X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :)

Piątek piąteczek piątunio! :) Ostatni dzień na kursie przed wakacjami! :)
    Zaczynają się już jakieś wyprzedaże, więc dziś z kumpelą idziemy....może coś uda nam się upolować :D

A mężowi też powiedziałam, żebyśmy jutro jechali sprawdzić :D
    Weekend ze znajomymi się zapowiada. A we wtorek kierunek Polska! :) Trochę mi żal męża samego tu zostawiać.... Wczoraj jak poszłam na to spotkanie, to wysprzątał całe mieszkanko :)

Z., martusia1986, Lena87, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam życzyć miłego piąteczku! :D

Z., martusia1986 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Witam słonecznie w piątek, piąteczek, piątunio:)

Zaczynam się zastanawiać, czy coś się jednak u mnie nie kluje?

Lena87, santoocha lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota i ten minimalny spadek w 21 dc... Ale ja Cię nakręcać nie chcę. Pozostaje Ci cierpliwie poczekać parę dni, bo wiesz że różnie może być.

No chyba że masz na tyle odwagi żeby się ponakrecac, i potem jakoś pogodzić się z ewentualną małpą. Ale wykres jest niczego sobie. Codziennie rano zaglądam i kibicuję żeby nie opadło.

Lena87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Bursztynko co tam u ciebie kochana?
    witam sie w piekny sloneczny piateczek:D mam nadzieje ze weekend bedzie cieputki:D ja juz wczoraj mialam zakonczenie przedszkola ale jeszcze ide i w pon do pracy pozniej kilka dni wolnego i do pracy dopero sierpirn wolny juz sie nie moge doczekac chociaz w tym roku tez zapowiada sie ciezki urlop...mam nadzieje ze za dlugo maz nie bedzie w tym szpitalu...ale jestem dobrej mysli:D

Z., Lena87, Little Frog lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko, się nie nakręcam. Zastanawia mnie to tylko :D

Już miałam w swoim życiu tyle ładnych wykresów, ze ten jeden więcej nie robi na mnie wrażenia.

Kasiu, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam w piąteczek!
    co tam u was?

olka30 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Dobry, bo piątek i do tego ładny :)

Wczoraj byliśmy na badaniu nasienia w Gyncentrum, na tym darmowym.. Lipa, bo nic tam nie ma, ale że ja rejestrowałam M to zapytałam i od razu dokupiłam morfologię (60 zł), jakbym chciała dokupić więcej to taniej mi wychodzi całość w Bielsku i ładniej mają opisane. No ale.. Morfologia - 10 % prawidłowych plemników :D Z 4 % ostatnio :) Normalnie humor mam wspaniały :D

Dodatkowo wypytałam o rządowe in vitro i jest szansa na zakwalifikowanie się, mimo że mój gin praktycznie nie prowadził żadnej dokumentacji. I od 1 lipca refundują leki do stymulacji przed in vitro czyli gdybyśmy się zakwalifikowali to będzie oszczędność rzędu 5 - 7 tys. zł. No już lepszych informacji nie mogłam wczoraj usłyszeć.

Życie znowu uśmiecha się do mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 08:59

przedszkolanka:), Z., Ania_84, Anaaa:), Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to bardzo dobre wiadomosci takze suer super:D

olka30 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś w końcu słoneczko. Dobrze. Bo jak jest pochmurno z deszczem i wiatrem to bardzo źle się czuję. Mam niskie ciśnienie i konieczna jest kawa i doi tego duszności jakby mi stado słoni na klacie siadło.

Czas ciąży leci mi bardzo szybko. Podczas starań to się miesiąc wlecze jak nie wiem co. A tu tydzień po tygodniu w mgnieniu oka. Zaraz będę miała półmetek.i też widzę po innych świeżo zafasolkowanych, że niedawno co były sikańce, a już np. Melula 13 tydzień.

Ja wczoraj miałam kolejne usg. Maluch ma 11 cm. Wszystko w porządku ale dalej nie mamy pewności jaka płeć. Następne usg mam 31.07. I to będzie to dokładne połówkowe także wtedy już na pewno będzie wiadomo czy to on czy ona :-)

olka30, Anaaa:), Little Frog lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Bursztynko!
    Czas leci nieubłaganie. Ja też widzę, bo waszych suwaczkach, jak szybko, bo mój to się wlecze :)
    Ja połówkowe mam 18 sierpnia. Zapisałam się już w maju, bo terminy na USG szybko uciekają.

Bursztynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Olu nic nie ma w jakim sensie ? Ja zapisałam Tomka na te darmowe badanie do Angeliusa ;)

Co do In Vitro Ściskam Mocno Kciuki <3

Bursztynko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:17

olka30 lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, super wieści dl Was.

Jakoś mnie nosi dziś. Nie to, że zła jestem, tylko tak jakoś... jednocześnie śmiać mi się chce, a jak czytałam do śniadania Wymarzony dom Ani, to co chwilę mi łzy podchodziły do oczu. Głupia jestem :D

olka30 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, twój też szybko leci! Ja z zapisami robię tak że jestem zawsze zapisana na dwie wizyty w przód :-) chodzę na nfz i nam bardzo fajnego lekarza i usg na każdej wizycie. Nigdy nie sądziłam że na fundusz wizyta może tak przebiegać.

Lena87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zapisuję się na kolejne wizyty... USG na NFZ niby przysługują tylko 3 w ciąży, nie wiem dlaczego ty masz na każdej wizycie. Ja dlatego też chodzę prywatnie do lekarza i na USG. Mam w innych terminach niż na kasę, więc też mogę podejrzeć w międzyczasie. Teraz mam we środę USG, ale nie zapisałam się na wizytę, więc obawiam się, że mnie opierniczy ten lekarz.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest zapisany do Angelisa na sierpień, bo się tam najpierw zapisał, a ja go opieprzyłam że nie tam chciałam i w końcu zapisał się dwa razy.. Nie wiem na str. Angeliusa jest podany pełny zakres, ale czy to znaczy że robią całość nie wiem :/ Kazałam mu dzwonić i pytać, ale oczywiście mu się nie chciało bo dla niego ważne że darmowe, a okazuje się że z tą morfologią i przejazdem to za tą kasę miałby komplet badań tam gdzie zawsze robi. A tu miał zaledwie podstawowe dane jak ilość nasienia, ph, ilość plemników ogólnie i na mlimetr sześcienny.. Czyli tylko podstawy, a jakości w ogóle.. Dobrze, że wzięłam tę morfologię i tyle dobrze że wyniki były po 2 godz. więc poszliśmy do centrum handlowego, a tam wyprzedaży, aż łeb pęka :) 3 bluzki i już wyniki były ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:33

Ania_84, Lena87, Z. lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)

Ola wspaniałe informacje ;)
    codo in vitro to faktycznie od 1 lipca wchodza tez refundacja stymulacji :) ja jestem ciekawa jak to bedzie ;) ile jak cos bedziemy czekac :)

usmialam sie z mojego meza bo dzis wyjezdza na 3 dni :)
    i walnelam sobei wczoraj po jego powrocie tekst ze jak ja wytrzymam jak go niebedzie a ja bede mala chcice :P
    tak sie tym chyba przejal przez pol nocy mnie balamucil :P i do mnei z testem dzis noo mam nadziejeze na te dwie noce ci wystarczy i bedziesz miala jakais zapas :D
    i oczywiscie powiedzial zbeym ni epila alkoholu z kawa bo wtedy mi sie zwieksza poped :P

nie wiem co mu odbilo :D

Kaśka28, olka30, Lena87, Anaaa:), Z., Little Frog lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boi się że nie wytrzymasz :D Dobre :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mój też jest zapisany do Angelisa na sierpień, bo się tam najpierw zapisał, a ja go opieprzyłam że nie tam chciałam i w końcu zapisał się dwa razy.. Nie wiem na str. Angeliusa jest podany pełny zakres, ale czy to znaczy że robią całość nie wiem :/ Kazałam mu dzwonić i pytać, ale oczywiście mu się nie chciało bo dla niego ważne że darmowe, a okazuje się że z tą morfologią i przejazdem to za tą kasę miałby komplet badań tam gdzie zawsze robi. A tu miał zaledwie podstawowe dane jak ilość nasienia, ph, ilość plemników ogólnie i na mlimetr sześcienny.. Czyli tylko podstawy, a jakości w ogóle.. Dobrze, że wzięłam tę morfologię i tyle dobrze że wyniki były po 2 godz. więc poszliśmy do centrum handlowego, a tam wyprzedaży, aż łeb pęka :) 3 bluzki i już wyniki były ;)

Powiem Ci, że sama zapomniałam się zapytać jak to będzie wyglądało ;)
    Jakoś bardziej jestem przekonana do Angeliusa niż do GynCentrum ogólnie to nawet na tą stronkę ich nie mogę wejść ;)bo mają jakiegoś wirusa i anty nie chce mnie puścić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzien Dobry :)

Ola wspaniałe informacje ;)
    codo in vitro to faktycznie od 1 lipca wchodza tez refundacja stymulacji :) ja jestem ciekawa jak to bedzie ;) ile jak cos bedziemy czekac :)

usmialam sie z mojego meza bo dzis wyjezdza na 3 dni :)
    i walnelam sobei wczoraj po jego powrocie tekst ze jak ja wytrzymam jak go niebedzie a ja bede mala chcice :P
    tak sie tym chyba przejal przez pol nocy mnie balamucil :P i do mnei z testem dzis noo mam nadziejeze na te dwie noce ci wystarczy i bedziesz miala jakais zapas :D
    i oczywiscie powiedzial zbeym ni epila alkoholu z kawa bo wtedy mi sie zwieksza poped :P

nie wiem co mu odbilo :D

Wjechałaś Mu na ambicje ;) i chłopak się postarał :D
    Tak więc przestrzegaj jego zaleceń ;) :D

Z. lubi tę wiadomość

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ