My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Summerka wrote:Ha! Moja tez na to "cierpi"
Hmmmm...patrzę na moje i zadaję sobie pytanie: czy to jakaś pandemia?
Ania84 - Pompik wymiata. I w bardzo miły sposób prezentuje dzieciom innych mieszkańców puszczy oraz przekazuje uniwersalne wartości jak "nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" na przykład.
Referendum...
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Hejooooo
witam niedzielnie
Byliśmy z Małżem wczoraj w Warszawie na festiwali fajerwerków. Było suuuuuuperale wróciliśmy nad ranem więc jestem zmęczona mega, a jutro znowu jadę w delegację. Ojej kiedy ja mam w ciążę zachodzić?
**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Hejooooo
witam niedzielnie
Byliśmy z Małżem wczoraj w Warszawie na festiwali fajerwerków. Było suuuuuuperale wróciliśmy nad ranem więc jestem zmęczona mega, a jutro znowu jadę w delegację. Ojej kiedy ja mam w ciążę zachodzić?
choco lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
My byliśmy na referendum. I uważam, że Polacy powinni mieć odebrane prawo wyborcze.
Nie wiem po co zbierali podpisy na referendum w sprawie 6 latków, a potem był płacz, że nie uwzględnił ich roszczeń. A tu jest możliwość zagłosowania, i każdy ma to w ....
Nowatorka pytanie było o Jowy, finansowanie partii z budżetu i o urzędach skarbowych.
Kupa publicznych pieniędzy poszła w błoto, wiec na kolejne referenda bym nie liczyła.nowatorka, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
a nie błam na refe choć wahałam się czy przez to nie jestem patriotką, bo uważam, że trzeba uczestniczyć w takich przejawach, że to nie tylko prawo ale i obowiązek,
ale nie chciałam tego referendum, chcę, żeby było nieważne i to też jest mój głosBlondik, manabu lubią tę wiadomość
-
Cóż, Mona, obawiam się że hasło "Nieważne kto głosuje - ważne kto liczy głosy!" jest jak Lenin - wiecznie żywe
. W tym kontekście wszystko jedno czy ktoś był na głosowaniu czy nie, i tak nie ma pewności czy jego głos jest jego głosem. żeby nie być gołosłowna:
http://niezalezna.pl/61831-rekordy-glosow-niewaznych-tam-gdzie-wygrala-koalicja-po-psl-zobacz-mapePluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaven no niby racja. Ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć ze swoje zdanie wyraziłam. Oleję ewentualne referendum o 6 latach w szkole i wieku emerytalnym, emerytury i tak mam nadzieję nie dożyje, a skoro mój 6 latek jest w szkole to i niech inne pójdą
A publicze pieniądze "wydaje" na codzień wiec ....
-
Ja też wyraziłam swoje zdanie - co sądzę o marnowaniu publicznych pieniędzy i organizowaniu referendum "na szybko" z pytaniami nad wyraz tendencyjnymi
. Bo tak naprawdę co te pytania oznaczały dla ludzi? "Czy jesteś za tym, żeby naród wybierał tego na kogo głosuje?", "Czy jesteś za tym, żeby odciąć darmozjadów od koryta?", "Czy jesteś za tym, żeby nie traktować Cię z góry jak złodzieja?"
Czy odpowiedzi na te pytania nie są oczywiste? Tak samo jak to, że to rodzice powinni decydować czy ich 6cio letnie dziecko ma iść do szkoły czy jeszcze do tego nie dojrzało, tak samo jak wiadomo, że większość ludzi nie chce pracować do śmierci (a kto chce czy musi to i tak pracuje), jak ktoś chce aborcję to ją sobie zrobi itd...Większość pytań referendalnych jest kompletnie bezsensowna. Jedyne rozsądne referendum o jakim czytałam i które niosło za sobą bardzo pozytywne następstwa, to referendum na Islandii, dzięki któremu kraj ten stał się faktycznie wolny.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Referendum_na_Islandii_w_2011_rokuMalenq, ara lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:No są oczywiste, nie twierdzę, że nie.
. A kasy szkoda. Ileż ośmiorniczek u Sowy można byłoby zjeść...
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualny