X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lena czas ci minal :P hihih :P

Szanowna Pani sędzio: na swoja obronę mam długo uruchamiający sie komputer ....

Prosze o łagodny wymiar kary ......

Ania_84 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Szanowna Pani sędzio: na swoja obronę mam długo uruchamiający sie komputer ....

Prosze o łagodny wymiar kary ......
    hehe mlotkiem go :P

pisz co u was bo ja mam jeszcze 1,5 h do wyjazdu :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę, piszę .....

Tymczasem może Wy też napiszecie bo nie nadrobię 1,5 miesiąca....

Też się z Wami stęskniłam :****

Ania84 dobrze widzę, że do biopsji się szykujecie? Kiedy, kiedy ??? :D

Kosia śliczna- zakochać się można od pierwszego wejrzenia ....

Ania_84, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mTESE mielismy miec 31 stycznia ..ale wczoraj jednak dr powiedzial ze jeszcze przedluzymy kuracje :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc ostatnie 1,5 miesiąca były przyznam beznadziejne.
    Dużo się działo nie w temacie "starań o dziecko".
    Moja mama jest w hospicjum. Moja Amelka przeszła naprawdę szereg badań które okazały się fałszywym alarmem ale co nadjedliśmy się strachu i pobiegaliśmy po lekarzach to nasze...Potem (do teraz zresztą) wiele zmian w firmie z powodu oszczędności i zwolnień dużo więc jest co robić.

W tym miejscu przepraszam, że nie wysłałam Mikołaja. Strasznie mi głupio z tego powodu ale nie dałam rady czasowo bo ten powyższy młyn zaczął się w połowie grudnia. Prezent do tej pory stoi pięknie zapakowany ale może zrewanżuje się jakoś inaczej bo prezent świąteczny w styczniu głupio mi wysyłać ....

Jeśli chodzi o badania to pod choinkę dostałam badania genetyczne jak W obiecywał. Wszystko w porządku. W porządku też badania hormonów wszelkie. A jedyne co jest odchyleniem od normy to wielkość jąder i badanie nasieniowodów, które są znikomo ukształtowane. Jeszcze w grudniu W dostał od lekarza z Poznania leki na poprawę jakości spermy skoro hormonalnie i genetycznie wszystko ok. Wyleczyliśmy też w międzyczasie infekcje.

Rozwaliło nas badanie nasienia na które W pobiegł w ubiegłym tygodniu poza planem mając nadzieję, że to coś da. Bo w badaniu wyszło ZERO plemników. Jako, że wcześniej było ich około miliona (no nieprawidłowych bo nieprawidłowych) tak to badanie zwaliło nas z nóg .... Nic z tego nie rozumiem... NIC!

Nastroje też w temacie nieciekawe bo o ile widzę, że W baaaardzo chce to każda taka niespodzianka jak to badanie podcina mu skrzydła. Teraz milczy w temacie jakby go nie było. Ja nie naciskam i czekam aż ochłonie. Zaczął dziś mówić więc myślę, że to kwestia tygodnia, dwóch aż temat pt "co dalej" wróci...

Jesli chodzi o mnie to usilnie próbuję zdystansować się do tematu. Udawało mi się to przez ostatnie 1,5 miesiąca jak nie miałam czasu a myśli były zajęte czymś innym. teraz kiedy czasu więcej i problemy jakoś zmalały dystans mam co raz mniejszy niestety.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mTESE mielismy miec 31 stycznia ..ale wczoraj jednak dr powiedzial ze jeszcze przedluzymy kuracje :)

A dlaczego? Mów, mów bo wiesz jak mnie to ciekawi i jak bardzo Wam kibicuję :*****

• choco Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lena witaj :-D a wczoraj o tobie myslalam. Miałam pytać dziś dziewczyn gdzie się podziałaś i chyba przywołałam Cie myślami.

Lena83 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco :****
    Co tam u Ciebie ???

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lana bardzo mi przykro z powodu mamy ze jest w hospicjum :(
    Co sie działą z Amelka ??

Kochana skor cos jest z nasieniowodami... to zastanwocie sie nad biopsja bo plemniki sa pewni prdukowane ale zachowywane w jadrach :)

Co do naszego mTESE sporo sie dzialo..8 stycznia przeszlam 2-3 dniowe zalamanie bo mama Michala nastawila go zeby nie robil mTESE .. juz doszlismy do porozumienia..i sam sie przyznal ze on chce bardzo tego ale przestarszyl sie jak go mama postraszyla gronkowcami itp itd .. ;/
    bylam wsciekla na tesciowa jak diabli ale wszytsko juz jest ok ..nawet nam zalatwa kase na mTESE .. mielismy do wczoraj dac odp czy sie decyzdujemy..ale przy okazji mielismy podac wyniki najnowsz.e.no i niestety
    w 6 tyg kuracji testosteron M bylna poziomie 766 a do 800 byla norma.. wiec piekny .. natomiast 10 dni pozniej 369 ;/ a teraz 361.. dr powiedzialz e widac przestal isc na tablettki ..a ze przy testosteronie ponizej 400 nie bardzo jest za biopsja to zdecywoadlismy ze jednak sprobujem z zastrzykami :)

bo generlanei FSH zaczelo ladni spadac z 55 na 43-47 .. :)

tak wiec jedziemy po nowa kuracje :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Amelka zaczeła mdleć na potegę. Podejrzewano coś z sercem ale na szczęscie wszystkie wyniki ok. Po prostu dojrzewa. mamy kurację witaminową i jest lepiej.

Aniu w jądrach moze coś jest a może nie. Bo pamiętasz, że we wczesniejszych badaniach jak były plemniki to same nieprawidłowe. Teraz jakby nasieniowodów wcale nie było bo ZERO a miało być lepiej. Ja tego nie rozumiem. W jeszcze mniej rozumie...
    Biopsja ok ale to W musi podjąć ostateczną decyzję. daje mu chwilkę czasu bo On to przemielić wszystko musi.

Jesli chodzi o wyniki Twojego M to też dla mnie zaskakujące, że dobrze, lepiej a potem gorzej ....
    Ale trzymam kciuki nadal i no musi się udać !!!!!!!!!!
    MUSI!!!

• grosiek Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry moje drogie :D przyszłam zarzucić trochę grochem :D

zielony-groszek-szklanka.jpg

cała szklanecza dla Was :D

co tam dobrego?
    ja próbuję się przebudzić z jakiegoś ospałego marazmu.... nic mi się nie chce.... kompletnie !!!

choco, Lena83, 6lama9, Misi@, Krokodylica, Katjaa, Mona_M lubią tę wiadomość

Rym-cym-cym... reaktywacja |GANG18+|
  • choco Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Choco :****
    Co tam u Ciebie ???
    U nas na razie cisza w kwestii starań. Lekarka zaproponowała inseminację ale postanowiliśmy odpuścić starania tak przynajmniej do Wielkanocy i odpocząć psychicznie. Teraz mąż w szpitalu bo dostał zapalenia woreczka żółciowego i mamnadzieję że jutro ew. W czwartek już go wypuszczą. Wiosna-lato pomyślimy co dalej ze staraniami, bo ta moja lekarka to prywatna więc i inseminacja była by płatna, wiec muszę chyba jednak poszukać lekarza na NFZ który mnie skieruje.
    A i dziś mój mąż ma się dowiedzieć czy od lutego pracuje dalej czy jest bezrobotny.

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Aniu, Amelka zaczeła mdleć na potegę. Podejrzewano coś z sercem ale na szczęscie wszystkie wyniki ok. Po prostu dojrzewa. mamy kurację witaminową i jest lepiej.

Aniu w jądrach moze coś jest a może nie. Bo pamiętasz, że we wczesniejszych badaniach jak były plemniki to same nieprawidłowe. Teraz jakby nasieniowodów wcale nie było bo ZERO a miało być lepiej. Ja tego nie rozumiem. W jeszcze mniej rozumie...
    Biopsja ok ale to W musi podjąć ostateczną decyzję. daje mu chwilkę czasu bo On to przemielić wszystko musi.

Jesli chodzi o wyniki Twojego M to też dla mnie zaskakujące, że dobrze, lepiej a potem gorzej ....
    Ale trzymam kciuki nadal i no musi się udać !!!!!!!!!!
    MUSI!!!
    pewnie daj mu czas :)

Dobrze ze wszytso ok z Amela :)

a co do wynikow.. to dr mówil ze to normalne i ze sie i tak dziwil ze na tabletki tak ladnie poszedl :)
    z tego co czytalam to u innych facetow ciezko szedl test na tabletkach .. i nie raz nawet po nich spadal.. a po zastrzykach super.. wiec mam andzieje ze kuracja z zastrzykami bedzie strzalem w 10 :) zobaczymy na ile przepisze ta kuracje :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco tak to już w zyciu jest... Zaplanujesz tu sobie coś i nie wychodzi...
    Tez sobie dużo planowałam ale przestałam - chyba tak jest łatwiej.

Aniu84 próbuję znaleźć wątek BEZPLEMNIKOWYCH KOBIET na Bicianie i nie mogę. Pomożesz?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Choco tak to już w zyciu jest... Zaplanujesz tu sobie coś i nie wychodzi...
    Tez sobie dużo planowałam ale przestałam - chyba tak jest łatwiej.

Aniu84 próbuję znaleźć wątek BEZPLEMNIKOWYCH KOBIET na Bicianie i nie mogę. Pomożesz?
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=77&t=89537&start=720

Strona główna » Pogadajmy » Pogadajmy o niepłodności

KOBIETY BEZPLEMNIKOWCÓW ROK 2015 -ROKIEM CUDÓW XXVIII

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=77&t=89537&start=720

Strona główna » Pogadajmy » Pogadajmy o niepłodności

KOBIETY BEZPLEMNIKOWCÓW ROK 2015 -ROKIEM CUDÓW XXVIII

Macham Ci tam :*

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Macham Ci tam :*
    widze :D

hihih :)

ja czekam na malza :) o 13 ma wyjdsc a pozniej jedzimey :)
    kotka spi kolo mnie :)

aaaaa Lena widzialas naszego nowego czlonka rodziny :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowego cżłonka?
    Nie ! dawaj !

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam :D o to Ciapek :D - vel Rambo :D

598e4ac8c631ec0cmed.jpg

Misi@, grosiek, Nieukowa, Izoleccc lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    No to my w tym cyklu na pół-Krokodylicę :P
    To i tak wielki sukces :P

Jestem z Ciebie dumna. :D

Ciupkajcie za tych co nie mogą. :P

marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3426 3427 3428 3429 3430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ