X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś bardzo kiepsko się czuję i nie ma mnie z Wami. Zimno mi, w głowie wata, temp. ok., spuchłam ale co się dziwić jak już 90 dni strzeliło? Zobaczę jaka temp jutro będzie z rana i najwyżej strzelę test ciążowy i wezmę luteinę i już.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG 90dni???????????????????????????????
    kiedyś też tak miałam, ale człowiek szybko do dobrego się przyzwyczaja, jak uregulowałam do 35dni....
    współczuję....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy małżowy spacer po polach za wsią ;)
    edbe3efff64e36c5m.jpg

marissith, marnut, Izoleccc, Misi@, Nieukowa, Katjaa, LaRa, Mona_M, ara lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje mamutek , to tez znikam stąd bede tylko czytac co sie tam u was zmienio ;)
    buziaki :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati ale stąd nie uciekasz:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/gang-18,4447,315.html

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stad nie :) tu poprostu nie bede wspominac o swoim bębenku ;)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    cieszę się tak samo, z każdego USG i każdej dobrej nowiny i czułabym się źle, gdybyście mnie tu nie informowały jak się Wasze fasolindy rozwijają.
    Na priva chętnie odpowiem, ale na forum pytania będę konsekwentnie ignorować :D. Ludzie mają różną wrażliwość a "złoty środek" dawkowania informacji czasem trudno wyczuć. Lubię Was i nie mam ochoty żadnej z Was (nawet nieświadomie) deptać po odciskach i kłuć w oczy moją ciążą :/. A Ty o której dasz znać jutro jak z USG? Znów koło północy ;D?

Co do patelni i tłumów - ja też wolę dopłacić, ale zamówić przez internet. Nie znoszę zakupów prawie tak samo jak tłumów :/.

Misia - współczuję wizyty u teściowej z pękniętym sercem :/. Szczerze. Może się wystraszy jak pojedziesz bez makijażu i będzie zapraszać rzadziej ;D?

Malenq, Asiula - też uważam, że summa-summarum beta przynosi więcej szkód niż pożytku a robiłam tylko dlatego, że potrzebne mi było jako "podkładka" do zwolnienia. Z tego co rozumiem, u Mari inna sytuacja, bo i umowa z ginem była taka a nie inna.

Malenq - zaciskam kciuki za Twoje zaciśnięte nogi :D. Co do fot - już Ci pisałam, że bajkowo u Was! 4 lata temu po raz pierwszy "zwiedziłam" odrobinę tamten zakątek kraju - stacjonowaliśmy niedaleko Białowieży. Zachwyciłam się. Tak dziko, tak cicho, tak...naturalnie. No urzekająco, pomimo tego, że płasko :D. Jakbym się nie wyprowadzała w Tatry, to bym się wyprowadziła tam! I po raz pierwszy od lat widziałam tak szalenie czyste i rozgwieżdżone niebo jak czasem w filmach ;) - i spadające gwiazdy, pomimo tego, że był maj. Bajka.

W tym roku zastanawiam się nad wyciągnięciem Małża i dzieci na Mazury (nie byłam nigdy), ale to strasznie daleko - 9h jazdy (bez przerwy). Bliżej mamy do Hajduszoboszlo - cenowo wyjdzie na to samo a połowa drogi. Tylko z terminem mam kłopot :/. Pewnie jak zwykle los życiem pokieruje ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:48

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,
    Czy mogę was poprosić o polubienie mojego pytania do eksperta

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/bardzo-male-krwawienie-miesiaczkowe,5681.html

Z góry dziękuję

marnut, Ania_84, marissith, cati, Asiula86, ara lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak ja marzyłam od kilku lat aby w góry pojechać....ale tyle godzin w aucie...
    :-/
    sielsko, anielsko, tylko czasem myśliwi denerwują grrrrrrrrrrr.......
    co do gwiazd....ostatnio w nocy odsłaniam okno w sypialni i potrafię patrzeć się nawet godzinę w gwieździste niebo (i już wiem, że mrozik fajny jest)..........dodam że w mojej wsi latarnie uliczne gasną o 22.30 i tylko gwiazdy i księżyc:) czasem jakiś samochód.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej kochane,

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/bardzo-male-krwawienie-miesiaczkowe,5681.html

Z góry dziękuję

mówisz - masz:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jak tam po świętach?
    Widziałam na fb ze Kosia juz taka duże dziewuszka ze ho ho ;)
    Juz wszystko w domu gotowe na przyjęcie jej

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystko, ale to jak zwykle wyjdzie w praniu:)
    święta minęły i fajnie, że już PO ..... zawsze ktoś kogoś zdenerwuje, zawsze "nadepnie na odcisk"....... i tyle..........:)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ciesze ze juz po świętach, czekam z utęsknieniem na nowy rok... I na wiosnę, ponieważ dopada mnie chyba depresja.... Byłam u lekarza i nie chce mi dać skierowania na żadne badania.... Bo niby jeszcze za wcześnie... Eh....
    Hyba w lutym wybiorę się do pl i zrobię badania na własną rękę, bo z takimi miesiaczkami jak ja mam to nie ma szans na ciążę....

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też się ciesze ze juz po świętach, czekam z utęsknieniem na nowy rok... I na wiosnę, ponieważ dopada mnie chyba depresja.... Byłam u lekarza i nie chce mi dać skierowania na żadne badania.... Bo niby jeszcze za wcześnie... Eh....
    Hyba w lutym wybiorę się do pl i zrobię badania na własną rękę, bo z takimi miesiaczkami jak ja mam to nie ma szans na ciążę....
    Anastazja tulam mocno, bierz witaminę D koniecznie

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej kochane,

Z góry dziękuję
    Ana klikniete :)
    Co tam u Ciebie :)

ps Marmutku i Cati .. to ze napisalam ze chcialam usunac konto nie bylo spowodowane tym ze mowicie o ciazy.. po porstu .. mialam zly dzien..swieta.. ogolnie wszytsko mnie przygnebialo.. nie umialam zbytnio odniesc sie do wypowiedzi .. i to nie centralnie zwiazanych z ciaza.. ja od swojej str chcialabym zebyscie co jakis czas napisaly co u was..albo wkleily zdj babli :)
    fakt jak czytam o nudnosciach itp itd.. to nie umeim sie do tego odniesc..bo dla mnie jest to nieosiagalne poki co - no chyba ze sie czyms struje albo bede maila jelitowkae :) .. ale wiem ze i wam w takich chwilach jest potrzebne wygadanie sie ze zle sie czujecie ..albo ze poczulyscie pierwsze ruchy.. mi to osobiscie nie przeszkadza..choc fakt .. gdy czytam takie wypowiedzi to pojawia sie u mnei nie tyle zazdrosc...ale to ze co jakis czas uswiadamiam sobie jak to jest dla mnie odlegle.. ale zarowno te wpisy daja mi powod do tego zeby wieryc ze i nam sie d=uda bo sa tu dziewczyny z dluzszym stazem staran.. i im sie udalo.. :)

a dwa ja wiem ze bedziemy rodzicami.. choc moze nie takimi jak wy teraz jestescie.. moze nie rpzejde przez wszytskie wtapy ciazy ..i moze pozostane na etapie ciazy adopcyjnej :) ktora potrwa kilka lat :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    właśnie czytałam w tym pytaniu do eksperta, ewidentnie endo przestało rosnąć, nie ma co złuszczać...ja bym przyjechała do pl, tak w czasie 2dc i zrobiła krew, na następny dzień śmiało możesz z wynikami do gina iść (bo tak jak piszesz i tak już nie będziesz miała @).....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze w ramach wspomnień wakacyjnych.. Do Chorwacji mamy 1200km. Mój mąż tylko jechał, choć zatrzymaliśmy się na wegrzech, gdzie się zdrzemnal.. Pierwszy raz pojechaliśmy, gdy Tymek miał rok, bez problemu zniósł podróż.. Od 17 jednego dnia do 6 rano następnego, później spacer i dalej do 12.bardzo mam się spodobało.. Pogoda pewna, taniej kwatery, ceny żywności, jak w Polsce, za wyj. Cen restauracyjnych, jeździmy co roku. Polecam.

Mari, to trudne tematy.. Wierzę że lekarz będzie walczył z wami do skutku.

Ania_84, marnut lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    to tak jak ja marzyłam od kilku lat aby w góry pojechać....ale tyle godzin w aucie...
    :-/
    sielsko, anielsko, tylko czasem myśliwi denerwują grrrrrrrrrrr.......
    co do gwiazd....ostatnio w nocy odsłaniam okno w sypialni i potrafię patrzeć się nawet godzinę w gwieździste niebo (i już wiem, że mrozik fajny jest)..........dodam że w mojej wsi latarnie uliczne gasną o 22.30 i tylko gwiazdy i księżyc:) czasem jakiś samochód.....

Tu też myśliwych pełno :/.
    Myśmy stacjonowali w Werstoku, tam chyba nawet nie ma latarni (nie pamiętam) :D, szosa biegnie poza wioską a i tak niewiele nią jeździ ludzi, bo to droga donikąd. Gospodarstwo agroturystyczne, z własnoręcznie wypiekanym chlebem, jajkami z kurnika, serami własnej roboty i rosołkiem na kurze z podwórka (uśmiejecie się ze mnie, ale po raz pierwszy widziałam, że KURA może mieć mięso tak ciemne, jak dzikie ptactwo - a to tylko dlatego, że nie była karmiona paszą a tym, co sama znajdzie w trawie :)! ).
    Tak swoją drogą, bardzo lubię Sapkowskiego a "Wiedźmina" szczególnie. I jak byłam w tym Werstoku, Białowieży i okolicach, patrzyłam na te dziewicze tereny, to myślałam sobie, że Sapkowski chyba z tamtych stron zaczerpnął inspirację dla "okoliczności przyrody" opisanych w swoich książkach ;)!

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    To ja jeszcze w ramach wspomnień wakacyjnych.. Do Chorwacji mamy 1200km. Mój mąż tylko jechał, choć zatrzymaliśmy się na wegrzech, gdzie się zdrzemnal.. Pierwszy raz pojechaliśmy, gdy Tymek miał rok, bez problemu zniósł podróż.. Od 17 jednego dnia do 6 rano następnego, później spacer i dalej do 12.bardzo mam się spodobało.. Pogoda pewna, taniej kwatery, ceny żywności, jak w Polsce, za wyj. Cen restauracyjnych, jeździmy co roku. Polecam.

Mari, to trudne tematy.. Wierzę że lekarz będzie walczył z wami do skutku.
    a jakie miejsca najbardziej w Chorwacji ?? masz jakies ulubione domki, hotele ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    kochana tulam.. moze tak jak Marissith mowi wit D ..doda ci dodatwkowo energii :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3274 3275 3276 3277 3278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ