X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Faktycznie późno chodzisz spać - albo wcześnie, zależy jak spojrzeć :D. Ja bym nastawiała budzik na tą 8-9, pomierzyła ze 2 minuty i szła dalej spać. Testy owu Ci nie zaszkodzą, jest dużo dziewczyn, które nie mierzą temp i jakoś dają radę - ale one zazwyczaj pilnują śluzu i szyjki.
    Generalnie dziewczyny mierzą cały miesiąc. Mi się nie chciało, a że wiedziałam (po śluzie) kiedy zaczynają się płodne - to mierzyłam tylko w dniach płodnych. Tobie jako początkującej doradzałabym jednak choć jeden CAŁY cykl mierzenia.
    I najważniejsze musisz spać co najmniej 3 godziny...
    Ja mierze i zasypiam, jak mam wolne :) A no skocze jeszcze do toalet, bo jak mawia mój mąż ja nie mam pęcherza, dzięki czemu zapalenie pęcherza mi nie grozi ;p

mimimka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w księżycowe metody nie wierzę;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwierze w garbate aniolki byle podzialalo ;)

Anuśka, Blondik, ara, mimimka, momo1009 lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam a tu fajne tematy :)
    Mimika to ja też poproszę 16.07.1980 :)
    Kurczę laski strasznie źle się czuję. Jakaś jestem słaba, śpiąca i rozmemłana ;) Nie wiem czy mnie coś paskudnego nie łapie, bo nie mogę się ogarnąć. No i bardzo mnie boli jajnik i chyba cała macica również. Boję się że jakieś dziadostwo mi się tam zrobiło. A lekarz dopiero w przyszłym roku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wstałam a tu fajne tematy :)
    Mimika to ja też poproszę 16.07.1980 :)
    Kurczę laski strasznie źle się czuję. Jakaś jestem słaba, śpiąca i rozmemłana ;) Nie wiem czy mnie coś paskudnego nie łapie, bo nie mogę się ogarnąć. No i bardzo mnie boli jajnik i chyba cała macica również. Boję się że jakieś dziadostwo mi się tam zrobiło. A lekarz dopiero w przyszłym roku :(
    A może to kropek :) Życzę Ci prezenciuku pod choinke. Tempka ładnie spadła, może zagnieżdza się nowy obywatel ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A może to kropek :) Życzę Ci prezenciuku pod choinke. Tempka ładnie spadła, może zagnieżdza się nowy obywatel ;)
    Bardzo bym chciała, jednakowoż pokutuje we mnie przekonanie, iż ciąża nie boli :) Ale napisałam :) Elokwencja level expert :P

Asiula86, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kojarze, że ktoś pod wykresem wlasnie tak opisywał w momencie zagnieźdzenia a i podobno jest duzo śluzu...więć Anuśka kciukam :)jeden synek jest pełnoletni czas na drugie :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati do domu! Nie sraj z gołębiem :D!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut...Boszzzze zaczełam czytać tę dyskusję z Bella...szkoda moich nerwów..już nie czytam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wlasnie idzie do mnie kolezanka, obiecuje ze dzis w nocy lub najpozniej jutro odpisze wam i oczywiscie sprawdze wam owu ksiezycowa bo troche trzeba czasu nad tym spedzic zeby dobrze wyliczyc a ja tez nie jestem jakims super geniuszem w tej kwestii;)

wiec stay tuned i niedlugo sie odzywam sciskam was mocno i ciesze sie bardzo ze jestem z wami w grupie❤️❤️❤️

Arienna, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Dziewczynki, wlasnie idzie do mnie kolezanka, obiecuje ze dzis w nocy lub najpozniej jutro odpisze wam i oczywiscie sprawdze wam owu ksiezycowa bo troche trzeba czasu nad tym spedzic zeby dobrze wyliczyc a ja tez nie jestem jakims super geniuszem w tej kwestii;)

wiec stay tuned i niedlugo sie odzywam sciskam was mocno i ciesze sie bardzo ze jestem z wami w grupie❤️❤️❤️

Dziękuję..czekam na info..baw się dobrze ;)

mimimka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Pati do domu! Nie sraj z gołębiem :D!
    LO matko... Wracam na łono rodziny czyt. do was.... Masakra nigdy nie spotkałam takiej osoby... A raczej potwora... Mojego brata to by chyba juz zasztyletowala....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż trudno uwierzyć że ona ma 21 lat...czy dobrze zrozumiałam, że już po rozwodzie jest??

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, trzymam za Was kciuki, żeby wszystko było ok.

I witam się z pozostałymi dziewczynkami :)
    Dziś byłam z koleżankami na piwie, było fajnie, trochę się odstresowałam. Ale jedna z koleżanek ma 1,5-roczne dziecko i ciągle o nim mówiła - co mnie nie dziwi ;) Też będę tak kiedyś mówiła :)

Anuśka, ja w ostatnim cyklu myślałam, że brak jakichkolwiek objawów to dobry objaw i co? i nic ;) więc trzymam kciuki za Twojego kropka :)

Pati Belgia, Misi@, Anuśka, konwalianka lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Marnut...Boszzzze zaczełam czytać tę dyskusję z Bella...szkoda moich nerwów..już nie czytam!

Jejku, wydałam sie w lekturę i na 2 stronie wymiekam, boje sie co bedzie dalej :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jejku, wydałam sie w lekturę i na 2 stronie wymiekam, boje sie co bedzie dalej :/
    Lara ja tez zaczęłam czytać i sie tak zdenerwowałem, ze lepiej nie mowić. Dobrze, ze nasza kochana Marnut czuwała;-)

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze mi sie udalo wyliczyc cos bo ona dopiero jedzie do mnie;) Wiec miala, chwilke:))

Arienna
    owu ksiezycowa 3 stycznia i 3 luty 2015 :)))
    w grudniu mialas 4 :(

misia
    owu ksiezycowa 5 stycznia i 5 luty 2015:)))
    w grudniu mialas 6, wiec juz dupa w tym miesiacu:(
    ty masz zawsze owulacje w pelnie ksiezyca! takze pamietaj- pelnia a ty masz owu ksiezycowa:)))

Oczywiscie dzien owu ksiezycowej to dzien owulacji, niestety nie jestem taka super zeby dokladnie okreslic o ktorej godzinie wystapi owulacja (a wiem, ze zaawansowani to potrafia) ale probujcie juz przed owulka oczywiscie sie starac:) No i jesli wasz cykl bio zbiega sie z owu ksiezycowa to w ogole sie bzykac na potege!!!!:))

Anuska jeszcze ty zostalas do policzenia, zrobie to pozniej:)
    A jak ktoras bedzie jeszcze chciala sie pobawic to zostawiajcie swoje daty urodzenia a wszystkim policze hihi:))

a co do garbatych aniolkow.... dokladnie, ja tez we wszystko uwierze oby podzialalo!!!!

uciekam do kolezanki buziaki:)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój dziewczyny, nie przenosimy kwasu tutaj. Różnych ludzi się spotyka, ale niech chociaż tu będzie miło ;). Tym bardziej, że dziewczyna prezentuje postawę dla nas wszystkich niezrozumiałą i chyba nie ma o czym mówić.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    LO matko... Wracam na łono rodziny czyt. do was.... Masakra nigdy nie spotkałam takiej osoby... A raczej potwora... Mojego brata to by chyba juz zasztyletowala....
    Aaaa co kaman?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:38

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może należałoby sprawdzić te fazy dla kobitek w ciąży czy się potwierdza ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 3145 3146 3147 3148 3149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ