X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski, u mnie niestety wigilia była pod znakiem mega bolącego brzucha :( prawie nic nie zjadłam, przeszło mi po kisielu z siemienia lnianego. Dzisiaj za to obudziłam się z bólem głowy, być może z głodu. Na 10 idziemy na śniadanie do teściów.
    Miłego świętowania :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    My po dwoch wigiliach :-)
    U tesciow przy lamaniu sue oplatkiem tesciowa znajac sytuacje wziela zyczenia w swoje recs i wszystkim dala po oplatku i zlozyla rodzinne zyczenia ;-) wiec obylo sue bez glupich docinek jedyne co to michal ciagle patrzacy na bratanka ojciec patrzacy na Michała i szwagier ktoremu michal powiedzial sle o dziwo to wlasnie szwagier później wyciagnal Michała I umowili sie na whiskavza dzus eieczorwm;-)
    Pozniwj moi rodzice a tam na luzie zlozylusmy sobie zyczonka mama i tato zyczyli nam zdrowka szczescia podrozy spełnienia naszych a nie innych marzen aby miskowi udali sue z wlasnym zakładem :-)

A my sobie wzajemnie pozyczylismy w domku wytrwałości zdrowia tego zeby sue wsio ulozylo i cos co michal mi powiedzial na ucho abysmy się nue zmieniali jako malzenstwo :-D
    Co do jedzonka pojadlam ale bez przeady zataz idziemy do tesciow na śniadanie a pozniej jedziemy w trase ;-) na wies :-D

Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm fajne takie jeżdżenie po rodzinie, ja mam mamę daleko, bo aż w Bytomiu, z Poznania to prawie 4 godziny samochodem, a Rafała mam też daleko bo w Połczynie Zdrój też z 3 godziny trzeba jechać. Ale mam brata od dwóch dnia :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Właśnie udało mi się wstać, spojrzałam na zegarek i w mojej głowie wybuchła paczka z różnymi myślami : jest 9:20, dzisiaj chrzest, za dwie godziny muszę już wyjechać z domu, trzeba lecieć pod prysznic z prędkością światła, nie mam się w co ubrać!!! No i w związku z tym postanowiłam wyluzować przy kawie i poczytać co tu słychać :)
    Lady nie będę komentować tego że kochasz być w ciąży bo ja też bym bardzo chciała móc tak napisać, więc napiszę Ci że też uwielbiam barszcz czerwony :)
    Mariss dbaj o siebie :)
    Ania jestem pod wrażeniem :) Szwagier chyba z okazji wigilii przemówił ludzkim głosem ;)

marissith, Lady Savage, Malenq, Krokodylica, Asiula86, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka jak to było: luz w dupie... :P
    U mnie życzenia były neutralne, nic o powiększaniu rodziny nikt nie mówił :D tylko teściu podejrzanie patrzył, że nie chciałam napić się wina, ale później widział, że bardzo mnie boli więc odpuścił ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohoho Laseczki :-D
    Ja próbuje zwlec się z łóżka. Wigilia była udana, bez przejedzenia :-) od Mikołaja dostałam sukienke którą sama sobie wybrałam, kalendarz na przyszły rok (uratował mnie mikołaj, bo zawsze wybór zajmuje mi godzinę przy sklepowej półce), szczotkę jonizującą, lustereczko, koszule nocną z Myszką Micky, buteleczkę z trunkiem i słodyyyyyyycze :-) i był u mnie prawdziwy Mikołaj, taki z brodą brzuchem itp.
    A co do życzeń to tylko moja siostra życzyła tacie więcej wnuków na co tata odparł jej to się postarajcie :-) mnie ta przyjemność ominęła :-D
    Życzę Wesołych i bez przejedzenia :-D

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    o swiateczny czas i nasze zaginione sie pojawily :D
    hihihi TADA!!!!!! :D <3

Przynoszę odrobinę dobrej energii i ciut szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 10:44

Anuśka, Krokodylica, Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska to nie ten szwagier :-)
    Szwagier michala czylu maz siostry.
    Tak dobrze to nie bylo :-D

Anuśka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, jak tam, wszystkie brzuszki pełniutkie? :)

marissith lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry dziewczynki, jak tam, wszystkie brzuszki pełniutkie? :)

I to jak XD

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny! Witam się po raz pierwszy na tym wątku tematycznym. Po raz pierwszy od kilku miesięcy starań o dzidziusia spóźnia mi się @. (dziś 4 dzień spóźnienia).
    Jak widać na moim wykresie robię od kilku dni testy codzinnie i codziennie.... są ujemne. Dziś już 14 dpo i znów test wyszedł negatywny. :(
    Biorę w tym cyklu luteinę. Czy to luteina mogła coś namieszać?

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. U nas tez Wigilia minęła pod znakiem newsa wszech czasów.. W przyszłym roku szykuje się okres narodzin i chrztow. Moja siostra sprzedała newsa, że także spodziewa się dziecka - 10 tygodni za nimi, szok. Zarzekali się ze nie chcą więcej, a tu proszę.. Po tylu latach, tuż przed 40-stka..Mój nexcik będzie miał kuzyna lub kuzynka z tego samego roku!

Miłego świątecznego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 11:22

Malenq, marissith lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby...
    U mnie również wigilia była ok:-)
    Objadłam się za wszystkie czasy, a wszyscy siedzieli jak na szpilkach czy nie urodzę heheheh ale miałam ubaw:-)
    Konwalia świetne wieści ;-)
    Aniu cieszę się, że było miło ;-)
    Groszku mina kota ze zdjęcia FB wymiata hehehehe

Lady Savage, marissith, Asiula86, Anuśka, Misi@, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Objadłam się za wszystkie czasy, a wszyscy siedzieli jak na szpilkach czy nie urodzę heheheh ale miałam ubaw:-)

Oj nie ładnie :P haha ale ty to dopiero byś miała piękny prezent pod choinką

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Lady może i prezent...ale niech Kosia poczeka jeszcze..

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam dziewczyneczki kochane :) z lekka przejedzona, ale nie ma juz tragedii ;) Konwi gratuluję super niusów :)
    Mam nadzieję, że Wszystkie się najadły, spędziły wieczór w przyjemnej i ciepłej atmosferze :) i życzę kolejnych leniwych i lekkich świątecznych dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 13:25

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry na wieczór :)
    Ale jaja :)
    Pisałam Wam kiedyś o szwagierce która niedawno rodziła. No i dzisiaj był chrzest tej dzidzi - Alicji. Na chrzestną była poproszona kuzynka mego małża, ale że nie miała jeszcze bierzmowania, to ja za nią zaniosłam papierek do księdza. No i wyobraźcie sobie: siedzimy w kościele a chrzestnej nie ma... Msza się zaczyna a jej nadal nie ma... Szwagierka wkurzona jak cholera aż czerwona ze złości, szwagier nie lepszy. Obok drugie dziecko do chrztu i oboje chrzestnych już się szykują, wyjmują białą szatkę i świecę a naszej nie ma :/ Szwagier po cichu z kościoła dzwoni do tej kuzynki i ona mówi, że jest w jakimś innym kościele i że zrozumiała że chrzest na 13tą. Chrzest był na 12tą a ona miała wszystko zapisane w zaproszeniu. Wkurw maksymalny. No i rodzice poszli coś podpisać, więc szwagierka dała mi Alicję do potrzymania i tak siedzę z dzidzią na ławce kościelnej, jakieś babcie dwie przyszły, usiadły koło mnie i mówią do mnie jakie to wzruszające że mamusia z dzieciątkiem w kościele jest i niech nam Bóg błogosławi i takie tam, aż się wzruszyłam :) Rodzice wyszli z zakrystii a szwagierka do mnie mówi: chodź, będziesz chrzestną naszych obu córek (ich starszej córki już jestem chrzestną :) ) I w ten oto sposób zostałam dzisiaj chrzestną z zaskoczenia po raz czwarty :) Kuzyneczka dotarła dopiero na obiad i do tej pory nie wiemy, gdzie była o.O

Asiula86, Misi@, marissith, Krokodylica, Blondik, Yasmin, kita, LaRa lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dzień dobry na wieczór :)
    Ale jaja :)
    Pisałam Wam kiedyś o szwagierce która niedawno rodziła. No i dzisiaj był chrzest tej dzidzi - Alicji. Na chrzestną była poproszona kuzynka mego małża, ale że nie miała jeszcze bierzmowania, to ja za nią zaniosłam papierek do księdza. No i wyobraźcie sobie: siedzimy w kościele a chrzestnej nie ma... Msza się zaczyna a jej nadal nie ma... Szwagierka wkurzona jak cholera aż czerwona ze złości, szwagier nie lepszy. Obok drugie dziecko do chrztu i oboje chrzestnych już się szykują, wyjmują białą szatkę i świecę a naszej nie ma :/ Szwagier po cichu z kościoła dzwoni do tej kuzynki i ona mówi, że jest w jakimś innym kościele i że zrozumiała że chrzest na 13tą. Chrzest był na 12tą a ona miała wszystko zapisane w zaproszeniu. Wkurw maksymalny. No i rodzice poszli coś podpisać, więc szwagierka dała mi Alicję do potrzymania i tak siedzę z dzidzią na ławce kościelnej, jakieś babcie dwie przyszły, usiadły koło mnie i mówią do mnie jakie to wzruszające że mamusia z dzieciątkiem w kościele jest i niech nam Bóg błogosławi i takie tam, aż się wzruszyłam :) Rodzice wyszli z zakrystii a szwagierka do mnie mówi: chodź, będziesz chrzestną naszych obu córek (ich starszej córki już jestem chrzestną :) ) I w ten oto sposób zostałam dzisiaj chrzestną z zaskoczenia po raz czwarty :) Kuzyneczka dotarła dopiero na obiad i do tej pory nie wiemy, gdzie była o.O

Anuśka, może to dobry znak :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ;)
    U mnie jak na razie bylo miło. Nikt nie zyczył powiększenia rodziny. Ale dziś łzy mi poleciały w kościele, bo trafiłam na msze, gdzie były chrzciny małych pięknych bobasów. a potem pomyślala..hola, a może to jakiś znak :)
    I mam nadzieję, że w przyszłym roku będe w ciąży :)
    Jestem oczywiście masakrycznie przejedzona... i wypiłam herbatkę na przeczyszczenie...czy to może zaszkodzić ewentualnemu zagnieźdzeniu?
    Aha wiecie w dniu wczorajszym owu wyznaczyła mi ovulkę więc w sumie otrzymałam fajny prezent. Może spróbuje zatestować 31.12 to będzie 11dpo. Myślicie, że za wcześnie? Niektórym wychodził wówczas teścik.

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka niezła historia :)

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ