WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam z rana laseczki.
    Informuje, ze doszły dwie nowe kartki od Choco i od Anastazji. Mam do Was prośbę. Jesli jest jeszcze ktoś, kto bedzie wysyłał kartkę, to proszę napiszcie mi. Bo nie wiem do kiedy mam czekać...
    Odemnie jeszcze nie dotarła :( Ja wysłalam 2.12.14 mam nadzieję, że przyjdzie lada dzień ;)

Konwalijko trzymaj się kochana..tulę mocno <3

Pati Belgia, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo, nie mam wykresu:( nie prowadzilam nigdy zadnych zapiskow, ale moze zaczne od nowego cyklu?;) tylko jawstaje o roznych porach i roznie sie klade spac a to trzeba zawsze rano po przebudzeniu mierzyc tempke? Takze jak sama widzisz, dupa:( A co do testowania to oczywiscie juz sie zaopatrzylam w testy (wariatka, wiem) i chociaz jestem pewna ze w tym miesiacu nici z bobasa to i tak juz bym zatestowala zeby sie przekonac:/ No nic, moze mi sie uda wytrwac chociaz do 1 dnia spodziewanej @ o ile wredna sie nie pojawi wrrrrr:)

Misia, a dlaczego nie mozesz slodyczy na razie jesc???;)
    A co do kuzyna to nie wiem co powiedziec....niezlynrozplodnik z niego,ehhh. Chyba nieodpowiedzialny mocno:/ A moja kolezanka dzis sie dowiedziala, ze bedzie miala chlopca i jest zalamana bo chciala coreczke! A rok sie o dziecko starali i to ich pierwsze....fajnie co? Ludziom nie dogodzisz eh. Inni by chcieli zaciazyc a ta w ciazy i nieszczesliwa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 17:53

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    momo, nie mam wykresu:( nie prowadzilam nigdy zadnych zapiskow, ale moze zaczne od nowego cyklu?;) tylko jawstaje o roznych porach i roznie sie klade spac a to trzeba zawsze rano po przebudzeniu mierzyc tempke? Takze jak sama widzisz, dupa:(
    No i karny jeż, bo rano wyjebałam Ci elaborat w kosmos, koleżanko, a Ty nawet nie nadrobiłaś :D.

Arienna, ara, Mona_M, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, marnut przepraszam, przegladalam ale nie zauwazylam!!!!! aaaaa tyle piszecie no kurcze juz sie poprawiam, nie krzyczcie!!!;)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    O nie, marnut przepraszam, przegladalam ale nie zauwazylam!!!!! aaaaa tyle piszecie no kurcze juz sie poprawiam, nie krzyczcie!!!;)))))
    Nie krzyczymy. Sadzamy na jeżu ;D!

mimimka, Arienna, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ok cokolwiek to znaczy:P

marnut przeczytalam i....kurcze ale jak mam termometr taki elektroniczny ale z jednym miejscem po przecinku to tez moze byc? I jak np bede raz mierzyc o 8 rano jak sie tylko obudzie (bo czasem tak mam ze sie budze i znowu ide spac haha) a nastepnego dnia sie obudze o 13 i o 13 zmierze to tez bedzie ok? Moze glupie pytania zadaje ale ja naprawde nie mam pojecia jak to ugryzc. Niby podchodze do staran na luzie, ale jednak chcialabym jakos trzymac reke na pulsie;) A my sie nie bzykamy co dwa trzy dni, najczesciej jakos raz- dwa w tygodniu, no chyba ze juz jestem po okresie tak okolo tygodnia to wtedy czesciej zeby trafic na owulke (ktora nie wiem do konca tez czy nastepuje) Takze strasznie duzo tu niewiadomych itp, najgorsze ze ja nie chce sie zmuszac do seksu, to najgorsze co moze byc, fakt, czasem mi sie srednio chce ale mysle dobra owulka pewnie bedzie niedlugo to ok ale nie wyobrazam sobie tak za kazdym razem i to jeszcze z zegarkiem w reku!

Napiszcie jeszcze, czy slyszalyscie moze o metodzie dr Jonasa? Owulacja ksiezycowa i te sprawy?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jezyk jest ok. Po takiej nasiadówce ciąża murowana :)

W adwencie nie jem słodyczy...wiem, ze to dziecinne, ale dwa razy w roku nie jem słodyczy w poście i w adwencie..taki odwyk :p

Malenq, mimimka, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo staranek..to pokazałm wkońcu meżowi sposób na krokodylice i wczoraj w trakcie nagle się zaczął zastanawiać..Miśka ale jak bedziemy na Krokodylice to będziemy spóźniac się do pracy..coś musimy wymysleć...hehe typowy inzynier :) Już się boje jego wymyślunku o.O

Blondik, ara, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ ślicznie MIKOŁAJCE - prezent uroczy, śliczny i aż się popłakałam :)
    zdjątko wstawię jutro:)

Pati Belgia, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra.....co to znaczy na krokodylice?:)))))))

Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie taki termometr też powinien dać radę, aczkolwiek termometry elektroniczne z 1 miejscem po przecinku nie są polecane, bo lubią podawać dziwne wyniki :D. Więc używaj tylko pod warunkiem, iż jesteś absolutnie pewna, że ten termometr mierzy prawidłowo. A jeśli wolisz nie ryzykować, to chyba w Rossmanie dziewczyny kupowały termometry z 2 miejscami po przecinku za 10 czy 20 zł.

Zasadą jest, że mierzy się rano, najlepiej o stałej godzinie wyznaczonej do godziny 7.00 (czyli 4, 5, 6, 7, czy o której przeważnie wstajesz), bo wtedy wynik jest wiarygodny. Także mierzenie o 13.00 bym sobie po prostu darowała, ale jeśli raz zmierzysz o 5 a raz o 6, to raczej zbyt dużych odchyłów nie powinno być. Niektóre dziewczyny robią tak, że śpią, budzą się na mierzenie i śpią dalej, ale ja się nie mogłam jakoś na to zdobyć :/.

Ponieważ mnie swego czasu męczyło mierzenie temp codziennie, to skupiłam się tylko na dniach płodnych. Patrzyłam na śluz. Jak się zaczynał robić wodnisty a później rozciągliwy, to wiedziałam, że powinnam zacząć mierzyć. I mierzyłam, póki nie miałam gdzieś 4-5 dni "po skoku".
    No i jeśli nie kochacie się często to uważam, że powinnaś poznać swoje dni płodne oparte nie tyle na wyliczeniach matematycznych (bo z tym różnie bywa) co na samoobserwacji. Bo możecie zwyczajnie je "przegapiać".

mimimka lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za metoda ta na dr Jonasa i owulacja ksiezycowa? Czy chodzi o to by bzykac się przy przybywajacym księżycu? Jeśli tak to ja miewam takie owulacje ;) tak mi się cykl wyrównał że po owulce mamy pełnię a now jest pod koniec mojego okresu ;) ponoć to dobrze bo mam cykl wyrównany z cyklem księżyca ;) i tak łatwiej zajść ;) wyrownalo mi się teraz na jesień i fakt zdążyłam już raz zaskoczyć szkoda że tylko na 5 tygodni :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    no dobra.....co to znaczy na krokodylice?:)))))))
    Non stop po kilka razy dziennie ;)

mimimka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks "na krokodylicę" to seks 2 razy dziennie przez cały tydzień płodny :D.

A mnie tak walnęło po oczach "A my sie nie bzykamy co dwa trzy dni, najczesciej jakos raz- dwa w tygodniu, no chyba ze juz jestem po okresie tak okolo tygodnia to wtedy czesciej zeby trafic na owulke" BŁĄD!!! Jeżeli cykle masz 30-34dni, to owulację może mieć od 16tego do nawet 24dnia po pierwszym dniu okresu! Czyli 2-3 tyg a nie tydzień :).

mimimka, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kur**a... no to ja jakas niedorobione jestem bez kitu....

a wlasnie z rossmanna wrocilam , no moglam kupic termometr, ale moze jutro pojde bo dzisiaj juz mi sie nie chce.

Jeszcze jedno pytanie- jak ja mam mierzyc tempke rano jak ja bardzo czesto chodze 4-5 spac? Mam nastawiac budzik i po dwoch godzinach snu mierzyc? No idiotyzm jakis? Prosze o rade bo nie wiem co z tym zrobic;)
    Co do tego naszego bzykania no to ja zawsze obstawialam, ze owulka bedzie tak mniej wiecej ok 16-21 dnia cyklu. Chyba faktycznie zaczne sie zmuszac haha:))) A na krokodylice to sobie nie wyobrazam, moj maz tez nie, bo wraca tak zmeczony z pracy ze mi przysypia przy obiedzie wieczorem....no takze nie wiem. Ale z tym, ze mozemy nie trafiac w dni plodne to moze cos w tym byc. A tak pomyslalam ze moze zamkast mierzenia tempki wystarcza testy ovu, kupie 100 szt na allegro i bede mogla codziennie testowac przez 3 miesiace:P Bo moze to lepsze rozwiazanie jak ja tak spie o dziwnych porach?:(((((
    Ehhh to teraz sobie mysle ze jestem gamon, bo sama nie umiem sobie wyliczyc co i jak, myslalam, ze to jest prostsza sprawa:/ A moj cudowny maz to juz w ogole nie ogarnia takich spraw, on mysli ze jak ja mu powiem ze powinnam miec jakos dni plodne za chwile to jak mnie bzyknie 2 razy to wystarczy haha:))) Nie no niezly ubaw ale widze ze duzo sie tu naucze przy was, dziekuje bardzo za kazda pomoc!!!!:))))

Mam jeszcze ostatnie pytanie tez dotyczace mierzenia tempki- czy tempke sie mierzy caly miesiac? zbo pisalas marnut, ze mozna przez kilka dni a kiedy ja powinnam zaczac? i ile dni mierzyc i kiedy przestac? Bo teoche sie pogubilam w mozliwosciach ktore mi przedstawilas:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna metoda dr Jonasa polega na sprawdzeniu kiedy wystepuje twoja owulacja ksiezycowa; on zaklada ze sa dwie- jedna biologiczna a druga ksiezycowa ktora determinuje data twojego urodzenia. Od tego, w ktorym dniu sie urodzilas zalezy twoja plodnosc przez cale twoje zycie. Oczywiscie najlepiej jest, jesli twoja biologiczna owulacja i ksiezycowa sie pokryja ze soba, bo wtedy szanse na poczecie on okresla jako niemal 100%. Do tego jesli zaciazysz w owulce ksiezycowej to mozesz sprawdzic plec dziecka- ksiezyc w roznych dniach jest w roznych znakach- meskich i zenskich- i jesli owulke ksiezycowa masz w znaku meskim to bedzie chlopiec a jak w zenskim to dziewczynka:) Czytalam, ze robili duzo badan na ten temat, ten caly dr Jonas ma tez metody na inne "dolegliwosci" ze tak powiem i miedzy innymi wyznaczal ksiezycowy cykl plodnosci kobiety.

nie wiem czy mozna tu wklejac linki, ale jakbyscie chcialy poczytac to prosze:

http://www.drjonasmethod.com/index.php?fuseaction=services.howto

a jakbyscie mialy pytania albo chcecie zebym wam sprawdzila date ksiezycowej owu to piszcie swoje daty urodzenia, to mi wystarczy:)))

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto cały miesiąc wtedy program ovufriendowy może pokazać parę fajnych rzeczy. Przeczytałam o tej.metodzie ksiezycowej i cholera jest do tego jakiś program? Bo obliczyć to , to trzeba chyba Jakimś matematycznym geniuszem

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie późno chodzisz spać - albo wcześnie, zależy jak spojrzeć :D. Ja bym nastawiała budzik na tą 8-9, pomierzyła ze 2 minuty i szła dalej spać. Testy owu Ci nie zaszkodzą, jest dużo dziewczyn, które nie mierzą temp i jakoś dają radę - ale one zazwyczaj pilnują śluzu i szyjki.
    Generalnie dziewczyny mierzą cały miesiąc. Mi się nie chciało, a że wiedziałam (po śluzie) kiedy zaczynają się płodne - to mierzyłam tylko w dniach płodnych. Tobie jako początkującej doradzałabym jednak choć jeden CAŁY cykl mierzenia.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo 16.01.1984 please :D

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 15.04.1984 też poproszę o wyliczenie ;)
    Ja mam późną owulację..jak narazie wyszło mi, że miałam 29 dc i 24dc..jak będzie teraz nie wiem, ale chyba będzie w święta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 18:50

‹‹ 3144 3145 3146 3147 3148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ