X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie
    Naadame wrote:
    Nie ma problemu !! Serio !! jeśli tylko się udadzą to chętnie się podzielę !

Jak będę miała czas : czyt. urlop to zrobie takie naturalne :D Bez żelfixsów
    .
    Moja mama takie robi ummmm, pycha, ale gotuje to chyba z pół dnia, jeść Lubie ale za robotę w życiu bym się nie wzięła.

Lecę do pracy i życzę miłego dnia

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anast...miłego:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Witam się serdecznie

Moja mama takie robi ummmm, pycha, ale gotuje to chyba z pół dnia, jeść Lubie ale za robotę w życiu bym się nie wzięła.

Lecę do pracy i życzę miłego dnia

Właśnie takie zajadam, śliwkowe, mojej własnej roboty. Pyychaaa.

Tamka Ty chcesz być mamcią i Twoja psina też. Nie denerwuj się, przecież to nie tragedia.

U mnie tempka siadła z powrotem, zaczynam mocno powątpiewać w jakąkolwiek owulację w tym cyklu. :(

Tamka lubi tę wiadomość

• Naadame Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby na opakowaniu było napisane , że szybko, że w trzy minuty...aha...nie wiem na jakim zegarku!!

Chwila na kawę i dalej do roboty :)
    Przyznam się bez bicia, że obecność tutaj daje ciekawe uczucia :) Jednak człowiek (zapewne są wyjątki) lub przynależeć do jakiejś grupy :) Na studiach było - nie wierzyłam, a tu o :)

Grupa przyszłych Mam <3

Trzymajcie się wszystkie ciepło :)

Ps. Trzeba by kiedyś na kawę się wybrać wirtualną chociażby :P

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc z samego slonecznego ranka ;)

tak mi sloneczko przyswieca ze musze okno umyc bo widac zacieki po deszczy ;)

Tamus nie przejmuj sie kochana, ciesz sie ze tylko dwa ;) moja sunia ostatnio miała 10 i wez rob co chcesz z taka iloscia, oddasz w dobre rece ;) z adopcja szczeniaczkow chyba raczej nie ma problemu ;)

a co do dzidzi to sie nie martw upilnujesz ;D prawie do roku raczej nie ucieknie ;)

a ja lapie pozytywna energie przyda sie ;) i odsylam wam wiruski ;)

Tamka, Malenq, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Dziękuję za wsparcie dziewczyny.. Trudny temat, wiem.. najgorsze jest to , że wet powiedziała nam, że psina jest za mała i za młoda na poród, to po pierwsze, a po drugie nie wiadomo ile tych szczeniorów mogłoby być, bo widać na razie dwa ale mogą być szczepione

no nic, nie zagłębiam się tu bardziej w temat bo to nie forum psie , poza tym my się tu o ciąże staramy i tak jak Anuśka napisała - kontrowersyjnie brzmi ten temat

tak więc z tematów ludzko ciążowych, cykl odpoczynkowy spisałam na straty, bo teraz najlepszy czas na serduszkowanie, a ja siły nie miałam więc buu

Anuśka, wzięłam sobie polecenie żaby do serca i idę dzisiaj znów na jogę, pomedytuję z myślą o Was ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Naadame Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuptało mi głowie i tuptało aż w końcu jest !
    Psygarnij - oni chyba pomagają w takich akcjach :)

Poza tym przecież moc facebooka zadziała z pewnością :)

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się jakoś poukłada Tamcia...joguj Kochana, z bzykosercami też zdążysz jeszcze :) Będzie dobrze!

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nenek

czytałam Twoje story o psinie brata, faktycznie - szczęśliwie się skończyło, i dobrze, że jej później nie ubiłaś :P znalazłaś dobre rozwiązanie, ja też tak czasem robię, jak mnie młoda zdenerwuje - oddalam się co by jej nie przerobić na dywanik ;) ale bart miał farta - w takim miejscu mogli wyciągnąć konsekwencje..

a powiedz jak się czujesz? czujesz już COŚ? ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Tamka,to trauma dla mnie była z tym psiakiem, bo okoliczności dziwne i niecodzienne. Pamiętam, że szłam w jej stronę, ona mnie zobaczyła, już nie uciekała tylko zaczęła się do mnie czołgać, bo dobrze wiedziała, że nabroiła :) Ci z patrolu nie wiedzieli co zrobić, pewnie chcieli ją złapać ale bali się, zrozumiałe ;) Dobrze, że jej krzywdy nie zrobili, ufff...

Tamciu, czuję się...normalnie, aż się martwię, piersi lekko powiększone i wrażliwe, ale ten ból IDENTYCZNY jak na @, takie zakwasy w cyckach :) Poza tym zero mdłości, większej senności, zgagi, częstomoczu, mega apetytu i tym podobnych. Nic mi nie śmierdzi czy pachnie intensywniej. Jakby nigdy nic...Jedynie nie mogę sobie już włożyć termometru na tą głębokość co wcześniej, hehe. No nie idzie, blokuje tam coś, opuchnięte chyba. Więc nie pcham na siłę, boję się, końcoweczkę tylko :D :D :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie pchaj! niczego tam nie pchaj :P jak się nie da ;)

no widzisz, a tak mówiłyśmy, że to jest niemożliwe żeby NICZEGO nie czuć, że coś na pewno musi być inaczej, a tu proszę - na własnym przykładzie możesz się przekonać o plamieniu implantacyjnym i braku objawów ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, bezobjawowa wczesna ciąża jest jak najbardziej możliwa :) Będę o tym wszystkim przypominać, gdy będą płakać, że czują się na @ :) Objawy nadchodzącej miesiączki niekoniecznie tę miesiączkę zwiastują :) Szok to dla mnie był :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje! Bolą mnie (*)(*) i tym razem prawy jajnik. Nie rozumiem dlaczego, skoro w tym cyklu naparzał mnie tylko lewy, wiec byłam pewna, że owu przyjdzie z lewej strony. Teraz jestem confused i nic nie wiem.
    Będą bliźniaki? Może mam owulkę z dwóch stron? Hehe :D :D

A powidła śliwkowe uwielbiam i strasznie mnie maltretujecie tymi pysznościami! Niedobre wy!

Ania, przykro mi, że małpa nadeszła. A już myślałam, że coś z tego będzie :( Ale nie jesteś zła ani nic? :*

Tamka, faktycznie takie smutne minki na wieści o ciąży jakoś dziwnie brzmią na tym forum.
    Nie wysterylizowaliście suni? Chyba tak będzie najlepiej, bo się biedulka zamęczy z tymi porodami. Życzę Ci, żeby szczeniaki szybko trafiły do dobrych domów.

O! Teraz lewy mnie boli. Jaja jak berety.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, to była jej pierwsza cieczka... nie zdążyliśmy wysterylizować.. podobno w USA robi się sterylki szczeniakom ale do mnie to nie przemawia, chciałam poczekać na pierwszą cieczkę no i się doczekałam :/ generalnie nie przejmowałabym się tak gdyby ona była starsza i nie było żadnych zagrożeń życia czy zdrowia, a tak to strasznie jestem na siebie zła :( bo to moja wina... powinnam była przewidzieć, że psy mogą się podkopać i przegryźć siatkę.. ryczałam wczoraj pół nocy..

co do owulki to ból się niesie niesamowicie! ja np. miałam już tak, że byłam na monitoringu, owulka stwierdzona z lewego jajnika, a bolało mnie okrutnie z prawej strony więc to chyba rożnie bywa, ale życzę Ci bliźniaków :P

Ania to twarda sztuka, zaprawiona w bojach! dlatego w końcu bociek przyniesie jej trojaczki, które wywróżyła ciocia Nena :P

Nasturcja lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mnie też bolały jajniki, naparzały aż miło i co :(

Ale jestem smutna.

Dzisiaj po pracy robimy sobie z mężem wycieczkę motocyklową, do Polski zawitała 2 miesiące temu moja rodzina z Australii (byli na naszym weselu) i w sobotę odlatują z powrotem więc jedziemy jeszcze się z nimi zobaczyć i pożegnać, a są teraz u rodzinki godzinę drogi od nas więc zapowiada się dłuższa wycieczka na moto, może trochę przestanę myśleć o tej zakichanej owulce. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok... Czyli pierwsza cieczka suni... Oj biedactwo. Ja od zawsze miałam psy - chłopaczki, ale w sąsiedztwie mieliśmy sunię,która miała cieczkę co rok. Nasz pies (nie ten z avataru) normalnie wariował. Razem z innymi psami drapali drzwi wejściowe właścicielowi suni. Ale oni ją trzymali w domu a na sikanie czy lekki spacer szli z nią i nie było mowy o zapłodnieniu. Jakoś ją upilnowali. Ale wiadomo, że psy nie kontrolują tego i dosłownie wariują, kiedy jakaś sunia ma cieczkę. Wiem, że to marne pocieszenie, ale może tylko na dwóch szczeniakach się skończy? Oby.

Tamka lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry.

Wczoraj bylam u dentysty. Byl lekko zszokowany moim "kamieniem". Ja tez nei wiem skad mi sie to wzielo bo powstalo naprawde w kilka miesiecy, wczesniej nigdy tak nie mialam. Powiedzial ze to juz jest stan zapalny raczej (on to widzi wprawnym okiem bo normalnie nie ma zadnych objawow), ze pod tym kamieniem siedza bakterie i produkuja toksyny. Ze to nawet nie chodzi o to ze to zle wyglada, wzgledy estetyczne sa tu na drugim miejscu tylko o to ze to bardzo szkodliwe dla zebow. Mimochodem wspomnial rowniez, ze najnowsze badania pokazuja, ze problemy z zebami (w tym wlasnie kamien i rozne osady) obizaja plodnosc kobiet bo jest to permanentny stan zapalny w organizmie.
    Mam juz wizyte na przyszly miesiac umowiona na czyszczenie.
    A teraz cos zabawnego:

Bylam w kompletnym szoku jak mi pan doktor powiedzial ile to kosztuje. 280 euro!!! Ale i tak sie umowilam na wizyte. Dzisiaj jeszcze raz zadzwonilam bo uwierzyc nie moglam w ta cene. No i nie kosztuje wcale 280 euro ;) Kosztuje 82 euro. Ehhh niemieckie liczby mnie rozwalaja ;) zweiundachzig bzmi podobnie jak zweihundertahzig ;)

Tak, ze dziewczyny biegnijcie wyczyscic zeby z kamienia i osadow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:33

Tamka lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tym cyklu, dokładnie 12dc wieczorem, kilka razy zakłuło mocniej lewe jajko i tyle tego było, potem cisza jak makiem zasiał. Dwa dni temu dało trochę o sobie znać to samo jajko i znowu cisza :) Trzymam kciuki, oby te bóle dobrze zwiastowały u Was :)
    Krokuś, nie smutaj, bo zbiję dupkę...;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ech mnie też bolały jajniki, naparzały aż miło i co :(

Ale jestem smutna.

Dzisiaj po pracy robimy sobie z mężem wycieczkę motocyklową, do Polski zawitała 2 miesiące temu moja rodzina z Australii (byli na naszym weselu) i w sobotę odlatują z powrotem więc jedziemy jeszcze się z nimi zobaczyć i pożegnać, a są teraz u rodzinki godzinę drogi od nas więc zapowiada się dłuższa wycieczka na moto, może trochę przestanę myśleć o tej zakichanej owulce. :/
    Ja też mam rodzinkę w Australii, ale to jest od strony mojego nieżyjącego dziadka i oni w sumie tylko raz nas odwiedzili. Miałam wtedy może ze 3 latka. Potem kontakt się urwał.
    Ja tam z taką dalszą rodziną jestem na dystans. Mam mamę i babcię i to jest moja najbliższa rodzina w Polsce, nie licząc męża. Z resztą rodzinki to się tylko ładnie na zdjęciach wychodzi ;) ;)

Krokodylku, Ty w tym cyklu bez owulki? Szkoda :( A może jednak przyjdzie? :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Mnie w tym cyklu, dokładnie 12dc wieczorem, kilka razy zakłuło mocniej lewe jajko i tyle tego było, potem cisza jak makiem zasiał. Dwa dni temu dało trochę o sobie znać to samo jajko i znowu cisza :) Trzymam kciuki, oby te bóle dobrze zwiastowały u Was :)
    Krokuś, nie smutaj, bo zbiję dupkę...;)
    Wczoraj u gina zrobiono mi taki posiew (nie wiem jak to nazwać po polsku) i obejrzał to pod mikroskopem a później mi pokazał. Zobaczyłam takie kwiatuszki i paprotki, czyli zwiastun że owu nadchodzi. Chciałam iść na monitoring,ale lekarz mówi, że na razie zobaczymy to pod mikroskopem i w następnym cyklu mogę zacząć monitoring.

Tamka lubi tę wiadomość

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ