Forum Starając się - ogólne Na poczatku 2015 znajde 2 kreski ;)
Odpowiedz

Na poczatku 2015 znajde 2 kreski ;)

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet
    Postów: 1050 850

    Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was miałam sobie zrobić prezent urodzinowy - 30 ale niestety na razie nic z tego mam nadzieję że w nowym roku się uda

    agania lubi tę wiadomość

    3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Nam w tym roku też już się nie uda, do dnia dzisiejszego nie miałam owulacji być może przez chorobę w tym cyklu albo pcos, które wczoraj mi stwierdzili :/ załamka...najpierw myślałam, że się opóźni a teraz to już nie mam złudnych nadzieji (w zeszłym cyklu miałam chyba jakoś 18-19dc)...zastanawiam się tylko czy zrobić progesteron w piątek by mieć pewność ? I czy warto iść podczas miesiączki do ginekologa? Może mi wtedy zrobić usg czy raczej nie ?
    Fatim a próbowałaś zioła Sroki lub Klimuszki?dużo dobrego o nich słyszałam przy takich dolegliwościach jak masz
    <3

    feegu6l.png
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Fatim ja jak jeszcze miałam 'moją ' @ to miałam @ co 2-3 miesiące więc też późno owu była, na przyspieszenie biorę clo bez niego może bym miała za pół roku
    Kochana mam tak samo jak Ty, bez Clo owulacja by może była za pół roku o ile w ogóle by wystąpiła.


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was takie pytanie.
    Kiedy kładziecie się wieczorem do łóżka i jak rano wstajecie czujecie takie dziwne ciągniecie w brzuchu ja nigdy tak nie miałam dopiero o 2-3 dni tak mam.Nawet jak robię siu siu to mnie tak ciągnie .

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MiliTu Przyjaciółka
    Postów: 104 41

    Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam i ja. Ten rok spisany na straty niestety. Mam nadzieję, że kolejny będzie szczęśliwy. Staramy się 4 miesiąc. Wcześniej długo brałam tabletki.

    f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ampoule Ekspertka
    Postów: 191 85

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ile temperatura drastycznie nie spadnie będę testować 5go stycznia.. Trzymam za wszystkie kciuki!! <3

    agania lubi tę wiadomość

    [*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • agania Autorytet
    Postów: 2903 2573

    Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pragnę dwóch kreseczek na teście....

    n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • martuchna03 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się i ja :)
    W czerwcu odstawilam anty i nic...zero @ :( przez 2 cykle miałam od gin luteine dziś (41 dzień cyklu) zaczełam brac duphaston...

  • katdud Przyjaciółka
    Postów: 315 37

    Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również pragnę dołączyć staramy sie już prawie 9 mies. Owu miewam rzadko :( o ile w ogole

    b3fb1a16285179ba33329521d97d67e9.png

  • dzola010191\ po Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    W sumie nie jestem tutaj nowa, bo byłam już użytkowniczka ovufriend i bellybestfriend... Ale niestety sie nie udało, no i teraz potrzebuje Waszej rady pomocy. Miałam okres od 14 grudnia do 18, z chlopakiem często sie przytulamy więc trudno powiedzieć, bo dopiero od kilku dni znów jestem na ovu. Chodzi o to ze od kilku dni piersi mam jak dynie, są ciężkie, bolesne, i całe w żyłach, boli mnie brzuch, mam biegunkę, gazy, zgagę. I śpię ciągle, powiedźcie mi czy jest możliwe ze jestem w ciąży? Z tego by wynikało że zaraz po okresie miałam owulację, pomocy

  • agania Autorytet
    Postów: 2903 2573

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuchna03 wrote:
    Dołączam się i ja :)
    W czerwcu odstawilam anty i nic...zero @ :( przez 2 cykle miałam od gin luteine dziś (41 dzień cyklu) zaczełam brac duphaston...

    Ja odstawiłam anty w kwietniu, dostałam dwie @ normalnie, a reszta już wywoływane... w sumie do teraz, MASAKRA!

    n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dzola010191\ po Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam dodać że temperatura utrzymuje się na poziomie 37.2-37.5. Pomoże ktoś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 20:39

  • agatka196 Autorytet
    Postów: 3135 2356

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzola010191 zrób test ciażowy lub poleć na bete. Wtedy będziesz miała pewność.

    Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • dzola010191\ po Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię test, tylko napiszcie co myślicie! :*

  • blumen21 Ekspertka
    Postów: 352 53

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam się do was;) Mam nadzieję ,ze w tym pięknym nowym 2015 roku uda mi się zobaczyć dwie piękne grube kreseczki na teście;). To jest mój 8 cykl starań..;)

    Helen lubi tę wiadomość

    24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka
    Postów: 352 53

    Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzola wydaje mi się ze jest to mało prawdopodobne ,żeby tuż po @ miała owulacje.Ale żeby mieć pewność i spokój ducha zrób test;)a Objawy może w jakiś sposob hormonki szaleja. Ja juz miałam ze 3 urojone ciążę;D

    24afed3688.png
  • magdalena1991 Ekspertka
    Postów: 236 106

    Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. z moich staran narazie kicha. moj M wlasnie wyjechal za granice. i bd za miesiac, wiec ciagle bd mijac sie z ovu....

    Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • madlenka Autorytet
    Postów: 3568 1513

    Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Witam się z Wami bo tak samo jak Wy chcę zobaczyć w przyszlym tygodniu dwie kreski na teście. Życzę tego każdej na tym wątku :)

    Helen lubi tę wiadomość

    qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Angelaa Autorytet
    Postów: 451 625

    Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) chciałabym sie przyłączyć do rozmowy , pisałam juz w innych watkach ale tam wszystkie dziecwzyny się znają i chyba nie za bardzo chcą pogadać.

    , mam mały dylemat , poszłam dzisiaj zrobić wyniki badań na hormony ( a tak mnie coś wzięło) wizyte do ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu , wiem że badania powinno się robić w różnych dniach cyklu ale strasznie boje się igły i pobierania krwi (zawsze mdleje) tak już mam heh dlatego też zrobiłam wszystkie hormony dzisiaj , i jeśli możecie spojrzeć i coś powiedzieć na ten temat bo ja się wogóle nie znam , .

    badania robione w 14 dniu cyklu tj dzień po przypuszczanej owulacji bo wg testów owulacyjnych była ona wczoraj tzn przedwczoeaj i wczoraj test pozytywny dzis juz test negatywny ,

    MOJE WYNIKI :
    ŻELAZO 13,5 UMOL/L
    TSH 2,1 ULU/ML
    LH 10,63 U/L
    FSH 5,67 U/L
    ESTRADIOL 318,00 PG/ML
    PROGESTERON 1,99 NG/ML
    TESTOSTERON 0,53 NG/ML NORMA (0,08-0,48)
    PROLAKTYNA 258,70ULU/ML NORMA (102-496)

    testosteron POWYŻEJ NORMY A RESZTY NIE ROZUMIEM BO NIE MA NORM , ALE TAK JAK JUZ PISAŁAM JEST TO 14 DNIEN CYKLU , DZIEŃ PO OWULACJI
    CO MYSLICIE ?

    km5se6ydozmkg5fc.png
  • Angelaa Autorytet
    Postów: 451 625

    Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tutaj jeszcze normy mojego laboratorium


    lh
    faza folikularna 2,4-12,6
    faza owularna 14-95,6
    faza lutealna 1,0 -11,4


    fsh
    folikularna 3,5-12,5
    owulacyjna 4,7-21,5
    lutealna 1,7 -7,7

    estradiol
    folkuarna (1 dc-6 )12,5-166
    7-12 dc 12-250
    owulacyjna 85-498
    lutealna 43,8-211

    progesteron
    folikularna 0,2-1,5
    owularna 0,8-3,0
    lutealna 1,7 -27,0
    prolaktyna 102,00-496,00
    testosteron 0,08-0,48


    czytałam gdzieś ze musi byc stosunek lh i fsh około 1 , u mnie wychodzi 1,8 co moze swiadczyć o zespole poliscystycznych jajników , no tylko że pół roku temu byłam u ginekologa robił mi usg dopochwowe i mówił że wszystko jest ze mna wporzątku , czy to mozliwe zeby pcos aż tak szybko się ujawnił?

    km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego