My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
he kochane ja juz po wizycie dostalam konska dawke antybiotyku
Crp wskazuje na infekcje bakteryjna. na szczepienie nie a zgody dopeiro jak spadnie ale podobno po 5 dniach ma spasc
dr mnie pocieszyla ze przy anginie crp wzrasta do 35 a ostatnio mieli faceta zcrp 110 a mial mega biegunke
Ara w ten piatek wyniki gastro ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 13:44
-
nick nieaktualny
-
urodziłam w 15 minut, wyjeżdżając wózkiem z sali na której byłam podpięta pod KTG na porodówkę. Nie wiem jak położna która ze mną siedziała nie zorientowała się że to już. Zapamietałam za to że kiedy Tymek zaczął wychodzić, kazała mi zejść z łóżka i iść
ułańska fantazja...
dlaczego quo vadis?sorry mam taki zjazd że nie wiem co się dzieje wokół mnie...
manabu lubi tę wiadomość
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
-
Dzięki za kciuki! Ja już po transferze, szybko poszło
2BB jest już ze mną. Beta za 10 dni. A ja się relaksuję
Pozdrawiam gorąco!
Misia, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:55
Ania_84, nowatorka, zizia_a, Baronowa_83, manabu, marissith, Summerka, Katjaa, Mona_M, choco, Malenq, ara, Koniara, Izoleccc, LaRa, Kjopa3, Karolucha lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Asiula super. To teraz sie relaksuj, trzymam kciukasy.
Ania to dobrze ze te wyniki to nic powaznego
Ja jestem troche zmulona tym bromkiem. Spac mi sie chce caly czas. Mam nadzieje ze organizm sie przyzwyczai i mi to minieAsiula86 lubi tę wiadomość
-
MamaMia - pisałaś, że ruszasz w trasę, więc zapytałam dokąd zmierzasz
? Spoko, zaćmienia zdarzają się każdemu, szczególnie w dni na wariackich papierach. Ale poród faktycznie jak na filmie
!
Nowatorka - no ciekawa jestem. Ja miałam prl 24 przed pierwszą ciążą, zbiłam niepokalankiem, bo oczywiście nikt mi tu na zadupiu nie chciał Bromka przepisać, twierdzili że według najnowszych badań się tego nie leczy i nie zbija, a ciąża jak ma być to będzie
. Także i tak dobrze trafiłaś z leczeniem
. Na poprawę śluzu bierzesz jakieś ziółka, czy masz nadzieję, że się poprawi po Bromku?
Summerka - e, ja tam na wybory parlamentarne pójdę. To jest nasza faktyczna władza, prezydent pełni funkcję tak reprezentacyjną jak królowa angielskai choć kandydaci obiecywali gruszki na wierzbie to tak faktycznie prezydent nic nie może. Za to Sejm i Senat...no tu się trzeba wykazać inicjatywą obywatelską
. A że nie mam zamiaru wybierać między dżumą a cholerą, zagłosuję na Korwina
. Facet jest prezentowany przez media jako pajac, jego wypowiedzi są zmanipulowane do potęgi n-tej, a jak sobie weszłam poczytać postulaty jego partii, to zgadzam się w całej rozciągłości - od obniżenia podatków przez likwidację zasiłków aż po karę śmierci, więc się podpisuję
.
Ara - a Tobie lekarze od napro co proponują? Bo chyba mają względem Ciebie jakiś plan?
Asiula - &&&&&&&&&&.
Asiula86, ara lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Daven nie biore ziolna sluz bo ja mysle ze go nie bylo bo owu nie bylo i jezeli owu by sie pojawila to sluz razem z nia
. No ciekawe jak z ta prl po obciazeniu jest. Zeby ten moj lekarz byl pierwszy lepszy to moze i bym myslala ze jakies przestarzale metody ma ale on wlasnie jest podobno bardzodobry w leczeniu nieplodnosci, jest wmiare mlody ale nie za mlody czyli perfekt jak na lekarza i zajmuje sie tez inseminacjami i in vitro i z tego co slysze to jest dobrze poinformowany o wszystkich nowosciach. Wiec nie wydaje mi sie zeby on akurat nie wiedzial ze jakies bad jest przestarzale i juz "sie go nie robi". Chociaz ja tam jestem tylko pacjentka no wiec zobaczymy jak to sie wszystko potoczy
-
Nowatorka, co do śluzu to niekoniecznie - są dziewczyny, które pomimo regularnych owulacji mają bardzo kiepski śluz i albo się suplementują albo używają Contraceptiv żel (chyba tak się to nazywa), ale jasne - lepiej poczekać i zobaczyć jak będzie, żeby Cię nie zalało nagle
.
No i myślę że masz dobrego lekarza, bo trzyma się sprawdzonych metod a nie coraz to zmienianych wytycznych coraz to mądrzejszych medyków. Jak ktoś w czymś robi i wie, że mu się jakaś metoda sprawdza, to nie będzie psuł tego co dobre
. A u mnie lekarze tacy co to pieczątkę na recepcie potrafią przystawić i ledwo odróżniają tabletki antykoncepcyjne (serio, jakbym stała przed widmem niepłodności to musiałabym jechać 200km do miasta wojewódzkiego - i to usłyszałam od lekarki tutaj
). Także nie dziwi mnie, że jak im coś każą robić to tak robią, bo sami doświadczenie w temacie mają, więc trudno im polemizować
.
Nie wiem kto siedzi i wymyśla te metody postępowania z pacjentkami, ale podam Ci przykład na mojej starszej córce i młodszym synu - przy córce wrzeszczeli, że karmi się co 3h, bo żołądek musi odpocząć, a pępek należy traktować spirytusem lub Octeniseptem. Półtora roku później wrzeszczeli na mnie, że karmi się na żądanie a z pępkiem nie robi się nic, tzw. "sucha pielęgnacja". Nasze matki rozszerzały nam dietę ok 4m-ca życia, dziś wyłączne karmienie piersią zaleca się do 6mż...
Przykłady można mnożyć i zapewne w leczeniu niepłodności też się to zmienia jak w kalejdoskopie. Także dobrze, że trafiłaś do kogoś, kto ma swoje zdanie, efekty w leczeniu i nie daje się ogłupić
!
nowatorka lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Asiula, to teraz wypoczywaj i dbaj o BB
Byłam w Puławach, odbębniłam co było trzeba i już wracam do domku
Mam przesiadke w Wawie i na 23 będę w domu.
Ale wagon luks mi się trafił, aż wyszłam na korytarz sprawdzić czy do pierwszej klasy nie wsiadłam. W przedziale jedzie koleś co ciągle przez skypa gada w jakimś korpolanguage. I nie mam pojecia o czym on gada, chyba po chińsku więcej bym zrozumiała.
Podróżowanie jest bardzo ciekaweAsiula86 lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
aaa
no tak - e trasę po gabinetach dentystycznych
Powinnam dzis z autopilotem bo czuję jakby mnie ktoś odłączył od zasilania... jesień jak nic... poczekam kilka dni do kolejnego testu i wracam do biegania...
@ jak nie było tak nie ma, 18 dzień podwyzszonych temperatur. Doczytałam, że takie jaja mogą oznaczać okres przedmenopauzalny...... ktoś coś?
Asiula trzymam kciuki
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
mamaMia wrote:Ja mam chęci - ale brakuje siły... przegrywam z sennością... Morpheus mnie dziś nie chce wypuścić z objęć...
-
mamaMia wrote:Aniu to się fachowo nazywa poniedziałeczek
przykromi ze przylazla
wiem ze to banalne alenowy cykl= nowe nadzieje i mozliwosci
moje pierwsze 9 cykli byly najgorsze .. stres, doszukiwanie objawow..
po diagnozie powiem szczerze lzej przechodze kazda @ .... ale zawsze pojawia sie pytanie czy kiedys zostaniemy rodzicami ..mamaMia lubi tę wiadomość
-
dzięki Aniu...
nie będę się rozpisyać bo wszystkie to doskonale znamy...
U mnie diagnostyka zacznie się w październiku. Lekarz kazał mi odpocząć i odpuścić kilka tygodni.
czas zapikala zaraz będzie niedziela