My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
choco wrote:Ja też mówię Dzień Dobry i Miłego Członka
Co tam u Was dobrego dziewczynki ?
Odkładamy dziś wszystkie zmartwienia na bok i szukamy pozytywów... Już raz, dwa bez ociągania.
Konwalianka może tak po starej znajomości mogła byś nam trochę morskiej bryzy nałapać w słoiczki ? Bo to podobno jeden z niezbędnych elementów przy zafasolkowaniu
Ok lunatykuje do czajnika kawusie sobie dobić i owsianeczkę
Choco jak robisz owsiankę???? Podobno bardzo zdrowa a ja tego w życiu nie jadłam
Ale masz świetny podpischoco lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Hi hi poczekaj aż się zacznie zastanawiać... Ja taki obrazek widziałam kiedyś jak mąż stoi nad zlewem zawalonym brudnymi naczyniami i zastanawia się co się tu zmieniło i dochodzi do wniosku, że chyba mu się gdzieś żona zapodziała
Tak myślałam, żeby zrobić, ale boję się, że będzie zły: raz, że pojechałam sama, dwa, że nic mu nie powiedziałam... i później do końca życia będzie mi to wypominał...
Ale też czuję, że muszę się gdzieś stąd wyrwać. W szczególności w przyszłym tygodniu, jak będę rozmyślała - udało się, czy się nie udało...
Dwa-trzy dni rozłąki dobrze nam zrobi
Znacie jakiś fajny nocleg w Gdańsku?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Anuśka wrote:Choco jak robisz owsiankę???? Podobno bardzo zdrowa a ja tego w życiu nie jadłam
Ale masz świetny podpis
Kupiłam taką zwykłą owsiankę, dodałam pestki słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, żurawinę suszoną, pokrojone suszone morele. Wszystko zmieszalam i zamknelaam w słoiku
Cztery łyżki zalewam szklanką mleka, dodaje szczyptę soli i od chwilu zaagotowania gotuje ok 2-3 minut. Czasem cynamonem posypie, czasami dodam łyżkę miodu.
Ale teraz jestem w pracy więc spróbuje zrobić w mikrofali, pierwszy raz , zobaczymy co wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 08:51
Anuśka lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
Widzę, że koleżanki już napisały list do św. Mikołaja
Arienna lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
nick nieaktualnyHej skarby............dziękuję za wsparcie, jesteście kochane naprawdę, tyle życzliwości jaka od Was płynie - przekłada się na ciepło w koło mnie:)
noc jak wiadomo, nieprzespana
dzwoniłam wczoraj na agatową i wolne terminy to II połowa grudania:(
na karowej to samo:(
Białystok (prywatna klinika którą wczoraj "molestowałam" o wolny termin - jedyna klinka do której raz w miesiącu przyjeżdża specjalista od serduszek płodu) dzwoniła dzisiaj i umówiła mnie na 29.11 - boszzzzzzzzzzzzzzzzz całe dwa tygodnie:( wiem, lepsze to niż grudzień....
sprzęt na którym robił usg jest bardzo dobrej jakości, ale nie jest specjalistyczny.......usłyszałam tylko, że teraz to NIE CHODZI o potwierdzenie, czy jest wada, tylko jak WIELKA ona jestech..........
-
marnut wrote:
Ara - kurka wodna, następna co jak murzyn na pasach - pojawia się i znika! A najlepiej wpaść, polajkować i nic nie napisać! Co Ty tam wymyśliłaś z tą pracą? rzuć w cholerę jak Ci przeszkadza z nami pisać!
ostatnio ktoś ładny cytat zapodał "szanuj szefa swego bo możesz nie mieć żadnego" i ja się tego trzymam póki co
-
nick nieaktualnyara wrote:ostatnio ktoś ładny cytat zapodał "szanuj szefa swego bo możesz nie mieć żadnego" i ja się tego trzymam póki co
!
Malenq -w Twoim brzuszku Kosia jest bezpieczna, choć wiem, że te 2 tyg to wieczność dla Was. Trzymam kciuki za wizytę i za zdrówko małej!
Malenq, ara lubią tę wiadomość
-
hej laski, miłego członka w dniu dzisiejszym
ja dalej mam podwyższoną temperaturę w piwnicacha @ oczywiście taka aby aby, w sumie jakby jej nie było... jak skończę plamic to pójdę chyba do gina na kontrolę
-
nick nieaktualnydziewczynki dziękuję za super fluidy, oddzwoniła do mnie jedna z prywatnych klinik z Wawy i na TĄ sobotę mnie wcisnęli:)
Asiula86, Arienna, Mona_M, MANIEK, choco, ara, marnut, Nieukowa, Lamama, LaRa, Anuśka, konwalianka, Pati Belgia, Blondik, marissith, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:dziewczynki dziękuję za super fluidy, oddzwoniła do mnie jedna z prywatnych klinik z Wawy i na TĄ sobotę mnie wcisnęli:)
Super!
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzeMalenq lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Malenq wrote:dziewczynki dziękuję za super fluidy, oddzwoniła do mnie jedna z prywatnych klinik z Wawy i na TĄ sobotę mnie wcisnęli:)
to wspaniale...tylko teraz ćwicz ZEN jak to Mamut nasz mówi...tylko spokój nas uratuje. Sobota nadejdzie za chwilę
i dzień dobry wszystkimMalenq lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyMarlenq - trzymam kciuki, żeby o ile jest wada okazała się błaha :*
Ale wiem co czujesz mi przed porodem też lekarz powiedział, że dziecku dziwnie bije serce, strasznie nierówno, ale uspokoił, że po porodzie może wszystko wrócić do normy i na szczęście tak jest.
No a raz po USG najadłam się takiego strach, jak mi powiedział baran jeden że dziecko ma dużo za dużą głowę w stosunku do ciała i że co prawda wody tam nie ma ale coś jest nie tak. Płakałam nie spałam i w końcu poszłam do tego lekarza co mi usg od początku robił i ten stwierdził, że wszystko jest ok, tylko syn o 4 tyg. większy niż wskazuje termin miesiączki.
Będziemy z Filipem tzrymać mocniej kciuki za Kosię :*
Arienna - bosz co za pies hahahaha
Konwalijka - zazdraszczam morza.
Asiula - trzymam kciuki za bliźniaki
A tak w ogóle to Miłego Członka.
Chyba się od Was uzależniłam
Zalewa mnie śluz płodny, tylko jak tu dalej męża do serduchowania zachęcić po takim maratonie?
Ostatnio mnie unikał, pokłóciłam się z nim,powiedziałam, że będę bogata bo wynalazłam doskonały środek antykoncepcyjny - termometr.
A wyciągnęłam z niego w końcu, że on się boi o swoje plemniory a właściwie o to że może ich nie mieć skoro nie zachodzę.
Pogadałam wyjaśniłam.......
Całuję mocno :* idę robić bombkę.
AAAA Lamama pokaż świecznikiMalenq, Asiula86, Blondik lubią tę wiadomość
-
Mona_M wrote:Marlenq - trzymam kciuki, żeby o ile jest wada okazała się błaha :*
Ale wiem co czujesz mi przed porodem też lekarz powiedział, że dziecku dziwnie bije serce, strasznie nierówno, ale uspokoił, że po porodzie może wszystko wrócić do normy i na szczęście tak jest.
No a raz po USG najadłam się takiego strach, jak mi powiedział baran jeden że dziecko ma dużo za dużą głowę w stosunku do ciała i że co prawda wody tam nie ma ale coś jest nie tak. Płakałam nie spałam i w końcu poszłam do tego lekarza co mi usg od początku robił i ten stwierdził, że wszystko jest ok, tylko syn o 4 tyg. większy niż wskazuje termin miesiączki.
Będziemy z Filipem tzrymać mocniej kciuki za Kosię :*
Arienna - bosz co za pies hahahaha
Konwalijka - zazdraszczam morza.
Asiula - trzymam kciuki za bliźniaki
A tak w ogóle to Miłego Członka.
Chyba się od Was uzależniłam
Zalewa mnie śluz płodny, tylko jak tu dalej męża do serduchowania zachęcić po takim maratonie?
Ostatnio mnie unikał, pokłóciłam się z nim,powiedziałam, że będę bogata bo wynalazłam doskonały środek antykoncepcyjny - termometr.
A wyciągnęłam z niego w końcu, że on się boi o swoje plemniory a właściwie o to że może ich nie mieć skoro nie zachodzę.
Pogadałam wyjaśniłam.......
Całuję mocno :* idę robić bombkę.
AAAA Lamama pokaż świeczniki
Mona, lubię to za te bliźniakiAle w tym cyklu jest jeden pęcherzyk, więc na bliźniaki marne szanse
I nie dziękuję, żeby nie zapeszyćSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
Malenq to dobrze że udało się szybko wizytę zapisać. Słyszałam że jedną z najlepszych specjalistów od serca płodu jest Marzena Dębska z Pracowni Diagnostyki Prenatalnej w Szpitalu Bielańskim.
Generalnie będę cię wspierać myślami w weekend...
Ps. witam się niezbyt_porannnie. Jak zwykle w robocie nic mi się nie chce, ale daję radę bo po pomarańczach mdłości mi ustąpiły -
nick nieaktualny
-
Wywołana do tablicy, wlazłam na moment. Świeczniki? Wrzucę fotki jak znajdę chwilkę ale to takie 5-minutowe bzdurki. Wrzuć bombeczki, ja dziś jadę kupić kulki styropianowe i zaczynam znowu maziać magikiem i kłuć szpilkami, lubię to jednak robić mimo kontuzji
Za chwilkę wyjeżdżam do stomatologa( mam nadzieję, że będę mogła mówić po wizycie) i później na zebranie rady rodziców. No więc będzie co robić a wieczorem muszę odpalić maszynę i zwęzić spodnie, młodemu poskracać nogawki, bo ciągnie po ziemi i takie tam bzdury.
Dziwnie dziś się czuję. Jakoś tak gorączkowo. Rano przed piątą miałam 36,38 i nie wiem już sama czy to były zwidy czy też zaczyna wzbijać się do góry, bo dzień wcześniej spadła do 36,15 a jeszcze wcześniej o różnych porach a wskazywała 36,28 i to bez znaczenia która była godzina. Wczoraj wieczorem było wzorowo. "Forma zalana", teraz czekać na efekty ;-P
Wzięłam dziś donga rano i po południu myślę też wezmę.
Jutro może skoczy ta temperatura, co by znaczyło, że coś tam się ruszyłoŚciskam WAs mocno.
Malenq powiem tak, znam dziewczynę, której córcia w wieku 6 miesięcy, może nawet mniej wtedy miała dostała zawału. Okazało się, że po tygodniu na sercu nie ma nawet minimalnej skazy. Zawał był ale u maleństwa szybko się wszystko goi i naprawia. Jestem dobrej myśli.
To były powikłania poprzeszczepowe. Noemi dzisiaj biega i funkcjonuje jak każdy dzieciaczek. Kosia będzie zdrowa czy z pomocą lekarzy, czy samo się wyrówna wszystko. Ściskam.
Malenq, Blondik lubią tę wiadomość
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
Malenq lubi tę wiadomość