My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani w przedsszkolu jest od sprzatania..no zesz ..chyba bym wywalila wszytskei zabawki i kazala przy dziecku sprzatac ojcu
bo widac najpierw jego trzeba nauczyc sprzatac
-
Blondik wrote:spróbowałabys tylko, zaraz byś miała kuratorium i tvn na głowie
rodzice są cwani
-
Tak, zachowanie dzieci to ewidentne luki w wychowaniu.
Czasami przystane przy placu zabaw, i to czego sie nasłucham jest przerażajace.
Jeden gnojek do drugiego taka wiązankę przekleństw puszcza ze szok. Gdy zwróciłam uwagę to spojrzał na mnie zabójczym wzrokiem, ze jakim prawem ja mu uwagę zwracam. A gdy spytałam jak sie nazywa to powiedział, ze danych osobowych ujawniać nie musi, ot cwaniaczek. A inny szedł do kolegi krzycząc: chodź tu bo ci wypie***le w plombę.
Starsi ludzie siedzą i sie nie odzywają tylko głowa kręcą. -
dlatego moja siostra jak jej tesciowa pozwala na wszytsko Marcelowi to odrazu reaguje.. i np jak wczesniej jak tylko nauczyl sie chodzic siostra jak sprzatala i np odkurzala pokazywala mu dawala do raczki odkurzacz.. i zawszemowila nooo pieknie sprrzatamy maly nigdy nie mial problem,u z odkladaniem zabawek na swoje miejsce a babcia co.. nieee Marcelku babcia posprzata i maly zaczal sieostatnio buntowac
dlatego teraz jak slyszy ze tesciowa tak moi to odrazu podchdozi i mowi .. marcel babcia niebedzie sprzatac ty masz posobie posprzatac.. nooale jakjej n ie ma to babcia tak wlasnie pieknie go oducza sprzatania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 12:06
-
oj temat babć i rozpieszczania - toż to można książkę napisac, albo i 3
chociaż moje dziecko do naszych znajomych mówi per ty, ale mamy bardzo wyluzowanych znajomych. Ale wiadomo, że do pani w sklepie, czy bardziej .oficjalnych sytuacjach mówi per pani, czy w przedszkolu do mam kolegów.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się w planowanym dniu porodu...oczywiście jest cisza..mały sam wybierze sobie termin
Jutro jadę do rodziców 40 km od szpitala, więc może jak się oddale to się zaczne...muszę kusić los ;p
Ojej dziewczyny, jak czytam te historie to jestem przerażona ;/
Ciekawe jak u mnie będzie. Cos czuje, że moja teściowa, tez będzie sprzątać po małym, bo do teraz swoim synom podstawia wszystko pod nos ;/
Miłego weekendu
Izoleccc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Papryki faszerowane mięsem z indyka, kaszą jaglaną, z rozmarynem, szalwią i pieczonymi ziemniakami:-D
bo mnie jezor do pupy ucieknie
Misi@ nooooo moze bedzie chcial ci zrobi c na zlosc.. mamusia chce jechac odpoczac a nie .
My odebralismy wyniki..hormony Michala pierwszy raz od niepamietnych czasow ksiazkowenawet glupie FSH spadlo
markery ok
za to u mnie chyba histeroskopia poczeka
OB 45 norma to 15
CRP 11 norma to 5 ..
Morfologia ksiazkowa.. nie wiem o co kaman.. noo ale juz sie naczytalam.. tak mozecie mnie ochrzanic ;P
wiec grzecznie czkeam na lekarza i niech teraz man sie zajmieMisi@, Malenq lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:Zobaczymy jakie dzieci my wychowamy
My wrocilysmy z wycieczki, 2 ruiny zamków, 1 w całości, park krajobrazowy zaliczone, AAA nawet posiedzenie w macdonaldzie, bo przecież muszą... -
hahah moj maz to juz tylko mnie zobaczyl to sie zapytal noo pewnie cos wyszlo nie w normie a ty juz sie naczytalas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w swojej pracy poznałam kilka osób z zespołem Aspergera i na prawde te osoby potrafią byc bardzo mądre i co więcej ciekawe świata. Choć zwłaszcza fiksują się na jedną rzecz. Za to są w niej najlepsi. Jestem ciekawa Twojej historii Manabu.
nawet w tvn jest jeden dziennikarz sportowy z tym zespolem. Potrafią sobie w życiu całkiem dobrze radzić -
Manabu, Aspergerowcy to zazwyczaj wybitni specjaliści w ulubionych dziedzinach. Miałam w grupie dziewczynkę z tym zaburzeniem, szczera do bólu, miała tez niesamowitą pamięc fotograficzną
Dzieciaczki niesamowite, ale mają ciężej w zyciu
Na zakończenie roku dostałam od niej taką książkę
http://www.wydawnictwolinia.pl/ksigarnia-internetowa/dla-dzieci?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=43&category_id=14
Może nie ma ona zbyt naukowych treści, ale trafia w sedno.
PS> kazdy z nas ma jakies zachowania typowe dla tego zespołu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 20:22
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam w swojej bilblotecce ksiazke napisana z perspektywy dziecka z zespolu Aspagera. Swiry, dziwadla i zespol aspergera
http://www.empik.com/swiry-dziwadla-i-zespol-aspergera-attwood-tony,p1048795288,ksiazka-p?gclid=CjwKEAjwpaqvBRCxzIGoxs6v2TkSJADel-MInjJqYeh8PE_7GCds_qGQVGhnjkE0mhxRBUF0C7p5jxoC8Evw_wcB&gclsrc=aw.ds -
nick nieaktualny