WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam dziś różne kolorowe perełki i śniezki do ozdabiania pierniczków...szok ile się musialam nabiegać, bo wiele z nich ma skrobie...za chwilę zabiorę się za dekorowanie pierniczków :)

mimimka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja z reguly tez mam skape miesiaczki, z reguly 3 dni czasem 4 max i to zawsze na tamponach najmniejszej chlonnosci:) Myslisz ze przez to niektore cykle moga byc bezowulacyjne? I napisz jeszcze, bierzesz inofolic czy te wasze super ziółka? Bo moze ja tez powinnam sie czyms wspomoc, ale slyszalam ze inofolic jest glownie dla kobiet z zespolem policystycznych jajnikow i czymstam jeszcze a u mnie jest wszystko ok i troche sie boje;)))

A co do tego, ze wszystkie sa tu walniete...coz po kilkunastu mituach z wami, wiedzialam ze trafilam idealnie:D Bo na innych forach laski lamentuja albo zamulaja albo cos a tu jest przynajmniej wesolo i od razu czlowiek sie luzuje zamkast fiksowac:D No i fajnie ze dziewczyny sobie odpowiadaja, ze nikt nikogo nie ocenia, nie oskarza, nie obraza itd, bo wiadomo ze z babami roznie bywa:(

Anuśka lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa to fakt ale uważam że jak laski są inteligentne i kulturalne i przede wszystkim chcą się dogadać to się dogadają i tu tylko takie są :)

Blondik, mimimka, ara lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje atmosfere świąt na maxa;) dziś kupiłam sobie świąteczne kubki wbałwanki, choinki, pierniczki...i masę ozdób;) w tym roku szaleje na maxa a choinke mam od 1 grudnia;)

mimimka, Misi@ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimimka jakkolwiek to zabrzmi, badz spokojna. Staracie sie dopiero od dwóch cykli a o nieplodnosci czy podejrzeniach nieplodnosci mozna mówić po roku regularnego współżycia (minimum 2,3 razy w tygodniu). Macie jeszcze sporo czasu i na pewno wam sie wkrótce uda. Trzymam kciuki.

U nas wlasnie minal rok staran i nadal nic a mój mąż za każdym razem, kiedy dostaję @, przeprasza. I wiecie co? Po roku czasu mam wszystko w dupie, ze się tak brzydko wyrażę. Jak mieszkaliśmy na Filipinach to wariowałam dosłownie i dostawalam w leb a teraz jestem tak totalnie obojetna na ciążę, brzuszki i cudze dzieci, ze aż wręcz sie martwię ta swoja znieczulicą. Mimo mojej obojętności, nadal nas nie zaskoczyło.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    u nas bezwietrznie i ciepło...było piękne różówo czerwone niebo;) nawet psina zadowolona oglądała chmurki teraz wieczorem;)

Masz racje, Niebo dzis u nas cudowne :) dzień tez piękny :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimimka wrote:
    Anuśka ja z reguly tez mam skape miesiaczki, z reguly 3 dni czasem 4 max i to zawsze na tamponach najmniejszej chlonnosci:) Myslisz ze przez to niektore cykle moga byc bezowulacyjne? I napisz jeszcze, bierzesz inofolic czy te wasze super ziółka? Bo moze ja tez powinnam sie czyms wspomoc, ale slyszalam ze inofolic jest glownie dla kobiet z zespolem policystycznych jajnikow i czymstam jeszcze a u mnie jest wszystko ok i troche sie boje;)))
    Na skąpe miesiączki ciocia Anuśka poleca lampeczkę ohydnego czerwonego wytrawnego wina, witaminkę D w kapsułkach, Omega3 w kapsułkach i nie pamiętam co tam jeszcze brałam... aaaaa zestaw witamin dla staraczek Femibion :) Ja brałam Inofolic i Dong Quai na owulację właśnie... A jeśli chodzi o to że czułaś owulkę to ja też zawsze czułam. Jajniki grały aż miło, niestety jak zaczęłam mierzyć tempkę okazało się że one bolą jak rośnie pęcherzyk i one rosły ale nie pękały :(

mimimka, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska a czy miałaś potwierdzone na monitoringu, ze ci pęcherzyk nie pękał?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam. Ale dla mnie to i tak nie wiarygodne wszystko bo jak byłam w ciąży z Zuzą to też miałam na usg potwierdzone że owulki nie było :D

Blondik, Ani86, mimimka, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

• Taka tam Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich , pozwolicie ze sie przyłącze .
    32 juz na karku ;-) i dopiero zaczynamy starania

marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bylam w ciąży w cyklu teoretycznie bezowulacyjnym heh;)

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tam witaj wśród nas 18stek :D

Anuśka dla mnie medycyna jest niepojęta a i tak to nic w porównaniu z cudem poczęcia, bo ileż razy to sie czytało o takich parach, które starały sie latami i nic, in vitro i nic a potem złożyli papiery o adopcję i bach - ciąża naturalna.

Anuśka, mimimka, Taka tam, marissith lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tam wrote:
    Witam wszystkich , pozwolicie ze sie przyłącze .
    32 juz na karku ;-) i dopiero zaczynamy starania
    Taka tam to ja już trzymam kciuki :) Świetnie trafiłaś bo tu same fajne laski są :D

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Taka tam witaj wśród nas 18stek :D

Anuśka dla mnie medycyna jest niepojęta a i tak to nic w porównaniu z cudem poczęcia, bo ileż razy to sie czytało o takich parach, które starały sie latami i nic, in vitro i nic a potem złożyli papiery o adopcję i bach - ciąża naturalna.
    To ja polecę Adamem...
    Bo w tej kwestii..."Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko" ;D

Ani86 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Taka tam to ja już trzymam kciuki :) Świetnie trafiłaś bo tu same fajne laski są :D
    również witam nową koleżankę i znów muszę się z mądrą Anuśką zgodzić ;)

Taka tam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka no ale wychodzi na to ze na dwoje babka wrozyla;) A moze wystarczy tez brac vibovit?:D Bo moze to tylko nasza psychika i moze to efekt placebo- wydaje ci sie ze cos tam podzialalo i zaskakujesz! Ja juz sama nie wiem, a co do mojej owulki to nigdy nie mialam monitorongu, moj gin odeslal mnie z kwitkiem i powiedzial 2 miesiace temu ze mam o ciazy nie myslec, nie kombinowac i po prostu sie bzykac i mam przyjsc jak juz bede w ciazy, no madry on? no same powiedzcie hehehehe:)))

Ani86 tak szczerze mowiac to zazdroszcze podejscia, ja tez bym chciala miec to w dupie. Poza tym mysle, ze czasem nam sie wydaje ze mamy to w dupie ale gdzies to z tylu glowy siedzi i cholerstwo przeszkadza w zajsciu w ciaze. Mamy zryte czosnki i pewnie dlatego sie nie udaje:D Ale tak trzymaj z tym podejsciem bo moze dzieki niemu juz niedlugo bedzie fasol:))))

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    również witam nową koleżankę i znów muszę się z mądrą Anuśką zgodzić ;)
    A co Ty mi tak słodzisz słodziaku???? Hę???? Co chcesz??? Przyznaj się bez bicia :D :D :D

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A co Ty mi tak słodzisz słodziaku???? Hę???? Co chcesz??? Przyznaj się bez bicia :D :D :D
    A co stęskniłam się za Wami :) zaraz tam coś chcę, święta idą ;) i jestem fanką fryzury na Anuśkę :D

Anuśka, Malenq, mimimka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Taka tam Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za miłe powitanie :-)
    Nadrabiam w czytaniu a jest tego trochę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy laski macie siebie na fejsie? Panne Anuśkę to ja juz widziałam jak sobie tu wcześniej zdjecia wysyłałyśmy ;)

‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ