X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    tadam :D o to Ciapek :D - vel Rambo :D

598e4ac8c631ec0cmed.jpg

O Jessssuuuuu jaki słodziak- zacałowałabym na śmierć :******

Ania_84 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    O Jessssuuuuu jaki słodziak- zacałowałabym na śmierć :******
    słodziak ktory przez pierwsza noc wyl, skomlal, drapal, szczekal.. masakra :D
    ale teraz kajtus sie nim opiekuje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OKi kochane zmykam .. :)
    jedziemy do Wawy zaraz :)

Asiula86 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lena ;)

Wrocilam od gin i melduje, ze serduszko bije i wedlug usg jest poczatek 7 tyg. Mimo, ze od @ minelo 11:) a w zeszlym tyg byl 5 tydzien ;p malenstwo sie chowalo i przykleilo do scianki pecherzyka, taze sie troche naszukalismy.
    Narazie wszystko jest jak nalezy, zrobili mi jakies badania, ale nie wiem jakie:( wyniki mam w piatek.
    Buziaki

konwalianka, Katjaa, Mona_M, Asiula86, choco, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    OKi kochane zmykam .. :)
    jedziemy do Wawy zaraz :)
    Trzymam kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A aaa się popłakałam

Ale teraz zrobię sobie dwa dzieciaki pod rząd, a co.... (chyba ze cc będzie to doopa).
    Padłaś! Powstań!!! Popraw koronę i działaj!!!

Uwielbiam to powtarzać :D
    Ja też sobie machnę 2 odrazu :D
    To co że szyjkę mam już otwartą, bulgocze mi w brzuchu jak co miesiąc na @, krzyż boli... ja tam wierzę mimo wszystko :D Bo własnie jak upadne to powstanę a jak powstanę to się wkurw** i w końcu zajdę w te ciążę :D
    wiem wiem gadam jakbym się napiła... niestety mam taki nieogar na trzeźwo nawet :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:50

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Lena cześć - wiesz, ze wczoraj myślałam o Tobie.
    Misia - super że serducho bije :)
    Ania - szerokiej drogi :)
    Katjaa wrote:
    Padłaś! Powstań!!! Popraw koronę i działaj!!!

Uwielbiam to powtarzać :D
    Ja też sobie machnę 2 odrazu :D
    To co że szyjkę mam już otwartą, bulgocze mi w brzuchu jak co miesiąc na @, krzyż boli... ja tam wierzę mimo wszystko :D Po własnie jak upadne to powstanę a jak powstanę to się wkurw** i w końcu zajdę w te ciążę :D
    wiem wiem gadam jakbym się napiła... niestety mam taki nieogar na trzeźwo nawet :D
    Hihihihi, ale ja teraz wisze w bezczynności. no to jak padłam to sobie poleżę i odpocznę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:49

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona szkoda czasu na leżenie :D

Mona_M lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się ledwo żywa....
    Jestem tak strasznie chora ze nie mam na nic siły, zaprowadzilam młodego do szkoły i poszłam spać, wstalam przed chwila. :/

Nie mogę normalnie chodzić bo mam spuchniete nogi - nienawidzę mojej alergii.

Miasia super wieści gratuluję i rosnijcie zdrowk.

Aniu śliczne butki, a na szpilce byłyby jeszcze ladnkejsze ;)

I coś jeszcze miałam napisać ale nie pamiętam co

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY! MAM PROBLEM. ODPUSCILAM NA DLUGO ALE TERAZ CHCIALABYM ZACZAC NA NOWO STARANIA. KUPILAM INOFOLIC I ZAPLACILAM 38 ZL, DO TEGO ZIOLA OJCA SROKI NA PIERWSZA I DRUGA FAZE.CO MOGE JESZCZE BRAC? MUSZE POSZUKAC GDZIES TANIEJ I MOZE UDERZYC JEDNAK W INOFEM, CO MI RADZICIE?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:40

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Asiula prrrrrrrrrrrrrrrr kobito nie tak szybko....cyce niech odpoczną hehehe

a co u naszej Anuśki??? Groszku jak tam? Nastka ta Twoja szefowa wrrrrrrrrrrrrr zakopać, a nie do studni..........
    Dzień dobry jestem jestem :) Ale ten weekend był bardzo trudny... Było dużo rozmów o ciąży i o adopcji itp. Doszłam do wniosku że po całym tym roku jestem zmęczona, muszę odpocząć. Długo rozmawiałam też z lekarzem i mówiłam mu o wszystkich moich bolączkach i o tym że myślałam o adopcji nawet. Kurczę czułam się jak u psychoterapeuty ;) Powiedział mi jak on dalej widzi nasze starania. Czeka mnie hospitalizacja (badania tarczycowe i hormonalne bo miałam kiedyś niedoczynność) no i histeroskopia bo gin twierdzi, że po takich akcjach z wkładkami (miałam dwie i obie wrosły mi w macicę i były wyrywane razem z mięsem, ohydztwo) to zrosty są na pewno. Ale ja nie mam siły. Tak mnie te starania stresują że na początku prolaktynę miałam w dolnej granicy normy, później była troszkę wyższa a ostatnie badania wyszły w górnej granicy. Gin mi powiedział, żebym odpuściła na chwilkę, że jestem młoda i mam jeszcze czas, że kilka miesięcy nie robi żadnej różnicy a nie chodzi o to żebym się wykańczała psychicznie. Zaproponował, żebym się zrelaksowała, zadbała o siebie i potraktowała to jako urlop przed ciężką pracą, jaką jest opieka nad dzieciątkiem :) A jak odpocznę i naładuję akumulatory to mam do niego zadzwonić i powiedzieć słowo klucz : DZIAŁAMY :)
    Ufff ale się rozpisałam :)
    A teraz lecę nadrabiać dalej co popisałyście jak mnie nie było :)

Mona_M, choco lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6LAMA9 ZAMAWIASZ INOFOLIC PRZEZ INTERNET CZY KUPUJESZ W APTECE? MASZ JAKAS TANIA SIECIOWKE CZY MALA APTEKE DROGO TO WYCHODZI....A TO TYLKO NA 10 DNI WYSTARCZA.ILE POWINNA TRWAC TAKA KURACJA INOFOLIKIEM CZY TEZ INOFENEM?

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, ale nie napisałaś co Ty o tym sądzisz.. no i do jakich wniosków doszłaś.. jakie decyzje? mocno wspieram

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka tez co jakiś czas nachodzą mnie myśli żeby odłożyć starania bo wykanczaja mnie psychicznie, a później przychodzą myśli za kilka miesięcy znów zacznę i znów nie będzie się udawało to szkoda mi będzie straconych miesięcy, bo mimo będzie to przerwa to fakt ze chce mieć dziecko sprawi że myślami będę cały czas przy tym.

Nie potrafię się zmobilizować do przerwy wiec podziwiam i wspieram.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wyłącz Caps Locka proszę.
    Z tym ile powinna trwac kuracja bywa różnie. Wg ulotki conajmniej pół roku.

Anuśka - ja odpoczywałam przez pierwszy miesiąc. Teraz to czekanie i odpoczywanie mnie męczy, ale pewnie ponowne starania też mi dadzą w kość jak leczenie skutku nie przyniesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:50

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    6LAMA9 ZAMAWIASZ INOFOLIC PRZEZ INTERNET CZY KUPUJESZ W APTECE? MASZ JAKAS TANIA SIECIOWKE CZY MALA APTEKE DROGO TO WYCHODZI....A TO TYLKO NA 10 DNI WYSTARCZA.ILE POWINNA TRWAC TAKA KURACJA INOFOLIKIEM CZY TEZ INOFENEM?
    Mi inofem nie pomógł ten cykl zaczynam z dongiem

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie chcecie ze mną gadać to idę coś zjeść

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Anuśka, ale nie napisałaś co Ty o tym sądzisz.. no i do jakich wniosków doszłaś.. jakie decyzje? mocno wspieram
    Decyzja jest jedna na razie... Ten miesiąc odpoczywam a w kolejnym cyklu będę myślała dalej :) Poczekam i zobaczę jak się będę czuła, a tymczasem zapisałam się na siłkę i od jutra zaczynam pracować nad swoim ciałem ;) I wiecie co? Czuję ulgę :) Jakby mi ktoś głaz z ramion zrzucił :)

konwalianka, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ok nie chcecie ze mną gadać to idę coś zjeść
    Ha no wiesz co?
    Zjedz zjedz. A na co ty jesteś tak strasznie uczulona? Kochana strasznie Ci współczuję.
    Anuśka znam to uczucie z tym że ono szybko mija a potem zaczynasz tęsknić za dzieckiem i jednak za staraniami.

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 3427 3428 3429 3430 3431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ