X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane mnie dzis prawie nie bylo .. w biegu ciagle :)

Malenq az kupilam wszytskoe skladniki i jutro robie te ciasteczka ;)

dzis jesczze zrobie salateczke i pozniej odpoczynek jaki mi sie nalezy :) jutro badania i pracaaaa.. bo trzeba nadrbic :?

Baronowa gratuluje ;)

Daven - maz juz termin bukuje :)

co do agrotusrystyki .. jak dla mnie jest to oplacalne.. mam sporo znajomych ktorzy zaczynali od zera noo mieli wlasne dzialki :) i fakt pierwszy rok byl ciezki bo trzeba klientow pozyskac.. ale pozniej polecenia dzialaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:40

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa gratki :) Tego niepokalanka jak się bierze? Od zakończonej @ do owulki czy jakoś inaczej?

• mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa gratulacje :) Ile cykli się wspomagałaś? Castagnus się bierze trzy, zaczynamy w pierwszy dień cyklu, z tym jest podobnie?

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam od konca okres bo tak go dostalam;) do 2 kresek.
    W cyklu wcześnie miałam prolaktyne 1000 przy normie do 511. W tym 15 przy normie do 20 ileś;)

Takze dlugo go sobie nie pobrałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 19:00

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo sałatka zrobiona moge zasiasc do lekrtury :)
    choc tez nie na dlugo bo mezu zrobil mi niespodzianke i wreczył dwa bilety do kina :D

Daven, Blondik lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - Gratulacje ;)
    Daven ja już rezerwuję termin na wakacje ;)

Pozdrawiam wszystkie :)

Malenq, Daven lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy bromek polkniety....

Daven lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tempora o mores!

My chyba żyłyśmy w czasach, kiedy dinozaury człapały... Jak się łaziło "po koleżankach" to się razem siedziało i bawiło - a nie truło d**ę rodzicom koleżanek i siadało przed TV (u mnie kompem, bo TV nie mam) domagając się bajek - przynajmniej tak to pamiętam...
    A tak mnie naszło, bo do mojej córy przyszła starsza koleżanka, córka znajomych, która jakby...wykazywała większe zainteresowanie towarzystwem moim i Małża, niż naszej córki. Ja rozumiem różnicę wieku między dziewuszkami i tym, że mój Zbój to jeszcze nie za bardzo towarzystwo do zabawy, ale w takim razie po co się owo starsze dziewczę wprasza (zaczęło się od wspólnej zabawy na placu zabaw a później impreza przeniosła się do naszego domu)? Żeby mi pozaglądać przez ramię jak poszukuję działek budowlanych O.o? Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic przeciwko koleżankom córki - tak długo, jak nie próbują być moimi koleżankami, gdzie mam je zabawiać, poświęcać swoją uwagę i skakać koło nich na jednej nodze, a moja córka bawi się sama w tym czasie :/.
    Nie wiem, może ze mną coś nie teges a może mi pamięć szwankuje, ale kurczę, jakoś inaczej było za dzieciaka. Tym bardziej, że rodzice owej dziewczynki poświęcają jej sporo uwagi, to nie to że jest dzieckiem zaniedbanym emocjonalnie. Nie wiem, ale czuję się po tej wizycie jakbym się mydła najadła.

Mamy starszych dzieci - jak wyglądają w Waszych domach wizyty kolegów i koleżanek Waszych pociech?

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co nie mamy tu znajomych, ale wizyt kolegów mojego syna z przedszkola wolę nie wspominać. Moje ściany i plamy na nich jednak mi o tym przypominają. Najlepsze było odbijanie się nogami od ściany na wysokości 1 metra oraz skakanie z za pleców z oparcia kanapy. I te Teksty do mnie w stylu " co robisz?"

Daven lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mialam napisac ze z ospa raczej nie zajde bo sie na nia szczepilam. Panicznie sie jej balam bo w doroslym wieku niektorzy bardzo ciezko przechodza.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do "dzisiejszych" dzieci nie wiem jak w polsce ale tutaj juz praktycznie mowia do doroslych na "ty", do nauczycieli tez. Ja jak bylam mala i bym sprobowala do nauczyciela na "ty" ....hihihi...nie wyobrazam sobie tego

manabu, Daven lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 06:24

• Daven Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszka, nazwijmy ją dla uproszczenia Hanią, ma 7 lat, Zbój niebawem 4.
    Hania jest córką naszych znajomych, bywała u nas niejednokrotnie - i w mniejszym i w większym gronie (max ilość dzieci w moim domu jak do tej pory to 8 jednocześnie ;D, ale wszystkie młodsze od Hani), także wiedziała czego się spodziewać. Poza tym na placu zabaw ze Zbójem się dogadywała i stąd (rzekomo) jej zapytanie czy może iść do nas bawić się dalej. Małż się zgodził, zapytał jej mamę i Hania poszła do nas pierwszy raz bez rodziców - zazwyczaj to im truje ;D. Gdyby chciała pooglądać bajki to pewnie od tego by zaczęła (tak sądzę, przynajmniej) a zaczęła od zawracania mi gitary :/.

No i Hania należy do tych dzieci, które do wszystkich walą per "Ty" a rodzice życzą sobie, żeby dzieci ich znajomych również im "tykały" :/.

Wniosek taki, że albo ja nie lubię dzieci :D, albo antyki mi nerwa ruszają ;).

Nowatorka - też to sobie średnio wyobrażam "za naszych czasów", ale wychodzi na to, że wtedy się kontynenty dzieliły :/.

Manabu - piszesz, że Twój Staś jest dzieckiem specyficznym, czy to wynika z jakichś zaburzeń czy "ten typ tak ma"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 21:59

Ania_84 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.Melduje sie po 1 nocy z bromkiem. Czuje sie normalnie :) milego weekendu.

Daven lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, mimo ze pogoda nie rozpieszcza (tak, wiem - zawsze zle) to życzę udanego dnia :)

Aaaa i witam nowe koleżanki :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) troszkę nas w domku nie było. Tyko wskoczyć, przepakować torbę i przespać się... Jak poradzę sobie sobie z wszędobylskim bejbikiem i odgruzowaniem domku to nadrobię co tak naskrobałyście

buźki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam....
    Ewidentnie moje dziecko chce mnie wykończyć... Nie śpi, nie je (tylko mleko i mleko), i nie daje się z rąk odłożyć....
    Tym optymistycznym akcentem życzę miłej soboty:-D

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie słoneczko, pierwszy raz od wielu dni się wyspalam. mam mase energii :)
    wysprzatałam juz połowę mieszkania, teraz wietrzę podłogi po użyciu mopa parowego :) zaraz wezmę psinę na spacer :)

dzieic sa coraz gorsze niestety...jakbyscie usłyszały jak przedszkolaki potrafią mowić, jak z wyższością traktowac innych, dogryzać, pyskować i przeklinać...uszy więdną

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wita sie z kawa my po badaniach teraz odswiezam str co 5 min ;)

ehhh niestety kiedys wg mnie dzieci byly bardziej kolezenskie, wiecej przebywaly z innymi dziecmi.. ja 90% wolnego czasu spedzalam na podworku grajac w pilke, chowanego itp itd :) teraz to wszytsko przejmuje komputer , TV..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci teraz niesttey mogą wszystko, mają więcej praw niż obowiązków, rodzice są coraz bardziej leniwi i niekonsekwentni i stąd to wszystko.
    niestety pani w przedszkolu ani w szkole nie "naprawi" tego, co rodzic zaniedbał na poczatku

najlepszy tekst 4 latki: upomniana, że jest czsa na sprzątanie i ma odłożyć na miejsce zabawki, którymi się bawiła " tatuś powiedział, że pani w przedszkolu jest od sprzatania"
    jak rozmawiac z takim dzieckiem? podważyć autorytet rodzica trzeba troszkę... no bo z rodzicem to raczej rozmowa nie ma sensu, choć przyznam, że tatusiowi zakomunikowałam i poprosiłam żeby zwracał uwagę, aby dziewczynka sprzatała po sobie...zrobił się lekko czerwony i się wyparł... eh. takich sytuacji jest mnóstwo.
    wymagania do wszystkich wokoło tylko nie wobec dzieci.
    6 latki, które nie potrafią jeśc tylko nadstawiają dziobki jak ptaszki, nie potrafią się ubrać, podetrzeć pupy
    3,4 latki ze smoczkami i w pieluchach
    biedne dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 11:36

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 4316 4317 4318 4319 4320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ