X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem nadciąga migrena.
    Ara piękne widoki.

ara lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam widoki z naszej wczorajszej sesji:)
    odnośnik do Fb::) tam jest link do bloga a na nim 54 zdjęcia- na osttanim ja i mój J. :)

https://www.facebook.com/174770452598198/photos/a.201340086607901.48744.174770452598198/779318658810038/?type=1&theater

ara, momo1009 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 wrote:
    Smarta masz u mnie podgląd? Se luknij co mi się dziej no. Wkurzona jestem ach, szkoda gadać.
    A tak fajnie było.

U Ciebie dalej szansa no nie ma co tu gdybać ale całkiem dobrze Ciebie rozumiem wiesz?
    Czułaś owulację? Czułaś. Ja też czułam. Ewidentnie piersi pieką, sutki wrażliwe jakby poparzone są i inne takie a przecież luteiny nie biorę. Zawsze po luteinie tak miałam. W głowie czasami się zakręci. Zimno od czasu do czasu tak, że mam wewnętrzne dygoty. Co tu dużo mówić. Mnie zdołowała moja temp dzisiaj już totalnie. Nie, nie zdołowała, ona mnie wkurzyła!
    Ile można spadać i dlaczego tak wcześnie. Tylko różnica między naszymi wykresami jest jak widać. Chociażby taka, że Ty lecisz wciąż nad linią choć skaczesz a ja dotykam linii i pod nią spadam. Teraz uciekam na spacer, bo się koleżanka wkurzy na mnie, że się spóźniam.

Smarta będzie co ma być, nic nie zrobimy ale mamy prawo się wściekać, bo to jest normalnie jazda bez trzymanki na naszych emocjach.

A tak w ogóle to nie wiem co jest ale o 6:00 miałam 36:21 o 6:30 po drzemce dalej bez wstawania miałam 36:28 a o 7:15 miałam 36:48 także nie wiem co jest ale za duże rozbieżności chociaż wg ustaleń npr się po 0,1 dodaje za każdą godzinę a 0,05 za pół godziny różnicy. Ja nic nie dodaję ale jak widać coś w tym może być ale u mnie to jednak nie do końca.

W dzień mam 37.7, 37.8, 37.4 a wystarczy, że się położę i mam 36.80 już za chwilkę. Nie wiem co to ale mnie wkurza. Buźka lecę!
    kochana rozumiem Twoją frustrację bo moje wykresy też zazwyczaj albo są płaskie albo są góry i doliny. W tym cyklu wygląda że owulka była - cieszy mnie to przegormnie, ale tak mnie strasznie ciągnie lewa strona, że zastanawiam się czy się tam torbiel jaka nie zrobiła czy co. No ale wtedy raczej wykres tak by nie wyglądał. Ja jak już wcześniej pisałam w tym cyklu prowadzę 3 wykresy, na wszystkich trzech temperatura wskazuje na owulacje choć rysunek jest troche inny. Ciąża raczej wwykluczona, jutro lub pojutrze powinna przyjść @.
    Lamka, a może zacznij mierzyć dowcipnie? Jakoś tak mi się wydaje że się uwypuklają te różnice albo może bozenna jak sie przy niej codziennie rano grzebie to temperature trzyma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:29

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniowo laski, chciałam się tylko usprawiedliwić <żebyście nie mówiły że nie zaglądam ;) > do niedzieli mnie nie będzie bo idę do szpitala, niestety jest ryzyko że urodzę przed terminem i mam dostać leki na rozwój płucek małej...trzymajcie się dziewczynki, za nas kciuki też proszę trzymać i ja za Was oczywiście trzymam :)
    Buziaki

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, trzymaj maleństwo jak najdłuzej! będzie dobrze! buziaki

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku zdrówka..trzymamy kciuki za Ciebie i malenstwo!

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Smoczyco!

p19uskjof9zg2kip.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku trzymaj się kochana :)
    Lama widziałam już wykres podobny do Twojego i zakończony zieloną kropką :) Więc nie panikuj tylko rób burdel w papierach i czekaj na testowanie :D
    Ara no widoczki przepiękne :) Ale mi się i tak najbardziej podobało Wasze spanie u Bagginsa :D

ara lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wiem kochana. Dziś mi tak urosły cycuchy, że szok. A bolą masakrycznie.
    W zeszłym roku w tłusty czwartek zaczęło się poronienie, także mam nadzieję, że ten będzie dużo szczęśliwszy dla nas.Moje wentylki i moje muminki uwielbiają od rana moje chłodne dłonie.Nie ma opcji, żeby owulcji nie było. No nie ma i już. A
    kropek najwyżej będzie za jakiś czas :-)

Smoczyco to nie są żarty. Leż tam ładnie grzecznie i bierz co dają. Może się akurat tak zdarzy jak u mojej kumpelki, że jak na złość przenosiła. Życzę więc bezpiecznego dotrwania do terminu. Kciukam za powodzenie akcji.

Smarta Ty mnie rozumiesz a ja Ciebie. Też Ci się tak mocno w tym cyklu objawy nasiliły?

A ja siedzę i wybieram lilie do ogrodu:-) Za kilka dni robię zamówienie.

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od półtorej godziny siedzę w serwisie czekając na ogledziny auta a oni nawet jeszcze nie zaczęli tego robić. No kurrr... mac, trzy zdjęcia na krzyż a trzeba pół dnia spędzić.

p19uskjof9zg2kip.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Od półtorej godziny siedzę w serwisie czekając na ogledziny auta a oni nawet jeszcze nie zaczęli tego robić. No kurrr... mac, trzy zdjęcia na krzyż a trzeba pół dnia spędzić.
    Ja ostatnio na przeglądzie godzin siedziałam :) Myślałam że już jajo zniosę :P Ale coś naprawiali od razu, bo jakoś tak rozklekotałam sobie autko troszku :)

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 wrote:
    Anuśka wiem kochana. Dziś mi tak urosły cycuchy, że szok. A bolą masakrycznie.
    W zeszłym roku w tłusty czwartek zaczęło się poronienie, także mam nadzieję, że ten będzie dużo szczęśliwszy dla nas.Moje wentylki i moje muminki uwielbiają od rana moje chłodne dłonie.Nie ma opcji, żeby owulcji nie było. No nie ma i już. A
    kropek najwyżej będzie za jakiś czas :-)

Smoczyco to nie są żarty. Leż tam ładnie grzecznie i bierz co dają. Może się akurat tak zdarzy jak u mojej kumpelki, że jak na złość przenosiła. Życzę więc bezpiecznego dotrwania do terminu. Kciukam za powodzenie akcji.

Smarta Ty mnie rozumiesz a ja Ciebie. Też Ci się tak mocno w tym cyklu objawy nasiliły?

A ja siedzę i wybieram lilie do ogrodu:-) Za kilka dni robię zamówienie.
    No w tym cyklu to objawy mam takie że na prawdę cały czas nie bardzo wierzę w ten negatywny test. Ale krew nie kłamie...

p19uskjof9zg2kip.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja ostatnio na przeglądzie godzin siedziałam :) Myślałam że już jajo zniosę :P Ale coś naprawiali od razu, bo jakoś tak rozklekotałam sobie autko troszku :)
    Przegląd przeglądem - przynajmniej wiadomo że coś robią. A tu mają tylko dla ubezpieczyciela fotki cyknąć.

p19uskjof9zg2kip.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Przegląd przeglądem - przynajmniej wiadomo że coś robią. A tu mają tylko dla ubezpieczyciela fotki cyknąć.
    No to szaleją chłopaki :) Nie ma co :P

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleją i to konkretnie. Pogoń ich tam troszkę.
    Smarta, a jak długie masz fazy po owulce, nie mam dostępu do Twoich poprzednich wykresów, bo nowa jestem.

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to wczoraj pisała, że mam od przeżuwania krzywe zębiska?

momo1009 lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde laski mam burdel w papierach, będzie z tego ciąża jakaś? :P
    ma któraś pomysł jak sprawdzić czy byłam szczepiona na wzw? zawieruszyłam gdzieś moją kartę zdrowia/szczepień z dzieciństwa, nie pamiętam jak to się zwało, wiem, że było duże i szare...

smoczku zdrówka dla Cie i dla maleństwa :*

momo1009 lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem arcia, nie mam pojęcia jak to sprawdzić. Co do bajzlu w papierach to tak trzymać. Anuśka ja też mam bajzel od dłuższego czasu, także spoko, do tego kotka mi jeszcze konkretniej pomieszała wszystko na stercie i teraz to już nic nie znajduję.

ara lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, no a ja gotowa do porodu.. Mój organizm buntuje się przeciwko mnie.. Szyjka otwarta, krótka, miękka, gładka.. Mały w kanale rodnym.. A ja dopiero wczoraj zamówiłam pieluchy i inne.. Mam plany na luty i nie mam kiedy wcisnąć poród..

Anuśka, Katjaa, 6lama9, Nieukowa, momo1009, Asiula86, zizia_a lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć, no a ja gotowa do porodu.. Mój organizm buntuje się przeciwko mnie.. Szyjka otwarta, krótka, miękka, gładka.. Mały w kanale rodnym.. A ja dopiero wczoraj zamówiłam pieluchy i inne.. Mam plany na luty i nie mam kiedy wcisnąć poród..
    No padłam :) Dziecko poczekaj bo mamusia ma inne plany :)

ara, konwalianka lubią tę wiadomość

‹‹ 3517 3518 3519 3520 3521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ