X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Daven to może ja z moimi chłopakami bym zjechała do Ciebie, tylko kiedy uruchamiasz i gdzie :)
    Tez uważam ze śniadania w formie bufetu to świetna opcja, ale mając mała kuchnie to sobie zrobię.

Witam nowe koleżanki.

Moje cykle tez były 24-26 dniowe, udało się w 12 cyklu.

Zrobiłam te ciastka z anarantusa, ale zamiast bakalii dałam kokos, pycha..

Co na obiad? Tam mi się nic nie chce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:28

Daven lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z herbatka
    Daven super pomysl z ta agroturystyka :) . Az zazdroszcze bo sama uwielbiam dzialac i cos tworzyc. Moze zrobcie same sniadania ale takie bardzo duze ktore starcza na caly dzien z mozliwoscia ewentualnie wykupienia kanapek w ciagu dnia albo wieczorem. Pamietam w jednym hotelu byla taka opcja ze sie placilo jakas tam cene , wchodzilo z 2 bulami do bufetu i nakladalo co chcialo do kanapki i mozna bylo wyjsc z 1 kanapka.
    Co do bezglutenowych to u nas we wloszech to juz do przesady teraz , wszystko bez glutenu normalnie tak jakby wszyscy byli uczuleni.

MammaMia witaj !

Ja dzisiaj wyruszam wieczorkiem w poszukiwaniu zumby, chce sie zapisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:47

Daven lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) fajnie tu u Was... zostanę chyba na dłużej :D

Konwalianko wspomagałaś się czymś?

Mona_M, Izoleccc lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka nie zauważyłam, u siostry sama pasta, frutti di mare i tiramisu hehehe aaąaa i gelato w różnych smakach hehehe

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a gdzie twoja siostra mieszka na polnocy czy na pdn? Bo to jak 2inne swiaty ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po środku heheheh o tak, wiem najpierw na północy, ech podoba mi się pogoda u Was i różnorodność jedzenia i okres wegetatywny i na tym podobnie się kończy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:23

nowatorka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMia wiesiolek, zaczęłam robić badania wszystkiego co się da, bo u mnie okazało się ponad połowa cykli bezowulacyjna, no ale zaskoczyło.. W ospę, kiedy to był zakaz założenia w ciążę i mieliśmy za przeproszeniem wy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) chyba zacznę z wiesiołkiem od następnego cyklu, jeśli laskawa @ zechce się pojawić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    :) chyba zacznę z wiesiołkiem od następnego cyklu, jeśli laskawa @ zechce się pojawić...
    Lub z ospą....

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... ospę juz dawno miałam więc może uda się nie złapać :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ospa.. Oj tematy rzeka :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia, Daven - witam :)

agroturystyka to super pomysł , ludzie teraz chetnie uciekają na łono natury :)
    Ale ceny są naprawdę konkurencyjne. Szwagier był teraz w sierpniu na agroturystce z dziecmi (4 dzieci) w zubrzycy Górnej (chyba) koło Suchej Beskidzkiej i za pietrowy domek płacili 120 zł za dobę...Domek wybudowany 2 lata temu... oczywiscie bez wyzywienia...wiec nie wiem jak oni na tym zarabiają :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Daven Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I koniecznie ogródek z warzywami taki pokazowy co i jak...
    Tak, ogródek może się przydać. Ostatnio jak poprosiłam kuzyna (u dziadków) o pietruszkę do rosołu to przyniósł mi nać marchewki :/.
    Ww wrocławskim zoo specjalnie "dzieciniec" zakładali (kozy, króliki, owce, osły, konie, kuce), bo dzieci miejskie widziały na żywo słonie i krokodyle, ale w życiu na oczy nie widziały kozy :D.

Wygląda na to, że opcja śniadań jest warta rozważenia. Maleq - ile sobie życzysz za stworzenie zdrowego śniadaniowego menu na 7 dni :D? Chyba, że opcja "szwedzki stół" wystarczy.

Konwalianko - jeśli otwarcie to zapewne w przyszłe wakacje - w promieniu do 20km od Ustrzyk Dolnych - raczej w kierunku południowym niż północnym ;). Pewnie najlepiej by było niedaleko Soliny, ale tam najdrożej... Na pewno będę informować na bieżąco, chyba że znów zbyt wielu osobom za skórę zalezę i się ewakuuję z wątku :).

MamaMia - jeśli chodzi o wiesiołek, to chyba Baronowa może polecić coś mocniejszego niż Castagnus (jakoś więcej cukru w cukrze, if you know what I mean), ja nie pamiętam nazwy firmy.
    No i "ospa" to tylko jeden sposób "zaskoczenia" ;). Anuśka - pierwsza ciąża: cykl "bezowulacyjny z torbielą", Baronowa - bezowulacyjny, ja - niedrożny owulujący lewy jajowód ;), Malenq - Ty też coś namodziłaś w cyklu, któy okazał się szczęśliwy, no nie ;)?

Blondik - łatwo policzyć: 120zł/doba to 840zł za tydzień. Wakacje mają 10 tygodni a więc 8.400zł z każdego domu. Mają tych domków np. 10 (dla równego rachunku) to daje 84.000. Podzielić na 12 m-cy i wychodzi zysk rzędu 7.500zł/m-c za 10 tygodni "pracy" w roku. Oczywiście, trzeba odliczyć koszty utrzymania ośrodka, napraw, opłat, niepełnego obłożenia. Ale nawet połowa tych pieniędzy nie jest złym zarobkiem. Szczególnie zakładając, że ma się oprócz tego jakąś pracę lub ma się domki całoroczne (i obłożenie większe co za tym idzie).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie było po Clo, hiperstymulacja i mega torbiel, a w cyklu na progesteronu, że niby nie będzie jajeczkowania, wyszła Konstancja hehehe....
    Kochana ją to bym za darmo napisała dla fanu i frajdy taki jadłospis "skręciła"....ale Szwedzki stół to i ją uwielbiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:15

Daven lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven dobrze liczysz, ale takie zyski sa tylko wtedy gdy miało sie aksę na inwestycję w całości :)

również chetnie przyjadę na wakacje jak juz bedzie gotowe :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale naprodukowałyście :) Co tu taki ruch? Ile nowych twarzy :)
    Widzę że agroturystykę rozwijacie :)
    Daven pokłony biję dla Twojej pamięci :) Faktycznie cykl bezowulacyjny potwierdzony USG (po trzech latach starań) a torbiel też potwierdzona USG ma już 12 lat :D

• Daven Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - żebyś się nie zdziwiła, jak się zgłoszę na wiosnę pytając co zasadzić w ogródku, żeby mi w menu nie zabrakło składników ;).

Blondik - nawet jeśli się tej kasy nie ma i weźmie kredyt (strzelam - 400.000 na 30 lat, czyli taka przeciętna hipoteka, jaką zaciąga większość obywateli na dom) to albo go spłacisz w 5 lat a później już czysty zysk, albo nadpłacasz, albo idziesz zgodnie z harmonogramem, ale za to masz sporo kasy na życie (przeliczając na m-c). Co kto lubi, ale odpowiadając na Twoje pytanie - bez obaw, jest na czym zarabiać.

Anuśka - ;) widzisz jak morska bryza mocno wieje? Co i rusz ktoś nowy na wątek przylatuje ;).

Blondik, Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, niepokalanek ze svansona. Kupowałam na allegro i jadłam po 2 tabletki-,tak pisze na opakowaniu. Czyli 800 mg, a castagnus ma 40../

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Daven Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otototo, Baronowa, dzięki - może koleżanki skorzystają :).

Edit: ja na bank, ale za jakieś 4-5 lat ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 16:33

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 249. Bylo 85. Takze czekam grzecznie na wizyte;)

Vesper, Anuśka, Mona_M, Malenq, Misi@, Blondik, Ania_84, Summerka, ara, Izoleccc, Katjaa, LaRa, zizia_a, Karolucha lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 4315 4316 4317 4318 4319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ