X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wszystkie po ostatnich porządkach odpoczywają ;)

Na obiad dziś serwuję kurczaka po chińsku z ryżem :). Nie ma się czym chwalić bo sos kupny, czyli pewnie nie jest arcyzdrowy, ale bardzo nam smakuje.

Malenq, a tak poza tym jak Ty się czujesz?

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq ja wczoraj się wyżywałam kulinarnie więc na obiad mamy do wyboru: rosół, karkówkę z pieczarkami, pieczoną szynkę (wyczesane mięso linkowane kiedyś zdaje się przez nieukową - uwielbiam Cię za ten przepis :*) oraz resztę pieczonego kuraka z wczoraj, na deser jaglankowe brownie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:38

momo1009, nick nieaktualny, Nieukowa lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :D Ara ja bym chyba sedesu nie odstapila na jeden dzien jak bym miala to zjesc XD na sama mysl.. odrazu tecza.....

momo1009, nick nieaktualny, ara lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    malenq ja wczoraj się wyżywałam kulinarnie więc na obiad mamy do wyboru: rosół, karkówkę z pieczarkami, pieczoną szynkę (wyczesane mięso linkowane kiedyś zdaje się przez nieukową - uwielbiam Cię za ten przepis :*) oraz resztę pieczonego kuraka z wczoraj, na deser jaglankowe brownie :D

Wow :D :D :D
    Podrzuć ten fajny przepis, też chętnie spróbuję :)

PS. Przez chwile zastanawiałam się co to jest linkowane mięso, cóż... nie jestem żadnym master chefem więc wcale mnie nie zdziwiło, ze takie jest, tylko to ja sie nie znam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:43

Nieukowa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chillibite.pl/2013/07/doskonay-pulled-pork.html
    tylko ja jeszcze nie robiłam tego dłużej niż 4h - mój piekarnik działa jak chce niestety ale i tak mega ;) a i robiłam z połowy porcji

cati toż mówię, że do wyboru a nie jedno po drugim :P

momo chodziło mi, że nieukowa linka tu wrzucała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:44

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    momo chodziło mi, że nieukowa linka tu wrzucała :P

Haha, wiem wiem, zaraz się zorientowałam, ale naprawdę takie było moje pierwsze wrażenie :D.
    Przepis wydaje się super, będę robić!

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się nawet dobrze - jeżeli mowa o fizycznym aspekcie ciąży...jedynie Kośka - dokazuje - a to boli........jak głaszczę brzuch to głaszczę jej plecki, pupę, kark i potylicę...jak wypina się koło lewej piersi to pupa, jak dostaję kuksańce w prawy bok, to rączki i nóżki, a w mojej prawej pachwinie ma głowę.....
    wczoraj lekarka palcem jeździła po brzuchu i pokazywała mi JEJ kręgosłup heheheh
    psychicznie staram się podnieść, pierś do przodu i do boju....

a tak bawiłam się w sobotę z moim staruszkiem Ringo (uwielbia łapać śnieżki, przy tym padając na swoją pupę, potem tarza się w śniegu i takie efekty):
    97d0c2c415bf7599m.jpg
    mniej więcej przedwczoraj tak wyglądał, a zdjęcie jest zimy 2013/2014

OMG dziewczyny pyszności serwujecie:) ja dzisiaj mam takiego lenia, że chyba na jajecznicy się skończy..........:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:48

momo1009, Anastazjaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano polecam, naprawdę smaczne, będę na pewno wykorzystywać jako marynatę do pieczonych mięs :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chora.... Boli mnie głowa i wszystkie mięśnie.... Chyba jakiś wirus mnie dopadł

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anas......zdrówka :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara - powiedz to moim oczom ;D one to najchetniej by wszystko wtrąbily tylko gorzej ze ostatnio nie wiele moge jesc bo odrazu mdli :P

MAlenq - ja dzis tez bym tylko w lozku lezala ... a musze obiados zrobic :/ ale chyba mielone zrobie to na kilka dni bedzie.

u nas sniegu nie ma ale jest przymrozek wiec i tak bialo wszedzie ;) -6'C
    ceb96ee57876b87b.jpg

nick nieaktualny, Pati Belgia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, beszka, nick nieaktualny, momo1009, konwalianka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja chora.... Boli mnie głowa i wszystkie mięśnie.... Chyba jakiś wirus mnie dopadł
    wirus - fasolek
    dosc powszechny przypadek :) cale szczescie szybko mozna go wykryc , niestety zostaje na 9 miesiecy . Ale z tego co mi wiadomo mozna to zakceptowac bo w sumie wiecej plusow niz minusow tak wiec czekamy na diagnoze :D

nick nieaktualny, Anastazjaaa, Giussta, momo1009 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wwwwwwwwwwwwwwwwwwoooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwww śliczna choinka........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak fajnie tak nacieszyć oczy:)
    lekki przymrozek to ja lubię, NIE LUBIĘ jak za oknem mam -35C.....

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - ciesz ciesz do woli :D kazdemu polecam laczenie zlotego i czerwonego.
    Wszystkie bombki oraz lancuchy by IKEA :P chyba nawet choinke tam kupilismy xD

jeszcze brakuje gwiazdki na górze bo wisi u mnie w sypialni ;D lubie jej swiatlo :D ale pozniej przeniose ja do salonu na choinke :)

no - 35 to człowiekowi rzesy zamarzają ... tez tego nie lubie .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ara - powiedz to moim oczom ;D one to najchetniej by wszystko wtrąbily tylko gorzej ze ostatnio nie wiele moge jesc bo odrazu mdli :P

MAlenq - ja dzis tez bym tylko w lozku lezala ... a musze obiados zrobic :/ ale chyba mielone zrobie to na kilka dni bedzie.

u nas sniegu nie ma ale jest przymrozek wiec i tak bialo wszedzie ;) -6'C
    ceb96ee57876b87b.jpg
    Cati śliczna choinka. Tez mnie kusi żeby ubrać ale jeszcze poczekam. Muszę najpierw porządki świąteczne zaplanować. Bo u mnie to tak z domu wynioslysmy z siostrami, ze jak sie nie narobili przy porządkach to święta inaczej pachną ;-) zawsze wszystkie szafki i szafeczki sie sprząta, szafy, schowki, ogród, okna, poprostu od a do z. Teraz troszkę ciężej bedzie, ze względu na to, ze Sebastian chory wiec nawet jak wyjdzie ze szpitala to u mamy większość czasu będę spędzała bo boimy sie go samego zostawiać ale jakoś to ogarne. Potrzeby tylko dobry plan porządków świątecznych :-) ale tak myśle, ze chyba na 6 grudnia juz choinkę przed domem ustroje. Tak mnie kusi:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was śnieg, mróz i choinki a u mnie to
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/94c8cdd3-43e8-48b5-b870-740af9c41e31_zpse7e6c841.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:31

nick nieaktualny, momo1009, cati, Blondik, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Cati super choineczka..ja uwielbiam połączenie czerni ze zlotem i mam nawet kilka takich ozdób NS choinkę..a co tam kto mi zabronił.

Malenq masz uroczego psiaka :)
    Mari a te jabłka to pełen odlot:)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara fajnie ze ci sie przepis spodobal. ja przezylam osobista tragedie bo nażarlam sie go jak mialam najgorsze mdlosci i mam od tego czasu awersje az mnie cofa jak o nim mysle a to takie dobre :(

Cati bardzo gustowna choineczka!

Malenqu ale sniegu! a ja tak kocham snieg! Psiak jak widac tez ;)

nick nieaktualny, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie ogłaszam, że mam pierwszą zachciankę ciążową - pierwszy raz w życiu zjadłam śledzia, ba! sama go kupiłam bo strasznie mi się chciało ;)
    No to teraz jeszcze chce dwie kreski w piątek i pozamiatane

momo1009, LaRa, Anastazjaaa, Nieukowa, cati, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Giussta, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super;) śledzik lubi pływać;), ale skoro to zachcianka...;)

co tu dzisiaj tak cicho? wszyscy ubierają choinki?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ