My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
to i ja się przywitam.. mam za soą spore podróże.. z młodym na badaniach - stres oczywiscie, później zakupy i dopiero teraz jem 2 śniadanie i piję kawkę podczytując Was, kochane
Lena, ale się cieszę, że zdecydowaliście się na badania..
Anuśka, jestem pewna, że już wykaże, czasem i ciążowe już wychodzą przecież
Czarnula, zdrówka dla synka
Maniek, nie dramatyzuj, ładnie to wyglada..
a ja próbuję pakować, szykować..uff
a o 15 po małego i na wizytę do gina, podejrzeć nextaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:49
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Ja wiem, wiem, bo ja po alkoholu jestem głuptak totalny
Hi hi u szwagierki ostatnio całe popołudnie małego ssaka nosiłam z nadzieją że mój organizm zrozumie aluzję
No wiesz, przy odchudzaniu to też pić się nie powinno - puste kalorie
Ale to inny powód będzie, coś tak czuję
Ja na ręce nie chciałam wziąć, ale napatrzeć się napatrzyłamSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Anuśka wrote:A co Ty chcesz od tej tempki? Był ładny spadek w 6dpo a teraz spokojnie rośnie... Bardzo ładnie to wygląda
bo gdzieś poczytałam (albo ktoś mi powiedział) że na zagnieżdzenie jeśli temp spada to powinien był spadek jednodniowy i na kolejny dzień wzrost-ale taki spory, czyli powinien być skok tem a u mnie niby rośnie w ślimaczym tempie i boje się że już po faworkachjakaś się pesymistyczna robię w obawie żebym nie popadła chyba w chandre jak małpa przyjdzie..taki system obronny.
hehe z tym piciem to różnie bywa...w weekend brat z bratową mnie odwiedzili pili driny a ja nie - bo mi się nie chciało-ale moja bratowa od razu z podejrzeniami na boku zapytała czy coś się święci:) ...no taki mają radar ci ludzie jakby picie było obowiązkowe:)
Anuśka jak chcesz się zczochrać to bete zrób (ale długo czekasz bardzo) albo w TEN dzień zrób sikańca i będzie wiadomo jużManiek
-
Anuśka wrote:Oj kobietki zaczęłyście temat o którym ja myślę od wczoraj... Mam w sobotę sporą imprezę i zastanawiam się czy pić czy nie.... Myślałam o becie ale musiałabym ją dzisiaj zrobić żeby mieć na piątek (nie wiem czemu tak długo
) Jak myślicie czy w 11dpo beta już coś pokaże???
Anuśka tak, ja robiłam betę 9dpo.
A test sikany robiłam 10dpo i wyszedł ledwo cień.
Beta pewniejsza.Anuśka lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Anuśka, jestem pewna, że już wykaże, czasem i ciążowe już wychodzą przecież
a ja próbuję pakować, szykować..uff
a o 15 po małego i na wizytę do gina, podejrzeć nexta
No to chyba zrobię tą betkęKonwalianka a na ile wyjeżdżacie???
-
konwalianka wrote:
Maniek, nie dramatyzuj,
Konwalia to mój ulubiony cytat z filmu polskiego yyyy zapomniałam jaki tytuł, wypowiada go Jan Frycz do Danuty Stenki ...ta scena jest niesamowita...
ale masz rację dostaje małpiego rozumu już.trzeba się ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:55
Maniek
-
Witajcie
Anuśka, mnie w I cyklu starań z OF dopadła upierdliwa angina, nic nie pomagało, ale jak internistka usłyszała, że mogę być w ciąży przed przepisaniem antybiotyków kazała mi iść na betę. Było to nie później niż 5-6 dpo, a ona też zanim doszła do wniosku, że jest sens, porobiła sobie jakieś obliczenia w głowie (jaka mogłabyby byc beta, gdyby do zapłodnienia już doszło). Więc warto
No to... wzmożone KCIUKI!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:07
Anuśka lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
MANIEK wrote:konwalianka wrote:
Maniek, nie dramatyzuj,
Konwalia to mój ulubiony cytat z filmu polskiego yyyy zapomniałam jaki tytuł, wypowiada go Jan Frycz do Danuty Stenki ...ta scena jest niesamowita...
ale masz rację dostaje małpiego rozumu już.trzeba się ogarnąć
"Nigdy w życiu"
Cała scena, prawie cały film - majstersztyk.Asiula86, MANIEK, Mona_M lubią tę wiadomość
********Gang 18+********
nick nieaktualny
-
MANIEK wrote:dokładnie "nigdy w życiu" uwielbiam ten film ...pewnie dlatego że pałam miłością platoniczną do Stenki:)...to film dzięki któremu się odstresowuję i nigdy mnie nie nudzi:)
Książka Grocholi też jest genialnie napisana, płakałam ze śmiechu.
Właśnie sobie przypomniałam drugi ulubiony cytat: "Wiedziałam, że jesteś moją najlepszą przyjaciółką" - Stenka do Joasi Brodzi po tym jak tamta powiedziała coś odnośnie nowej żony Frycza, że przytyje czy coś tego typu. Były czasy, że co chwilę sobie to z przyjaciółką cytowałyśmy
MANIEK lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
witam się poweekendowo i już pracowo
Maniek z taką mantrą w podpisie musi być pozytywne zakończenie!
Czarnula, Mona zdrówka dla młodych
Konwalia udanej wizty! ps. poza ciepłą czapką i szalikiem nic mi nie przychodzi konkretnego do głowy co warto spakować
Anuśka życzę dłuższego rozstania z %
Kroko, Smoczyca już półmetek, wow!
Myszka witaj!
więcej nie pamiętam... aaaa piękne ozdoby i biżuteria laski - zdolniachy!
konwalianka, Mona_M, małaMyszka, Anuśka, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Ale mam tylko test 25 to nie sądzę żeby coś pokazał... A plan mam wyluzować i nie ograniczać alko, więc muszę mieć pewność
Ale skoro twierdzisz że jutrzejszy test mógłby coś pokazać to dzisiejsza beta chyba też powinna
to mysle ze cos juz tam by sie pokazalo
bo Tobie chyba dosc pozno wyszeld pozytywny test sikniec co nie ?? -
MANIEK wrote:bo gdzieś poczytałam (albo ktoś mi powiedział) że na zagnieżdzenie jeśli temp spada to powinien był spadek jednodniowy i na kolejny dzień wzrost-ale taki spory, czyli powinien być skok tem a u mnie niby rośnie w ślimaczym tempie i boje się że już po faworkach
jakaś się pesymistyczna robię w obawie żebym nie popadła chyba w chandre jak małpa przyjdzie..taki system obronny.
hehe z tym piciem to różnie bywa...w weekend brat z bratową mnie odwiedzili pili driny a ja nie - bo mi się nie chciało-ale moja bratowa od razu z podejrzeniami na boku zapytała czy coś się święci:) ...no taki mają radar ci ludzie jakby picie było obowiązkowe:)
Anuśka jak chcesz się zczochrać to bete zrób (ale długo czekasz bardzo) albo w TEN dzień zrób sikańca i będzie wiadomo już
kazda z nas jest inna i nie da sie przewidziec ..MANIEK lubi tę wiadomość
-
ja dopeiro wrocilam z funduszu.. kufa nie no po porstu stwierdzam ze do kontroli bior ajakis kretynow ktorzy nic nie wiedza.. wywalili nam ze nie mamy w umowie podywkonawstwa a mamy w systemie podwykonawce..tyle ze oni na podstawie tego systemu robia umowy i aneksy ..
u nas to jest zgloszone u niehc nie ..widac jak sie orientuja i jak kopiuja umowy ..;/ a nam poznije szargaja nerwy ;/ -
Krokodylica wrote:Anuśka tak, ja robiłam betę 9dpo.
A test sikany robiłam 10dpo i wyszedł ledwo cień.
Beta pewniejsza.Trzymajcie kciuki
Ania_84, Mona_M, LaRa, ara, marnut, MANIEK, cati, Krokodylica, Asiula86, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:a jakbyss jutro zrobila bete ?? bylby 12 dpo
to mysle ze cos juz tam by sie pokazalo
bo Tobie chyba dosc pozno wyszeld pozytywny test sikniec co nie ??
A z tą betą to ostatnio jak chciałam robić to mi babka powiedziała że trza 2dni czekać na wyniki bo w labie się nie wyrabiają... Debilizm jakiś, ale na piątek chciałabym mieć odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:50
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:No to jadę
Trzymajcie kciuki
a cos mam przeczucie ze gdzies w glebi czujesz ze to fasolek