X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, trzymam kciuki żeby owulka wzięła Cię z zaskoczenia i później była niespodzianka :) miłej przejażdżki rowerowej

też mam rodzinkę w Australii, to był popularny kierunek emigracji więc podejrzewam, ze większość z nas kogoś tam ma ;)

Kotka, 280 euro! zawału dostałabym słysząc taką cenę... i fakt - niemieckie liczby są dramatyczne ;) też właśnie muszę zrobić porządek z uzębieniem , w przyszłym miesiącu pójdę bo w tym jestem biedna

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, o tym pisała Kotka - to jest mikroskop owulacyjny bodajże

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, jest tak jak mówisz, ja byłam wczoraj na kontrolnej wizycie. Zęby są bardzo ważne. Wszelkie infekcje mega niebezpieczne. Kazali mi podwójnie dbać o nie teraz. Wszystko jest ok na szczęście :) Mam leciutki osad, czyścimy 21 czerwca, ja dosyć często to robię bo duże ilości różnych herbat i tym podobnych ten osad niestety u mnie zostawiają :)

Dodam, że wizyty kontrolne i czyszczenie u mnie gratis, masakra tam u Was Kotka...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:42

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane <3 Tamka współczuję sytuacji z psiną, ja już dentystę i okuliste załatwiłam na początku roku to mam trochę spokoju teraz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:42

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nastka, o tym pisała Kotka - to jest mikroskop owulacyjny bodajże

Tamciu to był normalny laboratoryjny mikroskop. On mi badał śluz a nie ślinę. Fajna sprawa. No i dał mi popatrzeć, a ja ostatnio z mikroskopem miałam do czynienia bodajże w liceum na biologii :)

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Tamciu to był normalny laboratoryjny mikroskop. On mi badał śluz a nie ślinę. Fajna sprawa. No i dał mi popatrzeć, a ja ostatnio z mikroskopem miałam do czynienia bodajże w liceum na biologii :)
    kłania się czytanie ze zrozumieniem :/ sorewicz, jak to mawiają koledzy mojego małża ;) fajnie, też bym sobie popatrzyła

Justa, odpowiedzialnie się przygotowałaś zawczasu :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamcia Ty się nie denerwuj szczeniaczkami. A może właśnie ta ciąża suni to jakiś znak? Będzie dobrze :*

Tamka lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Krokodylku, trzymam kciuki żeby owulka wzięła Cię z zaskoczenia i później była niespodzianka :) miłej przejażdżki rowerowej

też mam rodzinkę w Australii, to był popularny kierunek emigracji więc podejrzewam, ze większość z nas kogoś tam ma ;)

Kotka, 280 euro! zawału dostałabym słysząc taką cenę... i fakt - niemieckie liczby są dramatyczne ;) też właśnie muszę zrobić porządek z uzębieniem , w przyszłym miesiącu pójdę bo w tym jestem biedna

Ja standardowo przestawiam liczby. No mowie ze mam numer buta 93 ;). A liczyc po niemiecku (tzn odejmowanie, dodawanie) nie potrafie ;D

Nenaaa wrote:
    Kotka, jest tak jak mówisz, ja byłam wczoraj na kontrolnej wizycie. Zęby są bardzo ważne. Wszelkie infekcje mega niebezpieczne. Kazali mi podwójnie dbać o nie teraz. Wszystko jest ok na szczęście :) Mam leciutki osad, czyścimy 21 czerwca, ja dosyć często to robię bo duże ilości różnych herbat i tym podobnych ten osad niestety u mnie zostawiają :)

Dodam, że wizyty kontrolne i czyszczenie u mnie gratis, masakra tam u Was Kotka...:(

To ze zeby sa wazne w ciazy to wiedzialam, ale ze moze byc to przyczyna problemow z plodnoscia to juz dla mnie nowowsc.
    Nasturcja wrote:

No ja tez mam w labie normalny mikroskop ale mozna sobie kupic do domku taki malutki. Np mikroskop Afrodyta - sprawdz sobei w necie (i tam mozna tez albo sline albo sluz). Ale ze ja mam swoj w laboratorium wpadlam na pomysl ze go wykorzystam do badania swojej plodnosci ;). Ja od tego cyklu pluje codziennie na szkielko i sprawdzam w labie :P. Wczoraj byly kamyczki (ja to tak nazywam). Sluz szyjkowy jest lepszy ale jakos tak w pracy mi glupio, chociaz w sumie jak sobei bym poszla do kibelka to moglabym nalozyc :P a do tego w labie jestem sama. Tylko czym ja mam to nalozyc?
    Nastka- jak on ci to nakladal na szkielko? Zaraz chyba pojde do wc zrobic eksperyment ;).

Nastka a wygladalo podobnie jak to?:

1.jpg

To moja slina z zeszlego cyklu :P

A tak wyglada teraz (3dc)

299.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:01

Nasturcja, Tamka lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa bij. Ja się bicia po dupie nie boję. Tylko się nie zdziw jak będę krzyczeć "JESZCZE, JESZCZE!"

Bardzo chętnie przestanę się smucić tylko jak to zrobić na zawołanie? Cholera, mam takie długaśne te cykle a jak jeszcze ten będzie bezowulacyjny to można się naprawdę podłamać. :( Miesiąc czasu starań psu w budę.

Tamka no chyba że będzie faktycznie mega długi cykl i owulka przyjdzie jeszcze, ale szczerze w to wątpię.
    A przejażdżka motocyklowa nie rowerowa, dziewczyno, komu by się chciało pedałować, to się zmęczyć można...

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

• Naadame Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Jednak znalazłam chwilę !
    Mam pytanie :) Pomęczę Was trochę sobą :D

Co myślicie i czy piłyście jakieś specyfiki ? (kwas foliowy biorę )

Czy jakieś syropki, kapsułki z wiesiołka itp?

Mam wrażenie , że jestem rozregulowana nie tylko emocjonalnie ale i fizycznie kompletnie ;/

Chyba czas się wybrać do lekarza za jakiś czas...

Całuję Was :*

Ps. Ja jeszcze śluzu garnąć nie mogę..Coś ze mną nie tak, czy początki zawsze tak wyglądają ?

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ałłłć jeszcze się z łepetynę uwaliłam. :/ Od tygodnia chodzę jakaś nierozgarnięta, wszystko mi z rąk leci, a to się czymś uwalę, a to sobie palucha przytrzasnę, wczoraj wbiłam sobie igłę głęboko w palca a teraz w głowę się uwaliłam. :/ Nie wiem co jest ze mną.

• Naadame Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nenaaa bij. Ja się bicia po dupie nie boję. Tylko się nie zdziw jak będę krzyczeć "JESZCZE, JESZCZE!"

Bardzo chętnie przestanę się smucić tylko jak to zrobić na zawołanie? Cholera, mam takie długaśne te cykle a jak jeszcze ten będzie bezowulacyjny to można się naprawdę podłamać. :( Miesiąc czasu starań psu w budę.

Tamka no chyba że będzie faktycznie mega długi cykl i owulka przyjdzie jeszcze, ale szczerze w to wątpię.
    A przejażdżka motocyklowa nie rowerowa, dziewczyno, komu by się chciało pedałować, to się zmęczyć można...

Czymś Ci trzeba głowę zająć !! Koniecznie !!
    :*

- Nowy cykl - Nowa nadzieja -

<3 <3 <3

e56e3804a3626ada40531c6f75497d2e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, tak wyglądało bardzo podobnie. Ale aż tyle paprotek nie było. Były takie kwiatki jakby czy malutkie liście no i paprotki, ale nie zajmowało to całego ekranu. Mówił, że owulacja nadchodzi i z każdym dniem paprotek będzie więcej.
    On mi włożył wziernik i jakimś patyczkiem czy szczoteczki lekko zebrał śluz i potem normalnie nałożył na szkiełko większe i przykrył tym małym, kwadratowym szkiełkiem. Dokładnie nie widziałam całej procedury, bo leżałam a na nogach miałam takie białe prześcieradło. Ale później jak wstałam, to widziałam, że śluz został standardowo nałożony na szkiełko,tak samo jak w szkole sobie badałyśmy jakieś pantofelki czy ciałka zieleni :P

A ten mini mikroskop domowy to fajna rzecz. Ale na razie nie kupuję. Może za jakiś czas ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodyl, no oczywiście, że motorowa! bezsenność mnie otumania ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadame zajęć mam sporo, ale nic mnie jakoś dzisiaj nie cieszy.

Tamka, ja ostatnio mam jakiś ciągły stan nie-wyspania. Chodzę wcześnie spać, śpię po kilkanaście godzin i dalej chodzę niewyspana.

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja też mam 171 i 39 rozmiar buta
    Z mikroskopu owulacyjnego korzystam ale tylko bliżej owu bo tak codziennie to mi się nie chce i paprotki tez widuje jak u kotkipsotki ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta my to w ogóle widzę mamy bardzo dużo wspólnego ze sobą. :)))))

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta patrz tu na forum na obie miniaturki wykresów, mój i Twój. Taka zagadka "znajdź różnice". :PPPP

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta nie mogę podglądnąć Twoich wcześniejszych wykresów, ile mniej więcej trwają Twoje cykle?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    smarta patrz tu na forum na obie miniaturki wykresów, mój i Twój. Taka zagadka "znajdź różnice". :PPPP
    o kurcze, faktycznie - kopiuj-wklej!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ