X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, że skopiuję Wam to co napisałam dla brzuchatek z Gangu z Belly...
    ale padam na pyszczek...

ps. CZARNA dobrze zaopatrzony TOPAZ w Siedlcach macie hehehee

"niestety moja niunia ma potwierdzoną bradyarytmię....zostałam poinformowana, że poród prawdopodobnie cc, do tego zabiorą mi ją od razu na kardiologię, bo będą musieli podłączyć na 12h na ktg (czy jakoś tak) - takie echo noworodka, po czym ustalą jak wielka zmiana........bo tylko po porodzie można to orzec, bo już za bardzo zaawansowana ciąża jest - to badanie TRZEBA robić między 18-22tc, wtedy lekarze są wstanie zobaczyć i opisać całe serce, ściany, komory i mogą dostrzec takie zmiany.......
    teraz Kosia jest za duża - z resztą dowiedziałam się że prawdopodobnie będzie ponad 4kg, bo teraz ma 2300 więc w niecały tydzień przytyła 100gr....KLUSKA JEDNA...

buziaczki i miłej nocki:)

ps. i jeszcze zemdlałam im na leżance - uprzedzałam, że nie mogę na plecach długo leżeć i nie zdążyłam powiedzieć, że mam "mroczki".....:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    przepraszam, że skopiuję Wam to co napisałam dla brzuchatek z Gangu z Belly...
    ale padam na pyszczek...

ps. CZARNA dobrze zaopatrzony TOPAZ w Siedlcach macie hehehee

"niestety moja niunia ma potwierdzoną bradyarytmię....zostałam poinformowana, że poród prawdopodobnie cc, do tego zabiorą mi ją od razu na kardiologię, bo będą musieli podłączyć na 12h na ktg (czy jakoś tak) - takie echo noworodka, po czym ustalą jak wielka zmiana........bo tylko po porodzie można to orzec, bo już za bardzo zaawansowana ciąża jest - to badanie TRZEBA robić między 18-22tc, wtedy lekarze są wstanie zobaczyć i opisać całe serce, ściany, komory i mogą dostrzec takie zmiany.......
    teraz Kosia jest za duża - z resztą dowiedziałam się że prawdopodobnie będzie ponad 4kg, bo teraz ma 2300 więc w niecały tydzień przytyła 100gr....KLUSKA JEDNA...

buziaczki i miłej nocki:)

ps. i jeszcze zemdlałam im na leżance - uprzedzałam, że nie mogę na plecach długo leżeć i nie zdążyłam powiedzieć, że mam "mroczki".....:-/
    Tulę..oby było wszystko ok..śpijcie dobrze :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze, zajmą się wami specjaliści, macie już plan działania. Faktycznie Kosia to kluseczka :) mam nadzieję, że wada się cofnie do porodu. Trzymajcie się dziewczyny :*

Malenq lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq wiecie na czym stoicie, teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i myśleć pozytywnie, będzie dobrze!
    dobrej nocy dziewczyny!

Malenq lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq bardzo mocno przytulam i wierzę Kochana że będzie dobrze <3. Tak jak pisze Mari, będziecie w dobrych rękach.

Trzymam za Was cały czas kciuki :*

Dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 22:54

Malenq lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • choco Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu musi być dobrze. My tu będziemy trzymać kciuki i słać modlitwy do nieba.

Malenq lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Melanq Noe martw się ważne ze juz wiadomo i od razu będą działać..

A ja znów spać nie mogę :(

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My też na nogach od 6.30.. muszę leciec z Tymciem do lekarza - wysypke ma okropną..może uda nam się do kościoła skoczyć.. buziaki..

zapowiadają tutaj wietrzysko;/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Malenq trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy :)
    Lamama dawaj chłopa do studni :)
    Konwalianka co za wysypka? Tymek miał tam ozdrowieć a nie chorować :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to chyba nie jest az taka zła diagnoza, będzie dobrze= grunt to wiedziec co robić;)

jestem niewyspana i zmęczona, wczoraj u znajomych jadłam zapieknaki i całą noc mnie bolał brzuch...chyba z niewyspania mam taka niska temp.

cokolwiek usuwam z wykresu i tak mi nie wyznacza owulki,wiec sie poddaje;) cykl bezowulacyjny dupa blada;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry skarby.........dziękuję WAM MOCNO za kciuki i modlitwy:)

DOBRZE jest wtedy gdy dziecię zdrowe, teraz będzie inaczej....trzeba przestawić myślenie, zmienić palny i być silnym...i przetrzymać małą w brzuszku jak najdłużej...

Konwalia skarbie Tymek miał tam poczuć się lepiej, :-/ buziaki :* (ps. ta przychodnia to na przeciwko metra na Ursynowie) dużo, dużo, dużo ZDRÓWKA synkowi...

Blondik u kobiet w sytuacjach normalnych są cykle bezowulacyjne, widocznie u Ciebie szykuje się wszystko na grudzień, tak jak prosisz Mikołaja :)

Groszku jak tam po imprezie?

Maniuś co tam? dlaczego spać nie możesz?

Anuśka, momo1009, konwalianka lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz znależć jak najlepszego specjalistę od serduszek;)

Malenq lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wspieram i dużo zdrowka dla kosi

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa, moze czas na bete?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq powiem ci, ze szczescie w nieszczesciu, bo wady serca to te najlatwiejsze do leczenia w obecnych czasach i nie zostawiaja sladu.. mam kolezanke w moim wieku, ktora miala wade operowana 28 lat temu, dosc powazna, w latach gdy nie bylo usg ani tak zaawansowanej techniki. Dzis Kaska jest sportowcem, startuje w maratonach, chodzi po gorach i ma kilka pucharow z zawodow plywackich! Takze najgorsze bedzie czekanie do porodu i te kilka dni po... gdy juz wszystko lekarze wyprostuja (o ile bedzie w ogole potrzeba, bo moze jednak bedzie ok!) mala bedzie brykac nawet bardziej niz rowiesnicy.

Witam sie tak w ogole ;)
    Duzo mysle za sprawa Malenq, co zrobie na jej miejscu, bo przeciez nie wiem jak bedzie z moim wlasnym dziwciaczkiem, wciaz jestem przed jutrzejszym usg prenatalnym, nie mowiac juz o dalszych badaniach... to w ogole niesamowite, ile rzeczy moze pojsc nie tak i ze mimo to rodza sie zdrowi sprawni ludzie... najpierw poronienia, potem wady genetyczne, potem problemy z rozwojem narzadow, potem niebezpieczenstwa ostatnich tygodni ciazy i porodu, a na koniecl juz po urodzeniu jeszcze choroby genetyczne, wirusy, nowotwory, autyzm itd...

Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, zobaczysz, że po jutrzejszym badaniu będziesz spokojniejsza;)

a tak wogóle uznałam, że miałam owulację, a co;)wrzuciałam spowrotem wszystkie dane i mam system głęboko w ...;)

własnie gotuję kalafiorek na obiadek;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Musisz znależć jak najlepszego specjalistę od serduszek;)
    mam zamiar u mojego gina wydębić skierowanie na KAROWĄ w Warszawie...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Groszku jak tam po imprezie?

A powiem Ci że dziwnie było... Byliśmy u sąsiadów i z nimi wszystko spoczko, ale przyjechała jeszcze taka parka, której ja nie znałam i oni byli dziwni. Ona jakoś tak dziwnie tiutiała (bo nie wiem jak to nazwać :) ) a on całą imprezę pisał smsy pod stołem i myślał że tego nie widać... A na koniec się pokłócili i chcieli jechać autem po kilku głębszych... Bez sensu jacyś ci ludzie :/

Kochana a czemu musisz Kosię przetrzymywać w brzuszku? Im dłużej tam będzie tym wyjdzie zdrowsza? Ja głupia jestem w tej kwestii, więc wybacz jeśli to jest głupie pytanie :)

Blondi, u każdej czasem są cykle bezowulacyjne i nic z tym nie zrobimy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Malenq Tule i mam nadzieje ze wszystko skończy sie dobrze.
    Anastazja ladna tempka:) ale zazdroszcze Tobie ze juz niedługo sie fowies trzymam kciuki:)
    Ja dzis na uczelni do 18:30...strasznie mi sie chce spać:p
    Miłej niedzieli;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to wszystko to chyba nazywa się "po prostu życie"....... szybka weryfikacja i "masz nowy plan".... wiem jedno GDYBYM znów była między 18-22tc sama bym poszła i zrobiła ECHO (mimo, że gin prowadzący twierdziłby że jest wszystko ok, bo potem jest za późno na to badanie) - wydałabym tą głupią kasę i wiedziałabym już wtedy "co i jak" , tak samo z konfliktem płytkowym, zrobiłam i nie żałuję (styczniówki prawie wszystkie zrobiły i u jednej z dziewczyn wyszło, ze konflikt jest i to że zrobiła to badanie - uratowało życie jej dziecka - teraz jest pod fachową opieką)....

Blondik, Anuśka lubią tę wiadomość

‹‹ 3003 3004 3005 3006 3007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ