X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tu tez mierzemy, śluzujemy i latamy na betke;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja zaczne:D Mi nie przeszkadza to, bo kazdy ma swoje metody, tylko ja sie na tym kompletnie nie znam:( Jakos nigdy nie umialam tego robic i moze dlatego pomyslalam ze nie chce, bo boje sie ze zaczne wariowac i sie nakrecac:(

• Arienna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prócz mierzenia itp u nas się gada o wszystkim, tuli smutki, upija z radości lub nie, gada o sexie, wrzuca mężów do studni i pisze cv ;) witamy serdecznie w gronie zrytych beretow ;)

Blondik, ara lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 1.
    DZIĘKUJĘ MIKOŁAJCE:) jeszcze nie wiem co w paczuszce, bo do domku wracam jutro wieczorkiem...........ale dziękuję ślicznie

po 2.
    bez schizu informuję, że dołączam do mam ze zbyt małą ilością wód płodowych........
    w kolejny poniedziałek jestem przyjmowana na patologię, a mój gin chce po 21.12 rozwiązać ciążę - na wzgląd zdrowia malutkiej :(

to tyle po wizycie, która miała być "standardowa".....................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, moge się domyślać co czujesz i myślisz, ale ja postaram się znaleźć pozytywy w tej sytuacji - tak, żebyś nie widziała wszystkiego w czarnych kolorach.
    A więc po pierwsze i najważniejsze: będziesz miała swój malutki tłumoczek pod choinką. Może szpitalną, może nie taką jak chciałaś, ale będzie! Będziesz widziała jej buźkę, włoski, nosek i oczka, będziecie się zastanawiać kogo bardziej przypomina. Może się uda i złapie Cię malutkimi paluszkami za Twój palec :)! Może nie będzie przeciwwskazań, żebyś trzymała ją na rękach i karmiła, przewijała, kąpała i ubierała. Życzę Wam tego! I żeby to były cudne Święta. A dzieci z grudnia żyją i mają się dobrze, także i Twoja córa da radę :)!

Wbrew pozorom, myślę że to dobrze, że zabierają Cię na patologię - być może będziesz się czuła bezpieczniej: monitorowana pod KTG co kilka godzin, USG codziennie a jakby co - zawsze pod ręką lekarz i sprzęt specjalistyczny. Może nie będziesz się w nocy budzić z płaczem. Ale weź ze sobą zatyczki do uszu :). Ciężarne kobiety strasznie chrapią :D.

Krokodylica, Malenq, Asiula86, ara, Misi@, Pati Belgia, Pati Belgia, mimimka, Blondik, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za przyjecie mnie do grupy!:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnutku wiem, że masz rację....
    wiesz nawet nie martwię się tym, że Koni będzie z grudnia....
    bardziej przeraża mnie ten tydzień, boję się tak małej ilości wód płodowych..boję się o jej życie i zdrowie...
    wiem, że życie szpitalne mnie wqrwi, że będzie chrapanie itp. ale tak jak piszesz, będę spokojniejsza....cóż...przyspieszone to wszystko, mam tydzień na spakowanie się w 100%

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malen kochan tulam ale wierze ze to dla dobra małej i ze bedzie zdrowiutka bo urodzi sie pod swietna opieka :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marnutku wiem, że masz rację....
    wiesz nawet nie martwię się tym, że Koni będzie z grudnia....
    bardziej przeraża mnie ten tydzień, boję się tak małej ilości wód płodowych..boję się o jej życie i zdrowie...
    wiem, że życie szpitalne mnie wqrwi, że będzie chrapanie itp. ale tak jak piszesz, będę spokojniejsza....cóż...przyspieszone to wszystko, mam tydzień na spakowanie się w 100%
    Spoko, spoko, Kochana - jakby ilość wód płodowych była zatrważająco mała, to nikt nie dawałby Kosi jeszcze 2 tygodni w Twoim brzuchu, tylko już miałabyś ją na brzuchu :D. Ile kobiet spokojnie dotrwało do końca ciąży z małą ilością wód płodowych, poczytaj! Podobnie gdyby istniało zagrożenie jej życia i zdrowia z innych powodów u Ciebie w brzuchu, lekarz podjąłby decyzję o hospitalizacji (tudzież cięciu) od razu i jeszcze dziś leżałabyś w szpitalu może nawet po cc. Musisz uwierzyć lekarzowi - te 2 tyg w Twoim brzuchu są dla Kosi bezcenne. Ona sobie rośnie, nabiera sił, to jej się bardzo przyda na początku - szczególnie, że dzieci po urodzeniu tracą trochę masy, więc niech rośnie u Ciebie jak najdłużej! Jeśli specjalista nie widzi powodu do wprowadzania paniki i natychmiastowego rozwiązania ciąży, naprawdę uwierz, że wie co mówi i chce dla Was obydwu dobrze. Nie będzie Ci przeciągał tej męczarni psychicznej do stycznia, ale wcześniej niż ostatni tydzień grudnia też nie wkroczy do akcji bez powodu dla dobra Kosi!
    Do szpitala zabrać: dużą ilość lubianych książek, co najmniej 2 w życiu nieczytane, SUDOKU bądź krzyżówki, ew. laptok :D.

Malenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Powróciłam :)
    Asiula niestety nie dam rady się tak umówić bo na takie spotkania jeździmy zwykle grupą 4osób i jednym autem, więc jestem uzależniona od innych :(
    Blondi strasznie długo każą Wam czekać na ten kariotyp...
    Marnut dzięki za troskę, ale na szczęście koleżanka prowadziła :D
    Witam nową koleżankę :)
    Malenq piękny brzuszek masz. Nie martw się, Marnut ma rację w szpitalu masz monitoring i będziecie obie bezpieczniejsze :) I tak mocno trzymam za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 19:22

Ania_84 lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu najważniejsze że jesteście pod opieką lekarza. Wszystko będzie dobrze.

Malenq lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka hej!
    Kurcze tak staram sie poczytac wasze posty ale jestem troche zdezorientowana, kazda z was ma swoja historie a ja dopiero tu zajrzalam, mam nadzieje ze nadrobie zaleglosci szybko;)

Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka spokojnie :) powoli bedziesz kojarzyla ktora co i jak :D

mimimka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dzień dobry :)
    Powróciłam :)
    Asiula niestety nie dam rady się tak umówić bo na takie spotkania jeździmy zwykle grupą 4osób i jednym autem, więc jestem uzależniona od innych :(
    Blondi strasznie długo każą Wam czekać na ten kariotyp...
    Marnut dzięki za troskę, ale na szczęście koleżanka prowadziła :D
    Witam nową koleżankę :)
    Malenq piękny brzuszek masz. Nie martw się, Marnut ma rację w szpitalu masz monitoring i będziecie obie bezpieczniejsze :) I tak mocno trzymam za Was kciuki :)
    ANuska ciesz sie ze nie bylas tu w piatek wialo jak cholera :D
    dzis to bylo cieplutko :)

Anuśka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania84 mam nadzieje;) A Ty od kiedy sie starasz?:)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Anuśka hej!
    Kurcze tak staram sie poczytac wasze posty ale jestem troche zdezorientowana, kazda z was ma swoja historie a ja dopiero tu zajrzalam, mam nadzieje ze nadrobie zaleglosci szybko;)
    Kochana nie stresuj się wcale :) Niebawem (a nawet szybko) wciągnie Cię ten wątek :) Bo on wciąga jak spacer po bagnie ;)

Ania ale ja dzisiaj dla odmiany nie Kielce ale Warszawa :)

Arienna, Ania_84, Mona_M lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja przyjaciółka ta co się o ciąży dowiedziała w 4 miesiącu w piątek urodziła, młody taki słodki że hej :)

Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka na to wlasnie licze i mam nadzieje, ze niedlugo zobacze wymarzone 2 kreseczki...:)

Arienna twoja kolezanka sie dopiero w 4 miesiacu dowiedziala ze jest w ciazy? Kurcze jak to mozliwe ze sie wczesniej nie zorientowala??;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq modlimy sie za Was! będzie dobrze!

Malenq lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Ania84 mam nadzieje;) A Ty od kiedy sie starasz?:)
    my starmy sie od maja 2013 :)
    u nas problemem jest brak plemników ale walczymy o nie aktualnie :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3135 3136 3137 3138 3139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ