My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Niestety nasze NFZ to brak słów. Niedosc ze za wszystko trzeba płacić to jeszcze obsługują cie z takim nastawieniem ze szkoda gadać... Jakby łaskę robili....
Pod tym względem NL dużo lepiej, tam traktują cie jak człowieka a nie jak śmiecia.
Dawno nie spotkałam się z takim chamstwem jak dziś
Ale mniejsza o to, dziś odebrałam wynik badania tarczycy
TSH 4.290
FT4N 11.13
FT3 4.79
Chyba wszystko w normie, zobaczymy co powie gin w ponied -
Dziewczynki!
Ja tak na chwilkę i na szybko życzyć Wam udanego weekendu majowego!
Pewnie raz-dwa razy dziennie wpadnę zerknąć co tu się dzieje
Trzymajcie się cieplutko!Koniara, Anuśka, Katjaa, Misi@ lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ana tak jak mowi mona Tsh jest zavwysokie szvzegolnie ze te normy tsh w polsce sa za wysokie w wiekszosci krajow tsh jes ustalone ze max powinno byc 2,7 i wlasnie tersz polski Związek endokrynologivzny walczy o to zeby to u nas zmienic zreszta przykładowo do in vitro nie dopuszczaja jesli masz powyzej 2 a ravzej do transferu
Dwa jakie normy masz przy ft3 i ft4?
No i zrob koniecznie anty Tpo zeby wykluczyć hashi
Asiula86 milego wypadu odpocznijWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 07:16
-
Witam się z inką
Mariss, Ana no niestety nasz NFZ to jest porażka
Asiula wypoczywajMam nadzieje że pogoda Wam dopisze, bo u nas dziś paskudnie.
Anastazja no tsh masz dużo za wysokie.
Miłego weekendu życzę wszystkimAnia_84, Katjaa lubią tę wiadomość
-
ja tez popijam kawke ale czarna
PMS mijaufff ..a moj maz wczoraj spisal sie na medal
wypislimsy zsobie po piwkupozniej szwagier zadzwonilj ze chcialby poagadac i czy by nie poszli na piwko mowie idz.. a ten serio no mowi etak
jak wrocil wogole nie siedziel wczorja przy kompe z emna siedzial ogladal TV rozmawialismy .. i pozniej (fakt troche mujuz namieszalo te 2 piwa ) ale wtulil sie do mnie i powiedizal wiesz slonko jak bardzo cie kocham.. jestes moim sloneczkiem i nigdy w to nie watp.. przeprosil mne z eostatnio malo si emna zajmowal.. i ze sprobuje to zmienic.. a dwa przeprosil ze mi ni ekupil obiecanej sukienki.. bo wyadlismy te pieniadze na sprzet...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 07:47
Katjaa, Anuśka, Misi@, Koniara lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do lekarzy NFZ ..prawda jest taka ze wykorzystuja.. nie wiedze pacjenta co mu sie nalezy ..
trzeba zadzownic do dzialu pacjenta i dopytac sie dc naezy wam sie d ginekologa.. z tych badan one zazwyczaj mowia.. idziecie juz w=z potwierdzonymi info jak wam nie chce dac to prsto z mostu mowicie ze piszecie skarge ze nie spelnia warunkow kontraktu z NFZ .. - powod ogranicza mozlwiosc diagnostyki i leczneia.. , ogranicza pacjentowi dostepnosc swiadczen - głóny powod do zerwania kontraktu z NFZ ..
nie po to w słownickach NFZ istnieje rozpoznanie jak nieplodnosci kobieca. , meska lub obojga ...
owszem elkarz ma ograniczenia. np toxo z tego co pamietam moze tylko ciezarnej wypisac.. ale wszytskoz alezy od lekarz ja mam znajomego ktory powiedzial mi ze moze mi wpisac rozpoznanie ciaza nie potwierdzona i wypisac
jedyne co to faktycznie NFZ mocno ogranicz lekarzy jelsi chodzi badania.. i naklada ograniczenia..
i jak wam powie ze chcecie od neigo wyludzic badania i ze o kosztuje .. kuwa..jego mac.. im wiecej on przepisauje badan tym wieksza wage unktowa ma wizyta.. tym samym on wiecej zarabia..
przyklad.. wizyta gdzie przepsiuje wam skeirowanie na FSH,LH, PRl , - 3 badania .. on dostaje za to z tego co pamietam 7 pkt x8,75 ( bo takajest stawka )= 61,25 jak poradnia ma swoj lab.. to juz wogole jak kieruja to do diagnostyki tez tyle nie zaplaca.. ;/ bo maja inne ceny niz my placimy wiec niech nie pitola ;/ -
nick nieaktualnyDzień dobry
Witam się cała obolala przez ten remont. Tyle roboty mamy że nawet nie miałam czasu napisać
Wczoraj odebrałam w końcu wynik tsh- 2,013 więc chyba ok czytając to co piszecie do Anastazji.
Aaa Koniara gratuluję!!!:* Widzę że jesteśmy naprawdę bliskimi sasiadkami bo ja też powiat krośnieński.
Aniu fajnego masz tego męża. Czasem jak każdy facet nie rozumie że my kobiety potrzebujemy częściej niż oni przytulenia i uczuć.
Asiulka miłego wypoczynku i spokojnego snu bez chrapania rodziców
Coś jeszcze miałam napisać ale dziury mam w głowie.
Kocham Was wszystkie:*
Ania_84, Anuśka, Koniara, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Katja to TSH obserwuj
jesli wzrosnie to idz do endo.
edit.. chyba moj cykl wraca do normy .. i 33 dniem rozpoczne goWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 08:14
-
nick nieaktualny
-
nie to ze za wysokie ale kontroluj
podam ci przykład :
I wynik 2,5 - tydzien pozniej mialam 4,37 , wiec zwiekszylam dawke leku .. i teraz 1,67 po 2 tyg brania - no aleja mamstwierdozna niedoczynnosc
natomiast moja kolezanka polozna.. miala 3,1 gin powiedzial z eok..ona tez ja jej zaproponowalam zeby zbadala sobie za miesiac.. i co skoczylo do 6 .. ale u niej dalo mi do myslenia ze ma wysoka prolaktyne
a jak TSH rosnie prl tezjuz to na sobie przerobilam
generlanei moia ze do 2 powinno byc TSH wiec jest ok
ale rob co jakis czas..np co 2 miesiace jesli zauwazysz ze rosnie to wtedy konsultuj z lekarzem -
Oj to mnie zasmucilyscie, cieszyłam się ze mam dobre
Ciekawe jak to teraz będzie, czy gin przepisze mi jakieś leki...
Jak dlugo będę musiała brać te leki? I czy mogę kontynuować starania jak je będę brałaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:00
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ana spokojnie mi TSH ładnie spadlo po 2 tyg
poki sie nie rozkrecilo .to latwo zbic
tylko trzeba dobrac dawke
jessli FT4 jest blizej dolnej granicy t o ewidentnie wskazuje ze organizmowi brakuje hormonu
ANa dodatkow wczorkj akurat dziewczyny na forum bezplemnikowek gadaly bo jedna stracila 2 ciaze i jedna nakierowala ja na badania wlasnie probuje sie dowiedziec jak te badania sie dokladnie nazywaja
to cytat
a możesz napisać, co było przyczyną....to dla mnie ważne.... przepraszam, że tak wypytuje, ale Ty nie masz podpisu, to się troche gubie :oops: ....
allo mlr 0% i komórki NK ponad normę, i tam jeszcze jakieś wyniki nie za dobre ale to wszystko wynikało z allo mlr 0%. Dlatego Cię kiedyś pytałąm czy na pewno miałąś wszystkie badania zrobione, bo mogę się założyć ze tego Ci nie robili
"Bardzo często przy allo mlr 0% sa krwiaki podkosmówkowe, pęcherzyk niezaładny, spadek progesteronu, niezbyt ładnie przyrastająca beta ( u mnie tylko kilka pierwszych bet przyrastało super, potem już było kiepsko). To allo lr )% oznacza że Twój orgaznim nie wytwarza przeciwciał chroniącyh dziecko/hamujących złe przeciwciała i tez złe przeciwciała atakują dziecko/trofoblast. Poronienie zazwyczaj wtedy następuje do 10 tygodnia"
jak chcesz moge sie dowiedziec jakie to konketnie badania wedy podaja jakas szczepionke i w trakci eciazy tez sie cos bierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:09
-
Wszystkie moje ciążę kończyły się przed 10 tygodniem wiec może i o to chodzi... Sama już nie wiem co mam robić,
Boje się powtórki sytuacji, ale wciąż chce drugie dziecko, jestem taka rozdarta....
W poniedziałek idę do gina niech mnie nakieruje na co mam naciskać w NL
Bo bez leczenia nie podejmę się kolejnych starań, to za dużo dla mnie. -
Wcale sie nie dziwie kochana .. imam nadzieje ze lakrz cienakieruje
dowiem sie dzis jakie to dokladnie badanka i ci naspize bo wlasnie tak miprzyszłas na mysl jak czytałam ich wpisy
tu znalazłam cos o tym włąsnie .. moze to wlasn
http://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne-63659-print/index741.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:26
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Dziewczyny co do lekarzy NFZ ..prawda jest taka ze wykorzystuja.. nie wiedze pacjenta co mu sie nalezy ..
trzeba zadzownic do dzialu pacjenta i dopytac sie dc naezy wam sie d ginekologa.. z tych badan one zazwyczaj mowia.. idziecie juz w=z potwierdzonymi info jak wam nie chce dac to prsto z mostu mowicie ze piszecie skarge ze nie spelnia warunkow kontraktu z NFZ .. - powod ogranicza mozlwiosc diagnostyki i leczneia.. , ogranicza pacjentowi dostepnosc swiadczen - głóny powod do zerwania kontraktu z NFZ ..
nie po to w słownickach NFZ istnieje rozpoznanie jak nieplodnosci kobieca. , meska lub obojga ...
owszem elkarz ma ograniczenia. np toxo z tego co pamietam moze tylko ciezarnej wypisac.. ale wszytskoz alezy od lekarz ja mam znajomego ktory powiedzial mi ze moze mi wpisac rozpoznanie ciaza nie potwierdzona i wypisac
jedyne co to faktycznie NFZ mocno ogranicz lekarzy jelsi chodzi badania.. i naklada ograniczenia..
i jak wam powie ze chcecie od neigo wyludzic badania i ze o kosztuje .. kuwa..jego mac.. im wiecej on przepisauje badan tym wieksza wage unktowa ma wizyta.. tym samym on wiecej zarabia..
przyklad.. wizyta gdzie przepsiuje wam skeirowanie na FSH,LH, PRl , - 3 badania .. on dostaje za to z tego co pamietam 7 pkt x8,75 ( bo takajest stawka )= 61,25 jak poradnia ma swoj lab.. to juz wogole jak kieruja to do diagnostyki tez tyle nie zaplaca.. ;/ bo maja inne ceny niz my placimy wiec niech nie pitola ;/
Chyba muszę iść do psychologa bo mój gniew zaczyna mnie przerastać.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Mari a jakie masz badania ?? to ci powiem co ci przysluguje
a rzynajmenij co moze gin przepisac
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cytomegali i chlamydie powinni ci zrobic natomiast HIV, WR , HCV z tego co kojarze nie dadza.. musialabys isc do lakerza zakaznego , albo oddaj krew
to ci zrobia za free wirusówke
" W ramach NFZ można zrobić testy z krwi - badanie poziomu immunoglobulin IgM i IgG oraz wykonać badanie na obecność chlamydii w wymazie z szyjki macicy, okolic sromu lub ujścia cewki moczowej"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:36
marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny