My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:100% nieprawidlowej budowy
Misia, spokojnie. Będzie dobrze!
Zalajkowałam.
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Misi@ wrote:100% nieprawidlowej budowy
Za plemniki o nieprawidłowej budowie uznaje się takie, które mają nieprawidłowości w obrębie główki, wstawki lub witki. Dany plemnik może mieć tylko jedno albo kilka defektów jednocześnie. Aby był zaliczony do grupy o nieprawidłowej morfologii wystarczy choćby jeden defekt.
Więc jeśli plemnik ma nieprawidłową witkę to starania o ciążę się wydłużają, bo taki delikwent nie może dopłynąć, ale plemnik jest tylko nośnikiem. Tak naprawdę to on ma dowieźć DNA do komórki jajowej. Nieprawidłowy plemnik prawdopodobnie nie dowiezie bo nie umie sprawnie pływać, ale jeśli jakimś cudem dopłynie, to dowiezie dobry ładunekWidziałam jak wygląda zapłodnienie i plemnik (zarówno główka jak i witka) w ścianie komórki jajowej się rozpada, więc czy był prosty i szybki, czy był pokrzywiony i na wózku inwalidzkim to już wtedy jest nieważne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:40
Mona_M, Lamama, Misi@, Asiula86, marissith, ara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Kochana spieszę z pocieszeniem
Za plemniki o nieprawidłowej budowie uznaje się takie, które mają nieprawidłowości w obrębie główki, wstawki lub witki. Dany plemnik może mieć tylko jedno albo kilka defektów jednocześnie. Aby był zaliczony do grupy o nieprawidłowej morfologii wystarczy choćby jeden defekt.
Więc jeśli plemnik ma nieprawidłową witkę to starania o ciążę się wydłużają, bo taki delikwent nie może dopłynąć, ale plemnik jest tylko nośnikiem. Tak naprawdę to on ma dowieźć DNA do komórki jajowej. Nieprawidłowy plemnik prawdopodobnie nie dowiezie bo nie umie sprawnie pływać, ale jeśli jakimś cudem dopłynie, to dowiezie dobry ładunekWidziałam jak wygląda zapłodnienie i plemnik (zarówno główka jak i witka) w ścianie komórki jajowej się rozpada, więc czy był prosty i szybki, czy był pokrzywiony i na wózku inwalidzkim to już wtedy jest nieważne
Bo ja nie mam żadnych objawów ciaży..tylko bóle brzucha i piersi...a dziewczynyny mają mdłości, wrażliwośc na zapachy...bojes się...byle do 14.01 moja gin wraca z urlopu..kurcze ja moge leżeć tylko, zeby było dobrze...maż się zmartwil mial łzy w oczach,ale oczywiście twardziel nie płacze, wyszedł bo kolega poposil go o pomoc..a ja się rozplakalam i zjadłam calą czekolade...przepraszam, że Wam o tym piszę, ale nie mam komu się wyżalić...nikt nie wie o ciaży i chyba do 12 tyg. nic nie powiem nawet rodzicom, bo jak coś się stanie..po co mają sie martwić..Lamama, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co idę robić zamiast siedzieć i z Wami klikać?
Idę pomóc mojemu małżowi, bo syn nas olał a on gładź szlifuje i potrzeba mu pomocy do innych prac
Młody sobie nagrabił. Jest na spotkaniu z dziewczyną i jak małż dzwonił, to zapytał czy dziś już nic nie będą robić?- oczywiście tonem wkurzonego szopa po czym się rozłączył.
Młody do tej pory od jakiejś godziny nie dotarł. Oj ma przechlapane, zwłaszcza, że do południa sobie nagrabił i wyszedł warunkowo.
Młodość młodością ale przesadził. To ostatnie jego wyjście.
Musi zapłacić za olewactwo starych.
Od 15?:30 spaceruje to chyba dość, zwłaszcza, że mokry śnieg wszędzie.O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
nick nieaktualny
-
Misia masz zadanie, jak m wróci masz go przytulić i powiedzieć, że zasięgnęłaś rady cioci Anusi i ona wyjaśniła Ci w czym rzecz
Macie farta koleżanko, że ten jeden plemnior dojechał do tej Twojej jajówy
Jak to mówią mały, słaby ale technik i cwaniaczek - to nabiera teraz nowego znaczenia
Misi@, Mona_M lubią tę wiadomość
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
nick nieaktualnyLamama wrote:Misia masz zadanie, jak m wróci masz go przytulić i powiedzieć, że zasięgnęłaś rady cioci Anusi i ona wyjaśniła Ci w czym rzecz
Macie farta koleżanko, że ten jeden plemnior dojechał do tej Twojej jajówy
Jak to mówią mały, słaby ale technik i cwaniaczek - to nabiera teraz nowego znaczenia
Kocham Was...
Lamama masz super podpis -
Misi@ wrote:Mama mija mój maż zachycony jest Waszymi postami
Kocham Was...
Lamama masz super podpisAle nie ma tak dobrze... Dziecko jest jego i pieluchy go nie ominą
Jak to napisała kiedyś Ania84 : Bezplemnikowcy też mają dzieci
Lamama wiem co czujeszMam 18latka w domu... Czasem mam wrażenie że jestem hotelem i to all inclusive
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:16
Asiula86, Mona_M, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurcze tylko na tych wynikach jest 100 % wady główki, ale co o oznacza?...jesli chodzi o wiernośc to myślę, ze maż wie , ze nigdy go nie zdradziłabym, za bardzo go kocham!
A tydzień wcześniej mól być zdrowy plemniczek i to on mógl trafić do mojego jaja, prawda?
-
kochana tego nie wiem..ale moze akurat sie trafil jakis jeden
poki co wszytskodobrze z ciaza wiec nie stresuj sie na wyrost
glowka do gory
nie ma jednoznacznych wynikow badan na utrate ciazy przez wady plemnikow..pamietasz keidys wklejalam wam cytat ze juz w stadium spermatydy przekazywane sa odpowiednie ilosci materialu genetycznego .. a spermatydy to jeszcze nie do konca wyksztalcone plemniki.. jesli plemnik ma prawidlowy material genetyczny to ciaza powienna sie dobrze rozwijac.. ale tez glowy nie dam sobie uciac .. bo to tylko to co przeczytalamMisi@ lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:kurcze tylko na tych wynikach jest 100 % wady główki, ale co o oznacza?...jesli chodzi o wiernośc to myślę, ze maż wie , ze nigdy go nie zdradziłabym, za bardzo go kocham!
A tydzień wcześniej mól być zdrowy plemniczek i to on mógl trafić do mojego jaja, prawda?proces spermatogenezy jest ciagly wiec plemnik ktory zaplodnil jajo mogl powstac dzien lub dwa nid prze tymi
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:Misia cioteczki już Ci napisały, jeden może na litość wziął twoje jajko i się wcisnął
albo miał zajebistą technikę, dwa razy do przodu, raz do tyłu i poszło
hehehe
-
nick nieaktualnyoby dziewczyny, oby..ok już nie marudzę..poprostu zmartwiłam się, ze w 100% to wada glówki a tam jest kod genetyczny...ale po co martwić na zapas...mam nadzieję, że wszytstko bedzie dobrze..trzeba wierzyć, skoro wedłuch tych badań stal się cud, to jak tu nie wierzyć ?
Ania_84, Mona_M lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:oby dziewczyny, oby..ok już nie marudzę..poprostu zmartwiłam się, ze w 100% to wada glówki a tam jest kod genetyczny...ale po co martwić na zapas...mam nadzieję, że wszytstko bedzie dobrze..trzeba wierzyć, skoro wedłuch tych badań stal się cud, to jak tu nie wierzyć ?
Asiula86, Misi@ lubią tę wiadomość