My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej.
Połączenie kurczka/indyka z ananasem faktycznie fajne, ale ja niestety tego nie mogę.
Kiedyś podczas jedzenia sałatki właśnie z anansem i kurczakiem dostałam straszniej migreny. I tak mi się teraz ten smak z bólem kojarzy że nie moge nawet patrzeć. -
Dzień dobry kochane
ja po raz pierwszy od jakiegoś czasu mogę sobie siąść z Wami z herbatka i popisać tak to za każdym razem musiałam po chwili kończyć
ojjj te Wasze przepisymniam
chyba zasięgne ich bo chce coś zrobić dobrego na walentynkiniby ich nie obchodzimy ale jak będzie coś dobrego to akurat
co do Wasych pytań ..i dalszych działańhmm jakoś na spokojnie podchodze do tego .. i stwierdziłam że poczekamy na wyniki genetyki , a dwa w pon ide do lekarza u nas może uda mi się wziść skierownie na HSG niby w pon/ wt bede miała @ więc moze w tym cyklu udało by się zrobić HSG
a wtedy z zystym sumieniem podejdziemy w następnym cyklu do IUI ..ale póki co mi się nie spieszy
chodzę teraz na szkoelnia, na przełomie lutego/marca mamy egzamin
od marca zacynam szkołe higienistki stomatologicznej .. zawsze chciałam pracować jako higienistka więc .....czemu by nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:07
WróżkaZielona, Summerka, Mona_M, zizia_a, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a arbuzy lubia ciepło i dlatego jej się nie chce na takie zimno wychodzic
jak tam się czujesz ?marissith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:a arbuzy lubia ciepło i dlatego jej się nie chce na takie zimno wychodzic
jak tam się czujesz ?
wiesz co, psychicznie niezbyt dobrze, nie wiem czy to hormony czy fobia przed szpitalem... pewnie jedno i drugie
Kluska niech nie wymyśla tylko wyłazi bo nie mam nic dla starego na walentynki! o!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:36
ara, Kamila ;), Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ara, daj przepis na ten chlebek, bo ja patrykowi muszę upiec.. No i to mleko kokosowe to robisz tak że wiorki zalewamy woda na noc, rano gotujesz i przecedzasz? Później znowu zalewasz i to samo? Bo znalazłam taki przepis na mąkę kokosowa i zastanawiam się też czy z tego mleko też będzie..
Dzień dobry, tak wogoleWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:36
-
marissith wrote:wiesz co, psychicznie niezbyt dobrze, nie wiem czy to hormony czy fobia przed szpitalem... pewnie jedno i drugie
Kluska niech nie wymyśla tylko wyłazi bo nie mam nic dla starego na walentynki! o!
a taki walnetynkowy prezent byłby megamarissith lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Hej dziewczynki,
Przepraszam, nie nadrobię, ale jestem i trzymam kciuki - buziaki. Uff, przetrwałam pierwszy miesiac - brawo ja!!
Konwalianka a jak chłopaki ?? zdrowi ?? -
konwalianka wrote:Ara, daj przepis na ten chlebek, bo ja patrykowi muszę upiec.. No i to mleko kokosowe to robisz tak że wiorki zalewamy woda na noc, rano gotujesz i przecedzasz? Później znowu zalewasz i to samo? Bo znalazłam taki przepis na mąkę kokosowa i zastanawiam się też czy z tego mleko też będzie..
Dzień dobry, tak wogole
konwalia wklejałam Ci przepis ze smakoterapii ze dwa tygodnie temuhttp://smakoterapia.blogspot.com/2013/02/chlebek-jaglany-kolejna-wersja-bez.html
tyle, że ja go już tak zmodyfikowałam, że z oryginału została mi jaglanka oraz przyprawy bo akurat ten zestaw mi odpowiada
mieszam ugotowaną kaszę z wiórkami, które mi zostały po produkcji mleka, dodaję mleko które mi się nie zmieściło do słoika (niewiele, może z 20ml), dodaję część przypraw (sól, kumin, kurkumę), 4 łyżki mąki gryczanej albo ryżowej, dolewam trochę wody, żeby była odpowiednia konsystencja, blenduję, potem dodaję pozostałe przyprawy (siemię oraz czarnuszkę) i wypakowuję na blachy, mój piekarnik to wariat więc nie będę pisać jak piekę, ale z jakieś 20min pewnie, tadam! - to wszystkoDodam tylko, że to nie chleb jak taki sklepowy bochenek, do którego każdy jest przyzwyczajony - to w ogóle smakiem ani wyglądem chleba nie przypomina ale jest zdrowe, pożywne, smaczne i da się z tego zrobić kanapki
co do mleka: szklanka wiórków (w lidlu są niesiarkowane ponoć, próbuję to potwierdzić, bo na opakowaniu nie ma informacji) - zalewam szklanką wrzątku i odstawiam na 2h albo na noc, jeśli mi się nie pali, po tym czasie dolewam jeszcze pół szklanki wrzątku i blenduję ze dwie minuty (nie mierzyłam więc nie wiem dokładnie), wyrzucam na sito z gazą i odciskam do miski, wióry ponownie przerzucam do pojemnika, dolewam kolejne pół szklanki wrzątku i ponownie blenduję i odciskam. Mleko gotowe a wióry wracają do pojemnika, dodaję jaglankę iii następuje produkcja chleba
edit: aha - chlebek piekę na papierze do pieczenia, jak już jest gotowy to radełkiem kroję na części - 1 blacha to 8 kromek i czekam aż wystygnie, wtedy bez problemu odchodzi od papieru
Misi@ powiedz jeszcze co z tym ananasem - jak go zawijasz? kroisz go w kostkę, zwijasz jak de volaille?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:02
-
cześć..zdaje relacje ze swojej wizyty
Wizyta 11.02 (8dc po antykoncepcji) Pan dr znowu sobie obejrzał jajniki powiedział ze jest wszystko ok i przepisał mi na czwartek cały zastrzyk gonapeptylu, a później czyli od piątku po pół ampułki..i tak do przyszłej środy..dostałam jeszcze pergoveris zastrzyk wieczorem, od piątku i za tydzień czyli 17.02 kolejna wizyta i będziemy się umawiać na punkcje bo doktorek mówił ze będzie za ok 2 tyg. no to czekamy i trzymamy kciuki aaa i miałam robione badanie progesteronu i estradiolu..zastanawiam sie czy dzwonić po wyniki??
Bąbel również miłego:)
Nowatorka pokaż paznokciei brzuszek
Ania84 to będziesz miała zabiegany marzec kwiecien:) trzymam kciuki
Gratulacje arbuza Marri..trzymam kciuki za Ciebie i Kluskea jak tam imię? Macie już wybrane?
Summerka brawo Ty
Kamila również miłego...
Justi ja nie miałam/używałam to nie powiem...marissith, Krokodylica, Ania_84, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczęta
nowatorka cudne pazurki, ja ostatnio nie mam cierpliwości do malowania paznokci, szybko odpryskują i się zniechęcam.
Aleście przepisami zarzuciły, aż by się chciało wszystkiego spróbowaćnowatorka lubi tę wiadomość