My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:Mona ty juz masz syna takze jestes spelniona jako matka. Ja bym chciala chociaz 1 miec
Clo mozesz sprobowac, to w koncu jest " tylko " tabletka.
Moj gin wlasnie tez zaczal od pytania czy partner sprawdzil nasienie wiec juz mu powiedzialam co go czeka w niedalekiej przyszlosci
mnie "tylko" jedna dziennie doprowadziła do hiperstymulacji także tego... -
nick nieaktualnyCześć laski
Ale skwardopiero wieczorem da się wyjść z domu ale wtedy komary żywcem opierdzielą. Dzisiaj siedzę w domu, posprzątam trochę.
Ania dzisiaj do novum pojechała? Trzymam kciuki
Mona nie poddawaj się, zobacz po hsg co wyjdzie i po badaniach żołnierzyków.
Asiula tulam mocno
Nowatorka mi w 5 cyklu z clo i jednocześnie pierwszym z menopurem się udało, do tego był jeszcze pregnyl na pęknięcie i luteina. Teraz biorę acard i zastrzyki z heparyną dodatkowo. Bez pomocy medycyny nigdy by się nie udało.
Miłego dnia dziewczynyara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo masz przechlapane tak jak ja, też bez glutenu i laktozy. Chociaż czasami zjem sobie loda mlecznego albo plasterek sera
Ostatnio się skusiłam na łyżkę twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką ale to już było za dużo
A jak ci idzie odstawienie nabiału i glutenu? Lecisz na kaszach z warzywami? -
nick nieaktualnyDziewczyny jak wy żyjecie bez glutenu i nabiału?
Czuję, ze ja z moim Hashi tez powinnam to odstawić, ale nie umiem. Nie umiem przejść na jakąkolwiek dietę bo od samego faktu stosowania jakiejkolwiek diety dostaje migreny. Cukru tez chciałam się pozbyć.... z takim samym skutkiem.
Kiedys byłam jeden dzień na diecie białkowej i wiecie jak się skończyło.... na drugi dzień nie mogłam dojść do kuchni i zasłabłam. Moją koleżankę po jednym dniu z domu zabrało pogotowie bo też zasłabła. JAkieś wadliwe egzemplarze jesteśmy -
myślałam, że będzie gorzej
gluten w dużej mierze odstawiłam już dwa lata temu więc teraz po prostu restrykcyjniej podeszłam do tematu i od czerwca nic glutowego nie jem
co do nabiału no to kurcze problemowo trochę, bo kochałam twarogi, sery... pierwsza myśl jak miałam odstawić i lekarz mnie pyta czy dużo jem produktów mlecznych to "nie, niewiele, mleko do kawy"potem jak się zastanowiłam to sporo rzeczy mi jednak odeszło z menu. Trzeba etykietki czytać, bo w niektórych produktach bym się mleka nie spodziewała, np. w lidlowym pesto
radzę sobie naleśnikami gryczanymi z jakąś pastą + sałatki, makarony są bezglutenowe nawet w biedrze także coś konkretniejszego też idzie zjeśćw sumie to te naleśniki to u mnie podstawa, władujesz co chcesz (no prawie co chcesz hehe) i możesz jeść jako śniadanie, obiad i kolację
powiem Ci, że odkąd odstawiłam ten nabiał to jakoś apetytu nie mam za bardzo, mogłabym jeść naleśnika z pasztetem i pomidorem cały czas. Słodycze też dla mnie już nie istnieją bo ani ciasta żadnego nie mogę, ani lodów, krówek itp... chałwa mi została ze słodyczyjuż się boję jak będę jechać na weekend do rodziców mojego... już mnie za dziwaka kulinarnego brali
-
nick nieaktualny
-
Marissith to nie malo sie nabralas tych tabsow, mam nadzieje ze jak juz udalo ci sie zajsc to nic juz nie musisz brac. A jakie mialas problemy przed zajsciem (nietegularne miesiaczki, brak owu, hormony )? Ja sie staram malo dopiero 3 miesiace intensywnie ale mam nieregularne okresy od zawsze i dlatego sie wybralam do gina
Ara : ze sluzem ciezko,malo go.8 lat temu przed braniem antykoncepow mialamduzo,teraz sucho. Czasem tylko w nieltorych cyklach widze ten typowy sluz plidny rozciagajacy sie na kilka cm. Probowalam z testami owu ale na sline mi pokazal owu a gin stwierdzil ze nie bylo.tempki nie mierzylam ale chyba zaczne
Ps. Przy braniu duphastonu normalnie sie tempke mierzy czy moze to jakos zaburza obraz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:22
-
no wyobraź sobie, że zrobiłam sobie lody dzień przed wizytą - wiśniowe z bezami... i ruszyć ich nie mogę
ja mam póki co lajta z gotowaniem, bo sama teraz na chacie jestemna zamianę ról w kuchni nie mam co liczyć więc muszę przemyśleć czy na dietę przechodzimy łącznie czy się zlitować i dwa obiady robić
wakacje w deszczopadzie -
Hej dziewczyny jana chwilunie zaraz wyjezdzamy ostatnio jakos nie chce mi sie siedziec ani na ovu ani wogole.. mam prblemy z brzuchem chba teraz ja bede musiala isc na gastroskopie bo co rusz mnie zazyna
od kilku dni malo co jjem, jak juz cos to chleb z masłem.. po tych stresach nie zadziwie si ejak mam wrzody
Ara , Mari a jesli chodzi o gluten to jakie objawy wy mielayscie przy nie tolerancji. bo tak sie zastanawiam czy te moje bole brzucha to nie sa od jakiejs nietolerancji pokarmowej
Asiula spoko luz chcialam tlyko ogolnie wiedziec czy warto bylo jechac na warsztatyco do @ to j do tej pory mam tlyko na apierze.. a moje endo bylo grube bo 10 mm w 7 dc..
wiec czuje w kosciach ze dobrych nowin nie przywioze
-
Aniu, u mnie się trochę ruszyło, ale tylko trochę... głowa do góry, będzie dobrze! Zobacz, ja miałam małego polipa, o którym nie wiedziałam, a dopiero teraz mam @ jak nie @...
Wieczorkiem postaram się opisać warsztaty, póki co napiszę, że było kameralnie - 5 osóbSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnynowatorka wrote:Marissith to nie malo sie nabralas tych tabsow, mam nadzieje ze jak juz udalo ci sie zajsc to nic juz nie musisz brac. A jakie mialas problemy przed zajsciem (nietegularne miesiaczki, brak owu, hormony )? Ja sie staram malo dopiero 3 miesiace intensywnie ale mam nieregularne okresy od zawsze i dlatego sie wybralam do gina
Okazało się, że po zapaleniu wyrostka zrobiły mi się duże zrosty, jeden jajowód zupełnie niedrożny, drugi drożny ale jajnik między zrostami się zaplątał i nie działał. Owulację miałam, ale po niedrożnej stronie
hormony ok, nasienie ok, miesiączki ok. Musisz iść do gina bo nieregularne miesiączki mogą świadczyć o problemach z hormonami i braku owulacji. Monitoring + badanie hormonów w poszczególnych dniach cyklu powinno naświetlić problem.
Ania u mnie objawiało się to dosyć nietypowo. Bardzo bolał mnie brzuch, miałam problemy z wypróżnianiem i straszne wzdęcia. Do tego często bolała mnie głowa i wyszła mi na dłoni egzema. Koleżanka podpowiedziała mi, żebym spróbowała z dietą bezglutenową i już po 2 dniach nic mnie nie bolało. Aż się tak dziwnie poczułam, że można żyć bez bólu brzucha.
-
Ania nie myśl o wrzodach, chyba Ci potrzebny odpoczynek psychiczny i fizyczny, może jakiś wypad?
co do objawów nietolerancji to ja bez żadnej diety, gdy jadłam co popadło, np. na studiach to wszystko przeze mnie przelatywało, nawet herbata
oprócz tego bóle brzucha itp.
a generalnie objawów może być cała masa albo może ich nie być, jeśli organizm się przyzwyczaił. Mi teraz np. jakbym zjadła bułkę pewnie nic spektakularnego by się nie działo, ale to nie znaczy że by mi służyła taka dietano i nietolerancje mają duży wpływ na płodność i na inne aspekty zdrowia
edit: ahh jak mogłam zapomnieć o katarze! miałam całe życie i cały rok w kółko, po odstawieniu glutenu przeszło po 3 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:50
-
ehh jak tu odpoczac jak musze naprawiac baze po baranie ..odpoczynek mi sie pryzdalby ..ale cos czuje ze dlugo nie bede go miala ..
wiecie ja wzdecia mam co rusz, bol brzucha i to taki ostry.. jakby mi kos nozem przejechal -
nick nieaktualny