X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu rozumiem że u Was męski problem wchodzi w grę? Nie doczytałam i na bieżąco się Was uczę, jak to u Was wygląda? leki? monitoring, przygotowanie do zabiegu?

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest całkowity brak plemnikow .. moj maz ma wade genetyczna dodatkowy zenski chromosom , przez pol roku od diagnozy przechodzilismy kuracje na pobudzenie pracy jader.. niestey zablokowaly nasz koszta zabieg kosztowal 9 tys.. a szanse bliskie zeru ..podjelismy decyzje o dawcy a raczej maz utwierdzil mnie ze czas najwyzszy dojrzec do tej decyzji :) bo on chcial juz w lutym 2014 ale ze ja chcialam walczyc o jednego jedynego to dal mi czas ;)

teraz klopoty rowniez wychodza u mnie.. i wszytsko sie przedluza a to juz 28 cykl... 17 cykl od poznania diagnozy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ania oczywiscie ze zostaniecie rodzicami i to jakimi wspanialymi !
    heheh no mam taka nadzieje .. ajak uparciuch sie nie bedzie chcial ukluc to coz damy milosc innym dzieciaczkom :)

Yasmin, mamaMia lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w tej sytuacji jest jedna dobra strona. Przekonalas sie jakiego masz kochanego meza! Nie kazdy facet stanalby na wysokosci takiego wyzwania, raczej chyba mniejszosc niestety. A dzidzia predzej czy pozniej bedzie. W koncu mlode z nas gaski jeszcze w porownaniu z dzisiejszymi standardami (60tki rodza ;) )

Ania_84, ara, Yasmin, mamaMia lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ..no fakt :) nie no na przestrzeni tego co juz sie zdarzylo moge powiedziec . ze ten czas wplynal na nas na plus :)

Yasmin, mamaMia lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, witam się przeorana przez szereg gabinetów lekarskich...

Witam nowe dziewczyny :) z nami sie uda (czego przykładem jestem ja :) ) Cud jak to zwą moi lekarze.
    I mamaMia wiesz co? Zaskoczyło gdy się totalnie wyluzowałam pewna o bezowulacyjnym cyklu. Tak że looz babeczki looooooz :)

(wiem, łatwo powiedzieć)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jestem absolutną fanką Waszego związku, tylko tyle mogę napisać. I Twojego zaraźliwego optymizmu - uwielbiam takich człowieków bo sama jestem z tych co szybko tracą dobrą energię...
    Nowatorka - podpisuję się wszystkimi chwytakami...

Yasmin, Summerka lubią tę wiadomość

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin :)
    Nie wiem czy uda mi się zdystansować... może te wszystkie nieudane próby to właśnie po to? by się nauczyć dystansu...
    Wiecie co jest najśmieszniejsze?... że siedzę w coachingu i psychologii, udzielam ludziom rad, piszę artykuły - a sama zachowuję sie momentami jak wariatka...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... ale - dość tego - cycki do przodu (może od tego urosną :D)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    Yasmin :)
    Nie wiem czy uda mi się zdystansować... może te wszystkie nieudane próby to właśnie po to? by się nauczyć dystansu...
    Wiecie co jest najśmieszniejsze?... że siedzę w coachingu i psychologii, udzielam ludziom rad, piszę artykuły - a sama zachowuję sie momentami jak wariatka...
    Jak to mowia szewc bez butów chodzi ;-)

Daven, nowatorka lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    To zrozumiałe... nie da się być w pracy 24h... Tak to już z nami kobietami jest... dla innych potrafimy walczyć jak lwice ale o sobie zapominamy.
    Te frazesy że trzeba się zdystansować... przestać myśleć... nie skupiać się... doprowadzały mnie do szału i napadów złości. Dziś sama to powtarzam, bo to niestety jest prawda
    Bardzo pomogło mi forum, bo zanim tutaj trafiłam to byłaM z tym problemem sama. A zegar tykał i ja to czułam co potęgowało moją panikę. W dodatku mam tylko jeden jajnik co jest równoznaczne z tym, ze mam mniej jajeczek o połowę. Do tego moja choroba, strach o utrate jedynego jajnika. Istny dół. Tutaj zobaczyłam że nie jestem sama i historie innych dziewczyn odwróciły moją uwagę od siebie.
    Razem damy radę zobaczysz

WSZYSTKIE DAMY RADĘ Z ANIĄ NA CZELE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:16

Malenq, mamaMia, Sylcia, LaRa, Ania_84, zizia_a, ara lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) oj tak Aniu...

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin jestem przeszczęsliwa, że mogę sobie pobyć w takim towarzystwie... Niesamowite jesteście :)

Z tym dystansem.. to trochę jak z ta historią o niebieskim słoniu... Złe nastroje, rozczarowania, smutek, to wszystko mija samo ale dopiero wtedy, kiedy zostaną zaakceptowane...
    Szamotanie się i walka z uczuciami nic nie dają, nakręcają tylko żal... wszystko wymaga czasu...

Yasmin, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie MamaMia nakręcają żal i paniczny strach.
    Ja wciąż wierzę, ze nic się nie dzieje bez przyczyny. Mnie cierpienia ogromnie zmieniły. Nie mam juz na myśli tylko pragnienia dziecka, ale życie. Przewartościowałam je w bardzo młodym wieku. Ludzie pytali "dlaczego Ty? Czemu to wciąż Ciebie spotyka? Jakim cudem Ty wciąż masz uśmiech na twarzy?" A ja jestem pewna że gdyby nie to, to ja byłabym dziś innym człowiekiem. Kto wie? może złym. Choć dziś ideałem oczywiście nie jestem.
    A czasem nasze cierpienie daje siłę innym. I może po to nas to spotyka... dzieki temu ktoś przetrwa... Pozbiera się...
    Kiedyś załamałoby mnie najmniejsze niepowodzenie przez perfekcjonizm. Dziś biorę na klatę naprawdę poważne kłopoty i się uśmiecham (no dobra :) czasem po tygodniu wycia po nocach :) ) i zawsze powtarzam, żę gdybym miała wybór, wybrałabym dokładnie tę samą drogę. Z całym inwentarzem
    I wiesz co? :) teraz w dobie facebooka i tym podobnych odebrałam 3 wiadomości od dziewcząt z którymi za młodu leżałam w szpitalach. Niesamowite wiadomości o tym jak to moja postawa i podejście do cierpienia z uśmiechem uratowało je od pepełnienia nieodwracalnych błędnych decyzji.
    Czy nie było warto?

Ok... niezły off top hehehe ale chodzi mi o to, że teraz świat nam się wali na głowę ale to ma swój cel.
    Kurde no musi mieć, bo jak nie to załamie się mój cały światopogląd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:53

mamaMia, Ania_84 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin - otóż to :) widzę że bardzo podobnie myślimy :)
    Ja jednak wybrałabym inaczej - gdybym mogła... nie mam za sobą tak mocnych doświadczeń, ale zmarnowałam bardzo duzo czasu... dopiero po 30 zaczynam się utorzsamiać ze sobą... Chyba własnie dlatego pojawiło się to pragnienie dziecka.Takie... pełne, świadome macieżyństwo...

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech zgadnę... żyłaś na 100% i nie marnowałaś ani chwili na bezcelowe gapienie sie w tv? wciąż szukałaś nowych pasji i realizowałaś wszystkie możliwe marzenia? :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czasem rozne rzeczy sie dzieja w odpowiednim czasie i czesto dopiero po dlugim czasie zaczynaja sie ukladac jakby w ukladanke. Gdy sie dzieja wydaja sie nam bez sensu a czasem ten sens jest. Widzi sie go z perspektywy czasu. Czlowiek sie cale zycie uczy...
    Ps. Ja w tym miesiacu absolutnie nie bede wyluzowana, bede sie obserwowac bo to moj 1wszy cykl z bromkiem i niestety bede sie skupiac na wszystkim :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo niestety nie posiadamy przycisku pt "tutaj wyłączyć skupienie" :) tego też nie da się zrobić ot tak. Trzeba by Ci odwrócić czymś uwagę... tylko czym? hmm?

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni ;) urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi ;)
    Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem :)

mamaMia, Yasmin, Mona_M, Kjopa3, Ania_84, nowatorka, Summerka, Daven, Asiula86, Anuśka, Karolucha, coffee, manabu, Katjaa, Blondik, zizia_a, ara, choco, Izoleccc lubią tę wiadomość

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin - zupełnie nie... robiłam wszystko tylko nie spełniałam swoich marzeń... zrezygnowałam z największej miłości mojego życia - muzyki - bo nikt we mnie nie chciał uwierzyć - a jako dziecko i później młoda dziewczyna bardzo potrzebowałam wsparcia, byłam nieśmiała i pogubiona... we wszystkim co robiłam chciałam imponować, chciałam żeby kochali mnie rodzice, żeby nikt się za mnie nie wstydził... Zrezygnowałam ze śpiewu, z rysunku i pisałam do szuflady przez kilkanaście lat. Robiłam wiele rzeczy, pilnie się uczyłam i dawaŁam z siebie wszystko... Ale czułam się jak marionetka, jakbym nie żyła swoim życiem, jakbym nie snuła swojej legendy!
    Wracam do siebie bardzo powoli i ostroznie... jest wiele struktur we mnie które wymagają pracy...

Yasmin, Malenq, coffee, Ania_84 lubią tę wiadomość

‹‹ 4322 4323 4324 4325 4326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ