X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wszystkie po ostatnich porządkach odpoczywają ;)

Na obiad dziś serwuję kurczaka po chińsku z ryżem :). Nie ma się czym chwalić bo sos kupny, czyli pewnie nie jest arcyzdrowy, ale bardzo nam smakuje.

Malenq, a tak poza tym jak Ty się czujesz?

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq ja wczoraj się wyżywałam kulinarnie więc na obiad mamy do wyboru: rosół, karkówkę z pieczarkami, pieczoną szynkę (wyczesane mięso linkowane kiedyś zdaje się przez nieukową - uwielbiam Cię za ten przepis :*) oraz resztę pieczonego kuraka z wczoraj, na deser jaglankowe brownie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:38

momo1009, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :D Ara ja bym chyba sedesu nie odstapila na jeden dzien jak bym miala to zjesc XD na sama mysl.. odrazu tecza.....

momo1009, Malenq, ara lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    malenq ja wczoraj się wyżywałam kulinarnie więc na obiad mamy do wyboru: rosół, karkówkę z pieczarkami, pieczoną szynkę (wyczesane mięso linkowane kiedyś zdaje się przez nieukową - uwielbiam Cię za ten przepis :*) oraz resztę pieczonego kuraka z wczoraj, na deser jaglankowe brownie :D

Wow :D :D :D
    Podrzuć ten fajny przepis, też chętnie spróbuję :)

PS. Przez chwile zastanawiałam się co to jest linkowane mięso, cóż... nie jestem żadnym master chefem więc wcale mnie nie zdziwiło, ze takie jest, tylko to ja sie nie znam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:43

Nieukowa lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chillibite.pl/2013/07/doskonay-pulled-pork.html
    tylko ja jeszcze nie robiłam tego dłużej niż 4h - mój piekarnik działa jak chce niestety ale i tak mega ;) a i robiłam z połowy porcji

cati toż mówię, że do wyboru a nie jedno po drugim :P

momo chodziło mi, że nieukowa linka tu wrzucała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:44

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    momo chodziło mi, że nieukowa linka tu wrzucała :P

Haha, wiem wiem, zaraz się zorientowałam, ale naprawdę takie było moje pierwsze wrażenie :D.
    Przepis wydaje się super, będę robić!

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się nawet dobrze - jeżeli mowa o fizycznym aspekcie ciąży...jedynie Kośka - dokazuje - a to boli........jak głaszczę brzuch to głaszczę jej plecki, pupę, kark i potylicę...jak wypina się koło lewej piersi to pupa, jak dostaję kuksańce w prawy bok, to rączki i nóżki, a w mojej prawej pachwinie ma głowę.....
    wczoraj lekarka palcem jeździła po brzuchu i pokazywała mi JEJ kręgosłup heheheh
    psychicznie staram się podnieść, pierś do przodu i do boju....

a tak bawiłam się w sobotę z moim staruszkiem Ringo (uwielbia łapać śnieżki, przy tym padając na swoją pupę, potem tarza się w śniegu i takie efekty):
    97d0c2c415bf7599m.jpg
    mniej więcej przedwczoraj tak wyglądał, a zdjęcie jest zimy 2013/2014

OMG dziewczyny pyszności serwujecie:) ja dzisiaj mam takiego lenia, że chyba na jajecznicy się skończy..........:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:48

momo1009, Anastazjaaa, Misi@, marissith, Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano polecam, naprawdę smaczne, będę na pewno wykorzystywać jako marynatę do pieczonych mięs :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chora.... Boli mnie głowa i wszystkie mięśnie.... Chyba jakiś wirus mnie dopadł

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anas......zdrówka :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara - powiedz to moim oczom ;D one to najchetniej by wszystko wtrąbily tylko gorzej ze ostatnio nie wiele moge jesc bo odrazu mdli :P

MAlenq - ja dzis tez bym tylko w lozku lezala ... a musze obiados zrobic :/ ale chyba mielone zrobie to na kilka dni bedzie.

u nas sniegu nie ma ale jest przymrozek wiec i tak bialo wszedzie ;) -6'C
    ceb96ee57876b87b.jpg

Malenq, Pati Belgia, Misi@, marissith, beszka, Mona_M, momo1009, konwalianka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja chora.... Boli mnie głowa i wszystkie mięśnie.... Chyba jakiś wirus mnie dopadł
    wirus - fasolek
    dosc powszechny przypadek :) cale szczescie szybko mozna go wykryc , niestety zostaje na 9 miesiecy . Ale z tego co mi wiadomo mozna to zakceptowac bo w sumie wiecej plusow niz minusow tak wiec czekamy na diagnoze :D

Misi@, Anastazjaaa, Giussta, momo1009 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wwwwwwwwwwwwwwwwwwoooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwww śliczna choinka........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak fajnie tak nacieszyć oczy:)
    lekki przymrozek to ja lubię, NIE LUBIĘ jak za oknem mam -35C.....

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - ciesz ciesz do woli :D kazdemu polecam laczenie zlotego i czerwonego.
    Wszystkie bombki oraz lancuchy by IKEA :P chyba nawet choinke tam kupilismy xD

jeszcze brakuje gwiazdki na górze bo wisi u mnie w sypialni ;D lubie jej swiatlo :D ale pozniej przeniose ja do salonu na choinke :)

no - 35 to człowiekowi rzesy zamarzają ... tez tego nie lubie .

Malenq lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ara - powiedz to moim oczom ;D one to najchetniej by wszystko wtrąbily tylko gorzej ze ostatnio nie wiele moge jesc bo odrazu mdli :P

MAlenq - ja dzis tez bym tylko w lozku lezala ... a musze obiados zrobic :/ ale chyba mielone zrobie to na kilka dni bedzie.

u nas sniegu nie ma ale jest przymrozek wiec i tak bialo wszedzie ;) -6'C
    ceb96ee57876b87b.jpg
    Cati śliczna choinka. Tez mnie kusi żeby ubrać ale jeszcze poczekam. Muszę najpierw porządki świąteczne zaplanować. Bo u mnie to tak z domu wynioslysmy z siostrami, ze jak sie nie narobili przy porządkach to święta inaczej pachną ;-) zawsze wszystkie szafki i szafeczki sie sprząta, szafy, schowki, ogród, okna, poprostu od a do z. Teraz troszkę ciężej bedzie, ze względu na to, ze Sebastian chory wiec nawet jak wyjdzie ze szpitala to u mamy większość czasu będę spędzała bo boimy sie go samego zostawiać ale jakoś to ogarne. Potrzeby tylko dobry plan porządków świątecznych :-) ale tak myśle, ze chyba na 6 grudnia juz choinkę przed domem ustroje. Tak mnie kusi:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was śnieg, mróz i choinki a u mnie to
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/94c8cdd3-43e8-48b5-b870-740af9c41e31_zpse7e6c841.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:31

Malenq, momo1009, cati, Blondik, Mona_M, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Cati super choineczka..ja uwielbiam połączenie czerni ze zlotem i mam nawet kilka takich ozdób NS choinkę..a co tam kto mi zabronił.

Malenq masz uroczego psiaka :)
    Mari a te jabłka to pełen odlot:)

Malenq lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara fajnie ze ci sie przepis spodobal. ja przezylam osobista tragedie bo nażarlam sie go jak mialam najgorsze mdlosci i mam od tego czasu awersje az mnie cofa jak o nim mysle a to takie dobre :(

Cati bardzo gustowna choineczka!

Malenqu ale sniegu! a ja tak kocham snieg! Psiak jak widac tez ;)

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie ogłaszam, że mam pierwszą zachciankę ciążową - pierwszy raz w życiu zjadłam śledzia, ba! sama go kupiłam bo strasznie mi się chciało ;)
    No to teraz jeszcze chce dwie kreski w piątek i pozamiatane

momo1009, LaRa, Anastazjaaa, Nieukowa, cati, Misi@, Malenq, Giussta, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super;) śledzik lubi pływać;), ale skoro to zachcianka...;)

co tu dzisiaj tak cicho? wszyscy ubierają choinki?

marissith lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ