My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewuszki, ja jestem po weekendowych odwiedzinach kuzynki więc nie miałam czasu do was wpadać. Coś nowego? Widziałam gratulacje dla Katji więc na wszelki też gratuluję
mnie to teraz czeka raczej ciężki tydzień -prawdopodobnie 2 apteki w tym w jednej pewnie będę PO kierownika a tak liczyłam że w tym roku to tylko odpoczynek, ale nic. Jak sami dzwonią i proszą żebym przyszla i pracowała to ciężko odmówić. Cyklu nadal nie zaczęłam , choć mam plamienia i zastanawiam się czy jednak nie zaznaczyć że się zaczął bo tak się czuje jakby to jednak @ była
******************************GANG18+***************************** -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Skoro miałaś kiedyś, to please napisz, jak dużą trzeba mieć klatkę i co trzeba kupić na początek? I czy to prawda, że króliki trzeba codziennie czesać?
. Klatka wyłożona trocinami, na to siano (żeby mu się trociny do tyłka nie przyczepiały i nie roznosił ich po całym domu
). Siano do jedzenia w osobnym pojemniku, poidło czy miseczka na wodę (miski lubią wywracać). Jeśli kupujesz małego króliczka - siano i jedzenie kup takie samo i w tym samym sklepie co królika. To ważne, bo małe króliczki mają bardzo wrażliwy układ pokarmowy i nagła zmiana pożywienia może je nawet zabić
.
Króliki możesz dostać różne - i krótko i długowłose, te długowłose trzeba czesać, krótkowłosych nie. ALE - wiele królików ma biegunki spowodowane tym, że włosy zalegają im w przewodzie pokarmowym - weterynarz przepisuje specjalne pigułki, które podaje się profilaktycznie raz w tygodniu. Nie można zapominać o corocznych szczepieniach.
W domu pozabezpieczać WSZYSTKIE kable a tapety obciąć do wysokości 0,5 m nad podłogą.
Z ciekawostek - im królik ma mniejsze uszka, tym mniejszy urośnie.
Mona, szczęśliwa posiadaczko futrzaka - o czymś zapomniałam?
Asiula86, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie doprawiłam jeszcze gorzej z chorobą po wczorajszym pójściu do pracy. Dziś wolne co prawda, ale kompletnie mnie juz rozwaliło i zasmarkałam cały dom. Niestety, jutro rano znów do pracy, więc uciekam. Wezmę Paracetamol i powoli będę się szykować do łóżka.
-
nick nieaktualnyAni86 wrote:Ja sie doprawiłam jeszcze gorzej z chorobą po wczorajszym pójściu do pracy. Dziś wolne co prawda, ale kompletnie mnie juz rozwaliło i zasmarkałam cały dom. Niestety, jutro rano znów do pracy, więc uciekam. Wezmę Paracetamol i powoli będę się szykować do łóżka.
Ja też uciekam
Kolorowych... -
marnut wrote:Miałam bardzo dużą klatkę - 120x50x50cm, ale królik biegał luzem po domu, bo po prostu był bardzo żywotny i klatka to dla niego mało
. Klatka wyłożona trocinami, na to siano (żeby mu się trociny do tyłka nie przyczepiały i nie roznosił ich po całym domu
). Siano do jedzenia w osobnym pojemniku, poidło czy miseczka na wodę (miski lubią wywracać). Jeśli kupujesz małego króliczka - siano i jedzenie kup takie samo i w tym samym sklepie co królika. To ważne, bo małe króliczki mają bardzo wrażliwy układ pokarmowy i nagła zmiana pożywienia może je nawet zabić
.
Króliki możesz dostać różne - i krótko i długowłose, te długowłose trzeba czesać, krótkowłosych nie. ALE - wiele królików ma biegunki spowodowane tym, że włosy zalegają im w przewodzie pokarmowym - weterynarz przepisuje specjalne pigułki, które podaje się profilaktycznie raz w tygodniu. Nie można zapominać o corocznych szczepieniach.
W domu pozabezpieczać WSZYSTKIE kable a tapety obciąć do wysokości 0,5 m nad podłogą.
Z ciekawostek - im królik ma mniejsze uszka, tym mniejszy urośnie.
Mona, szczęśliwa posiadaczko futrzaka - o czymś zapomniałam?
Marnut, dzięki za dobre rady
A meble i drzwi? też się ich tykają króliki?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
MANIEK wrote:Po przerwie witam się i ja... Katjaa gratuluję
Anuska spokojnie jeszcze trzeba zaczekać trzymam kciuki.
Za wszystkie trzymam kciuki
Melanq jak to Ania trafnie ujęła teściów pies j....al teraz.wcale Ci się nie dziwię nerwów bo bym chyba sama tel pogryzla ale po co? To takie typy trzeba olać bo oni się nie zmienia pewnie.
Ja juz jestem 30 stka...
Jutro mam wolne - pierwszy raz od Yyyy lipca... Wspaniałe uczucie. DobranocNo ja już spokojnie czekam na @
Znajdę inny prezent dla małża
-
Katjusza gratuluję ogromnie! Pokaż testa:D
Maniek 150 lat życzę! I zmarszczek co najwyżej na dupie a nie na twarzy!
Cati, Nasturcja to pod kodrę, termofor i sok malinowy!
Ja napisałam 2 zdania pracy i jestem w lesie. Wam mówię dobranoc aa sama spinam poślady i lecę pracować ;/ -
nick nieaktualny
-
Katjaa, może aby mieć pewność idź na betę?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0