X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Karolinka ja na pierwszą córę czekałam 3 lata... Masakra i stres niemożliwy... Teraz po 10latach zachciało mi się kolejnego maluszka i czekam już rok :) Powiem Ci że pierwsze pół roku też testowałam jak opętana, a w tym cyklu na nic nie liczę i mam wywalone jajo na to :) I dzisiaj jadę na urodziny do siostrzenicy i planuję się świetnie bawić a nie siedzieć i myśleć czy mogę drinka wypić czy już nie :P A Ty długo się już starasz?

Mona ja mojemu od 2 dni robię obiadki jego marzeń i podkreślam że to walentynkowe ;) Może jakiegoś chwasta mi przywiezie z roboty za to dzisiaj :P

Misia moje tajemnicze dolegliwości trwają :) Muli mnie nadal ale już nie tak bardzo jak w tłusty czwartek :) Za to teraz mnie "pieką" sutki i kawa miała dzisiaj posmak kminku :) Progesteron jest nieubłagany hi hi ;D
    Misia ale Ty wcale nie jesteś sama... Masz w brzuszku najpiękniejszą walentynkę <3
    Ja dopiero pół roku się staram , ale ten czas się tak dłuży jakby to było nie wiem ile. Daje sobie już spokój , odpuszczam bo to nie ma sensu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Ja dopiero pół roku się staram , ale ten czas się tak dłuży jakby to było nie wiem ile. Daje sobie już spokój , odpuszczam bo to nie ma sensu.
    Ja po pół roku miałam mega depresję za każdym razem. Później to przechodzi ale to pół roku jest jakieś dziwne, bo chyba większość dziewczyn ma wtedy doła :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,,

witam się w te walne tynki.. mąż mnie zaskoczył i dostałam prezent:)

ale żeby nie było pięknie.. mam skurcze.. póki co nieregularne ale bolesne i krzyżowe..błagam, módlcie się, abym dziś nie urodziła, bo nie jestem przygotowana psychicznie, no i nie mam opieki dla Tymka

Ania spoko, to dlatego, że moje drugie dziecko nie ma imienia.. właściwie to jakieś typy są, bo mąż się stresuje, że nie mamy..zatem na tapecie mamy: Patryk, Adam, Mateusz, Robert, Wiktor

co typujecie?

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja po pół roku miałam mega depresję za każdym razem. Później to przechodzi ale to pół roku jest jakieś dziwne, bo chyba większość dziewczyn ma wtedy doła :)
    Ja za bardzo to przeżywam , jestem z natury bardzo niecierpliwa , i chciałbym mieć coś ,,już,, dlatego mnie to tak przytłacza. Staram się robić wszystko , żeby zajść w ciąże zmieniłam dietę odżywiam się zdrowo , paliłam papierosy może nie do końca rzuciłam bo ciężko ale staram się palić mniej i na prawdę udaje mi się bo pale 3-4 dziennie, a dla mnie to sukces, jest jeszcze dużo zmian u mnie, człowiek się poświęca robi wszystko a przychodzi taki dzień @ i to wszystko przekreśla, te całe starania, poświęcenia i nadzieje to najbardziej boli ta porażka.. ;(

Anuśka lubi tę wiadomość

• Karolucha Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki duuuuzo milosci Wam zycze!!!!!!!!

Anuśka, konwalianka, Katjaa, Misi@ lubią tę wiadomość

d981bbf53b146fe2a8e3bbf0c6f46b30.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka a to nie są te skurcze przepowiadające? Mi się podobają wszystkie te imiona i też właśnie spośród nich będę wybierać :) To nic że nie wiem czy w ogóle zajdę, i płci nie przewidzę ale typy mam dla chłopca :)

Karolinka jakbym słyszała siebie :D Ja jak czegoś chcę to mam wręcz ADHD :) Musi być natychmiast bo jak nie to wyłażą ze mnie wszystkie neurozy i robię się nieznośna albo popadam w deprechę :) Dlatego teraz mierzę, sprawdzam, ale mam inne priorytety. Postanowiłam zadbać o siebie bo wiek już na to wskazuje ;) i poszłam na siłkę i do kosmetyczki na różne zabiegi :) Bo jak mam wydawać 300zł na lekarzy, którzy mówią że wszystko jest ok i mam współżyć i się nie stresować to wolę wydać to na zabiegi upiększające :P
    A Wy robiliście badania? Bo czasem wystarczy "zbić" jakiś hormon, który przeszkadza i zachodzisz bez problemu :)

Karoluch Tobie też duuużo miłości <3

Summerka lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliśmy badania wszystko jest ok, lekarz zapytał ile się staramy , powiedziałam że pół roku to zaczął się śmieć , i powiedział ,,co to jest pół roku...,, 17 lutego mam termin @ , zobaczymy, ale czuje i wiem , że to nie ten cykl, jeżeli teraz się nie uda, to olewam to totalnie.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Robiliśmy badania wszystko jest ok, lekarz zapytał ile się staramy , powiedziałam że pół roku to zaczął się śmieć , i powiedział ,,co to jest pół roku...,, 17 lutego mam termin @ , zobaczymy, ale czuje i wiem , że to nie ten cykl, jeżeli teraz się nie uda, to olewam to totalnie.
    Aha już to widzę jak olewasz :D Aż do kolejnej owulki i jak tempka Ci skoczy to i tak będziesz się nakręcać :) Tak samo jak my wszystkie :) Tu już nawet odchodziły dziewczyny z forum i też wracały po pewnym czasie :) Natury nie oszukasz, jak już Ci zegar biologiczny mówi że czas na dziecko to (że się tak wyrażę) po ptokach :P

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko mi sie podoba z tych Adam :) mam sentyment do teog imienia :)

Mój z rana poszedł do sklepu ii wrócił z takim cudenkiem :D

25k27bp.jpg

konwalianka, Katjaa, Misi@, Summerka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, przepowiadające miałam.. te się trzymają od 7.30.. są co 10-14min, bardziej się wyregulowały.. wzięłam 2 no-spy i 2 magnezy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Anuśka, przepowiadające miałam.. te się trzymają od 7.30.. są co 10-14min, bardziej się wyregulowały.. wzięłam 2 no-spy i 2 magnezy..
    UUUU Kochana... No to nie wiem czy wytrzymasz ten tydzień :) Kibicuję mocno <3

Ania piękny kwiat :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musz ewas nadrobic kochane troche ..bo nie jestem na biezaco ...jakos ostatnio mialamodpoczynek od kompa :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

udanych Walentynek :)

Anuśka, Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka 14 lutego piękna data :) Oddaj te skurcze mojej siostrze bo ta już sprzątała, dywan trzepała, a teraz poszła sprzątać samochód bo koniecznie chce dzisiaj urodzić a tu cisza...

Anuśka zabaw się fasolce to zapewne nie zaszkodzi. Ja jak nie wiedziałam o ciąży to piłam gripexy i alkohol na weselu. Kilka dni później dla jaj zrobiłam test a tu bach 2 krechy :)

Która mi okna umyje? Dobra sama to zrobię bo już słońce przez nie nie przechodzi
    :*
    Edit:
    Ania róża śliczna;
    Konwalijka - ja stawiam na Patryka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 11:34

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ córcia już ok :) antybiotyk działa i mimo lekkiej gorączki pyskuje już, więc jest ok :) dzięki :)

Aniu pięknie przyozdobiona Róża. Co ludzie nie wymyślą...

Konwalianka pomodle się zaraz! A co do imienia zdecydowanie Patryk lub Mateusz. Ale raczej Patryk <3

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalić, że mam brązowe plamienia, właściwie takie kawa z mlekiem, oby się rozkręciły na tę @. Temp poleciała, to wiadomo co się zaczęło. NOWY CYKL!!!!!

Anuśka mam dokładnie to samo gdy zjadam truskawki pryskane, tzn nie, że wiem, że są po opryskach ale każde na surowo nie z naszego ogródka powodują dokładnie takie coś jak Ty przechodzisz. Ale życzę Ci, by powodem tych dolegliwości był "mały alergen". Skoro mój młody mógł być wzdęciem i powiększoną wątrobą to Ty możesz mieć " małego alergenka" :-P

Buziaki. Idę, bo od wczoraj mam syndrom wicia gniazda :-D

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha rzyganie tabletkami nie poszło na marne. Bocian już przyleciał http://www.lublin112.pl/wraca-wiosna-walnetynki-przylecial-lubelszczyzne-pierwszy-bocian/
    cyt: "Bocian w lutym może oznaczać tylko jedno, zakończenie zimy i rychłe nadejście wiosny. Z kolei wg ludowych wierzeń, bocian na gnieździe w dniu 14 lutego, może zaś zwiastować urodzaj dzieci."
    I tego sobie i Wam życzę :)

Misi@, Katjaa, Izoleccc lubią tę wiadomość

• 6lama9 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona to jest nadzieja :-)
    Katja mam pytanie, czy miałaś badany progesteron kilka razy w drugiej fazie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamus niestety nie, ponieważ mój lekarz stwierdził że to nie potrzebne badanie. A czemu pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 12:45

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:

Anuśka zabaw się fasolce to zapewne nie zaszkodzi. Ja jak nie wiedziałam o ciąży to piłam gripexy i alkohol na weselu. Kilka dni później dla jaj zrobiłam test a tu bach 2 krechy :)

Wyczytałam (na wszelki wypadek) że do wystąpienia @ ewentualny fasol jest chroniony przed wszystkimi szkodliwymi czynnikami, czyli mogę pić palić i łykać gripexy :D W ciągu tych 14 dni może mu zaszkodzić prąd i RTG ( czyli wizytę u kosmetyczki odkładam na po @), no i hulaj dusza :P

Mona_M lubi tę wiadomość

‹‹ 3554 3555 3556 3557 3558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ