My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello!
Justta, kciuki za pozytywne wyniki i zielone światło dla staranek.
Tamka, u mnie @ nie poprzedzają żadne plemienia, od razu jest krwawienie, lekkie na początku, rozkręcające się z upływem godzin. Kolor różnie, od jasnoczerwonego do ciemnoczerwonego. Skrzepy są, tak samo jak obfity śluz białko jajka, tylko w kolorze czerwonym rzecz jasna Drugi dzień @ najobfitszy, 6 dnia już tylko lekkie brązowawe plamienia. I tak od lat zawsze tak samo, chociaż wydaje mi się, że z biegiem lat mam co raz mniej obfite miesiączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 13:13
-
Hej, dawno mnie tu nie bylo:)
Tamka u mnie plamienie czasem zaczyna sie juz tydzien przed @, pierwszy d@ to silne ciemnoczerwone krwawienie, drugi dzien juz slabsze a potem brazowe jak czekolada przez jakies 3 dni.
U mnie troche z hormonami jest nie tak ale tez nei bardzo zle.
Moje cykle sa krotkie ok 25 dni. -
Anastazja No ja nie wiem czy to tak dobrze, że krwawienia z biegiem lat mniej obfite. Tak samo martwi mnie to, że kilka lat temu miałam ciut dłuższe cykle. Mniej obfite @ i skracające się cykle kojarzą mi się jakoś tak z nadchodzącą menopauzą, hehe. Oby nie, jeszcze nie teraz!!!
-
brrr, okropne, podobno wiek menopauzy jest niejako dziedziny, można podpytać mamę kiedy przeszła i mniej więcej w tym okresie jej oczekiwać
natomiast pamiętam, że ginekolog mówiła mi, że dłuższa i obfitsza miesiączką jest gwarancją płodności (oczywiście w granicach rozsądku) -
No właśnie Tamka, dlatego o tym wspomniałam, te skracające się cykle i słabsze krwawienia to zapewne proces, który trwa latami ale fakt, że prowadzi powolutku do końca okresu płodności. Chociaż pewnie nie jest to regułą.
Moja mama zamenopauzowala, hehe, wymyśliłam nowe słowo, w wieku 55 lat. Chociaż u niej to i tak jeszcze nie przesądzona sprawa. -
wow, 6 - nieźle ciocię poniosło
u nas skromnie - ja jestem jedynaczką, mąż ma siostrę jedną, także w rodzinie raczej po 2 dzieciaczki, 3 to maks
mnie się marzy 2 co najmniej (czekam na te moje bliźnięta;)Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Już jestem wyniki toxo, hiv, hcv, różyczka mam ujemne, to teraz tylko czekać na te pozostałe, a u mnie duża rodzinka, mam jednego brata i cztery siostry w tym bliźniczki , mój M ma tylko siostrę, więc jest czym się chwalić
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, tu już temat menopauzy... ja byłam u giny i mi powiedziała, że jak cykl był bezowulacyjny to czasem tak jest, że okres szybciej przychodzi. Przepisała mi clo na pęcherzyki na razie pół tabletki i na monitoring w 11 dc wpaść ale teraz to już się zastanawiam czy to okres bo dziś krwawienia troszkę było...... zwariować można... a ja mam siostrę i brata ;)i każdy z nich ma trójkę pociech hihi
-
nick nieaktualny