My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalenq wrote:nie myślisz się - SAM
Przepraszam, proba nieobrazenia Twojej tesciowej mi nie wyszla. Lacze sie z Toba w bolu Malenqo, gdyz wiem jak to jest. Moja tesciowa tez taka byla, ale troszke sie poprawila, niemniej jednak ja pamiec dobra mam i latwo nie wybaczam, tym bardziej, ze zadnego PRZEPRASZAM nie uslyszalam.
A tak poza tym mam takie dosc osobiste pytanie. Nie musisz odpowiadac. Jesli urodzisz Kosie, to odwiedzisz tesciow z coreczka?Anuśka, Malenq, ara lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam komunikat do obecnych i przyszlych brzuchatek!
Chyba zakładam swoją firmę.
I potrzebuję waszej pomocy tak jakby.
Otóż... dziewczyny z genetyki nauczyły mnie robić badania płci z krwi matki. Przyłożyłam się do tego i już wiem, jak to się robi, co więcej wiem że jednak będę mieć dziewczynkę, o ile dobrze pobrała mi babka krew na badanie. Jutro dam sobie pobrać krew jeszcze raz u siebie w labie i powtórzę badanie. Do tego jutro mam USG,więc potwierdzi lub zaprzeczy.
W każdym razie a propos biznesu: chcę otworzyć laboratorium, które będzie na początku wykonywało tylko badanieie płci dziecka od 8 tygodnia ciąży z krwi matki! Według "przepisu" badanie jest dużo bardziej skuteczne niż USG w 20tc w określaniu płci, bo ma aż 99,8% skuteczności. I teraz uwaga: mogę ZA DARMO zrobić 100 dziewczynom, bo muszę sprawdzić czy metoda będzie wiarygodna.
Jeżeli wy lub wasze znajome macie ochotę wysłać mi próbówkę z krwią, pobraną przy okazji waszych rutynowych badań, byłabym szczęśliwa.
Wynik nie będzie niestety jeszcze wynikiem medycznym, chociaż mam takie uprawnienia. Odeślę go wam w dowolnej formie (mail, sms, poczta polska)  Ale jak tylko ruszę z inreresem to Gang będzie miał je za darmo do końca świata i o jeden dzień dłużej i to takie z pieczątką mojego labu, z moją pieczątką i będzie to wynik który można dać ginowi do dokumentacji 
Jak wysłać mi krew;
-idziecie do labu na zwykłe pobranie
-ładnie prosicie panią, żeby wam do waszego użytku dodatkowo pobrała 1 próbówkę morfologiczną (na wersenian). Potrzebuję 1-2ml krwi.
-pakujecie to w kopertę (idealnie kurier na dzień następny ale pocztą priorytetem też można- byle nie w czasie mrozów).
Co wy na to?marissith, ara, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:hehehe a tak to choinki już ubrane, psy wyprane??? koty odkurzone???
Dziewczyny współczuję Wam teściowych
Moja była fantastyczna, kiedyś na początku małżeństwa wzięła mnie na boczek i powiedziała że musi mi coś ważnego przekazać. Powiedziała mi że jak mi mąż podpadnie, to zebym w niego nigdy nie rzucała np.kapciem, bo może odrzucić, tylko żebym prała ścierą po plecach bo to na niego działa
I jeszcze dodała że nauczyła go gotować i sprzątać a jak ma jakieś złe nawyki to już nie jej wina i że muszę sobie z nim jakoś radzić sama
Niestety zmarło jej się, a szkoda bardzo, bo Zuza też ją uwielbiała
Nie wiem jak to jest że paskudne wredne istoty to żyją i żyją i uprzykrzają innym życie, a jak ktoś jest fajny to szybko znika z tego padołu...
Ale mi się na przemyślenia zebrałoMalenq, Krokodylica, marissith, ara lubią tę wiadomość
-
I jeszcze pytanko: ile bylybyscie w stanie za takie badanie zaplacic, jesli daloby ono prawie 100% pewnosci? Czy w ogolke byscie sie mu poddaly?
Jest 100% bezpueczne dla dziecka i matki, tak samo jak zwyke badanie morfologii
Od razu mowie, ze minimalnie to bedzie ok 100zl bo to badanie genetyczne i odczynniki sa koszmarnie drogie (zeby w ogole zalozyc firme musze zainwestowac jakies 20tys zl w maszyny i chemie)Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNastka NIE BROŃ BOŻE...........
mój małż wie, że przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące, MAJĄ ZAKAZ odwiedzin itp.
małż się zgodził, było mu przykro, ale wytłumaczyłam, że połóg trwa 8tygodni i do tego czasu moja psyche i moje zdrowie najważniejsze i że pozwolę na odwiedziny, gdy będę w pełni sił...
a że babsztyl ma coś z głową nie tak... (teść taki sam, a nawet gorszy) to już inna historia.....
On jedynak i tak jak u Smoczka, teściowa moja traktuje mnie jak rywalkę.... -
Nieukowa wrote:I jeszcze pytanko: ile bylybyscie w stanie za takie badanie zaplacic, jesli daloby ono prawie 100% pewnosci? Czy w ogolke byscie sie mu poddaly?
Jest 100% bezpueczne dla dziecka i matki, tak samo jak zwyke badanie morfologii
Od razu mowie, ze minimalnie to bedzie ok 100zl bo to badanie genetyczne i odczynniki sa koszmarnie drogie (zeby w ogole zalozyc firme musze zainwestowac jakies 20tys zl w maszyny i chemie)Powiem Ci że ciekawość ludzka jest ogromna i ja byłabym w stanie zapłacić nawet 200zł żeby szybko wiedzieć jaka jest płeć dzidziola
Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Aha. Czas oczekiwania na wynik to bylyby 2-3 dni robocze
Ok juz nie spamuje. Ide was czytac.Nieukowa, Malenq, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAni86 wrote:Ja tylko chcialam sie zapytac jak tam Marisska i jej pecherzyki? Bo Marisska, ja Cie widze na forum, wiesz?
Pokaz lico swe, a nie sie ukrywasz
nie wiem jak pęcherzyki, lutke se aplikuje 3 razy dziennie, borzena rozczochrana, nogi nieogolone - ale cieplej za to, choinki brak, prezentów też, zamknięcie roku i u mnie, w dodatku muszę rozliczyć projekty i pozwracać kasę, winko wypite, mogę iść spać
Jak tam dzisiaj zdrówko, lepiej?
Mąż był dzisiaj u diabetologa, bo można mieć dofinansowanie do wkłuć do pompy insulinowej, naklął się na służbę zdrowia na maxa, bo mu lekarka na miesiąc wypisała tylko, to tak jakby za miesiąc miał być zdrowy... co za debilizm.
Malenq już Ci piałam, ze współczuje takiej teściowej, najgorsze, że to nic do tego łba nie dociera...
Nieukowa super pomysł!!! ale tak jak Ania radzi, rozejrzyj się o dofinansowanie w miejscowym PUPie, WUPie i co tam jeszcze macie
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa, jesli o mnie chodzi, to ja i mąż płci dziecka nie będziemy chcieli poznać, więc moja opinia się tu nie przyda
Marisska, a ja Cię zawsze widzę, diablico
A powiedz mi moja droga, czy mąż Twój kwalifikuje się pod pewien stopień niepełnosprawności jako cukrzyk?
A borzeną rozczochraną sie nie przejmuj. Wyczesz jeno na Sylwestra, bo podobno jak w Sylwestra tak i przez cały rok będziesz z taką borzeną chodzić -
nick nieaktualnyAni86 wrote:Nieukowa, jesli o mnie chodzi, to ja i mąż płci dziecka nie będziemy chcieli poznać, więc moja opinia się tu nie przyda
Marisska, a ja Cię zawsze widzę, diablico
A powiedz mi moja droga, czy mąż Twój kwalifikuje się pod pewien stopień niepełnosprawności jako cukrzyk?
A borzeną rozczochraną sie nie przejmuj. Wyczesz jeno na Sylwestra, bo podobno jak w Sylwestra tak i przez cały rok będziesz z taką borzeną chodzić
-
nick nieaktualnyAch, ta męska duma. Mężczyźni tacy już są i nic na to nie poradzisz, kochana. Trzymam kciuki za Twój cykl. Sama jestem ciekawa jak te zastrzyki w pupę i monitoring na Ciebie wpłyną. Czuję, że już niedługo będzie u Ciebie fasolka!
A ja uciekam poprzytulać się do mojego zwierza - męża znaczy się
Dobrej nocki laski. Pa pamarissith, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
A ja się melduję już z domu
14h w pracy, yeah!!! a jutro na 7 rano
Najgorsze, że dziś na Zumbę nie poszłamSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Dziewczyny, mam komunikat do obecnych i przyszlych brzuchatek!
Chyba zakładam swoją firmę.
I potrzebuję waszej pomocy tak jakby.
Otóż... dziewczyny z genetyki nauczyły mnie robić badania płci z krwi matki. Przyłożyłam się do tego i już wiem, jak to się robi, co więcej wiem że jednak będę mieć dziewczynkę, o ile dobrze pobrała mi babka krew na badanie. Jutro dam sobie pobrać krew jeszcze raz u siebie w labie i powtórzę badanie. Do tego jutro mam USG,więc potwierdzi lub zaprzeczy.
W każdym razie a propos biznesu: chcę otworzyć laboratorium, które będzie na początku wykonywało tylko badanieie płci dziecka od 8 tygodnia ciąży z krwi matki! Według "przepisu" badanie jest dużo bardziej skuteczne niż USG w 20tc w określaniu płci, bo ma aż 99,8% skuteczności. I teraz uwaga: mogę ZA DARMO zrobić 100 dziewczynom, bo muszę sprawdzić czy metoda będzie wiarygodna.
Jeżeli wy lub wasze znajome macie ochotę wysłać mi próbówkę z krwią, pobraną przy okazji waszych rutynowych badań, byłabym szczęśliwa.
Wynik nie będzie niestety jeszcze wynikiem medycznym, chociaż mam takie uprawnienia. Odeślę go wam w dowolnej formie (mail, sms, poczta polska)  Ale jak tylko ruszę z inreresem to Gang będzie miał je za darmo do końca świata i o jeden dzień dłużej i to takie z pieczątką mojego labu, z moją pieczątką i będzie to wynik który można dać ginowi do dokumentacji 
Jak wysłać mi krew;
-idziecie do labu na zwykłe pobranie
-ładnie prosicie panią, żeby wam do waszego użytku dodatkowo pobrała 1 próbówkę morfologiczną (na wersenian). Potrzebuję 1-2ml krwi.
-pakujecie to w kopertę (idealnie kurier na dzień następny ale pocztą priorytetem też można- byle nie w czasie mrozów).
Co wy na to? -
nick nieaktualnyps o 17:40 przyjechaliśmy do domu z choinką...i od 18 tej ją stroiłam, piękniłam i na końcu się wzruszyłam...wysłałam zdjęcie siostrze pokazała dzieciom
Płacze jak patrzę na tę choinkę, bo to Nasza pierwsze żywe drzewko a nie mini choinka, która była już przystrojona i wystarczyło worek ściągnąć a chowając ją naciągnąć...normalnie łzy mam jak grochy...
Słucham cały dzień świątecznego internetowego radia...święta...
A i we wtorek jestem do południa w pracy
Dobranoc ja jeszcze cieszę oczy naszym nowym nabytkiem
ara lubi tę wiadomość
-
Wróciłam.
Zdołowana jestem.
Gin fajny, miły i dokładny. Kazał mi powtórzyć TSH i prolaktynę. Wypytał o przeszłość i powiedział że po tych moich wkładkach domacicznych to ja mogę mieć zrosty i to może być główna przyczyna braku ciąży. Najpierw będzie sprawdzał jak wygląda owulka tylko właśnie do mnie dotarło że powinnam iść do niego na USG w świętaZadzwonię tam jutro i się dowiem kiedy mogę iść
Jak się okaże że owulka występuje to wtedy na histeroskopię mnie skieruje i sprawdzimy te zrosty a jak będą to usunie je od razu. Powiedział mi że jak TSH wyjdzie nie dobrze to położy mnie na dwa dni w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i zrobi kompleksowe badania endo bo (jak twierdzi) "nie ma na co czekać, wystarczająco się pani już naczekała, teraz będziemy działać"
Brzmi obiecująco prawda? Tylko jak mu tam zaczęłam opowiadać o tych staraniach to prawie się rozpłakałam. Musiał mnie pocieszać
Wstyd jak diabli
Jezusie niebieski doczytałam właśnie że histeroskopia kosztuje 1200zł a jeśli trzeba wyciąć zrosty to 2000zł muszę pogłębić tą moją kopalnię diamentówWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 00:56
Malenq, Misi@, marnut, ara, marissith lubią tę wiadomość