My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Czytam komentarze do in vitro i aż mnie trzęsie.
Jak PiS dojdzie do władzy to mamy przegwizdane. Trzeba będzie zrzec się obywatelstwa. -
nick nieaktualny
-
Ja byłam na spotkaniu z tą Panią Psycholog jak były w Kriobanku warsztaty dla starających się (nie pamiętam dokładnego tytułu tego spotkania).
Bardzo mądrze mówiła więc pewnie jest skuteczna.Ania_84, marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Anuśka tu pomoże tylko bomba atomowa.
Anuśka - macierzyński na działalności ma wynosić 17,77 m-cznie? Szał... -
nick nieaktualny
-
energia mnie rozpiera, właśnie urwałam kran w kuchni...eh.
a dopiero co umyłam i odlodowałam lodówkę (wczoraj nie przymknęłam zamrażarki i musialam rozmrazac). Sama sobie dokładam robotę.
pochwalę się, w koncu koncza robic te nasze fundamentydzis jadę zrobić inspekcję na budowę, hehe:) to Wam pokażę
podobno po wylaniu fundamentów trzeba wypić "wiankowe", tak nam budowlańcy gadają
więc jakby co, stawiam w przyszłym tygdniu
dochody na macierzynskim to porazka, dobija mnie ten 1000zł dla bezrobotnych. z jakiej racji tylko dla bezrobotnych? kazdej matce powinni dać. skorzysta głównie na tym patologia.Izoleccc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciłam z pracy. Manager wczoraj mówił, że mam przyjść na indukcje, a tak naprawdę robiłam dziś już normalny szift. Umowy żadnej nie dostałam, pytałam się kiedy mi dadzą to tylko odpowiadał Później, później. Uniformu też nie dostałam. Miałam swoje własne ciuchy, które śmierdzą kupą i moczem.
Co do pracy... Ech... Nie wyobrażacie sobie jak tam jest. Jest strasznie. Strasznie! Niektórzy narobią rzadką kupę na całego siebie i trzeba to umyć. Trzeba umyć krocze i u mężczyzn też. Później przewrócić rezydenta na bok i umyć tyłek w środku. Założyć pampersy, majtki, ubrania. I tak kilka razy dziennie, bo niektórzy robią kupę co kilka godzin a to wszystko się wylewa z pampersa.
Przyszłam do domu jak w jakimś amoku. Nie jestem sobą.
W dodatku moje dni pracy będą 12 godzinne, od 8 rano do 8 wieczorem. -
Lady wspolczuje ...
Summerka ojj stesknili sie
Blondik.. w pewnych kwestiach sie nie zgodze.. jesli chodzi o te 1 tys zl .. z prostej przyczyny nigdy nie wiesz kiedys strniesz sie bezrobotna.. i nie wiem czy byłabys wteyd patologia..
ja sama szukam pracy od 2 lat .. fakt mam dzialanosc..ale uwierz mi .. czesto jest tak ze oferty nie sa takie jak podaja .. dwa bardzo czesto sa to umowy o dzielo.. badz na czarno .. wiec wytlumacz mi skad taka kobieta..ma miec pieniadze ??
Moja kolezanka skonczyla stuia zacela prace.. nie fart ( wtedy tak uwazala ) wpadli.. mimo iz byli malzenstwem od kilku lat nie planowali..a arczej planowali ale najpierw chciala znalec prace.. i co .. zyli z jednej pensji .. ona starala sie dostac prace niestety za kazdym razem jak mowil aze ma male dziecko odpylali ja.. i tak mija 2 lata jak naparwde szuka.. szuka.. bo maz owszem moze niezle zarabia ..ale pastwil sie nad nia ze nie pracuje i generalnie nic w domu nie robi musi sie prosic o kase na ubranka dla malej..i wlasnie tu wg mnie te 1 tys zawsze dalby jej jakies .. swoje pieniadze..
jeste wiele sytuacji kiedy te 1 tys zl .. pomaga.. i nie koniecznie jest to patologia
nie tylko bezrobotni skorzystaja rowniez kobiety ktorym pracuje na umowe o dzielo, zlecenie.. ktore nie maja odprowadzanych skade.. a nawet dla tych ktore prowadza dzialanosc..ale ich macierzyncki jest mniejszy niz 1 tys.. wtedy dostaja wyrownanie zeby zapewnic te 1 tys ..
skoro rzucaja hasla... ze nie zdazylam zostac matka bo pracowalam.. no to gdzie tu logika..
to w koncu mamy zahcodzic wczesniej w ciaze .. czy najpierw zapracowac na macierzyński.. ??
fakt bedzie pewnie sektor wykorzystujacych to, ale tez wiele osob ktorym te 1 tys zl ..pomoze w tych najciezszych chwilach ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 17:02
marissith, Summerka lubią tę wiadomość
-
Aniu, na szczęście cisza
Zaraz z pracy będę wychodziła. Nadrobię Was później!Ania_84, marissith lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Asiula86 wrote:Aniu, na szczęście cisza
Zaraz z pracy będę wychodziła. Nadrobię Was później! -
nick nieaktualnyHej.
Ja dziś złożyłam wypowiedzenie z pracy i od sierpnia zaczynam nową
Niestety w związku z tym będę miała znowu 3 miesiące okresu próbnego i do czasu aż nie dostanę umowy na stałe zawieszamy starania...
A jeśli się okaże, że teraz zaszłam w ciążę to chyba się popłaczę... bo byłam właśnie na monitoringu- już po owu i cykl chyba pocelowany....