WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Tak powiedziała ,że w każdym laboratorium inny wynik

nieprecyzyjnie się wyraziłam... chodziło mi o taki rozstrzał między wynikami jednego i drugiego labu
    a tak właściwie z jakich dni to są wyniki? bo jak patrzę na Twój wykres to jesteś jakieś 28 dni po owulacji... to już chyba taka "bardziej zaawansowana" ciąża? byłaś u gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jak zobaczyłam tę stópkę śliczną to się popłakałam ;)
    śliczności :)
    Pati trzymaj się i pamietaj o fotce :)
    Malenq trzymam kciuki za wody ;)
    Mimika tulam mocno, mocno w końcu nam się uda :)
    Kropeczko ciesze się, że wszystko jest dobrze :))

ja dziś przez chwilę miałam roźciągliwy śluz..ale juz się zmienił...test owu negatyw..ech tez tak myślałam, że za wcześnie ;( Test wyszedł gozej niż w zeszłym cyklu. Wtedy było widać lekko drugąkreskę..boje się, że jednak będe miała owulację później tzn ok 30dc. No nic dobrze, że są swięta i mały zament to może bedę mniej intesywnie o tymm myśleć, ale i tak dziś mężusia wykorzystam..kto mi zabroni! :B

mimimka, Kropka_1, LaRa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł moj INOFOLIc...pije sie go rano czy obojetnie kiedy? bo na ulotce nic nie jets napisane?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq, misia dziekuje dziewczyny za dobre slowo:)

ale wiecie jak to jest jak nie wychodzi:/ niby czlowiek zdrowy, do gina chodze, usg robilam, lekarz zawsze mnie tez bada na kazdej wizycie, tarczyca w normie... no i *uj bombki strzelil choinki nie bedzie!!!!!!! akurat na czasie;)

powiem wam, ze marnut mi pisala, ze powinno sie bzykac regularnie, juz mojemu zapowiedzialam (dzis wraca po 2 tyg nieobecnosci huraaaaa) ze bierzemy sie ostro do dziela i on powiedzial to samo i mnie uspokoil i mowi ze bedziemy dzialac i ma sie udac w koncu do cholery jasnej!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 16:56

Malenq, Blondik, Misi@, marnut lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugie podejście .... założyłam już szybciej, zobaczymy do wieczora czy się będą trzymać :P hehe będą testy na blogu (który się robi:P )

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku ja piłam wieczorami...........ale to chyba bez różnicy :-/

arienna hehehehe podziwiam...ja nie mam głowy do kosmetyków....taka chłopczyca ze mnie:)

mimi......lubię: za drugą część postu:) i tak trzymać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 17:00

mimimka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimika ile się już staracie? Ja trzymam kciuki :)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna i czekamy na bloga :) będziesz moją pierwszą znajomą która bloga prowadzi, nie licząc kasi tusk ;)

Blondik, Arienna lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znasz KAsię Tusk? heh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka u nas to tak dziwnie wyglada, bo bralismy slub niedawno, tabletek nie biore od maja, ale na poczatku to tak troche unikalismy plodnych dni, czasem sie zabezpieczalismy... wiadomo bylo, ze bedzie wesele, duzo stresu, alkohol i podroz poslubna na 2 koniec swiata wiec uwazalismy...no ale mimo to nic. W sumie to w pazdzierniku juz po podrozy podjelismy decyzje ze sie bedziemy starac ale to juz bylo po dniach plodnych wiec teoretycznie to 2 cykl? Sama nie wiem jak to liczyc, bo ja dziecko od dawna chcialam a ten moj jeszcze cos wydziwial zebysmy poczekali:/ No ale mimo uwazania to nie zawsze sie zabezpieczalismy a od maja nic wiec cholera wie:/
    Teraz czekam na @ i mam wszystko gdzies, a dni plodne mi sie zawsze zaczynaja na koniec miesiaca i zahaczaja o poczatek nastepnego wiec mam nadzieje ze sylwester bedzie naprawde wybuchowy w tym roku haha:)))
    Pewnie pomyslicie ze jestem walnieta, bo niby dopiero zaczelismy starania ale ja juz fiksuje bo dziecko chce od dawna i czuje sie jakbym sie z rok juz starala, masakra:/

A wy ile sie staracie?

Blondik, Smoczyca1, Misi@ lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpier 11 cykli...potem zmarła Ala (10tydz) i teraz czwarty cykl po poronieniu

my tu wszystkie świrujemy mniej lub bardziej;) więc idealnie się tu nadajesz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 17:12

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    znasz KAsię Tusk? heh
    oj kochana nie czepiaj się ;) ona przyszła mi do głowy jako pierwsza sławna która bloga prowadziła :)
    A właśnie miałam zapytać, nie wywiało Cię na spacerze? jak ten huragan się nazywa Aleksandra? bo u mnie wieje okrutnie :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimika to ja Ci życzę wybuchowego i wystrzałowego sylwestra :)
    Genialnie to zabrzmiało :D

Blondik, mimimka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bezwietrznie i ciepło...było piękne różówo czerwone niebo;) nawet psina zadowolona oglądała chmurki teraz wieczorem;)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    przyszedł moj INOFOLIc...pije sie go rano czy obojetnie kiedy? bo na ulotce nic nie jets napisane?
    Ja piję jeden rano a jeden po obiedzie wiec tak ok. 17-18 tej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondik przykro mi:( ale wiem ze napewno ci sie uda, tak jak nam wszystkim:) po prostu czasami trzeba posmęcić,tak to juz my baby mamy;)

smoczyca haha dziekuje wam wszystkim rowniez zycze owocnego sylwka:D

Powiem wam, ze w tym roku w ogole nie czuje atmosfery swiat:/ Niby zostaly 2 tygodnie ale nawet grama sniegu nie ma:/

Blondik lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    u nas bezwietrznie i ciepło...było piękne różówo czerwone niebo;) nawet psina zadowolona oglądała chmurki teraz wieczorem;)
    noo toż to niesprawiedliwe na maxa :/ ehhh zazdraszczam u mnie to nawet pies wyjść siku nie chce ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Anuśka u nas to tak dziwnie wyglada, bo bralismy slub niedawno, tabletek nie biore od maja, ale na poczatku to tak troche unikalismy plodnych dni, czasem sie zabezpieczalismy... wiadomo bylo, ze bedzie wesele, duzo stresu, alkohol i podroz poslubna na 2 koniec swiata wiec uwazalismy...no ale mimo to nic. W sumie to w pazdzierniku juz po podrozy podjelismy decyzje ze sie bedziemy starac ale to juz bylo po dniach plodnych wiec teoretycznie to 2 cykl? Sama nie wiem jak to liczyc, bo ja dziecko od dawna chcialam a ten moj jeszcze cos wydziwial zebysmy poczekali:/ No ale mimo uwazania to nie zawsze sie zabezpieczalismy a od maja nic wiec cholera wie:/
    Teraz czekam na @ i mam wszystko gdzies, a dni plodne mi sie zawsze zaczynaja na koniec miesiaca i zahaczaja o poczatek nastepnego wiec mam nadzieje ze sylwester bedzie naprawde wybuchowy w tym roku haha:)))
    Pewnie pomyslicie ze jestem walnieta, bo niby dopiero zaczelismy starania ale ja juz fiksuje bo dziecko chce od dawna i czuje sie jakbym sie z rok juz starala, masakra:/

A wy ile sie staracie?

Kochana spokojnie ja teraz zaczęłam w kwietniu i powiem Ci że maj i czerwiec były najgorsze, bo nie wiedziałam czemu nie wychodzi, bo inni wpadają a ja mierzę tempkę celuję w dni płodne i duupa :( Poźniej zaczęłam się przyglądać swojemu ciału i okazało się że mam skąpe miesiączki i nie zawsze tempka wskazuje na to że owulka była a więc zaczęłam suplementy łykać (za radą staraczek na OvuFriend) i teraz za każdym razem mam owulkę a w tym cyklu bardzo pracowałam na endometrium :)
    Na pewno jesteś walnięta :) My wszystkie tutaj jesteśmy zdrowo walnięte :)
    Jeśli faktycznie @ przyjdzie to proponuję Ci od nowego cyklu dokładnie obserwować swoje ciało, to na prawdę ogromna wiedza :)

mimimka, Misi@, Smoczyca1, Malenq, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do świątecznej atmosfery to ja tez tego nie czuję...nie dość że u mnie też śniegu nie ma to muszę leżeć do 23 grudnia więc wszystkie miłe i mniej miłe przygotowania mnie ominą :/ wrrrr

mimimka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka kochana ależ to mądrze zabrzmiało :) jestem pełna podziwu serio! i w 102% się z Tobą zgadzam :)

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ