X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka dzieki za tytuly :)
    Gossip girl tez ogladalam. Nie lubie tylko medycznych bo mnie doluja ( oprocz dr housa bo w nim raczej sa abstrakcyjne problemy medyczne ). A ogladalas "24godziny"? Ja i moja mama kiedys sie tak wkrecilysmy ze nie moglysmy sie odkleic od tv :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ojciec był bardzo wkręcony, więc mam oryginały w domu, ale nie miałam jakoś chęci sama na to
    ja teraz szaleję za powtórkami przyjaciół..
    dobre są też (ponoć)
    "orange is a new black", "house of cards" i jeszcze coś o Saulu tym z breaking bad, o czasach sprzed breaking bad, ale nie pamietam tytułu cos a la "you better call saul"

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam o "orange..." i "house of cards". Jak masz "24 godziny" to wlacz 1 odcinek i zobaczysz jak sie wkrecisz. Naprawde polecam :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A " przyjaciol" mam cala kolekcje oryginalna na polce w duzym pokoju obok kolekcji plyt queen ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seks w wielkim miescie ;) szkoda tylko, ze nie moga zaczac ogladac od pierwszego odcinka pierwszego sezonu :D

nowatorka lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, miłego dzionka życzę

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula mój wychodził a Twój wszedł ;)
    Trzymam kciuki;)
    Dziękujemy za gratulacje. Antos śpi od porodu. A ja nie cały czas czuwam nad nim.
    Miłego dnia ;)

nowatorka, LaRa, Malenq, Karolucha, Blondik, Katjaa, Asiula86, Summerka, marissith, Yasmin, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ gratulacje

Dziewczyny mierzylyscie temperaturę po pozytywnej becie? Bo mi troche spada i sie stresuje

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Wow dziewczyny! Co za zamiana! To sie Musi udać !!!!! Ńie widże innej opcji. :)
    Asiula ✊

Baronowa, odpuść ta tempke. Mnie ginka za to opieprzyła. Nie masz juz wpływu na nic wiec sie Nie nakręcaj. Bedzie dobrze :)

Wszystkim zycze udanego dnia :)

Asiula86 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Karolucha Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.mialam mala przerwe techniczna.
    Po pracy postaram sie Was "nadrobic"
    Pozdrawiam cieplo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:35

Malenq lubi tę wiadomość

d981bbf53b146fe2a8e3bbf0c6f46b30.png
  • Sylcia Znajoma

Wysłany: 8 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Asiula mój wychodził a Twój wszedł ;)
    Trzymam kciuki;)
    Dziękujemy za gratulacje. Antos śpi od porodu. A ja nie cały czas czuwam nad nim.
    Miłego dnia ;)

Witam. Bycie mama to napewno niesamowite uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 07:40

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witamsie z kawka :)

wczoraj odplynelam .tak mnie spanie wzielo ze sozk.. tyle co sie przebudzilam jak Misia napisala i znowu w kimono :)

ide nadrobic bo widzialam ze fajna dyskusja wczoraj byal :d ze slonikiem w tle :D

Yasmin trzymam kciuki za najmniej upierdliwa biurokracje

Yasmin lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamia.. widze ze troche mamy ze soba wspolnego jesli chodzi o muzyke i rysunek .. a pojscie w inna str bo inni tego oczekiwali :)
    choc u mnei nie byl to efekt tego ze rodzce we mnie nie wierzyli..wrecz przeciwnie.. chodzilam do skzoly muzycznej ..rysunek ..matko ileja mam komiksow porysowanych :) w sumei to byla moja odskocznia.. ktora pielegnowala we mnie moja mama - sama byla po plastyku :)
    u mnie muzyka i rysunek zeszly na dalszy plan glownie przez brak akceptacji moejej babci .. zawsze mi powtarzala ze zostane sprzataczka choc i na to jestem za glupia.. chec pookazania jej ze tak niebedzie byla silniejsza odemnie.. mimo iz moj tata zawsze mi mowil rób to co kochasz .. a nie to czego inni od ciebei oczekuja.. jesli chcesz byc kucharka idz do gastronomika, chcesz byc stolarzem idz do zwodowki.. nie powiem bo miałam..i mam bardzo madrych rodzicow..
    Zawsze pielegnowali na tyle ile mogli moje pasje..a mialam ich troche ;) bylam bardzo ciekawskim dzieciakiem ;)
    na poczatku chcialam isc na psychologie.. uwielbialam Freuda, a klasie maturalnej moja ulubiona ksiazka byla Zbrodnia i Kara Dostojewskiego.. moje pasje zmeiniały się jak bumerang.. szukałam tego co chialabym robic..ale co sie okazalo.. wyladowalam na Fizyce.. i nie dlatego że uwielbialam fizyke ;) tylko dlatego ze moja babcia mowila ze podstawa jest matematyka. i to jest przyszlosc.. no wiec stwierdzilam ze skoro matematyka jest podstawa..to ja pojde o krok dalej i poszerze matematyke io zagadnienia fizyczne ;) i tak wyladowalam na 6 lat na Fizyce ;)
    nie załuje tej decyzji bo sama sobei pokazałam ze potrafie pokonac trudnosci z ktorymi sie spotkalam.. to nic z neie pracuje w zawodzie.. no coz wygryzły mnie emerytki ;) a chcialam byc nauczycielem :D dwa uwierzyłam w siebie .. i zaczelam szukac tego co chce robic w zyciu ..pracowalam w kilku dziedzinach, szkoliłam sie.. az w koncu ząłozylam wlasna firme.. i teraz nie wyobrazam soibie pracy na etat :D
    jest duzo trudnosci ale po czesci to własnie te studia nauczyły mnie jak sobie z nimi poradzic.. :)
    co do starań.. ja nigdy nmieodzuwalam zegara biologicznego .. zawsze myslalam ze ojj tam..poznam tego odpowiedniego zajdziemy w ciaze i juz - moja mam miala 32 lata jak zaszla w ciaze :) dopeiro pozniej zaczelam liczyc miesiace i zawsze gdy przychodzila owulacja mialam dola bo kolejna komorka idzie w cholere ;)
    tak naparwde moja nerwice , i praktycznie depresje zawdzieczam poradni leczenia nieplodnosci .. w ktorych stracilismy 9 miesiaecy a z ktorymi zaczynalismy starania..z racji tego ze wiedzialam ze po mojej stronie bedzie problem . .. na szczescie trafilam tu .. bo nie wiem jakbym sobie poradzila.. moje małzenstwo w grudniu 2013 roku stalo na granicy rozwodu ..dokaldnie rok i 3 miesiace po slubie..i tylko dzieki forum zorientowalam sie ze nasz lekarz nas oklamal , zatail brak plemnikow .. dzieki dziewczynom..jakos sobei to poukladalam..nooii oczywiscie dzieki mojemu mezusiowi :) sklamalabym jelsi powiedzialabym ze on sie nie przyczynil do tego wszytskeigo :)
    teraz wiem ze dziewczyny rpzechdoza o wiele gorsze tragedie.. i musza sobei radzic..poznałam inne bezplemnikówki co dalo mi wiele.. bojednak to te osoby najbardziej wiedza co sie czuje w danym momencie..
    wiem ze kazda z nas znajdzie swoj droge.. niewiem czy kazda bedzie mama.. choc zycze tego kazdej dziewczynie ktora tu jest .. :)
    my wiemy ze bedziemy rodzicami..choc jeszcze duga droga przed nami.. zarówno do narodzin jak i droga adopcyjna noo ale widac ten czas mamy wykorzystac inaczej :)

EDIT ale sie rozpisałam :D upsss sory dziewczyny za monolog ;D

Yasmin a co dokladnie macie za biurokracje jak cos z NFZ to wal smialo moze cos podpowiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 08:24

ara, zizia_a, LaRa, Karolucha, Yasmin lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta!

Aniu, szacun za te fizykę (szok za babcie), kciuki za wszystko i ogólnie wieelki podziw, kobieto!!

Nowatorka, my z mauzem (jak mieliśmy więcej czasu) obejrzeliśmy: wszystkie odcinki Lost, Prison Break (och Michael;)), Czas honoru, Walking dead, Tudorowie, Wataha, Służby specjalne, no i mój nr 1 Sons of Anarchy;) ja poza tym obejrzałam Gotowe na wszystko, a mój mauz Grę o tron;) i teraz ogłada Prokuratora.

Ups, no i ja oglądam M jak miłość;))

Ania_84, nowatorka lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ja jedyne seriale ktor ogladam toPrzyjaciele, dr House , Chirurdzy , teraz wciagnelismy sie z Michalem w serial Bibliotekarze :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mamaMia Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane

Aniu mnie z fizyki tylko kwantówka siadła, reszta nudziła od zawsze... nie wiem jak udało mi się skończyć polibudę serio...

Też myślę o swoim biznesie, ale to musi poczekać... teraz firmę rozkręca mąż, ja musze trzymać etat z uwagi na kupno nieruchomości... ale nie przepadam za tą robotą...

Jak to lekarz zataił??? ... choć z drugiej strony... w ogóle mnie to nie dziwi... Nam w dalszym ciągu lekarz kojaży się z autorytetem :) ale trudno dziś o lekarza z powołania, który nawet gdyby nie zarabiał został lekarzem....

Miłego dzionka :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
  • Sylcia Znajoma

Wysłany: 8 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    heheh ja jedyne seriale ktor ogladam toPrzyjaciele, dr House , Chirurdzy , teraz wciagnelismy sie z Michalem w serial Bibliotekarze :)

Polecam serial Breaking Bad

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam The Following:)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Sylcia Znajoma

Wysłany: 8 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mamamia.. widze ze troche mamy ze soba wspolnego jesli chodzi o muzyke i rysunek .. a pojscie w inna str bo inni tego oczekiwali :)
    choc u mnei nie byl to efekt tego ze rodzce we mnie nie wierzyli..wrecz przeciwnie.. chodzilam do skzoly muzycznej ..rysunek ..matko ileja mam komiksow porysowanych :) w sumei to byla moja odskocznia.. ktora pielegnowala we mnie moja mama - sama byla po plastyku :)
    u mnie muzyka i rysunek zeszly na dalszy plan glownie przez brak akceptacji moejej babci .. zawsze mi powtarzala ze zostane sprzataczka choc i na to jestem za glupia.. chec pookazania jej ze tak niebedzie byla silniejsza odemnie.. mimo iz moj tata zawsze mi mowil rób to co kochasz .. a nie to czego inni od ciebei oczekuja.. jesli chcesz byc kucharka idz do gastronomika, chcesz byc stolarzem idz do zwodowki.. nie powiem bo miałam..i mam bardzo madrych rodzicow..
    Zawsze pielegnowali na tyle ile mogli moje pasje..a mialam ich troche ;) bylam bardzo ciekawskim dzieciakiem ;)
    na poczatku chcialam isc na psychologie.. uwielbialam Freuda, a klasie maturalnej moja ulubiona ksiazka byla Zbrodnia i Kara Dostojewskiego.. moje pasje zmeiniały się jak bumerang.. szukałam tego co chialabym robic..ale co sie okazalo.. wyladowalam na Fizyce.. i nie dlatego że uwielbialam fizyke ;) tylko dlatego ze moja babcia mowila ze podstawa jest matematyka. i to jest przyszlosc.. no wiec stwierdzilam ze skoro matematyka jest podstawa..to ja pojde o krok dalej i poszerze matematyke io zagadnienia fizyczne ;) i tak wyladowalam na 6 lat na Fizyce ;)
    nie załuje tej decyzji bo sama sobei pokazałam ze potrafie pokonac trudnosci z ktorymi sie spotkalam.. to nic z neie pracuje w zawodzie.. no coz wygryzły mnie emerytki ;) a chcialam byc nauczycielem :D dwa uwierzyłam w siebie .. i zaczelam szukac tego co chce robic w zyciu ..pracowalam w kilku dziedzinach, szkoliłam sie.. az w koncu ząłozylam wlasna firme.. i teraz nie wyobrazam soibie pracy na etat :D
    jest duzo trudnosci ale po czesci to własnie te studia nauczyły mnie jak sobie z nimi poradzic.. :)
    co do starań.. ja nigdy nmieodzuwalam zegara biologicznego .. zawsze myslalam ze ojj tam..poznam tego odpowiedniego zajdziemy w ciaze i juz - moja mam miala 32 lata jak zaszla w ciaze :) dopeiro pozniej zaczelam liczyc miesiace i zawsze gdy przychodzila owulacja mialam dola bo kolejna komorka idzie w cholere ;)
    tak naparwde moja nerwice , i praktycznie depresje zawdzieczam poradni leczenia nieplodnosci .. w ktorych stracilismy 9 miesiaecy a z ktorymi zaczynalismy starania..z racji tego ze wiedzialam ze po mojej stronie bedzie problem . .. na szczescie trafilam tu .. bo nie wiem jakbym sobie poradzila.. moje małzenstwo w grudniu 2013 roku stalo na granicy rozwodu ..dokaldnie rok i 3 miesiace po slubie..i tylko dzieki forum zorientowalam sie ze nasz lekarz nas oklamal , zatail brak plemnikow .. dzieki dziewczynom..jakos sobei to poukladalam..nooii oczywiscie dzieki mojemu mezusiowi :) sklamalabym jelsi powiedzialabym ze on sie nie przyczynil do tego wszytskeigo :)
    teraz wiem ze dziewczyny rpzechdoza o wiele gorsze tragedie.. i musza sobei radzic..poznałam inne bezplemnikówki co dalo mi wiele.. bojednak to te osoby najbardziej wiedza co sie czuje w danym momencie..
    wiem ze kazda z nas znajdzie swoj droge.. niewiem czy kazda bedzie mama.. choc zycze tego kazdej dziewczynie ktora tu jest .. :)
    my wiemy ze bedziemy rodzicami..choc jeszcze duga droga przed nami.. zarówno do narodzin jak i droga adopcyjna noo ale widac ten czas mamy wykorzystac inaczej :)

EDIT ale sie rozpisałam :D upsss sory dziewczyny za monolog ;D

Yasmin a co dokladnie macie za biurokracje jak cos z NFZ to wal smialo moze cos podpowiem :)[/QUOTE

Witaj;) z tego wynika ze silna i zaradna babka z ciebie;)Co to oznacza brak plemników?

Ania_84, Yasmin lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaMia wrote:
    Cześć Kochane

Aniu mnie z fizyki tylko kwantówka siadła, reszta nudziła od zawsze... nie wiem jak udało mi się skończyć polibudę serio...

Też myślę o swoim biznesie, ale to musi poczekać... teraz firmę rozkręca mąż, ja musze trzymać etat z uwagi na kupno nieruchomości... ale nie przepadam za tą robotą...

Jak to lekarz zataił??? ... choć z drugiej strony... w ogóle mnie to nie dziwi... Nam w dalszym ciągu lekarz kojaży się z autorytetem :) ale trudno dziś o lekarza z powołania, który nawet gdyby nie zarabiał został lekarzem....

Miłego dzionka :)
    to u nas jest odwrotnie najpierw ja zalozylam a teraz moj maz zaklada dzialanosc ;)

noo zatail.. ttak sie pomylil z diagnoza ze nie zwrócil uwagi ze w opisie badania bylo napisane brak plemnikow a w rozpoznaniu zamiast azoospermia napisali Aspermia..jak widac czytal tlyko diagnozy a nie wyniki ;) to jest jego wersja moja jest inna .. nie pokazali nam wynikow zawsze skrzetnie je ukrywali .. moja wina ze uwiezylam im.. mnie stymulowali do IUi.. tylko nie wiem czym by zapladniali ;)
    ale to juz przeszlosc :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 4324 4325 4326 4327 4328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ