X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien nie chcę Cię martwić ale moja koleżanka będąc w odwiedzinach zostawiła ślady od jeansów na jasnym wypoczynku z eko skóry... niestety permanentnie :(

Ania to niezły pms Ci się załączył :P ale mamunie wyrozumiałe są, nie martw się ;)

edit: Ania a jak ojciec M się zrzeknie to z automatu nie przejdzie to na M?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:44

Ania_84, marnut lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    arien nie chcę Cię martwić ale moja koleżanka będąc w odwiedzinach zostawiła ślady od jeansów na jasnym wypoczynku z eko skóry... niestety permanentnie :(

Ania to niezły pms Ci się załączył :P ale mamunie wyrozumiałe są, nie martw się ;)

nooo zalaczyl mi sie jakis mega..co rusz tycze i wygladam jak zombie ;/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kupię też tę benzynę ... chociaz jak rozpuszczalnikiem nie poszlo to nie wiem
    Spróbuj sodą oczyszczoną zmieszać z octem i taką papką potrzyj. Powinno zejść :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

obawiam się że to cholerstwo zostanie :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

wlansie nie wiem..bo podobno mozna odstapic od spadku.. ja sie na tym nie znam..ale tez mi sie tak kojarzy -tyle ze glupote robi..bo i tak polowa Babci on ma upowaznienie i on bedzie zarzadzal..wiec zawsze bylo by wiecej.. a jelsi on sie zrzeknie to w nastepnej linnii przechodzi na Michala, jego brata i siostre..wiec robi sie piramida ;/

pozatym ja wciaz sie boje ze albo tamci mbeda chcieli kase albo beda chcieli zamieszkac w ktoryms z pokoi.. ;/ i co ..mam mieszkac z obcymi.. .. nie po portsu niech juzbedzie po tym..bo chce wiedziec na czym stoje.. tylko ze ja powiedzialam jak mi sie ktos na cheate pwpierdzieli to my sie wyprwadzamy beirzemy co nasze i wale to ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a może faktycznie może się zrzec na rzecz syna? To byłoby dobre rozwiązanie.

U mnie rodzice męża też go tak załatwili, że nie będzie miał szans na mieszkanie kwaterunkowe... a on oczywiście też pewnych rzeczy nie dopilnował, sierota... jakby było, moglibyśmy wynająć i byłoby łatwiej. A tak starzy dostaną 70 metrowe, nie wiadomo na co...
    Niestety, widzę, że niektórzy rodzice w ogóle nie myślą...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny on sie nie zrzeknie na syna.. on mowi ze on nie chce z tego nic.. bo on juz dostal.. ale kuwa kto sie opiekowal dziadkiem.. oni.. a tamci od n lat nawet nsie nei odzywali ;/

szczegolnei ze syn siostry tescia moze sie upominac.. i jego siostra..a oni sa nastawieni przez ojca ktory ma schzofrenie. i teraz wez tu sie z takim uzeraj ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 13:50

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ara Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powiem Ci, że sprawy spadkowe to trudny temat. Ja na szczęście tego bezpośrednio nie przerabiałam nigdy ale w rodzinie czy u znajomych są takie przypadki. Jestem zdania, że jak człowiek coś posiada to powinien testament napisać i rozporządzić wg swojej woli bo na to co się później często dzieje to aż żal patrzeć. Najbliższa rodzina nie potrafi się dogadać, podziały jakieś bezsensowne się robią i niepotrzebne problemy.

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - nie ma opcji, Ty musisz iść do prawnika :/ wyjaśnić rodzinne zażyłości i on Ci powie kto, do czego i jakie ma prawa, jeśli ojciec Michała spadku się zrzeknie. Jedno Ci powiem: jeśli chodzi o spadki, to zstępni (dzieci, wnuki) mają pierwszeństwo przed wstępnymi (rodzicami), a wstępni przed rodzeństwem. Także wygląda to tak, że jeśli dziadek miał tylko jedno dziecko (ojca Michała), to spadek po nim przechodzi na ojca Michała. Jeśli ten się zrzeknie - spadek przechodzi na Michała i jego rodzeństwo. Mają prawo oni żądać spłaty, ale mogą też po prostu zrzec się praw do spadku na rzecz Michała.
    Gorzej, jeśli dziadek miał kilkoro dzieci oprócz ojca Michała, bo wtedy spadek przechodzi również na jego inne dzieci. No, ale prawnik Ci to rozrysuje :D.

Mona_M lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie ;/

a dziadek ju zmial zapisywac M ten dom.. ale zawsze mowil a jesczze poczekamy ...

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniau współczuje..moi rodzice od x lat walczą o spadek po dziadku..niestety ktoś przejął kamienice...właściwie tam nielegalnie zamieszkał i jest niezły bałagan...ale co wszystkich wyrzucić? ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    A no wlasnie ;/

a dziadek ju zmial zapisywac M ten dom.. ale zawsze mowil a jesczze poczekamy ...
    U mnie jedna ciotka tak właśnie przepisywała dom na mojego brata :/. A kto ją wie, może i testament na kolanie spisała, ale jeśli tak - to jej siostry zatroszczyły się, żeby tego testamentu nikt nie zobaczył.
    Jednak jak mawia moja babcia "dawanie ciepłą rączką" ma swoje zalety. Albo testament notarialny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, ja przepraszam, ze pytam, ale nawet nie wiedziałam, ze poroniłaś... Kiedy to sie stało?
    I bardzo dobrze potraktowalas juz ex przyjaciółkę. Niektórzy ludzie zupełnie taktu nie maja. Mi na facebooku stare znajome z pracy ciągle piszą dlaczego ja i R. jeszcze dzieci nie mamy? I to w dodatku tak tonowo i ze jak to tak 7 lat razem i bez dzieci??? Ludzie są podli, dlatego o staraniach nie wie u nas nikt, oprócz mojej mamy i was. Nawet teściowie nie wiedza a żadnej koleżance bym nie powiedziała, bo nawet nie mam takiej, której na 100% bym ufała.

Mam nadzieje Anuśko, ze moje pytanie Cie nie urazi...

Katja, dobrze Cie widzieć z powrotem. A kiedy powinnaś dostać okres? Tulam Cie mocno.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tu sie pojawia probelm ..

bo do podzialu jest Babcia, Tata michala (jako syn) , dzieci dwojka po córce i dwoje dzieci po drugim Synu ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dziewczyny on sie nie zrzeknie na syna.. on mowi ze on nie chce z tego nic.. bo on juz dostal.. ale kuwa kto sie opiekowal dziadkiem.. oni.. a tamci od n lat nawet nsie nei odzywali ;/

szczegolnei ze syn siostry tescia moze sie upominac.. i jego siostra..a oni sa nastawieni przez ojca ktory ma schzofrenie. i teraz wez tu sie z takim uzeraj ;/

Znam to kochana z autopsji własnej rodziny. Babcia miała gospodarstwo zapisane na swojego syna. On zajmuje się rolą i gospodarka dzięki Bogu jest na niego. Moja mama opiekowała się ciężko chorą babcią, pomagał jej również syn który z nią mieszkał. Babcia miała jeszcze 2 synów, którzy interesowali się losem babci od czasu do czasu przez telefon, albo przyjeżdżali na 1-2 dni od święta. Jeden pomimo emerytury nie przyjeżdżał. Ma 300 km, ale ma własny samochód nawet 2. Mama babcie myła, przygotowywała na wizyty do lekarza, obcierała jeśli się załatwiła w pieluchy i tak codziennie, dawała jej jeść karmiła ją, jeździła po szpitalach/przychodniach, lekarzach. Teraz każdy się upomina o ziemię z budynkami, pola uprawne. Wiem, że nic do tego nie mam ,ale myślę że sprzedadzą wszystko dla samego zysku pieniędzy. Szkoda mi tej ojcowizny, bo ktoś jednak musiał ciężko na nią pracować.
    Nie chcę być stronnicza, ale mojej mamie się wiele należy za ten trud, opiekę wiele łez i załamanie nerwowe, nieprzespane noce. Bo pewnie o uczuciach mojej mamy nikt nie pomyślał.
    Dla mnie jest do niepomyślenia, żeby wakacje były ważniejsze od własnej mamy. To już bym wolała nie jechać na ten wypoczynek i być z bliską osobą. Szczególnie, że wujek ma już dwójkę dorosłych dzieci, a to trzeba mieszkanie wyremontować synkowi, a to płytki kładą, a to coś tam i tak ciągle jakaś wymówka

Wczoraj z mężem zaszaleliśmy, mam podwyższoną temperaturę i czuję się w miarę dobrze. Mąż za to jest chory, ma katar i boli go gardło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 14:29

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A n wlansie .. z rodzina wychodzi sie najlpieje na zdj ;/

ale co ma byc to bedzie

ojj to sie kurujciekochana

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani86 wrote:
    Anuśka, ja przepraszam, ze pytam, ale nawet nie wiedziałam, ze poroniłaś... Kiedy to sie stało?
    I bardzo dobrze potraktowalas juz ex przyjaciółkę. Niektórzy ludzie zupełnie taktu nie maja. Mi na facebooku stare znajome z pracy ciągle piszą dlaczego ja i R. jeszcze dzieci nie mamy? I to w dodatku tak tonowo i ze jak to tak 7 lat razem i bez dzieci??? Ludzie są podli, dlatego o staraniach nie wie u nas nikt, oprócz mojej mamy i was. Nawet teściowie nie wiedza a żadnej koleżance bym nie powiedziała, bo nawet nie mam takiej, której na 100% bym ufała.

Mam nadzieje Anuśko, ze moje pytanie Cie nie urazi...

Katja, dobrze Cie widzieć z powrotem. A kiedy powinnaś dostać okres? Tulam Cie mocno.
    Kochana nie uraziłaś mnie :) To było dość dawno, bo już ponad dwa lata. Jeszcze miałam wkładkę domaciczną i mimo tej wkładki jakieś uparte jajeczko mi się zagnieździło :) Niestety jak popłynęło to lekarz stwierdził, że nie ma sensu wyciągać wkładki i jeszcze pół roku z nią chodziłam i okazało się że macica tak mi się skurczyła po tym wszystkim, że ta wkładka wbiła mi się w ścianki macicy i trzeba ją było wyrywać. Było mięso, krew i łzy :( No i od tej pory endometrium mam tak liche że masakra. Jeden konował kazał mi brać tabsy przez pół roku, że niby się poprawi, drugi karmił dupkiem też w tym samym celu, mam nadzieję, że ten trzeci mnie naprawi :) A w ogóle cała akcja pt. "chcę mieć dziecko" to od czasu poronienia trwa, bo wtedy nagle poczułam że wcale nie chciałam tracić dzidziola :)
    Ehhhh sorry że tak chaotycznie piszę ale kurczę nadal mnie męczy ten temat...

Blondik lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska no to faktycznie jajeczko bylo uparte skoro mimo wkladki sie zagniezdzilo .. ehhh.. tulam <3

Anuśka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari a może lakier do włosów? tak mi wpadło bo pamiętam jak mi fryzjerka pobrudziła kurtę jakaś granatową farbą tzn taką papkę to zeszło po lakierze ale nie wiem czy i u Ciebie to pomoże :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka nie wiedziałam że masz taką historię...tulam i współczuję <3

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 3220 3221 3222 3223 3224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ