My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Liść melisy 100
Ziele lebiodki 50
Kwiat rumianku 50
Ziele macierzanki 50
Liść pokrzywy 50
Ziele dziurawca 50
Ziele rdestu ptasiego 50
Owoc niepokalanka 50
Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).
Zalecenia praktyczne:
1. Zasięgnąć porady lekarza specjalisty po upływie roku od rozpoczęcia starania się o potomka. (Najlepiej tego znającego się na naprotechnologii- przypis autora). A jeżeli będzie to konieczne wykonać dodatkowe badania – dotyczy to zarówno męża jak i żony.
2. Rzucić palenie, dotyczy to obojga małżonków, choć kobiecie palenie szkodzi bardziej.
3. Zaleca się by małżonkowie jedli dużo nasion słonecznika (zawierają witaminę E), kiełki pszenicy i surówki oraz owoce (zwłaszcza te o kolorze czerwonym mp. aronia, porzeczka, borówka czarna, ciemne winogrona). Owoce te zawierają w swoim składzie przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Można też stosować przeciwutleniająco działającą witaminę C.
4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).
5. Oboje małżonkowie powinni stosować miód pszczeli z pyłkiem pszczelim i propolisem. (Ojciec Grzegorz zalecał Bonimel pyłkowo-propolisowy dla żony oraz Bonimel pyłkowo – propolisowy z dodatkiem wyciągu z korzenia żeń-szenia dla męża- przypis autora).
6. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.
7. Lepsze jest pożycie gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.
8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.
9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.
10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
11. Nie sprzyja poczęciu alkohol i powoduje opłakane skutki, nie trzeba tego udowadniać.
12. Silne nerwice, pragnienie posiadania potomstwa, lęki, przesądy, uprzedzenia, obawy, nieświadomości, nie sprzyjają łatwemu poczęciu.
13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.
14. Po klimakterium kobieta nie zachodzi w ciążę (u nas 48-56 lat).
15. Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.
16. Plemnik ma żywotność najczęściej 5-48 godzin. (Ich żywotność zwiększa się gdy w diecie stosuje się produkty z dużą zawartością selenu np. grzyby, brokuły i orzechy brazylijskie. Ruchliwość i żywotność plemników wzrasta także wtedy gdy zmniejsza się stres antyoksydacyjny, dlatego warto stosować zalecenia z pkt. nr 3 - przypis autora).
17. O ile możliwe, należy często jadać młodą baraninę i owcze sery (nie bryndzę) i mleko.
18. Żywność ma być zdrowa, naturalna, z dużą ilością mikroelementów, nie zabrudzona chemicznie. Ma zawierać dużo pełnowartościowego białka. Jeść często, a mało.
19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia. UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.
20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.
21. Unikać bielizny osobistej wykonanej z tworzyw sztucznych. Używać mydła: szarego np. biały jeleń (bez dodatków zapachowych), można także do mycia używać Bonidermu czyli Pomady O. Grzegorza. Możliwe do wykorzystania są także mydła dla dzieci. (Mydła takie nie wywołują uczuleń, podrażnień, a zawarte w nich łagodne substancje zapachowe nie wpływają negatywnie na organizm kobiety – przypis autora).
22. Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.
23. Wzajemna służba sobie, pomoc, zaufanie, delikatność, modlitwa, oddanie, wierność, unikanie stresów sprzyja poczęciu.
24. Stosować mieszankę ziołową, recepturę której przedstawiamy powyżej.
25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.
O ja Cię! Moje typy!
10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę). powinnyśmy mieć już po 5-tce dzieci
13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu. -
20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.
25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.
TOP lista ojca Grzesia jest the best!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:56
ara lubi tę wiadomość
-
Lama omg to takie rady na powaznie??? Skad to wytrzasnelas? Brzmi seksistowsko-zakonnie, jakis klecha to wymyslil czy co???
Edit: a juz wiem, to te bzdurki ojca srokipardon jesli pijecie i na was dziala, jak dla mnie to kolejne placebo okraszone katofilozofia pozycia malzenskiego
Narobilyscie mi kuzwa ochoty obrazkami i komentarzami, a ja w tej ciazy w ogole mam seks wylaczonyciasno, sucho, niewazne jak mam ochote i jak sie malzonek stara, sahara i tyle. Niby sa lubrykanty, ale chtba bym łom jeszcze dla siebie musiala kupic, bo mi kaska nie chce do srodka nic wpuscic, wrota zatrzasniete na amen
Ara zazdroszcze. Moje nartowanie fajne, ale takich kolorowych widokow to ja nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:03
-
Rzuć palenie i zero alkoholu a zaoszczędzisz na swoją urodzinową niespodziankę.
Zacznij się żywić nasionami i owocami a na pewno będziesz głodny, to sprzyja poczęciu.
Koniecznie zacznij uprawiać seks w babcinym pokoju. Babcia z reguły ma wełniany koc lub skórę baranią przy łóżku.Zakradaj się do babcinego pokoju w nocy, gdy babcia mocno śpi. Najlepiej między 2 a 5 rano.
Uważaj, by nie strącić szklanki z protezą babci z szafki nocnej.
Po seksie na głodniaka koniecznie zażyj polecane produkty dla niej i dla niego z propolisem i żeń-szeniem.
Zapytaj męża czy zna Twoją datę urodzenia. Jak odpowie, że tak, to poproś w ramach prezentu mega pukanko z atrakcjami ale najpierw niech Cię przeczołga po podłogach, niech każe wyszorować całą politurę z paneli, niech pilnuje byś nie wykręciła się od mycia garów i prania na tarce nad rzeką.
Niech pokaże, że jest władczy.
Powiedz mu, że to jest jedyny stosunek w tym tygodniu a lepiej nawet w miesiącu, zaryzykuj i powiedz, że w roku.
I odbędziecie go w Tunezji. Taka zmęczona załóż buty na średnim obcasie i pogoń męża byście się wyrobili na samolot. Szybko zapakuj do torebki mrożone brokuły, bo podobno są pomocne w poczęciu. Nie zapomnij o miodzie i dwóch jajkach ale zapłodnionych. Najwyżej zapisz, by na ten dzień ściągnąć chociażby przez allegro.
Wylądujecie na tunezyjskim lotnisku oczywiście na głodniaka, szybki sex w plenerze i powrót tego samego dnia.
Powinno być dość tanio
Kochana pamiętaj by nie ubierać bielizny. I mąż niech też zostawi ja w domu. Ty kieckę on bermudy, zaoszczędzicie cenny czas na pukanko. Przed samą kopulacją poproś męża w ramach wzajemnej pomocy, by otworzył paczkę mrożonych( już nie) brokułów i oboje ugryźcie po kawałku zapijając jajkiem z miodem. Zapomniałam Ci napisać, że masz wziąć plastikowy kubeczek i sztućce z domu. Zdaj się na inwencję własną.
Przecież trzeba zdążyć na powrotny lot.
Zmęczenie będzie po tym jak mąż Cię przeczołgał w domu z porządkami plus zmęczenie lotem. A jak jeszcze usłyszysz chwilkę przed wylotem do kraju, że rozbił się samolot, tych linii lotniczych , którymi się zamierzasz znów przemieścić, znaczy się katastrofa, to mamy już zafasolkowanie na 100%. Coś pominęłam?
dagul, ara, Anuśka, Nieukowa, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Dagul są na pewno wątki dziewczynek z kłopotami po poronieniach i w ogóle aniołkowych mam, tam Ci dziewczyny coś więcej pomogą w tym ważnym temacie. Ja też jestem mamą aniołków i niedługo minie rok. W przyszły czwartek ale czas leczy rany. Na pewno gin Ci powiedział, że jest szansa na poczęcie i o to kciuki będę trzymała i to mocno. U nas różne historie są i mega trudne przypadki ale się nie poddajemy. Tu są takie bohaterki, co to ja je podziwiam i nie wiem skąd w nich tyle siły.
Jak to mówią w kupie siła!
-
dagul wrote:hej czy są tu jakies dziewczyny starajace sie o dzidzie z jednym jajowodem po usunieciu ciaży pozamacicznej? chciałabym sie dowiedziec jak ich starania
Ciza pozamaciczna i 5 poronien,nie mam prawego jajowodu bo plod w nim doslownie zgnil...
5 poronien...
Ale jest i happy end.mam 9 letnia corke!!!
Jesli masz ochote pogadac napisz na priv
pozdrawiam!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:31
dagul lubi tę wiadomość
-
Bry
Smoku trzymam za Was kciuki!
Konwalianka - padłam
Kurde i tylko chciałam napisać i zapomniałam.. ale przypomnę sobie
O, Anuśka Ty to masz sny, też chcę takie...bo mi to się tylko jakieś abstrakcje śnią
Anuśka lubi tę wiadomość
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
ara wrote:pytanie! biorę w ciemno!
a wykres... hmm muszę ino skoczyć do gina i ustalić fakty, na urlopie mi się poprzesuwało wszystko, tempki nie mierzyłam, okres się spóźnił, teraz też nie mierzę więc mój wykres nie ma wartości dydaktycznych
No to jesteśmy umówione
Tyle, że z mojego wykresu wynika, że zaraz sama zacznę sie roglądać za jakimś nowym szczęśliwym talizmanem, jeszcze trochę i mi się pomysły na zwierzęta skończą
A tak poza tym to właśnie coś tam kątem oka widziałam na fb, że w jakichś norach spałaś to się nie dziwię, że cykl wciąż dochodzi do siebie. A tak serio, to my też lubimy się tak włóczyć po świecie choć na dużo mniejsza skalę, więc takie zdjęcia jak tu wrzuciłaś chłonę jak gąbka i zazdraszczam
********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...