WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie będę się starać być na bieżąco ;)

Misi@, marissith lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby spokojnie, tutaj każda nowa staraczka jest mile widziana. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)

nie dość, że te 2kg przytyłam to jeszcze teściowa zadzwoniła, że aparat który jej pożyczyliśmy spadł na podłogę i nie działa :/ fajnie się weekend zaczyna :/

A w ogoóle to myślałam, że będę testować w lipcu koło 15 ale wykres wyznaczył mi jakąś lewą owulacje , która wcale nie miała miejsca a teraz ciągle czerwone światło...robię te testy codziennie i nic z tego nie wychodzi, ciagle negatywne, jeszcze niech się okaże że to cykl bezoowulacyjny to już więcej tego wykresu nie będę prowadzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:38

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno testy owulacyjne oszukują więc nie sugeruj się tylko nimi. Obserwacja śluzu i temp są wiarygodniejsze.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Nareszcie weekend;) Ruby, testy ovu oszukują chyba często, czego dowodem sa moje dwie ciąże i wszystkie testy negatywne;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a do mierzenia temperatury uzywacie termometrów specjalnych? Ja mam taki zwykły z jednym miejscem po przecinku...

Summerka i marzusiax to troche pocieszające co piszecie, mam nadzieję że jendak owu będzie, ale sluzu rozciagliwego ani widu ani słychu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 17:24

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zewątrz nie musi być dużo śluzu, ważne żeby był w środku. Ja też mam taki zwykły termometr "z pod pachy" :P A bez problemu wyłapałam skok :) Wiesz co najbardziej przeszkadza (jeżeli biologicznie wszystko ok)? - GŁOWA :)

Summerka jak samopoczucie? Jak blizna po cc? Czujesz ją czy tak jak by jej nie było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam termometr z dwoma miejscami po przecinku. Kosztowal ok 14 zl. I sie sprawdzil ;)

choco lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, właśnie wróciłam do domu i zobaczyłam Twoje wyniki bety. Nic nie rozumiem z tego. Ale z drugiej strony, na logikę biorąc, jesteś dopiero 6 dni po transferze. Myślę, że kolejna beta powinna już ujawnić groszka.

Miłego piątku dziewczyny, Choco cały czas trzymam kciuki za Ciebie, coś czuję, że to TEN cykl u Ciebie :)

Asiula86, choco lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zwykły termometr, taki jak rtęciowy, bo elektroniczny oszukiwał.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Basiula ją też Trzymaj mocno kciuki i wieżę że jeszcze beta ładnie wyskoczyła w górę.
    Ruby ją też jestem nowa czytam codziennie dziewczyny i próbuje zapamiętać ale narazie ciężko idzie. Jak widzę obok awatar to kojarzę już powoli ale jak podpisuje to już nie pamiętam nicka :-).
    Ją wczoraj z synkiem jechała po zajęciach do pediatry do luxmedu bo ugryzł go komar i ma zawsze bardzo duże obrzęki wyłudziłam od razu skierowanie do alergologii i dziś byliśmy. Z Gdańska do Gdyni jechaliśmy ale to lepiej niż w Gdańsku czekać miesiąc. Jutro jedziemy znowu zrobić badania z krwi IgM na komara i testy skórne.
    No i u mnie dziś @ :-) Cieszę się bo w końcu zaczynam cykl starankowy i nie mogę się doczekać co z tego wyjdzie. Cały czas mam w głowie czy nie zrobić jeszcze badań na prolaktynę i progesteron chyba. Czy to moje TSH tylko wystarczy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Hej. Basiula ją też Trzymaj mocno kciuki i wieżę że jeszcze beta ładnie wyskoczyła w górę.
    Ruby ją też jestem nowa czytam codziennie dziewczyny i próbuje zapamiętać ale narazie ciężko idzie. Jak widzę obok awatar to kojarzę już powoli ale jak podpisuje to już nie pamiętam nicka :-).
    Ją wczoraj z synkiem jechała po zajęciach do pediatry do luxmedu bo ugryzł go komar i ma zawsze bardzo duże obrzęki wyłudziłam od razu skierowanie do alergologii i dziś byliśmy. Z Gdańska do Gdyni jechaliśmy ale to lepiej niż w Gdańsku czekać miesiąc. Jutro jedziemy znowu zrobić badania z krwi IgM na komara i testy skórne.
    No i u mnie dziś @ :-) Cieszę się bo w końcu zaczynam cykl starankowy i nie mogę się doczekać co z tego wyjdzie. Cały czas mam w głowie czy nie zrobić jeszcze badań na prolaktynę i progesteron chyba. Czy to moje TSH tylko wystarczy.

Moja córa właśnie też ma mega duże odczyny po ugryzieniu,a jakie dokładnie badania robiliście? zwykłe testy alergiczne mamy już za sobą , ale nic nie wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 23:04

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi lekarka dała skierowanie na badanie krwi i na skierowaniu jest tak :
    IgE SP. Komar I71
    Ogólnie od kilku lat to się dzieje i na NFZ nigdy nikt na to nie wpadł a od czerwca korzystamy z luxmedu i już jestem zadowolona, że dają na badania takie skierowania.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby mi lekarka dała skierowanie na badanie krwi i na skierowaniu jest tak :
    IgE SP. Komar I71
    Ogólnie od kilku lat to się dzieje i na NFZ nigdy nikt na to nie wpadł a od czerwca korzystamy z luxmedu i już jestem zadowolona, że dają na badania takie skierowania.

dzięki zapytam o to badanie :)

• bąbel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brat mojego męża ma nową laskę, są ze sobą 2 tygodnie. Dzisiejszy tekst teściowej mnie rozwalił. Róbcie dzieci ... koniecznie róbcie dzieci.
    No żesz k***a .....

Anuśka, ilona29 lubią tę wiadomość

20101016580117.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc
    Ruby- umnie to samo z wykresem,caly czas mam zielone swiatlo ale niewykrywa owulacji
    Cykle mam bardzo regularne co 27 dni
    a on mi wyliczyl ze @ mam miec w 29 dniu cyklu
    dziwne

74700tc7xapwpc4i.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel wrote:
    brat mojego męża ma nową laskę, są ze sobą 2 tygodnie. Dzisiejszy tekst teściowej mnie rozwalił. Róbcie dzieci ... koniecznie róbcie dzieci.
    No żesz k***a .....
    Ha ha padłam... Róbcie dzieci :) Niezła teściówka :) Wiesz co ja mam taką studnię na wkurzających członków rodziny jak chcesz to dawaj teściową do studni na weekend, może jej się polepszy ;)

Miłego dzionka laseczki :)

Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anuśka jak byś mogła to moją teściową i szwagra też weź proszęęęę do tej studni :-) weekend dość krótko więc do odwołania ich tam zostaw:P

Ilona u mnie z kolei odwrotnie bo cały czas czerwone światło mi pokazuje, cykle mam 31 dniowe z reguły choć zdarzały się odchylenia, ale wyznaczono mi owu na wykresie 9dc to chyba lekka przesada:/ no nic porobię te testy i temp pomierzę do końca cyklu i zobaczymy

Bąbel a są chociaż pełnoletni?:)

Ja dzisiaj jadę z mamą na zakupy remontowe do jej domu, a po południu znajomi na grilla wpadają, a że owulki raczej nie było więc jakieś piwko siądzie jak złotko:P

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 08:42

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka- obawiam się, że wraz z liczbą nowych dziewczyn trzeba będzie studnię pogębiać bo wkróce to nawet kolanem nie upchniesz :D

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogłęb..pogłęb... bo ja bym tam chciała jeszcze teściów i 2 szwagierki dorzucić a to raczej pulchna rodzina :P Teściowa to ma 110kg jak nic :P

Krokodylica, Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

‹‹ 4079 4080 4081 4082 4083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ