My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki!!!Chciałabym się przyłączyć do Was. Sporo różnych wątków tutaj ale zdecydowałam się na ten. W tym roku w listopadzie kończę 30 lat. Mam już synka za kilka dni kończy 6 lat. Ciąża przebiegała książkowo. W drugim cyklu udało się. W tamtym roku dostałam w końcu umowę o pracę na stałe i stwierdziliśmy, że spokojnie teraz można starać się o drugie. Staramy się od października bo chciałam żeby drugie dziecko też było z lipca. Jakie było moje zdziwienie gdy nie zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Brałam sterydy do nosa na alergię, leki na refluks. W styczniu robiłam testy OWU i byłam pewna, że w końcu się udało. Zrobiłam bete i nic. Stwierdziłam, że odpuszczam, wrzucam na luz. No i przy okazji odstawiłam wszystkie lekarstwa. No i w lutym zaszłam w ciążę. Jednak w 10 tyg. poroniłam. Ciąża źle się rozwijała. Nie chciałam zabiegu i udało się bez. Jednak 2 tyg. wyjęte z życia. Mocno się wykrwawiłam i nabawiłam silnej anemii. Pierwsza @ była na początku czerwca i bardzo chciałam już zacząć starania. Jednak stwierdziłam, że organizm jeszcze się nie zregenerował i zaczynać ewentualną ciążę od anemii to chyba zbyt ryzykowne. Do tego od 2 tyg, biorę Euthyrox 12,5 na zbicie TSH które miało 2 a ft4-14. Endokrynolog stwierdziła, że TSH to górna granica dla mojego wieku i nic by z tym nie robiła ale jeżeli chce się starać o dziecko to muszę zbić do 1 a maksymalnie 1,5. No i ft4 powinno być w górnej granicy a ja mam w dolnej. Dzieciątko na początku potrzebuje hormonów ode mnie więc pewnie to było przyczyną poronienia. Więc jeszcze kilka dni i zaczynam pierwszy cykl starań. Za wszystkie trzymam kciuki.
-
nick nieaktualnyWitam się. Rzuciłam dziś tę pracę w cholerę. Nie mogłam psychicznie. Zdrowie ważniejsze. Tam jednak siada za bardzo na głowę. Ufff od razu mi lepiej na samą myśl, że jutro nie muszę tam wracać. Oszalałabym.
marissith, Koniara, Izoleccc, Anuśka, zizia_a, Misi@, Mona_M, Ania_84, bąbel lubią tę wiadomość
-
Lady jak najbardziej Cię popieram. Zdrowie najważniejsze.
Pati przekaż Roxy niech się tak nie śpieszy.
Biedroneczko jedz i śpijbo już nie długo skończą się takie luksusy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 20:51
**********************Gang 18+***********************
-
Hej kochane ja od 11 caly dzine spedzilam z moim siostrzencem
jak to wszysyc mowili byl zakochany we mnie.. tylko do mnie lecial i gadala mama
gorzej bo chyba maly bedzie mial angine ..bo zaczal goraczkowac mial powiekszony albo wezelek albo migdalek.. a mnie zaczyna gardlo bolec
witam nowa trzydziestke
Pati niech Roxy sie wstrzyma.. choc wlasnie marcelek jest 5 tyg przed terminem .. ale wiadomo lepij by bylo jakby sie damaa nie spieszyla tak bardzo
-
Witamy Kjopa
Z nami zawsze raźniej... Ja też w lutym zaszłam wreszcie po roku starań i też niestety nie udało się utrzymać. Trzymam kciuki żebyś szybko znowu była w błogosławionym stanie już na dłuuugo
Nastka gratuluję... Ja też bym wiała z tego miejsca...
Ania mleczko z miodem wypij i wskakuj pod kołderkę się wygrzaćKjopa3 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za przyjęcie. Mam nadzieję,że już niedługo.Wymarzylam sobie,że będę miała 2gie dziecko też z lipca a ze starań były nici i jak zaciążyłam w lutym i termin miał być dzień przed moją 30 to się bardziej ucieszyłam.Trzymam za wszystkie kciuki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 07:20
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Dobry
Kjopa ja też chciałam letnie dziecko bo wszystkie mam zimowe, no i na kiedy mam termin? Na 31 grudniaTak to jest z naszymi planami, ale najważniejsze że rośnie już w brzuszku. Trzymam kciuki żeby i u Was wszystkich takie groszki urosły
Miłego dzionka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeja,
Ja chcialam celowac w syna, ale teraz to juz wszystko jedno w co sie wyceluje byle by sie udalo
Ovufriend cos mi pochrzanilo bo skrocilo mi cykl o jakis tydzien w dodatku pokazuje ze jestem po owulacji co nie jest prawda:/
A Ja juz siedze od 7 w pracy i czekam na 15 co by juz skonczyc:D
Witam Cie Kjopa, ja tez jestem tutaj niespelna 3 dni jakos wiec tez zaczynam przygode z ovufriend i tym forum, bedzie razniej
Milego dziewczynki -
Hej!
Miłego dzionka Kochane :*
Nie, bąbel testuje 06.07 i wróżę powodzeniebo do tej pory było tak, że jak ktoś testował przede mną, to widział II kreski, więc bąbel - zaciskam mocno kciuki!
bąbel lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Lady, bardzo dobra decyzja, mam nadzięję, że szybko znajdziesz pracę i to bardzo dobrze płatną.
Trzymam kciuki za wszystkie testujace
Ja dziś jestem jakas wypluta, kręci mi się w głowie, długo jak na mnie spałam...Rufi mnie musial wybudzac, bo juz mu się bardzo chciało
Bolą mnie też plecy, krzyż po wczorajszej sesji naszej najmłodszej siostrzenicy. Mma nadzieje, że to nic groźnego, ale dzisiejszy dzień przeleżę
Jak macie ochote zajrzyjcie
http://alladynstudio.pl/news/109/73/Witamy-na-swiecie-najmlodzsza-Alladynke-Hanie.htmlMisi@, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ehh dziewczyny ale mnie naparza brzuchol.. masakra jakas .. chyba bede miala mega @ ;/
kawunia jest ktora pije ze mna