X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zawsze jak ja robie to mam caly dzien nadzieje poki nie odbiore wyniku i prawie zawsze w ten sam dzien @ dostaje. Teraz tez czuje ze chyba nadchodzi....ale oby przeczucia sie nie sprawdzily :) Dobrej nocki zycze wszystkim ;) :)

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mam wielkie szczęście bo tesco najbliżej mnie jest 24/h :D. Oczywiście prościej byłoby zaopatrzyć się na wyrost w test 10, ale to nie to samo :P

Smarta, a Ty nie pracujesz w aptece? Nie macie 10? To jutro zamawiaj koniecznie w hurtowni :)

Koniara za Ciebie też kciukam :D

Ara Ty to masz łeb! To jak już pooglądasz sobie bliźniaki, poznasz płcie itd to pożycz USG co? ;) Podwójnie owocnych starań! :)

Misia jak sie cieszę że wszystko dobrze :). Jestem pewna że kolejna wizyta tylko to potwierdzi

A ja dopijam właśnie drugą lampkę wina z okazji kolejnego cyklu :(

PS. Ponawiam pytanie: gdzie Choco??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:49

Misi@, ara lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziiewczyny, szkoda kasy na testy, liczy sie beta;) mi nigdy w testach nieciążowych nie wychodziły nawet po czasie kreski, także trzymam kciuki;)

Misi@ cieszę się, że wszystko ok:)

a ile masz tego NT?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 06:20

Misi@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje pracuje, ale 10 oczywiscie nie mamy.
    Testy wyszły dzis negatywnie także chyba wczoraj ten po godzinach to jednak falszywy - wniosek z tego jeden - należy czytać ulotki. Temperatura spadła, ja rano dziś jestem jeszcze w czarnej d więc na betę się nie wyrobię tym bardziej że krew poniera tam bardzo milomiła, ale starsza jjuz pani i wszystko idzie jej baaardzo powoli.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam takie mdlości i tyle razy wymiotuje na dzień, że boli mnie gardło, żołądek i mięśnie brzucha;( nawet herbata/woda "ulewa mi się"... czuję się jak bulimiczka;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • 6lama9 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!
    Blondiku <3 stosuj imbir <3 Powstrzymuje wymioty,spokojnie możesz go spożywać.

Smarta <3 biedna moja, nie znoszę czasu oczekiwania na @ lub fasollę a po ostatnim to już totalnie mnie ścięło z nóg, po takich objawach, za to teraz nic mi nie jest, nie czułam owulacji, nic nie czuję, biorę progesteron i dalej nic, żadnego pms a co się działo w poprzednim miesiącu? Piersi nie rosną, kompletnie nic się nie dzieje. Jakbym kobietą nie była właściwie, tak się czuję. Może i lepiej.

Tęsknię za Wami bardzo bardzo ale ten czas niemyślenia dobrze mi robi. A od przyszłego tygodnia to już praca ruszy na 100% obrotach.

Momo <3

Koniara wiataj! Muszę zajrzeć na Twój wykres :-) Jak Ci tu na 30-chach? No i nie mam dostępu do wykresu, trudno.

Zmieniło się coś w tabelce? Jak statystyki? :-P

Asiulka, ara, i wszystkie zaglądające tu dziewczyny <3

Miłego dnia, idę działać! buuuuuziakiii!!!!!!!!!!!!!!!dla wszystkich, wszystkich z 30-steczek :-)

Blondik, Asiula86, ara, momo1009, LaRa, Koniara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)

Lama super, ze sie odezwalas ;)

Blondik juz doczytalalm, NT jest chyba w normie bo ma2,3 a chyba od 2,5 jest ryzyko ufff
    Wiecie tak sobie mysle, ze lekarz chce mnie jeszcze raz zobaczyc, bo jak powiedzialam mu o wynikach mojego meza to doslownie oczy zrobil jak 5 zl. I zapytal czy dziecko mam z mezem? To mnie zaskoczylo, ze w ogole mogl pomyslec o czyms takim o.O powiedzialam, ze oczywiscie, nie ma innej opcji.

Smarta tule mocno <3
    Milego piatecxku zycze :)

Blondik, ara, Nieukowa, 6lama9, Koniara lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w normie, w normie;) będzie dobrze;)

Misi@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ara Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    lama jak fajnie, że jesteś :) w tabelce chyba się nic nie zmieniło... statystyki leżą i kwiczą ;) starałam się nadrobić drugim jajem ale zasnęłam wczoraj z nadmiaru emocji :P
    jak cudownie, że dziś piąteczek :) jedziemy do rodziny a tam zjazd dzieciorów - brat z córką przylatuje, bratowa z dwiema córkami, do tego siora jest na miejscu z dwójką dzieci - dziadki chyba się posikają ze szczęścia - jeszcze w takim składzie spotkania nie było, oj czeka nas wesoły weekend :D

momo1009, Misi@, Mona_M, Summerka, 6lama9 lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Lama super że zajrzałaś, tęsknimy <3

Smarta tulę jeszcze mocniej, choć nie traciłabym tak całkiem nadziei że u Ciebie nie ma fosolki.

Sama się od wczoraj niepotrzebnie nastawiałam, bo @ bardzo mozolnie się rozkręcała... dziś już nie mam złudzeń :(
    A z testami to chyba trzeba sobie postanowić, ze choćby skały srały, po 5 czy 10 czy ile tam piszą minutach testy lądują w koszu, a najlepiej od razu na wysypisku.

Mona_M, 6lama9 lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • ara Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo przytulam :*

momo1009 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Smarta kurde, ja się nie zgadzam.

Blondiku odpisałam Ci na fioletowej o tych mdłościach.

Ja uciekam do lekarza. Zobaczę czy mała wybiera się już do mnie czy jeszcze nie.

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Lama <3
    Smarta, Momo :*
    Blondik - z tymi wymiotami widocznie taka twoja uroda. Moja bratowa wymiotowała całymi dniami i to bardzo długo, aż dostawała środki uspokajające, żeby organiz "wyluzował".
    Ara my chyba jutro mamy taki zlot rodzinny i oficjalne "powitanie" Zuzy. Tyle, że jak zwykle przed @ tłucze mnie migrena.
    Całuje dziewczyny i miłego dnia życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:29

momo1009, 6lama9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    w normie, w normie;) będzie dobrze;)
    Acha moja kolezanka, kt ma tescia gin. Brala tabletki przeciw wymiotne, chyba awiomarin i mowila, ze jej pomoglo. Zapytam ja jeszcze za tydzien sie widzimy w sobote na uczelni to dam Tobie znac ;)

• choco Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki :-)
    Widzę że usychacie z tęsknoty za mną, to przyszłam się przywitać.
    U mnie nie słychać nic w sprawach rozmnażania. W poprzednim cyklu sobie postanowiłam zrobić testa w sobotę (@ miała być na następny wtorek) bo niby czemu nie. I co???? W piątek w pracy mnie krew zalała, 4 dni przed czasem i bez żadnej zapowiedzi. Zawsze ze 2 dni przed mnie brzuch pobolewa a tu nic kompletnie. Poczułam nagle skurcz w brzuchy i mokro w gaciach. Ehhhh szkoda gadać, już sama nie wiem o co w tym chodzi.
    A od dwóch nocy mam porąbane sny, chyba przez pełnie.
    Ściskam te co o mnie pamiętają i te co nie pamiętają też ściskam :-D
    Edit: sprawdziłam znaczenie mojego snu. Wypadające włosy są złą wróżbą. Ale co dziwne, w śnie wypadały mi garściami razem z cebulkami, ale na głowie nadal było normalnie. Nawet próbowałam znaleźć łyse miejsca i ich nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:57

6lama9, Misi@ lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej za tydz w środę powinnam dostac okres oby nie przyszedł hehe wydzielina kremowa i z dnia na dzień coraz więcej cycki bolą tez z dnia na dzień więcej po bokach i są taki pełniejsze cięższe. Jak myślicie na wykresie spadek był to mogło świadczyć o zagnieżdżaniu? Cały dzień mnie wtedy brzuch bolał ni to na okres ale trochę inny ten ból w dole i kłucie.

TakaSobie
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ale też sny mają ponoć znaczenie przeciwne więc teraz grozi Ci wyjątkowo bujna czupryna ;)
    Fajnie że się odezwałaś :)

Uwaga
    A propos ciążowych mdłości i żygości, to ostatnio czekając w gabinecie u dentystki czytałam z nudów ulotkę jakiejś specjalistycznej pasty. Pisali, że bardzo niewskazane jest dla szkliwa mycie zębów zwykłą pastą do godziny po bliskim spotkaniu z kbelkiem - powinno się tylko przepłukać usta wodą. Wiedziałyście? Bo ja wogóle i pewnie myłabym namiętnie zęby kilka razy dziennie. Oczywiście wyjątkiem jest ta specjalistyczna pasta, chyba parodontax, ale nie wiem który rodzaj

choco, Misi@ lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko.. Jak dwie kawy z ekspresu wypije za dzień a jednak cud by się stał i byłabym w ciąży to zaszkodzi dziecku? Kawę pije z szefem w pracy zrezygnowałabym z niej całkowicie ale szef pyta czemu nie pijesz kawy zrób sobie itp.. A nie chce chyba jak każda żeby zaraz wiedział ze planuje.. Wszyscy prócz Was i mojego M dowiedzą się jak będę w 3 miesiacu

TakaSobie
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Choco ale też sny mają ponoć znaczenie przeciwne więc teraz grozi Ci wyjątkowo bujna czupryna ;)
    Fajnie że się odezwałaś :)
    To ja nie chciałabym żeby sny miały znaczenie przeciwne bo śniłam ze miałam termin porodu na listopad hehe może czasem niech tam mają te złe sny a te dobre niech się spełniają

TakaSobie
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skarby :-)
    Co tu słychać? Ja siedzę na przeglądzie auta w serwisie więc mam trochę czasu żeby tu zajrzeć :-)
    Misia gratuluję dorodnej fasolki. :-)
    Smarta jak tam beta?
    Choco miło Cię widzieć :-)
    Blondiku trzymaj się.
    Nie pamiętam co miałam jeszcze pisać :-)

6lama9, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 3631 3632 3633 3634 3635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ