X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he kochane ja juz po wizycie dostalam konska dawke antybiotyku :/
    Crp wskazuje na infekcje bakteryjna. na szczepienie nie a zgody dopeiro jak spadnie ale podobno po 5 dniach ma spasc ;)

dr mnie pocieszyla ze przy anginie crp wzrasta do 35 a ostatnio mieli faceta zcrp 110 a mial mega biegunke ;)

Ara w ten piatek wyniki gastro ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 13:44

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Aniu....zdrôwka....
    Choco nie śpij w tym pociągu bo Cię nam ukradną!!!!!

• ara Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Aniu, w piątek powinny być :) dzięki za pamięć!
    oj to bierz antybiotyk, mam nadzieję, że szybko Ci to crp spadnie...

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) urodziłam w 15 minut, wyjeżdżając wózkiem z sali na której byłam podpięta pod KTG na porodówkę. Nie wiem jak położna która ze mną siedziała nie zorientowała się że to już. Zapamietałam za to że kiedy Tymek zaczął wychodzić, kazała mi zejść z łóżka i iść :) ułańska fantazja...
    dlaczego quo vadis? :) sorry mam taki zjazd że nie wiem co się dzieje wokół mnie...

manabu lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki! Ja już po transferze, szybko poszło :)
    2BB jest już ze mną. Beta za 10 dni. A ja się relaksuję :)
    Pozdrawiam gorąco!

Misia, powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:55

Ania_84, nowatorka, zizia_a, Baronowa_83, manabu, marissith, Summerka, Katjaa, Mona_M, choco, Malenq, ara, Koniara, Izoleccc, LaRa, Kjopa3, Karolucha lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula super. To teraz sie relaksuj, trzymam kciukasy.

Ania to dobrze ze te wyniki to nic powaznego

Ja jestem troche zmulona tym bromkiem. Spac mi sie chce caly czas. Mam nadzieje ze organizm sie przyzwyczai i mi to minie :/

Asiula86 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMia - pisałaś, że ruszasz w trasę, więc zapytałam dokąd zmierzasz :D? Spoko, zaćmienia zdarzają się każdemu, szczególnie w dni na wariackich papierach. Ale poród faktycznie jak na filmie :D!

Nowatorka - no ciekawa jestem :). Ja miałam prl 24 przed pierwszą ciążą, zbiłam niepokalankiem, bo oczywiście nikt mi tu na zadupiu nie chciał Bromka przepisać, twierdzili że według najnowszych badań się tego nie leczy i nie zbija, a ciąża jak ma być to będzie :/. Także i tak dobrze trafiłaś z leczeniem ;). Na poprawę śluzu bierzesz jakieś ziółka, czy masz nadzieję, że się poprawi po Bromku?

Summerka - e, ja tam na wybory parlamentarne pójdę. To jest nasza faktyczna władza, prezydent pełni funkcję tak reprezentacyjną jak królowa angielska :/ i choć kandydaci obiecywali gruszki na wierzbie to tak faktycznie prezydent nic nie może. Za to Sejm i Senat...no tu się trzeba wykazać inicjatywą obywatelską :D. A że nie mam zamiaru wybierać między dżumą a cholerą, zagłosuję na Korwina :D. Facet jest prezentowany przez media jako pajac, jego wypowiedzi są zmanipulowane do potęgi n-tej, a jak sobie weszłam poczytać postulaty jego partii, to zgadzam się w całej rozciągłości - od obniżenia podatków przez likwidację zasiłków aż po karę śmierci, więc się podpisuję ;).

Ara - a Tobie lekarze od napro co proponują? Bo chyba mają względem Ciebie jakiś plan :)?

Asiula - &&&&&&&&&& ;).

Asiula86, ara lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven nie biore ziolna sluz bo ja mysle ze go nie bylo bo owu nie bylo i jezeli owu by sie pojawila to sluz razem z nia ;). No ciekawe jak z ta prl po obciazeniu jest. Zeby ten moj lekarz byl pierwszy lepszy to moze i bym myslala ze jakies przestarzale metody ma ale on wlasnie jest podobno bardzodobry w leczeniu nieplodnosci, jest wmiare mlody ale nie za mlody czyli perfekt jak na lekarza i zajmuje sie tez inseminacjami i in vitro i z tego co slysze to jest dobrze poinformowany o wszystkich nowosciach. Wiec nie wydaje mi sie zeby on akurat nie wiedzial ze jakies bad jest przestarzale i juz "sie go nie robi". Chociaz ja tam jestem tylko pacjentka no wiec zobaczymy jak to sie wszystko potoczy ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, co do śluzu to niekoniecznie - są dziewczyny, które pomimo regularnych owulacji mają bardzo kiepski śluz i albo się suplementują albo używają Contraceptiv żel (chyba tak się to nazywa), ale jasne - lepiej poczekać i zobaczyć jak będzie, żeby Cię nie zalało nagle :D.
    No i myślę że masz dobrego lekarza, bo trzyma się sprawdzonych metod a nie coraz to zmienianych wytycznych coraz to mądrzejszych medyków :D. Jak ktoś w czymś robi i wie, że mu się jakaś metoda sprawdza, to nie będzie psuł tego co dobre :). A u mnie lekarze tacy co to pieczątkę na recepcie potrafią przystawić i ledwo odróżniają tabletki antykoncepcyjne (serio, jakbym stała przed widmem niepłodności to musiałabym jechać 200km do miasta wojewódzkiego - i to usłyszałam od lekarki tutaj :/). Także nie dziwi mnie, że jak im coś każą robić to tak robią, bo sami doświadczenie w temacie mają, więc trudno im polemizować ;).
    Nie wiem kto siedzi i wymyśla te metody postępowania z pacjentkami, ale podam Ci przykład na mojej starszej córce i młodszym synu - przy córce wrzeszczeli, że karmi się co 3h, bo żołądek musi odpocząć, a pępek należy traktować spirytusem lub Octeniseptem. Półtora roku później wrzeszczeli na mnie, że karmi się na żądanie a z pępkiem nie robi się nic, tzw. "sucha pielęgnacja" :D. Nasze matki rozszerzały nam dietę ok 4m-ca życia, dziś wyłączne karmienie piersią zaleca się do 6mż...
    Przykłady można mnożyć i zapewne w leczeniu niepłodności też się to zmienia jak w kalejdoskopie ;). Także dobrze, że trafiłaś do kogoś, kto ma swoje zdanie, efekty w leczeniu i nie daje się ogłupić :)!

nowatorka lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • choco Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, to teraz wypoczywaj i dbaj o BB :-)
    Byłam w Puławach, odbębniłam co było trzeba i już wracam do domku :-D
    Mam przesiadke w Wawie i na 23 będę w domu.
    Ale wagon luks mi się trafił, aż wyszłam na korytarz sprawdzić czy do pierwszej klasy nie wsiadłam. W przedziale jedzie koleś co ciągle przez skypa gada w jakimś korpolanguage. I nie mam pojecia o czym on gada, chyba po chińsku więcej bym zrozumiała.
    Podróżowanie jest bardzo ciekawe :-D

**********************Gang 18+***********************
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa :) no tak - e trasę po gabinetach dentystycznych :)
    Powinnam dzis z autopilotem bo czuję jakby mnie ktoś odłączył od zasilania... jesień jak nic... poczekam kilka dni do kolejnego testu i wracam do biegania...
    @ jak nie było tak nie ma, 18 dzień podwyzszonych temperatur. Doczytałam, że takie jaja mogą oznaczać okres przedmenopauzalny... :O ... ktoś coś?

Asiula trzymam kciuki

• Sylcia Znajoma

Wysłany: 7 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż moge napisać... Mam 29 lat. Od jakiegoś roku poczułam instynkt macierzynski

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylcia witamy :)

łooj mialam pracowac ale nie moge..no len mnie dopadl :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęci - ale brakuje siły... przegrywam z sennością... Morpheus mnie dziś nie chce wypuścić z objęć...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    Ja mam chęci - ale brakuje siły... przegrywam z sennością... Morpheus mnie dziś nie chce wypuścić z objęć...
    to umnie jest kumulacja sennosc, plus brak checi .. :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrr... u mnie się wyjaśniło i obejdzie bez testu... :/ muszę wyluzować... zdecydowanie... przeraża mnie tylko opcja że już NIGDY mogłoby się nam nie udać... :(

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to się fachowo nazywa poniedziałeczek :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    Aniu to się fachowo nazywa poniedziałeczek :D
    kurna zapomnialam myslalam ze dzis niedziela :D

przykromi ze przylazla :(

wiem ze to banalne alenowy cykl= nowe nadzieje i mozliwosci :)
    moje pierwsze 9 cykli byly najgorsze .. stres, doszukiwanie objawow.. :?
    po diagnozie powiem szczerze lzej przechodze kazda @ .... ale zawsze pojawia sie pytanie czy kiedys zostaniemy rodzicami ..

mamaMia lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Aniu...
    nie będę się rozpisyać bo wszystkie to doskonale znamy...
    U mnie diagnostyka zacznie się w październiku. Lekarz kazał mi odpocząć i odpuścić kilka tygodni.

czas zapikala zaraz będzie niedziela :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oczywiscie ze zostaniecie rodzicami i to jakimi wspanialymi !

Ania_84, Yasmin lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 4321 4322 4323 4324 4325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ