc na to jak mój organizm się ze mnie nabija, wątpię, żeby coś wyszło...
    Co miesiąc rozczarowanie i większa blokada...
    W tym cyklu skupię się też na pomiarach :D od jutra zaczynam mierzyć temperaturę. Obserwacja samej siebie jest zadziwiająca, czasami przerażająca, niekiedy czuję, że w końcu robię coś dla siebie.
    Wstaję rano tylko po to, żeby sprawdzić tempkę. Opisuję w zasadzie wszystko. Co boli, co nie boli, jakie badania robię. W piątek idę na monitoring, bo to 9 dzień cyklu. Moja gin chce zobaczyć czy sytuacja się powtórzy. Jeśli nie uda się do grudnia to czeka mnie HSG :-(
    Poronienie w 2009 r. i od tego czasu bez prób.
    Cykl starań liczę od sierpnia tego roku, bo wtedy spadło TSH do 1,114 - to 4 cs. Bez "kalendarzyka" próbujemy od grudnia 2013 r.

No to się przedstawiłam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej MalaMyszka ; )
    probowalas tez jak sadze testow owulacyjnych ? :) jak nie to spróbuj one tez w miare okreslaja czy cykl jest owulacyjny czy tez bez.
    No i powodzenia w tym cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:30

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Hej MalaMyszka ; )
    probowalas tez jak sadze testow owulacyjnych ? :) jak nie to spróbuj one tez w miare okreslaja czy cykl jest owulacyjny czy tez bez.
    No i powodzenia w tym cyklu :)

Cykle mam bardzo regularne, owulacja jest zawsze lewostronna, od ok. 2 lat nie czuję prawego jajnika jak owuluje. Wcześniej było raz lewo raz prawo, teraz tylko z lewej. Pęknięcie pęcherzyka też czuję i wiem kiedy dokładnie pęka. Dzięki temu nigdy nie miałam potrzeby, żeby test owu robić.
    Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że jestem niedrożna. A od kilku cykli nie widzę rozciągliwego śluzu jak kiedyś miałam ( ciągnął się tak, że zastanawiałam się, czy moja szyjka nie żuła przezroczystej gumy do żucia ), a teraz nic. Wodnisty jest, ale nie jest rozciągliwy. Być może też dlatego, że współżyjemy codziennie od prawie roku :-( oczywiście z przerwami na @

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Choco - pytania są zawsze odjechane "kiedy Rosjanie wystrzelili w kosmos pierwszą sondę? (data dzienna)", "Kto należał do Grubej Trójki?" i sa to pytania z Wrocławia, nie z Łodzi :)
    może i tak. Na UMCS-ie w Lublinie pytania były z historii. Też odjechane zresztą. W Łodzi były bardziej w stylu tych wymienionych przez Ciebie.

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest mozliwe , tak wiec trzeba sie przebadac :) i zobaczyc co tam w trawie piszczy , moze trzeba wlasnie zrobic hsg to nie takie straszne :) a moze pomoc.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę chyba poczekać do grudnia, bo nie chcę naciskać u mojej gin. i tak jest bardzo wyrozumiała. Tydzień temu zauważyłam plamkę krwi i spanikowałam, bo myślałam że to implantacja. A jak w piątek dostałam @ to płakałam jak nigdy przez ponad 3 godziny ...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :-D
    Lara wszystkiego najlepszego :-)
    Malamyszka witaj :-)
    To jeszcze się pochwalę odnośnie waszych talentów twórczych, ja troszkę robiłam biżuterię. M.in. zrobiłam sobie biżu na ślub z perełek i kryształków Swarovskiego :-) nie jest to może jakość która można sprzedawać ale tą ślubna ludzie chwalili :-D
    Teraz mówię dobranoc, jutro pierwszy dzień pracy po urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:46

małaMyszka, cati, konwalianka, LaRa lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco jak bym siebie czytala :D tez sobie bizu zrobilam na slub ! z tym wyjatkiem ze ja nie robilam wczesniej zadnej bizu ta mi sie spodobala i chcialm by ktos mi ja zrobil ale okazalo sie ze nikt nie umie wiec sie wzielam za to sama , a pokaz swoja ? :)
    to moja ->
    http://images66.fotosik.pl/358/5240737802e9027e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 00:56

Blondik, Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    :D no od dzis jestes gburek :D bo lubisz ponarzekać :D
    Po czym wnosisz :D?

Przymusowa bezsenność mnie dziś dopadła - syn ząbkuje i co chwilę się budzi :/.

Choco - te pytania właśnie są z historii :D. Odjechanej historii XXw ;D.

Myszka - witaj

LaRa - wszystkiego naj :***

małaMyszka, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Robie znow liste zauwazylam ze Mari - ma ktos z nia kontakt? ona sie udziela jeszcze na fb ? albo tu ?
    Ale że co Mari? Marissith - pisała tu na wątku nawet dziś :D.

cati lubi tę wiadomość

‹‹ 2872 2873 2874 2875 2876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ