Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie będę się starać być na bieżąco ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby spokojnie, tutaj każda nowa staraczka jest mile widziana. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

nie dość, że te 2kg przytyłam to jeszcze teściowa zadzwoniła, że aparat który jej pożyczyliśmy spadł na podłogę i nie działa :/ fajnie się weekend zaczyna :/

A w ogoóle to myślałam, że będę testować w lipcu koło 15 ale wykres wyznaczył mi jakąś lewą owulacje , która wcale nie miała miejsca a teraz ciągle czerwone światło...robię te testy codziennie i nic z tego nie wychodzi, ciagle negatywne, jeszcze niech się okaże że to cykl bezoowulacyjny to już więcej tego wykresu nie będę prowadzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:38

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno testy owulacyjne oszukują więc nie sugeruj się tylko nimi. Obserwacja śluzu i temp są wiarygodniejsze.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Nareszcie weekend;) Ruby, testy ovu oszukują chyba często, czego dowodem sa moje dwie ciąże i wszystkie testy negatywne;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a do mierzenia temperatury uzywacie termometrów specjalnych? Ja mam taki zwykły z jednym miejscem po przecinku...

Summerka i marzusiax to troche pocieszające co piszecie, mam nadzieję że jendak owu będzie, ale sluzu rozciagliwego ani widu ani słychu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:24

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zewątrz nie musi być dużo śluzu, ważne żeby był w środku. Ja też mam taki zwykły termometr "z pod pachy" :P A bez problemu wyłapałam skok :) Wiesz co najbardziej przeszkadza (jeżeli biologicznie wszystko ok)? - GŁOWA :)

Summerka jak samopoczucie? Jak blizna po cc? Czujesz ją czy tak jak by jej nie było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam termometr z dwoma miejscami po przecinku. Kosztowal ok 14 zl. I sie sprawdzil ;)

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, właśnie wróciłam do domu i zobaczyłam Twoje wyniki bety. Nic nie rozumiem z tego. Ale z drugiej strony, na logikę biorąc, jesteś dopiero 6 dni po transferze. Myślę, że kolejna beta powinna już ujawnić groszka.

Miłego piątku dziewczyny, Choco cały czas trzymam kciuki za Ciebie, coś czuję, że to TEN cykl u Ciebie :)

Asiula86, choco lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły termometr, taki jak rtęciowy, bo elektroniczny oszukiwał.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Basiula ją też Trzymaj mocno kciuki i wieżę że jeszcze beta ładnie wyskoczyła w górę.
    Ruby ją też jestem nowa czytam codziennie dziewczyny i próbuje zapamiętać ale narazie ciężko idzie. Jak widzę obok awatar to kojarzę już powoli ale jak podpisuje to już nie pamiętam nicka :-).
    Ją wczoraj z synkiem jechała po zajęciach do pediatry do luxmedu bo ugryzł go komar i ma zawsze bardzo duże obrzęki wyłudziłam od razu skierowanie do alergologii i dziś byliśmy. Z Gdańska do Gdyni jechaliśmy ale to lepiej niż w Gdańsku czekać miesiąc. Jutro jedziemy znowu zrobić badania z krwi IgM na komara i testy skórne.
    No i u mnie dziś @ :-) Cieszę się bo w końcu zaczynam cykl starankowy i nie mogę się doczekać co z tego wyjdzie. Cały czas mam w głowie czy nie zrobić jeszcze badań na prolaktynę i progesteron chyba. Czy to moje TSH tylko wystarczy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej. Basiula ją też Trzymaj mocno kciuki i wieżę że jeszcze beta ładnie wyskoczyła w górę.
    Ruby ją też jestem nowa czytam codziennie dziewczyny i próbuje zapamiętać ale narazie ciężko idzie. Jak widzę obok awatar to kojarzę już powoli ale jak podpisuje to już nie pamiętam nicka :-).
    Ją wczoraj z synkiem jechała po zajęciach do pediatry do luxmedu bo ugryzł go komar i ma zawsze bardzo duże obrzęki wyłudziłam od razu skierowanie do alergologii i dziś byliśmy. Z Gdańska do Gdyni jechaliśmy ale to lepiej niż w Gdańsku czekać miesiąc. Jutro jedziemy znowu zrobić badania z krwi IgM na komara i testy skórne.
    No i u mnie dziś @ :-) Cieszę się bo w końcu zaczynam cykl starankowy i nie mogę się doczekać co z tego wyjdzie. Cały czas mam w głowie czy nie zrobić jeszcze badań na prolaktynę i progesteron chyba. Czy to moje TSH tylko wystarczy.

Moja córa właśnie też ma mega duże odczyny po ugryzieniu,a jakie dokładnie badania robiliście? zwykłe testy alergiczne mamy już za sobą , ale nic nie wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 23:04

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi lekarka dała skierowanie na badanie krwi i na skierowaniu jest tak :
    IgE SP. Komar I71
    Ogólnie od kilku lat to się dzieje i na NFZ nigdy nikt na to nie wpadł a od czerwca korzystamy z luxmedu i już jestem zadowolona, że dają na badania takie skierowania.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby mi lekarka dała skierowanie na badanie krwi i na skierowaniu jest tak :
    IgE SP. Komar I71
    Ogólnie od kilku lat to się dzieje i na NFZ nigdy nikt na to nie wpadł a od czerwca korzystamy z luxmedu i już jestem zadowolona, że dają na badania takie skierowania.

dzięki zapytam o to badanie :)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brat mojego męża ma nową laskę, są ze sobą 2 tygodnie. Dzisiejszy tekst teściowej mnie rozwalił. Róbcie dzieci ... koniecznie róbcie dzieci.
    No żesz k***a .....

Anuśka, ilona29 lubią tę wiadomość

20101016580117.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc
    Ruby- umnie to samo z wykresem,caly czas mam zielone swiatlo ale niewykrywa owulacji
    Cykle mam bardzo regularne co 27 dni
    a on mi wyliczyl ze @ mam miec w 29 dniu cyklu
    dziwne

74700tc7xapwpc4i.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    brat mojego męża ma nową laskę, są ze sobą 2 tygodnie. Dzisiejszy tekst teściowej mnie rozwalił. Róbcie dzieci ... koniecznie róbcie dzieci.
    No żesz k***a .....
    Ha ha padłam... Róbcie dzieci :) Niezła teściówka :) Wiesz co ja mam taką studnię na wkurzających członków rodziny jak chcesz to dawaj teściową do studni na weekend, może jej się polepszy ;)

Miłego dzionka laseczki :)

Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anuśka jak byś mogła to moją teściową i szwagra też weź proszęęęę do tej studni :-) weekend dość krótko więc do odwołania ich tam zostaw:P

Ilona u mnie z kolei odwrotnie bo cały czas czerwone światło mi pokazuje, cykle mam 31 dniowe z reguły choć zdarzały się odchylenia, ale wyznaczono mi owu na wykresie 9dc to chyba lekka przesada:/ no nic porobię te testy i temp pomierzę do końca cyklu i zobaczymy

Bąbel a są chociaż pełnoletni?:)

Ja dzisiaj jadę z mamą na zakupy remontowe do jej domu, a po południu znajomi na grilla wpadają, a że owulki raczej nie było więc jakieś piwko siądzie jak złotko:P

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 08:42

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka- obawiam się, że wraz z liczbą nowych dziewczyn trzeba będzie studnię pogębiać bo wkróce to nawet kolanem nie upchniesz :D

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogłęb..pogłęb... bo ja bym tam chciała jeszcze teściów i 2 szwagierki dorzucić a to raczej pulchna rodzina :P Teściowa to ma 110kg jak nic :P

Krokodylica, Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 4079 4080 4081 4082 4083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ