Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale obliczyłam że przyszły test (lub okres) powinnien być 24 grudnia, może w wigillę pozytywnie przemówi test

nick nieaktualny, momo1009, Arienna, cati lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja właśnie dostałam okres, i oficjalnie zaczynam 3 cykl starań :( jest mi smutno i zajadam się czekoladą
    Tulę..Lady moze też zmień sobie awatara to trochę sobie humorek poprawisz :) Pomyśl co by mogło zastąpić tę rudowłosą boginię :)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Brzusiol to ja już mam XD
    Wiesz dobrze jaki mam na myśli :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    O tym też nie myślałam :D Bo to kaczka-dziwaczka ;)
    W takim razie to zupełnie co innego :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, któraś mi mówiła że popołudniu to nie ma sensu mierzyć temperatury, to kiedy mam mierzyć ? Czekam na mój 3 termometr tym razem kupiłam bez rtęci XD to sie nie stłucze, bo nie trzeba wymachiwać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde laski, taki mam okres że hej.... takich skrzepów to ja w życiu nie miałam, wiem wiem to normalne w pierwszym cyklu, ale powiem wam ciężko się funkcjonuje jak przy każdym ruchu mnie zalewa :( a jeszcze muszę jechać do spółdzielni ech wypiję kawę i pojadę pomimo wszystko

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kurde laski, taki mam okres że hej.... takich skrzepów to ja w życiu nie miałam, wiem wiem to normalne w pierwszym cyklu, ale powiem wam ciężko się funkcjonuje jak przy każdym ruchu mnie zalewa :( a jeszcze muszę jechać do spółdzielni ech wypiję kawę i pojadę pomimo wszystko
    Ja tak mam co cykl..nie mogę napisać, że co miesiąc, bo mam różne cykle :p

A boli Cię..ja nic nie mogę robić przez dwa do trzech dni tak mam :(
    Tulę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna ja prawie całe życie miałam takie @.....szkoła, studia, praca.....nosiłam tampony i podpaski i zmieniałam co h, czasem co pół..........
    więc współczuję i 3mam kciuki aby z każdą godziną, każdym dniem malała Twoja @.....

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiem, któraś mi mówiła że popołudniu to nie ma sensu mierzyć temperatury, to kiedy mam mierzyć ? Czekam na mój 3 termometr tym razem kupiłam bez rtęci XD to sie nie stłucze, bo nie trzeba wymachiwać.
    To chyba o mnie chodzi.
    Temperaturę powinno się mierzyć zaraz po przebudzeniu, jeszcze zanim wstaniesz z łóżka. Najlepiej dokładnie o tej samej porze (max pół godziny różnicy) i po min. trzech przespanych godzinach.
    Takie pomiary sa najbardziej miarodajne, bo w ciagu dnia to co robisz, jesz, czy się stresujesz czy nie bardzo wpływa na wynik.
    A w pomiarach to nie pojedyncza temperatura jest istotna tylko różnice między nimi w cyklu czyli skoki i spadki.
    Próbuj w tym cyklu jak tylko skończy się @, to szybko wchodzi w nawyk :)

********Gang 18+********
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    zaraz po przebudzeniu i to tak od razu bez wstawania i o stałej porze, ja z racji tego że mój małż wstaje do pracy na 8 lub na 7.3o nastawiam sobie budzik na 6 mierze tempkę, trochę jeszcze podrzemię i wstaję z mężem. Niestety to się też tyczy soboty i niedzieli ;) ale zawsze po zmierzeniu można zasnąć ponownie

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tak mam co cykl..nie mogę napisać, że co miesiąc, bo mam różne cykle :p

boli, Blondik (chyba) mówiła że pierwszy okres po też taki miała, lekarz mówił za to ze przy pierwszej @ po, się jeszcze endometrium może złuszczać

przeżyję ale nie powiem nie jest łatwo :P bo uczycie przy wstawaniu jest obrzydliwe :/

ewebii4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

ja umieram zawsze 2, 3 dnia, nie raz trafia mi się okres tak silny że mnie paraliżuje na jeden dzień wtedy się wyka ketonal i po 3 godzinach człowiek jest wstanie iść do toalety

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie zazdroszczę tych @ dziewczynki, sama raczej nie miewam zbyt obfitych.
    Arienko z tego co tu czytałam teraz to u Ciebie "typowa" reakcja organizmu, trzeba to przetrwać..

********Gang 18+********
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Próbuj w tym cyklu jak tylko skończy się @, to szybko wchodzi w nawyk :)

taki mam zamiar, dlatego się pytam :) dzięki za odpowiedz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Oj to nie zazdroszczę tych @ dziewczynki, sama raczej nie miewam zbyt obfitych.
    Arienko z tego co tu czytałam teraz to u Ciebie "typowa" reakcja organizmu, trzeba to przetrwać..
    wiem po części nawet się ciesze bo znaczy to że organizm wraca do siebie, a mnie bardzo zależy na tym prezencie od Mikołaja :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    boli, Blondik (chyba) mówiła że pierwszy okres po też taki miała, lekarz mówił za to ze przy pierwszej @ po, się jeszcze endometrium może złuszczać

przeżyję ale nie powiem nie jest łatwo :P bo uczycie przy wstawaniu jest obrzydliwe :/
    No to mnie zmartwiłyście. Dobra już nie biadolę w środę będę u lekarza to zapytam.
    Ja jak już miałam @ to nie mogłam chodzić z bólu. Dlatego toto co było i co Was męczyłam tak mnie zdziwiło.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Właśnie wróciłam od gina i doopa jest... Z męża wynikami jest super ale moje sa nieciekawe wiec w następnym cyklu bedzie inseminacja. We wtorek mamy wizytę żeby umówić sie na badanie drozności jajowodów i omówić plan przygotowania do inseminacji. Dostałam dzis pregnyl bo miałam pęcherzyk ale juz nie liczę na nic... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:33

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuuu Pati :( :* ale wierzę, że wszystko będzie dobrze:) jest plan działania - a TO bardzo ważne, nie błąkacie się "jak we mgle".........

pęcherzyk jest? jest, więc pregnyl i do dzieła:)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kurde ostatnio jak zmieniłam avatara to zaszłam, może teraz też zmienić, jak myślicie?
    No ja właśnie wzięłam przykład z Ciebie bo Isis to bogini płodności :D

nick nieaktualny, Arienna lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowy awatar mam i ja! przedstawiam Wam sprytną arę :D

cati, nick nieaktualny, momo1009, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 2980 2981 2982 2983 2984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ