X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny tak mnie cycki bolą, że zaraz chyba odpadną... :(
    Co prawda za zwyczaj mam tak przed @ ale ostatnie 3 cykle na ziołach były pod tym względem ok...

6lama9 lubi tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owocnego bólu cycków :-P a TAK POWAŻNIE TO KCIUKAMY KCIUKAMY KOBIETO!

Wklikałam już nowy cykl, bo pojawiła się krew, po luteinie @ są skąpe, także chyba wystartowaliśmy znowu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:21

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama teraz im szybciej sie skonczy tym lepiej :D bedziecie mogli <3 :P

Izolecc trzymam kcuiki za pozytywny bol cyckow :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwaliaaa gratki!!! czyli jednak musiałaś dostosować swoje plany hehe :P zdrówka dla maleństwa :)
    mimik o ile te cyfry z Twojego nicka nie oznaczają rocznika urodzin, to zaufaj ginowi, pewnie masz jeszcze czas ;)
    lama powodzenia w nowym cyklu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się coś pomyliło, czy któraś czegoś takiego szukała?
    mala_s wrote:
    Zameściłam post o d-chiro inositolu (izomerze mio-inositolu zawartym w INOFOLICu w ) ponieważ zamówiłam z USA za dużą ilość i mogę się podzielić 3 opakowaniami.

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/d-chiro-inositol-600mg-3x,6402.html

Nie jest to tanie uprzedzam z góry ale wystarczy poczytać kilka publikacji aby się przekonać że jest warte swojej ceny. No i najlepsze efekty są jak stosuje się go z mio-inositolem i kwasem foliowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6lama9 wrote:
    Katjaa pytam, bo przy tych plamieniach to zrobiłabym z trzy razy w drugiej fazie. Dlaczego, bo progesteron może dawać dwa różne wyniki nawet tego samego dnia, gdyż jest wydzielany pulsacyjnie. Może jest kłopot z progesteronem, z ciałkiem żółtym. Zrób może na własną rękę jak masz możliwość. Co lekarz na te plamienia? Może tu jest ten malutki szkopuł.
    Progesteron robi się kiedy?? W 7-8 dniu po owulacji??? I na czym polega to badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak wogole <3 :*

• Blondik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Konwalianka gratulacje!!!

Przeklejam post od Konwalianki z Belly:
    "Mały urodził się przyduszony, dostał 6 pkt. Przez ta pepowine, musieli ja przeciąć jeszcze wewnątrz.. Wogóle była ogromna - dobre 5 cm obwodu a on był nią dwa razy okrecony. Jak się urodził nie płakał, był Siny.. Najgorsze chwile w moim życiu, zabrali go od razu, przynieśli po 20 min pokazać i znowu zabrali.. Przynieśli mi po 3h, zabiorą jeszcze dwa razy na obserwacje..

Porod dziwny.. Odkąd pojechałam do szpitala o 13.30 przyjęli mnie, na ktg słabe skurcze, rozwarcie dwa palce, krwawienie z szyjki.. Przez 2h nic się nie działo zbytnio, słabe ale odczuwalne skurcze co 7 min. . Badanie i mogę wstać, wstałam a skurcze nagle co 4 min przez jakies 20 min, później nagle co 2 min i dosłownie 5 takich skurczy, a później już myślałam że to jakieś nieporozumienie non stop czułam.. Położna mówi ze coś dziwnie, ze mnie zbada i na łóżko a tu mówi ze poród, przy pierwszym skurczu na łóżku poszły wody, na następnym parlam, jeden pół główki, drugi cala główka a później już ten dramat.. Skurcze parte a ja nie mogłam, bo mały utknął, włożyli nożyczki i cieli.. Dopiero jak się udało, to trzeci pary i mały się urodził.. Położyli mi go na brzuchu ale szybko zabrali.. U mnie.. Łożysko nie chciało się urodzić, meczylam się z 40min, później okazało się ze cewka moczowa uszkodzona, a mimo próby ochrony krocza peklam.. Wiec mam szwy, na cewce - bolało szycie, bo nie da się znieczulic i na kroczu.. Ot cały poród..

20 min po wszystkich zabiegach przy mnie masz stwierdził że wyglądam kwitnąco i nie widać ze mam ciężki poród za sobą.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 08:01

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik aż mnie zmroziło. Dobrze, że się udało w porę przeciąć pępowinę. Konwalianko dużo zdrowia kochana. Mam nadzieję, że malutki będzie zdrowy i bez szwanku wyjdzie z całej tej trudnej sytuacji.
    Niech szybko się wszystkie rany goją a Wy kochana dochodźcie do siebie i zmykajcie do domu jak tylko będzie to możliwe.
    Aż mam ciary wszędzie.

Mnie od rana boli głowa, wczoraj też bolała mnie głowa. Czyżby progesteron ze mnie schodził? W sumie to zjadłam dwa rządki czekolady na kolację w pocieszeniu za @ i od tego cukru też już mogę ból głowy odczuwać.No nieważne głowa boli i tyle. Wzięłam już ibuprom, tak dawno go nie brałam, że zapomniałam jak tabletka wygląda.

Idę robić śniadanie. Chłopcy już proszą o jedzenie :-D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! Konwalianka, zdrówka, takie historie mrożą krew w żyłach;( kurcze, a ktg wychodziło dobrze, jak mały sie przyduszał...ciekawe?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo on się przydusil podczas porodu.. W brzuchu mu nie przeszkadzało, dopiero jak się rodził to utknął, bo pepowina się zacisnela na szyi

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Bo on się przydusil podczas porodu.. W brzuchu mu nie przeszkadzało, dopiero jak się rodził to utknął, bo pepowina się zacisnela na szyi

Bidulek, współczuje, musieliście sie niezłe strachu najeść;( matko...wlasnie tego zawsze sie bałam przy opcji porodu naturalnego;( dużo zdrówka dla bobo i mamusi! Trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa, jak tam mała? Lepiej?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka teraz to zdrówka Wam życzę!!! A jednak Patryk <3 miałam nosa :) Śliczny jest!!! <3

Summerka co do mojej Julii to szkoda słów... dupa odzyla i pyskowka się włączyła... ojciec jej wczoraj przyjechał to nie mogła się nim nacieszyć.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Konwalijka Patryk jest cudny :) stracha sie najedliscie..ale wazne ze maly jest zdrowy :) teraz tylko do przodu :)

Katja to juz jak pyskuje to znaczy ze zdrowa :D

Lama mnie to glowa boli jak progesteron idzie do gory :P hehehe :)

a ja od 2 dni siedze i wpierdzielam nerkowce :D mniam :D

zastanawiam sie czy nie wziasc lutki na wywolanie .bo skoro do tego momentu nie bylo owulki .. to cykl sie pewnie wydluzy ;/

Katjaa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra...Ale najważniejsze że już wszystko dobrze...Pamiętam jak ja rodziłam, to też w pewnym momencie tętno małej słabło i groziła mi cesarka. Pępowina owinęła się wokół szyi. Ale mała włożyła rączkę między szyję a pępowinę i wszystko rozwiązała się dobrze:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Konwalianka teraz to zdrówka Wam życzę!!! A jednak Patryk <3 miałam nosa :) Śliczny jest!!! <3

Summerka co do mojej Julii to szkoda słów... dupa odzyla i pyskowka się włączyła... ojciec jej wczoraj przyjechał to nie mogła się nim nacieszyć.

No coz, kiedyś to nastolatki przeżywały bunt, teraz z racji szybszego dorastania młodego pokolenia (komórki w podstawówce), "oberwać" słownie można już od kilkuletniego brzdąca...strach pomysleć, co bedzie, jak moja Zuzia od ziemi odrośnie...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Powróciłam do domku, na imprezce było super :) Ubawiliśmy się z młodzieżą :)

Konwalianka no gratuluję piękny Patryś :) Ale poród przerażający, nie zazdroszczę, całe szczęście że wszystko się dobrze skończyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska imprezowiczka się odnalazła <3

To kiedy robimy te imprezkę naszego forum? Bo na Facebooku był taki temat i ucichl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 13:46

Anuśka lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się powoli zbiwramy z Kazimierza
    Mąż mi kawowy zabieg na ciało zafundował, a te wszystkie sauny to ja uwielbiam, mogłabym nieel wychodzić. Dni płodne mi się zaczynają więc i wczoraj i dziś męża wykorzystałam i mam nadzieje że owulka znowu będzie i się wstrzelimy. To byłby piękny prezent na 30 urodziny ;)

Anuśka, ara lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 3556 3557 3558 3559 3560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ