Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Marnut nie ma to jak czujność zwierzaka:)

MOna dzisiaj lepiej, ale stres trzyma i się na niczym nie mogę skupić...
    na jednym mi się udało, zamówiłam sobie tableta przed chwilą...bo jak pomyślałam, że w szpitalu ponad tydzień będę to zwariuję bez neta...a lapka to nie bardzo mi się widzi brać...
    zamówiłam też monitor oddechu dla niuni....
    i tak jakoś "bujam" się między litrami wody które piję....
    W cale się nie dziwię, że się denerwujesz. W końcu Wasze życie bardzo się zmieni.

• ara Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut dobrze, że kot panował nad sytuacją! ;) ale wierzę, że nerwów to się najadłaś ;(

nick nieaktualny, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło i Erykowi nic nie jest :)

Wiem, że to nie ta skala porównawcza, ale my po JEDNYM niezamknięciu mieszkania na noc zostaliśmy pozbawieniu pieniędzy i prawie wszystkich dokumentów (moja torebka z zawartością plus portfel S). Większość złodziej rozrzucił po okolicy, ale i tak dokumenty wyrabialiśmy ponownie. I dzięki temu mam prawko z nowym nazwiskiem i adresem, bo przez 8 lat nie mogłam się zmobilizować
    Jak przeprowadziliśmy się na podkarpacie, to dziwnie nam było, że ludzie zostawiają rowery i wózki pod blokiem i nie boją się, że ktoś to ukradnie O.o. Ale faktycznie, przestępczość była znikoma pod tym względem.
    Ale tu anegdotka.
    Którejś nocy słyszę, że ktoś głośno wali do drzwi i naciska na klamkę od naszego mieszkania. Zanim oprzytomniałam, że złodziej nie puka, to już Małża budziłam - a na klatce nikogo :/. Myślę sobie "niedobrze, Aga, czas na leki" ;). Ale następnej nocy znów, tym razem Małż był bardziej czujny i wypadł na klatkę za dwójką uciekających chłystków. W samych spodniach ich nie gonił długo, bo to zima ;). Rozmawiał na ten temat z kolegą z pracy i okazało się, że to lokalny zwyczaj pojawiających się przed świętami "połaźników", którzy między 2 a 3 w nocy właśnie po domach łażą i budzą ludzi :D.
    Podobnie jak strzelanie z beczek na Wielakanoc - jak to pierwszy raz usłyszałam, to myślałam, że wojna idzie :D.

momo1009, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    marnut dobrze, że kot panował nad sytuacją! ;) ale wierzę, że nerwów to się najadłaś ;(
    No właśnie wygląda na to, że jedyny przytomny w domu ... aż wstyd :/.

momo1009 lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut na wszystkie ewentualności się nie zabezpieczysz, grunt, że nic się nie stało matka, cycki up :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka trzymam kciuki za to, żeby to był fałszywy alarm....
    Marnut ale sytuacja, znając siebie to pewnie spamowanie bym dostała.... Kot faktycznie zasługuje na nagrodę i to ogromna a małż na nadane i to tez ogromna...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jak przeprowadziliśmy się na podkarpacie, to dziwnie nam było, że ludzie zostawiają rowery i wózki pod blokiem i nie boją się, że ktoś to ukradnie O.o. Ale faktycznie, przestępczość była znikoma pod tym względem.
    Ale tu anegdotka.
    Którejś nocy słyszę, że ktoś głośno wali do drzwi i naciska na klamkę od naszego mieszkania. Zanim oprzytomniałam, że złodziej nie puka, to już Małża budziłam - a na klatce nikogo :/. Myślę sobie "niedobrze, Aga, czas na leki" ;). Ale następnej nocy znów, tym razem Małż był bardziej czujny i wypadł na klatkę za dwójką uciekających chłystków. W samych spodniach ich nie gonił długo, bo to zima ;). Rozmawiał na ten temat z kolegą z pracy i okazało się, że to lokalny zwyczaj pojawiających się przed świętami "połaźników", którzy między 2 a 3 w nocy właśnie po domach łażą i budzą ludzi :D.
    Podobnie jak strzelanie z beczek na Wielakanoc - jak to pierwszy raz usłyszałam, to myślałam, że wojna idzie :D.

Ha, nie znałam :D

To ja też z anegdotką :). Teściowie byli jakiś czas temu na weselu, wrócili z niego jakoś w nocy weselutcy i grzecznie położyli się spać. W mieszkaniu był też wtedy brat S, nagle słyszy że ktoś dobija się do drzwi, poszedł więc otworzyć a tam... grupka młodzieży ok 18-tki (czyli jak my) i mówią, że nowi znajomi z wesela zaprosili ich do siebie na noc. Brat S zmieszany, bo rodzice niby wyluzowani ludzie, ale żeby aż tak... ale cóż goście, to goście więc zaprosił do środka i poszedł budzić rodziców. Dopiero jak Ci zaspani wyszli z sypialni okazało się, że to ktoś w klatce obok pod tym samym numerem był na innym weselu i dla żartu zaprosił ludzi do siebie po imprezie. Ale śmiech było :D

nick nieaktualny, ara, Blondik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • ara Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe momo ale historyja! :D
    ja tak pierwszym razem jak korzystałam z blablacaru to zabrałam się nie z tym gościem - jechałam do trójmiasta a mało brakowało a dojechałabym na woodstock :P

nick nieaktualny, momo1009, nick nieaktualny, Arienna, nick nieaktualny, zizia_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    mało brakowało a dojechałabym na woodstock :P
    ...i pewnie lepiej byś na tym wyszła :D

Dziewczyny, czy to będzie ogromne przegięcie jak nie wymuskam chaty na Święta? Patrzę na to wszystko i od samego patrzenia tak mi się nie chce, że historia :).

momo1009 lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Dziewczyny, czy to będzie ogromne przegięcie jak nie wymuskam chaty na Święta? Patrzę na to wszystko i od samego patrzenia tak mi się nie chce, że historia :).
    Marnut pamiętaj, ze jesteś ostatni raz w ciąży.... Czyli..... WOLNO CI WSZYSTKO i chaty sprzątać nie musisz tak dokładnie:-) pamiętaj za rok juz nie będziesz miała wymówki;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Omieć kurze wzrokiem :) U mnie działa :P

Pati Belgia, nick nieaktualny, ara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Omieć kurze wzrokiem :) U mnie działa :P
    Jak to było z tym folderem w komputerze? Stwórz folder "w domu syf totalny", kliknij "usuń" a kiedy komputer zapyta: "na pewno chcesz usunąć >w domu syf totalny<?" potwierdzasz jednym kliknięciem :D? Teoretycznie syf usunięty :D.

Boże, dobrze że na Święta przyjeżdża mama a nie teściowa ;). Przynajmniej mi głupio nie będzie, że kurze omiotłam wzrokiem a szaf boję się otworzyć, bo się wszystko wysypie :D.

• ara Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

docierałam na urodzinki bratanicy więc mogłoby się to skończyć fochem 3-latki :P
    aaa chata - nie zając przecież... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    docierałam na urodzinki bratanicy więc mogłoby się to skończyć fochem 3-latki :P
    aaa chata - nie zając przecież... ;)
    Znając 3-latki - każdego focha da się ugłaskać czekoladą i wspólnym czytaniem książeczek :D.
    A na Woodstocku miałabyś piwo, błoto, dużo muzyki i "róbta co chceta" ;)! Przemyśl to za rok...

ara, momo1009 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jak to było z tym folderem w komputerze? Stwórz folder "w domu syf totalny", kliknij "usuń" a kiedy komputer zapyta: "na pewno chcesz usunąć >w domu syf totalny<?" potwierdzasz jednym kliknięciem :D? Teoretycznie syf usunięty :D.

Boże, dobrze że na Święta przyjeżdża mama a nie teściowa ;). Przynajmniej mi głupio nie będzie, że kurze omiotłam wzrokiem a szaf boję się otworzyć, bo się wszystko wysypie :D.
    No pomysł genialny. Ja też stworzę taki folder :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, niezłe historie;) to i ja mam jedną;)

w dniu, gdy braliśmy slub przed nami były 3 inne śluby,a po nas jeszcze jeden...
    naszym szoferem był Jacka szef, który ans wióżl swoim wypasionym volvo:)
    pod kościołem ktoś tego szefa/szofera zapytal czy może prezent dla młodej pary dac do bagażnika...no i dał;) jak się póżniej okazało był to gość z innego wesela;)
    kartki w prezencie nie było, wiec nie wiadomo komu zwracac;) i tak oto cieszymy się nową pościelą i ręcznikami;)

nick nieaktualny, momo1009, Anuśka, ara, Asiula86, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!!!

kurde ale sie rozpisalyscie....!

ja dzisiaj piore, sprzatam i prasuje, masakra, kupa roboty:(

a wieczorem wpada do mnie kolezanka wiec fajnie:)

Dopada mnie jakis stres, wiem, ze w tym miesiacu napewno sie nie udalo ale z ciekawosci chcialabym sprawdzic i juz wiedziec, a termin @ mam na 14, a moze sie opoznic spokojnie ze 2 dni, czasem mam cykl 34 dni, czasem 32 a czasem 30:/ Srednia wychodzi 32 i zakladam ze dostane 14 ale mto wie.....ehhh a dopeiero 9:(((((

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamut uspokój się tam na tych grudniowych dzieciach, bo ja tu sikam ze śmiechu przez Ciebie :D

Mimimka wykres udostępnij :). Przy odpisywaniu na komentarze i życzenia pod wykresem czas leci dużo szybciej :D. Cierpliwości i niech Ci nie przyjdzie do głowy testować np dziś wieczorem bo to i tak za wcześniej, a niepotrzebnie się będziesz denerwować :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 16:31

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę, Momo, nie mogę - to silniejsze ode mnie :D.

momo1009, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

To ja się witam, zaraz nadrobie Was..coś tam już widziałam, że piszecie o ciekawych historiach..je też miałam w życiu kilka..ze ślubem to juz w ogóle się działo...kolezanka swierdzila, ze jakby tego nie widziała to by nie wierzyła..istny czeski film o.O ..ale może o tym innym razem..mam doła bo mój kuzyn (45 letni) znówzaciążył kolejną kobietę tym razem 20 latke, która jest szczęścliwa bo chciała mieć dziecko!!!
    Szok będzie miał 4 dziecko z czwartką kobietą swego życia..biedne dzieci...ech popłakałam się jak to usłyszałam..i przyszła refleksja co ja robie źle, że mnie się nie udaje :(

Dziewczynki nigdy nie robiłam farszu do pierogów z kapustą i grzybami na święta..macie jakiś przepis..muszę się czymś zająć..bo słodyczy jeszcze dwa tyg. nie mogę ruszać..a tak mnie ciągnie..podjadam konfiurę i żurawinę..i w sumie trochę nutelli też ;(

‹‹ 3143 3144 3145 3146 3147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ