My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
misiaq wrote:To ja się dołączę
PS. Widzę, że ślub majowy - tak jak mój Tylko że ja dopiero w tym roku
Tak, majowy To mój ulubiony miesiąc
Witaj! Opowiedz coś o sobieSłabość jest siłą w nas...
6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 5 procedur in vitro, 17 transferów, 18 zarodków
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek -
Mój też ulubiony
Tak więc jestem młodą mężatką, która była do tej pory przekonana że zajście w ciążę sprowadza się do w dni płodne... No a okazało się, że :
1) wyznaczenie tych dni wcale nie jest takie proste
2) nawet jak się już w przybliżeniu je wyznaczy, to nie zawsze jest czas żeby (przy dwóch osobach pracujących zawodowo)
3) nawet jak już jest w wyznaczone dni płodne, to okazuje się że za kilkanaście dni i tak przychodzi @ ...
Tak wiem, że to dopiero 3 cs, więc niedużo w porównaniu do innych dziewczyn. Nastawiałam się na sierpień, dobrze już szło (16 dni wyższej temp, gdzie zwykle miałam 12-13 dni), no i wczoraj przyszła @
Teraz będziemy próbować we wrześniu
Dodam jeszcze, że staramy się o nasze pierwsze dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:30
Ania_84, zizia_a lubią tę wiadomość
-
misiaq wrote:Mój też ulubiony
Tak więc jestem młodą mężatką, która była do tej pory przekonana że zajście w ciążę sprowadza się do w dni płodne... No a okazało się, że :
1) wyznaczenie tych dni wcale nie jest takie proste
2) nawet jak się już w przybliżeniu je wyznaczy, to nie zawsze jest czas żeby (przy dwóch osobach pracujących zawodowo)
3) nawet jak już jest w wyznaczone dni płodne, to okazuje się że za kilkanaście dni i tak przychodzi @ ...
Tak wiem, że to dopiero 3 cs, więc niedużo w porównaniu do innych dziewczyn. Nastawiałam się na sierpień, dobrze już szło (16 dni wyższej temp, gdzie zwykle miałam 12-13 dni), no i wczoraj przyszła @
Teraz będziemy próbować we wrześniu
Dodam jeszcze, że staramy się o nasze pierwsze dziecko
Niestety, nie zawsze jest to takie proste, ale coś czuję, że szybko Ci się uda
Jeśli w tym cyklu to jest jeszcze nadzieja na majowy poród
TSH masz unormowane? Bo widzę, że masz niedoczynność.Słabość jest siłą w nas...
6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 5 procedur in vitro, 17 transferów, 18 zarodków
10.2019 Synek -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Mona, kupiłam polecane przez Ciebie winko. Faktycznie owocowe, poziomkowe wino musujące
Cześć i czołem.
Asia nie umiera tylko zostały już tylko najgorliwsze i najwierniejsze fanki rózuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:59
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Mona_M wrote:Ale smakowało?
Cześć i czołem.
Asia nie umiera tylko zostały już tylko najgorliwsze i najwierniejsze fanki rózu
Ja wolę niebieski, ale takiej opcji nie ma
Powiem tak-może być Ale chyba wole tradycyjne winkoSłabość jest siłą w nas...
10.2019 Synek -
Misiaq, to masz trochę podobną sytuację do mojej Tylko, że u mnie dodatkowo w kwietniu się okazało, że przez prolaktynę owulacji nie ma. W poprzednim cyklu była dzięki clo, ale niestety nie doszło do zapłodnienia W tym z kolei nawet owulki nie ma, patrząc na to co dzieje się z moim wykresem W następnym cyklu znów clo i może się uda W końcu do 3 razu sztuka Trzymam za Ciebie kciuki
misiaq lubi tę wiadomość
-
Dzięki Mamuśka! Ja też trzymam kciuki za Ciebie!
Chyba będę musiała poprosić gin o skierowanie na badanie prolaktyny. Kiedyś (2012-2013) wykryto u mnie hiperprolaktynemię, byłam leczona przez prawie rok bromergonem i się ustabilizowało. Ale w sumie od tamtej pory (2013) nie ponawiałam badań na prolaktynę.
Więc może poproszę o skierowanie, jak myślisz? -
misiaq wrote:Dzięki Mamuśka! Ja też trzymam kciuki za Ciebie!
Chyba będę musiała poprosić gin o skierowanie na badanie prolaktyny. Kiedyś (2012-2013) wykryto u mnie hiperprolaktynemię, byłam leczona przez prawie rok bromergonem i się ustabilizowało. Ale w sumie od tamtej pory (2013) nie ponawiałam badań na prolaktynę.
Więc może poproszę o skierowanie, jak myślisz?Mona_M lubi tę wiadomość
-
misiaq wrote:W tym tyg i tak mam wizytę u gina, wyczekiwaną miesiąc (niestety takie są terminy ). Więc przy okazji zapytam o skierowanie. jak nie da, to pójdę prywatnie.
I bardzo dobrze, bo z prolaktyną nie ma żartów, niestety. Często to może być przyczyną, a prolaktynę da się zbićmisiaq lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
10.2019 Synek -
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Aśka zaginasz czasoprzestrzeń, u mnie na kompie 9.32 a twój post dodany 9.53
Przestaw zegarek rano wyedytowalam post przed jego napisaniem :-pMona_M lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
10.2019 Synek -
noooo az miło jak jest ruch
ja tam jestem dalej fanką różu
no cóz może naL4 bede miała wiecej czasu... to taki żarcik oczywiście
Misiaq witamy
taka pobudka dla wątku
Asiula86, misiaq, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Mona, ładna tempSłabość jest siłą w nas...
10.2019 Synek -
nick nieaktualny
-
Mamuśka2017 wrote:Misiaq, prolaktynę zawsze warto zbadać, bo jest to jedena z najczęstszych przyczyn problemów z zajściem w ciążę Ja akurat wiedziałam, że coś jest nie tak bo cykle miałam coraz dłuższe
No ja cykle mam nieregularne, między 28 a 34, przy czym najczęściej 31-33. Chociaż i tak teraz jest już prawie jak w zegarku Przed wyleczeniem hiperpro. to w ogóle była loteria...