Na poczatku 2015 znajde 2 kreski ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:Nam w tym roku też już się nie uda, do dnia dzisiejszego nie miałam owulacji być może przez chorobę w tym cyklu albo pcos, które wczoraj mi stwierdzili załamka...najpierw myślałam, że się opóźni a teraz to już nie mam złudnych nadzieji (w zeszłym cyklu miałam chyba jakoś 18-19dc)...zastanawiam się tylko czy zrobić progesteron w piątek by mieć pewność ? I czy warto iść podczas miesiączki do ginekologa? Może mi wtedy zrobić usg czy raczej nie ?
-
roletka wrote:Fatim ja jak jeszcze miałam 'moją ' @ to miałam @ co 2-3 miesiące więc też późno owu była, na przyspieszenie biorę clo bez niego może bym miała za pół roku
-
A ja mam do Was takie pytanie.
Kiedy kładziecie się wieczorem do łóżka i jak rano wstajecie czujecie takie dziwne ciągniecie w brzuchu ja nigdy tak nie miałam dopiero o 2-3 dni tak mam.Nawet jak robię siu siu to mnie tak ciągnie .Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Dołączam i ja. Ten rok spisany na straty niestety. Mam nadzieję, że kolejny będzie szczęśliwy. Staramy się 4 miesiąc. Wcześniej długo brałam tabletki.
-
Ja o ile temperatura drastycznie nie spadnie będę testować 5go stycznia.. Trzymam za wszystkie kciuki!!
agania lubi tę wiadomość
[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
Witam Was,
W sumie nie jestem tutaj nowa, bo byłam już użytkowniczka ovufriend i bellybestfriend... Ale niestety sie nie udało, no i teraz potrzebuje Waszej rady pomocy. Miałam okres od 14 grudnia do 18, z chlopakiem często sie przytulamy więc trudno powiedzieć, bo dopiero od kilku dni znów jestem na ovu. Chodzi o to ze od kilku dni piersi mam jak dynie, są ciężkie, bolesne, i całe w żyłach, boli mnie brzuch, mam biegunkę, gazy, zgagę. I śpię ciągle, powiedźcie mi czy jest możliwe ze jestem w ciąży? Z tego by wynikało że zaraz po okresie miałam owulację, pomocy -
martuchna03 wrote:Dołączam się i ja
W czerwcu odstawilam anty i nic...zero @ przez 2 cykle miałam od gin luteine dziś (41 dzień cyklu) zaczełam brac duphaston...
Ja odstawiłam anty w kwietniu, dostałam dwie @ normalnie, a reszta już wywoływane... w sumie do teraz, MASAKRA! -
czesc dziewczyny chciałabym sie przyłączyć do rozmowy , pisałam juz w innych watkach ale tam wszystkie dziecwzyny się znają i chyba nie za bardzo chcą pogadać.
, mam mały dylemat , poszłam dzisiaj zrobić wyniki badań na hormony ( a tak mnie coś wzięło) wizyte do ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu , wiem że badania powinno się robić w różnych dniach cyklu ale strasznie boje się igły i pobierania krwi (zawsze mdleje) tak już mam heh dlatego też zrobiłam wszystkie hormony dzisiaj , i jeśli możecie spojrzeć i coś powiedzieć na ten temat bo ja się wogóle nie znam , .
badania robione w 14 dniu cyklu tj dzień po przypuszczanej owulacji bo wg testów owulacyjnych była ona wczoraj tzn przedwczoeaj i wczoraj test pozytywny dzis juz test negatywny ,
MOJE WYNIKI :
ŻELAZO 13,5 UMOL/L
TSH 2,1 ULU/ML
LH 10,63 U/L
FSH 5,67 U/L
ESTRADIOL 318,00 PG/ML
PROGESTERON 1,99 NG/ML
TESTOSTERON 0,53 NG/ML NORMA (0,08-0,48)
PROLAKTYNA 258,70ULU/ML NORMA (102-496)
testosteron POWYŻEJ NORMY A RESZTY NIE ROZUMIEM BO NIE MA NORM , ALE TAK JAK JUZ PISAŁAM JEST TO 14 DNIEN CYKLU , DZIEŃ PO OWULACJI
CO MYSLICIE ?
-
mam tutaj jeszcze normy mojego laboratorium
lh
faza folikularna 2,4-12,6
faza owularna 14-95,6
faza lutealna 1,0 -11,4
fsh
folikularna 3,5-12,5
owulacyjna 4,7-21,5
lutealna 1,7 -7,7
estradiol
folkuarna (1 dc-6 )12,5-166
7-12 dc 12-250
owulacyjna 85-498
lutealna 43,8-211
progesteron
folikularna 0,2-1,5
owularna 0,8-3,0
lutealna 1,7 -27,0
prolaktyna 102,00-496,00
testosteron 0,08-0,48
czytałam gdzieś ze musi byc stosunek lh i fsh około 1 , u mnie wychodzi 1,8 co moze swiadczyć o zespole poliscystycznych jajników , no tylko że pół roku temu byłam u ginekologa robił mi usg dopochwowe i mówił że wszystko jest ze mna wporzątku , czy to mozliwe zeby pcos aż tak szybko się ujawnił?