X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko coś wyście się tak rozrodzily... Smok i Konwalianka trzymam kciuki za Was moje Kochane Dziolchy!!! <3 <3

6lama9, konwalianka lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara możesz zrobić badanie krwi na przeciwciała.
    Co was tak na rodzenie wzięło dzisiaj. Smoczyca, konwalianka zacisnąć nogi i czekać proszę na terminy.

konwalianka, ara lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One nam miejsce chcą zwolnić ale my poczekamy jeszcze chwilkę :-P
    <3 Trzymajcie się dzielnie. Szyjka zgładzona? zgładziowana znaczy O.o.

Katjaa lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liść melisy 100

Ziele lebiodki 50

Kwiat rumianku 50

Ziele macierzanki 50

Liść pokrzywy 50

Ziele dziurawca 50

Ziele rdestu ptasiego 50

Owoc niepokalanka 50

Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem ½ godz. przecedzić, pić wieczorem (oboje małżonkowie mogą pić napar).

Zalecenia praktyczne:

1. Zasięgnąć porady lekarza specjalisty po upływie roku od rozpoczęcia starania się o potomka. (Najlepiej tego znającego się na naprotechnologii- przypis autora). A jeżeli będzie to konieczne wykonać dodatkowe badania – dotyczy to zarówno męża jak i żony.

2. Rzucić palenie, dotyczy to obojga małżonków, choć kobiecie palenie szkodzi bardziej.

3. Zaleca się by małżonkowie jedli dużo nasion słonecznika (zawierają witaminę E), kiełki pszenicy i surówki oraz owoce (zwłaszcza te o kolorze czerwonym mp. aronia, porzeczka, borówka czarna, ciemne winogrona). Owoce te zawierają w swoim składzie przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Można też stosować przeciwutleniająco działającą witaminę C.

4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

5. Oboje małżonkowie powinni stosować miód pszczeli z pyłkiem pszczelim i propolisem. (Ojciec Grzegorz zalecał Bonimel pyłkowo-propolisowy dla żony oraz Bonimel pyłkowo – propolisowy z dodatkiem wyciągu z korzenia żeń-szenia dla męża- przypis autora).

6. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.

7. Lepsze jest pożycie gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.

8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.

9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

11. Nie sprzyja poczęciu alkohol i powoduje opłakane skutki, nie trzeba tego udowadniać.

12. Silne nerwice, pragnienie posiadania potomstwa, lęki, przesądy, uprzedzenia, obawy, nieświadomości, nie sprzyjają łatwemu poczęciu.

13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

14. Po klimakterium kobieta nie zachodzi w ciążę (u nas 48-56 lat).

15. Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.

16. Plemnik ma żywotność najczęściej 5-48 godzin. (Ich żywotność zwiększa się gdy w diecie stosuje się produkty z dużą zawartością selenu np. grzyby, brokuły i orzechy brazylijskie. Ruchliwość i żywotność plemników wzrasta także wtedy gdy zmniejsza się stres antyoksydacyjny, dlatego warto stosować zalecenia z pkt. nr 3 - przypis autora).

17. O ile możliwe, należy często jadać młodą baraninę i owcze sery (nie bryndzę) i mleko.

18. Żywność ma być zdrowa, naturalna, z dużą ilością mikroelementów, nie zabrudzona chemicznie. Ma zawierać dużo pełnowartościowego białka. Jeść często, a mało.

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia. UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.

20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.

21. Unikać bielizny osobistej wykonanej z tworzyw sztucznych. Używać mydła: szarego np. biały jeleń (bez dodatków zapachowych), można także do mycia używać Bonidermu czyli Pomady O. Grzegorza. Możliwe do wykorzystania są także mydła dla dzieci. (Mydła takie nie wywołują uczuleń, podrażnień, a zawarte w nich łagodne substancje zapachowe nie wpływają negatywnie na organizm kobiety – przypis autora).

22. Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.

23. Wzajemna służba sobie, pomoc, zaufanie, delikatność, modlitwa, oddanie, wierność, unikanie stresów sprzyja poczęciu.

24. Stosować mieszankę ziołową, recepturę której przedstawiamy powyżej.

25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.

O ja Cię! Moje typy!

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę). powinnyśmy mieć już po 5-tce dzieci :-)

13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu. -

20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.

25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.

TOP lista ojca Grzesia jest the best!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:56

ara lubi tę wiadomość

• dagul Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy są tu jakies dziewczyny starajace sie o dzidzie z jednym jajowodem po usunieciu ciaży pozamacicznej? chciałabym sie dowiedziec jak ich starania :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama omg to takie rady na powaznie??? Skad to wytrzasnelas? Brzmi seksistowsko-zakonnie, jakis klecha to wymyslil czy co???

Edit: a juz wiem, to te bzdurki ojca sroki :) pardon jesli pijecie i na was dziala, jak dla mnie to kolejne placebo okraszone katofilozofia pozycia malzenskiego :/

Narobilyscie mi kuzwa ochoty obrazkami i komentarzami, a ja w tej ciazy w ogole mam seks wylaczony :( ciasno, sucho, niewazne jak mam ochote i jak sie malzonek stara, sahara i tyle. Niby sa lubrykanty, ale chtba bym łom jeszcze dla siebie musiala kupic, bo mi kaska nie chce do srodka nic wpuscic, wrota zatrzasniete na amen :/

Ara zazdroszcze. Moje nartowanie fajne, ale takich kolorowych widokow to ja nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:03

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba o takich na tym wątku nie słyszałam, są po poronieniach i takie ze zrostami w macicy ale o ciąży pozamacicznej żadna się nie chwaliła... Dagul widzę że miałaś przejścia... Nie zazdroszczę...

dagul lubi tę wiadomość

• dagul Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety 2 lata starań upragniona ciąża i 6tc na usg katastrofa :( ale zaczynam nowe starania z nową nadzieja

• ara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow lama, świetne to :D
    nieukowa dawaj zdjęcia z białego szaleństwa! nieważne gdzie, ważne żeby się dobrze bawić ;)
    dagul, współczuję przejść :( powodzenia w staraniach!

dagul lubi tę wiadomość

• dagul Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje wam dziewczyny i również życze powodzenia w waszych staraniach:)

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuć palenie i zero alkoholu a zaoszczędzisz na swoją urodzinową niespodziankę.

Zacznij się żywić nasionami i owocami a na pewno będziesz głodny, to sprzyja poczęciu.

Koniecznie zacznij uprawiać seks w babcinym pokoju. Babcia z reguły ma wełniany koc lub skórę baranią przy łóżku.Zakradaj się do babcinego pokoju w nocy, gdy babcia mocno śpi. Najlepiej między 2 a 5 rano.
    Uważaj, by nie strącić szklanki z protezą babci z szafki nocnej.

Po seksie na głodniaka koniecznie zażyj polecane produkty dla niej i dla niego z propolisem i żeń-szeniem.

Zapytaj męża czy zna Twoją datę urodzenia. Jak odpowie, że tak, to poproś w ramach prezentu mega pukanko z atrakcjami ale najpierw niech Cię przeczołga po podłogach, niech każe wyszorować całą politurę z paneli, niech pilnuje byś nie wykręciła się od mycia garów i prania na tarce nad rzeką.
    Niech pokaże, że jest władczy.

Powiedz mu, że to jest jedyny stosunek w tym tygodniu a lepiej nawet w miesiącu, zaryzykuj i powiedz, że w roku.
    I odbędziecie go w Tunezji. Taka zmęczona załóż buty na średnim obcasie i pogoń męża byście się wyrobili na samolot. Szybko zapakuj do torebki mrożone brokuły, bo podobno są pomocne w poczęciu. Nie zapomnij o miodzie i dwóch jajkach ale zapłodnionych. Najwyżej zapisz, by na ten dzień ściągnąć chociażby przez allegro.
    Wylądujecie na tunezyjskim lotnisku oczywiście na głodniaka, szybki sex w plenerze i powrót tego samego dnia.
    Powinno być dość tanio :-D

Kochana pamiętaj by nie ubierać bielizny. I mąż niech też zostawi ja w domu. Ty kieckę on bermudy, zaoszczędzicie cenny czas na pukanko. Przed samą kopulacją poproś męża w ramach wzajemnej pomocy, by otworzył paczkę mrożonych( już nie) brokułów i oboje ugryźcie po kawałku zapijając jajkiem z miodem. Zapomniałam Ci napisać, że masz wziąć plastikowy kubeczek i sztućce z domu. Zdaj się na inwencję własną.
    Przecież trzeba zdążyć na powrotny lot.

Zmęczenie będzie po tym jak mąż Cię przeczołgał w domu z porządkami plus zmęczenie lotem. A jak jeszcze usłyszysz chwilkę przed wylotem do kraju, że rozbił się samolot, tych linii lotniczych , którymi się zamierzasz znów przemieścić, znaczy się katastrofa, to mamy już zafasolkowanie na 100%. Coś pominęłam?

dagul, ara, Anuśka, Nieukowa, zizia_a lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole lama leżę i kwiczę :D

6lama9 lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagul są na pewno wątki dziewczynek z kłopotami po poronieniach i w ogóle aniołkowych mam, tam Ci dziewczyny coś więcej pomogą w tym ważnym temacie. Ja też jestem mamą aniołków i niedługo minie rok. W przyszły czwartek ale czas leczy rany. Na pewno gin Ci powiedział, że jest szansa na poczęcie i o to kciuki będę trzymała i to mocno. U nas różne historie są i mega trudne przypadki ale się nie poddajemy. Tu są takie bohaterki, co to ja je podziwiam i nie wiem skąd w nich tyle siły.

Jak to mówią w kupie siła!

• Karolucha Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagul wrote:
    hej czy są tu jakies dziewczyny starajace sie o dzidzie z jednym jajowodem po usunieciu ciaży pozamacicznej? chciałabym sie dowiedziec jak ich starania :)

Ciza pozamaciczna i 5 poronien,nie mam prawego jajowodu bo plod w nim doslownie zgnil...
    5 poronien...
    Ale jest i happy end.mam 9 letnia corke!!!
    Jesli masz ochote pogadac napisz na priv
    pozdrawiam!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:31

dagul lubi tę wiadomość

d981bbf53b146fe2a8e3bbf0c6f46b30.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Smoku trzymam za Was kciuki!
    Konwalianka - padłam :D

Kurde i tylko chciałam napisać i zapomniałam.. ale przypomnę sobie :)

O, Anuśka Ty to masz sny, też chcę takie... ;) bo mi to się tylko jakieś abstrakcje śnią

Anuśka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolucha to też masz przejścia... Matko jedyna, szok, :) Ale widzę tempka u Ciebie piękna teraz to i zazielenić się powinno :D

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzine 40 minut im to zajęło - paranoja. Idę farbowac włosy.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    pytanie! biorę w ciemno! :P
    a wykres... hmm muszę ino skoczyć do gina i ustalić fakty, na urlopie mi się poprzesuwało wszystko, tempki nie mierzyłam, okres się spóźnił, teraz też nie mierzę więc mój wykres nie ma wartości dydaktycznych :P

No to jesteśmy umówione :)
    Tyle, że z mojego wykresu wynika, że zaraz sama zacznę sie roglądać za jakimś nowym szczęśliwym talizmanem, jeszcze trochę i mi się pomysły na zwierzęta skończą :P

A tak poza tym to właśnie coś tam kątem oka widziałam na fb, że w jakichś norach spałaś to się nie dziwię, że cykl wciąż dochodzi do siebie ;D. A tak serio, to my też lubimy się tak włóczyć po świecie choć na dużo mniejsza skalę, więc takie zdjęcia jak tu wrzuciłaś chłonę jak gąbka i zazdraszczam :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Karolucha Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Karolucha to też masz przejścia... Matko jedyna, szok, :) Ale widzę tempka u Ciebie piękna teraz to i zazielenić się powinno :D

Anuska...niestety @ Wlasnie odebrala mi nadzieje :-( ...

d981bbf53b146fe2a8e3bbf0c6f46b30.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jak to możliwe że nie widzisz moich wykresow? Czas mam od owulki różny bo ciężko stwierdzić kiedy jest owulka ;)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 3518 3519 3520 3521 3522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ