X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku skarbie, wiem że to nie są wieści na które czekałaś, ale w KOŃCU jest plan...
    W mojej ocenie bardzo dobry i kompetentny lekarz Cię przyjął...
    Ja miałam histero i prywatny gin wypisał mi to na NFZ, więc może i tutaj dało by się coś wykombinować...
    I cieszę, się że w końcu KTOŚ się Tobą zajmie...

Mnie rozchodzące się spojenie spać nie daje :-(
    Lecę dalej do lektury...jak fajnie, że są e-booki..

Buziaki

Anuśka lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, grunt, że jest plan działania i nie musisz już na nic czekać!!! Będzie dobrze! W końcu znalazłaś kompetentnego lekarza :)

A ja szykuję się powoli do pracy... miłego dzionka Wam wszystkim życzę!

Anuśka lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, chetnie Ci dostarcze krew do badań jak tylko zaciążę:) świetny pomysł:0 ja bym za takie badanai ezapłacila max 200-300zł...myślę, że popyt będzie:) tym bardziej jak mozna krew wysłać z każdego miejsca w Polsce;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Anuska normalnie zazdroszcze lekarza. Takiego ze świeca szukać. Z jego pomocą uda Wam się czuje to.
    Dzisiaj piateczek Dzien bez majteczek...i weekendu początek:)
    Miłego członka :)

Ania_84, Katjaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ;)

Misia widze ze ranny ptaszek z ciebie bardziej niz ja!

Anuska kurcze brzmi jak rozsadny plan. Jedna czerwcowka kilka x ronila przez zrosty wiec to moze byc wazne badanie.

Ciesze sie ze piatek i ciesze sie ze mam wizyte ;) moze jakas foteczke dostane.

Misi@, konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja jak pisałam na fejsie zaviegana jestem i nawet nie miałam czasu tu zajrzeć - w najbliższym czasie obiecuje poprawę ;). Właśnie jadę sobie do pracy, a że autko w warsztacie w autobusie jest czas by nadrobić ;)
    Miłego członka wszytskim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 07:17

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja już po śniadaniu.. teraz kawusia..a Tymek ogląda Myszkę Micky..

mąż zdążył mnie już wkurzyć na dzień dobry..mam duży spadek mocy i nastawienia..wszystko mnie wkurza, ale jak już mnie porównał do swojej mamusi, to przegiął..

smarta, i to jest rozwiązanie! przeżuć się na autobus :) ja w pociągu tez zawsze miałam czas, a to ksiażkę poczytać a to krzyżówki rrozwiązywać..

Misia - rozumiem, że dziś bez majtasów urzędujesz:P Tylko uważaj..dziś dość mokro i wietrznie, coby Ci "bożenki" nie zawiało

nieukowa trzymam kciuki za wizytę
    blondik witaj

Misi@ lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko sie przywitać bo samopoczucie nadal do d.....py.
    Miłego dnia zycze

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry... Ja dzisiaj podczytywać będę, z tableta ciężko pisać...

U mamuśki urzęduję.....

Nie śpię od 2giej...mała też nie...

Buziaki i miłego dnia wszystkim:-)

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki :)
    Witam se z kawką, ale dziś u mnie wieje buuuuu
    Anuśka gratuluję lekarza, bardzo konkretny plan działania ma a to się chwali, zapowiada się dobrze :)
    Malenq Twoja Kosia to dopiero ranny ptaszek ;) i współczuję tego spojenia :/ i niewyspania również <3
    Hej Smarta kobieto pracująca ;)
    Pati zdrówka życzę bezustannie :)
    I miłego piąteczku :)

Pati Belgia, Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wróciłam.
    Zdołowana jestem.
    Gin fajny, miły i dokładny. Kazał mi powtórzyć TSH i prolaktynę. Wypytał o przeszłość i powiedział że po tych moich wkładkach domacicznych to ja mogę mieć zrosty i to może być główna przyczyna braku ciąży. Najpierw będzie sprawdzał jak wygląda owulka tylko właśnie do mnie dotarło że powinnam iść do niego na USG w święta :) Zadzwonię tam jutro i się dowiem kiedy mogę iść :) Jak się okaże że owulka występuje to wtedy na histeroskopię mnie skieruje i sprawdzimy te zrosty a jak będą to usunie je od razu. Powiedział mi że jak TSH wyjdzie nie dobrze to położy mnie na dwa dni w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi i zrobi kompleksowe badania endo bo (jak twierdzi) "nie ma na co czekać, wystarczająco się pani już naczekała, teraz będziemy działać" :) Brzmi obiecująco prawda? Tylko jak mu tam zaczęłam opowiadać o tych staraniach to prawie się rozpłakałam. Musiał mnie pocieszać :/ Wstyd jak diabli :/

Jezusie niebieski doczytałam właśnie że histeroskopia kosztuje 1200zł a jeśli trzeba wyciąć zrosty to 2000zł muszę pogłębić tą moją kopalnię diamentów ;)
    Groszku mój kochany dopiero teraz doczytala bo wczoraj z wyczerpania padlam.... Kochanie to bardzo dobry plan. Bardzo konkretny gin i nie masz sie co smucic. Mam przeczucie,może dopiero teraz to on Cię dobrze poprowadzi. Kochanie słowa i cyce do góry.... :-)

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! <3 Miłego dnia Kochane!!! <3 :*

Malenq, Anuśka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Kat!!!!
    Lepiej już Ci kochana? :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Anuśka, ja też przeoczyłam Twój post..bardzo kompetentnie zapowiada się ten lekarz..mam nadzieję, ze Ci pomoże.. brzmi bardzo obiecująco..może jednak nie ma zrostów? mam nadzieję, ze uda sie iść na usg w święta.. potwierdzenie owulki, to i tak ładny prezent :)trzymam kciuki

Katja witaj..jak @? rozkręciła sie?

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Anuśka wrote:
    Musiał mnie pocieszać :/ Wstyd jak diabli :/
    Wstyd to kraść :/. A jak Cię ktoś w końcu po tylu m-cach starań potraktował poważnie i powiedział "zrobimy co się da, starczy czekania", to i nic dziwnego że tam prawie płakałaś. Bardzo fajny lekarz, pomimo tego że wampir :D.

Nieukowa - widziałam kiedyś na Allegro testy z moczu na płeć dziecka (od 10tc) kosztowały koło 100-150zł. teraz ich nie ma, więc nie wiem czy wycofali w ogóle czy tylko w aptekach sprzedają, ale myślę że koszt Twojego badania nie powinien być droższy (chyba, że ma dużo większą skuteczność), bo nie będziesz miała zbyt wiele klientów. Gratuluję pomysłu i trzymam kciuki :D!

Malenq - poniekąd wiem co przechodzisz, bo mój Małż też jest jedynakiem a teściowie są ogromnie zaborczymi ludźmi. Tyle, że są mądrzejsi - zamiast wkraczać ze mną na otwartą ścieżkę wojny lub mnie ignorować, wolą wzbudzać w swoim synu poczucie winy jacy to są starzy i niepotrzebni, jak on ich zaniedbuje a przecież oni dla niego wszystko... We mnie też próbują, tyle że na mnie to nie działa :/. Niemniej chora jestem na myśl, że w styczniu przyjadą na urodziny Ady :/. A może się nie zdecydują, bo zaproszenie już będzie poniekąd potwarzą - zawsze teściowa przyjeżdżała na tydzień-10 dni (a gotowa była zostać na zawsze :D), a teraz Małż stwierdził, że zaprosi ich na...weekend O.o. 1000km w dwa dni dla ludzi koło 70tki może okazać się nie do przeskoczenia. Podziwiam Cię, że tak jasno postawiłaś sprawę odwiedzin u Was po urodzeniu Kosi - sama bym tak najchętniej zrobiła, ale cały czas mam w głowie, że to jednak rodzice mojego Małża :/.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć, ja już po śniadaniu.. teraz kawusia..a Tymek ogląda Myszkę Micky..

mąż zdążył mnie już wkurzyć na dzień dobry..mam duży spadek mocy i nastawienia..wszystko mnie wkurza, ale jak już mnie porównał do swojej mamusi, to przegiął..

smarta, i to jest rozwiązanie! przeżuć się na autobus :) ja w pociągu tez zawsze miałam czas, a to ksiażkę poczytać a to krzyżówki rrozwiązywać..

Misia - rozumiem, że dziś bez majtasów urzędujesz:P Tylko uważaj..dziś dość mokro i wietrznie, coby Ci "bożenki" nie zawiało

nieukowa trzymam kciuki za wizytę
    blondik witaj
    Konwalijko a jak tam Tymmek?
    Co do bożenki w autobusie sie uśmiałam i ludzie patrza jak na glupia smiejaca die do fona ;-)

Anuska ciesze sie ze zadowolona jestes z gina ;-)

konwalianka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Anuska normalnie zazdroszcze lekarza. Takiego ze świeca szukać. Z jego pomocą uda Wam się czuje to.
    Dzisiaj piateczek Dzien bez majteczek...i weekendu początek:)
    Miłego członka :)
    Kochana mam nadzieje ze i ja podtrzymam tradycje piatek bez majtek bo wczoraj usnelusmy eiec jesli @ poczeka do jutra rana to bede jej wdzieczna. :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnutku, ja małżowi powiedziałam, że nie upośledzę Kośki i będzie miała dziadków, Oni też potrzebują być dziadkami, ale to wszystko odbędzie się na MOICH zasadach, a nie tak jak Oni chcą....dobrze, że mam ugodowego męża hehe
    Moi teściowie tez uwielbiają wzbudzać poczucie winy i na mnie tez to nie działa, a jak zaczyna działać na mojego A. To od razu robię kontrę...i zaczynam Mu tłumaczyć...

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane...znowu ten straszny temat teściów :/
    Marnutku zazdraszczam tego 1000km ;)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.

Nieukowa - fajny pomysł :) jak zaciążę to się głoszę :) Co do ceny - to popieram Mamutka, za 100 zł brałabym w ciemno. Tulko jak przekonać panią, żeby pobrała jedną próbówkę więcej? Da się kupić taką próbówkę w aptece?

Ania -czytałam o Waszych problemach spadkowych, powiem Ci będzie ciężko jak się szanowna rodzina uprze to nie ma zmiłuj. A testamenty tez niewiele dają bo w naszej kochanej Polsce wszystko można podważyć, i nawet jak jest testament to rodzinie należy się zachowek, więc tak czy inaczej płacić trzeba będzie. Najlepiej za życia przepisać i wtedy nie ma walki o spadek.

Anuśka - dobrze, że wkońcu jakiś lekarz wdraża dziqałanie bez czekania. Rozumiem że prywatnie, bo jak na NFZ to będe mocno zdziwiona.

Marlenqa - no teściowa wstrętna.

Ale powiem Wam, że ja mam synka i podejrzewam,że będę tą wredną teściową, taką za mocno kochającą. Już teraz płakac mi się chce na myśl, ze on się kiedyś wyprowadzi (ale on się upiera że kupi mieszkanie w tym samym bloku w którym mieszkamy - mój synunio :) )
    Ok miłego Członka życzę

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ