SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :)

Piątek piąteczek piątunio! :) Ostatni dzień na kursie przed wakacjami! :)
    Zaczynają się już jakieś wyprzedaże, więc dziś z kumpelą idziemy....może coś uda nam się upolować :D

A mężowi też powiedziałam, żebyśmy jutro jechali sprawdzić :D
    Weekend ze znajomymi się zapowiada. A we wtorek kierunek Polska! :) Trochę mi żal męża samego tu zostawiać.... Wczoraj jak poszłam na to spotkanie, to wysprzątał całe mieszkanko :)

Z., martusia1986, Lena87, Anaaa:), Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam życzyć miłego piąteczku! :D

Z., martusia1986 lubią tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Witam słonecznie w piątek, piąteczek, piątunio:)

Zaczynam się zastanawiać, czy coś się jednak u mnie nie kluje?

Lena87, santoocha lubią tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota i ten minimalny spadek w 21 dc... Ale ja Cię nakręcać nie chcę. Pozostaje Ci cierpliwie poczekać parę dni, bo wiesz że różnie może być.

No chyba że masz na tyle odwagi żeby się ponakrecac, i potem jakoś pogodzić się z ewentualną małpą. Ale wykres jest niczego sobie. Codziennie rano zaglądam i kibicuję żeby nie opadło.

Lena87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Bursztynko co tam u ciebie kochana?
    witam sie w piekny sloneczny piateczek:D mam nadzieje ze weekend bedzie cieputki:D ja juz wczoraj mialam zakonczenie przedszkola ale jeszcze ide i w pon do pracy pozniej kilka dni wolnego i do pracy dopero sierpirn wolny juz sie nie moge doczekac chociaz w tym roku tez zapowiada sie ciezki urlop...mam nadzieje ze za dlugo maz nie bedzie w tym szpitalu...ale jestem dobrej mysli:D

Z., Lena87, Little Frog lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko, się nie nakręcam. Zastanawia mnie to tylko :D

Już miałam w swoim życiu tyle ładnych wykresów, ze ten jeden więcej nie robi na mnie wrażenia.

Kasiu, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam w piąteczek!
    co tam u was?

olka30 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Dobry, bo piątek i do tego ładny :)

Wczoraj byliśmy na badaniu nasienia w Gyncentrum, na tym darmowym.. Lipa, bo nic tam nie ma, ale że ja rejestrowałam M to zapytałam i od razu dokupiłam morfologię (60 zł), jakbym chciała dokupić więcej to taniej mi wychodzi całość w Bielsku i ładniej mają opisane. No ale.. Morfologia - 10 % prawidłowych plemników :D Z 4 % ostatnio :) Normalnie humor mam wspaniały :D

Dodatkowo wypytałam o rządowe in vitro i jest szansa na zakwalifikowanie się, mimo że mój gin praktycznie nie prowadził żadnej dokumentacji. I od 1 lipca refundują leki do stymulacji przed in vitro czyli gdybyśmy się zakwalifikowali to będzie oszczędność rzędu 5 - 7 tys. zł. No już lepszych informacji nie mogłam wczoraj usłyszeć.

Życie znowu uśmiecha się do mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 08:59

przedszkolanka:), Z., Ania_84, Anaaa:), Maniuś, Little Frog lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to bardzo dobre wiadomosci takze suer super:D

olka30 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś w końcu słoneczko. Dobrze. Bo jak jest pochmurno z deszczem i wiatrem to bardzo źle się czuję. Mam niskie ciśnienie i konieczna jest kawa i doi tego duszności jakby mi stado słoni na klacie siadło.

Czas ciąży leci mi bardzo szybko. Podczas starań to się miesiąc wlecze jak nie wiem co. A tu tydzień po tygodniu w mgnieniu oka. Zaraz będę miała półmetek.i też widzę po innych świeżo zafasolkowanych, że niedawno co były sikańce, a już np. Melula 13 tydzień.

Ja wczoraj miałam kolejne usg. Maluch ma 11 cm. Wszystko w porządku ale dalej nie mamy pewności jaka płeć. Następne usg mam 31.07. I to będzie to dokładne połówkowe także wtedy już na pewno będzie wiadomo czy to on czy ona :-)

olka30, Anaaa:), Little Frog lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Bursztynko!
    Czas leci nieubłaganie. Ja też widzę, bo waszych suwaczkach, jak szybko, bo mój to się wlecze :)
    Ja połówkowe mam 18 sierpnia. Zapisałam się już w maju, bo terminy na USG szybko uciekają.

Bursztynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Olu nic nie ma w jakim sensie ? Ja zapisałam Tomka na te darmowe badanie do Angeliusa ;)

Co do In Vitro Ściskam Mocno Kciuki <3

Bursztynko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:17

olka30 lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, super wieści dl Was.

Jakoś mnie nosi dziś. Nie to, że zła jestem, tylko tak jakoś... jednocześnie śmiać mi się chce, a jak czytałam do śniadania Wymarzony dom Ani, to co chwilę mi łzy podchodziły do oczu. Głupia jestem :D

olka30 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, twój też szybko leci! Ja z zapisami robię tak że jestem zawsze zapisana na dwie wizyty w przód :-) chodzę na nfz i nam bardzo fajnego lekarza i usg na każdej wizycie. Nigdy nie sądziłam że na fundusz wizyta może tak przebiegać.

Lena87 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zapisuję się na kolejne wizyty... USG na NFZ niby przysługują tylko 3 w ciąży, nie wiem dlaczego ty masz na każdej wizycie. Ja dlatego też chodzę prywatnie do lekarza i na USG. Mam w innych terminach niż na kasę, więc też mogę podejrzeć w międzyczasie. Teraz mam we środę USG, ale nie zapisałam się na wizytę, więc obawiam się, że mnie opierniczy ten lekarz.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest zapisany do Angelisa na sierpień, bo się tam najpierw zapisał, a ja go opieprzyłam że nie tam chciałam i w końcu zapisał się dwa razy.. Nie wiem na str. Angeliusa jest podany pełny zakres, ale czy to znaczy że robią całość nie wiem :/ Kazałam mu dzwonić i pytać, ale oczywiście mu się nie chciało bo dla niego ważne że darmowe, a okazuje się że z tą morfologią i przejazdem to za tą kasę miałby komplet badań tam gdzie zawsze robi. A tu miał zaledwie podstawowe dane jak ilość nasienia, ph, ilość plemników ogólnie i na mlimetr sześcienny.. Czyli tylko podstawy, a jakości w ogóle.. Dobrze, że wzięłam tę morfologię i tyle dobrze że wyniki były po 2 godz. więc poszliśmy do centrum handlowego, a tam wyprzedaży, aż łeb pęka :) 3 bluzki i już wyniki były ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:33

Ania_84, Lena87, Z. lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)

Ola wspaniałe informacje ;)
    codo in vitro to faktycznie od 1 lipca wchodza tez refundacja stymulacji :) ja jestem ciekawa jak to bedzie ;) ile jak cos bedziemy czekac :)

usmialam sie z mojego meza bo dzis wyjezdza na 3 dni :)
    i walnelam sobei wczoraj po jego powrocie tekst ze jak ja wytrzymam jak go niebedzie a ja bede mala chcice :P
    tak sie tym chyba przejal przez pol nocy mnie balamucil :P i do mnei z testem dzis noo mam nadziejeze na te dwie noce ci wystarczy i bedziesz miala jakais zapas :D
    i oczywiscie powiedzial zbeym ni epila alkoholu z kawa bo wtedy mi sie zwieksza poped :P

nie wiem co mu odbilo :D

Kaśka28, olka30, Lena87, Anaaa:), Z., Little Frog lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boi się że nie wytrzymasz :D Dobre :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mój też jest zapisany do Angelisa na sierpień, bo się tam najpierw zapisał, a ja go opieprzyłam że nie tam chciałam i w końcu zapisał się dwa razy.. Nie wiem na str. Angeliusa jest podany pełny zakres, ale czy to znaczy że robią całość nie wiem :/ Kazałam mu dzwonić i pytać, ale oczywiście mu się nie chciało bo dla niego ważne że darmowe, a okazuje się że z tą morfologią i przejazdem to za tą kasę miałby komplet badań tam gdzie zawsze robi. A tu miał zaledwie podstawowe dane jak ilość nasienia, ph, ilość plemników ogólnie i na mlimetr sześcienny.. Czyli tylko podstawy, a jakości w ogóle.. Dobrze, że wzięłam tę morfologię i tyle dobrze że wyniki były po 2 godz. więc poszliśmy do centrum handlowego, a tam wyprzedaży, aż łeb pęka :) 3 bluzki i już wyniki były ;)

Powiem Ci, że sama zapomniałam się zapytać jak to będzie wyglądało ;)
    Jakoś bardziej jestem przekonana do Angeliusa niż do GynCentrum ogólnie to nawet na tą stronkę ich nie mogę wejść ;)bo mają jakiegoś wirusa i anty nie chce mnie puścić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dzien Dobry :)

Ola wspaniałe informacje ;)
    codo in vitro to faktycznie od 1 lipca wchodza tez refundacja stymulacji :) ja jestem ciekawa jak to bedzie ;) ile jak cos bedziemy czekac :)

usmialam sie z mojego meza bo dzis wyjezdza na 3 dni :)
    i walnelam sobei wczoraj po jego powrocie tekst ze jak ja wytrzymam jak go niebedzie a ja bede mala chcice :P
    tak sie tym chyba przejal przez pol nocy mnie balamucil :P i do mnei z testem dzis noo mam nadziejeze na te dwie noce ci wystarczy i bedziesz miala jakais zapas :D
    i oczywiscie powiedzial zbeym ni epila alkoholu z kawa bo wtedy mi sie zwieksza poped :P

nie wiem co mu odbilo :D

Wjechałaś Mu na ambicje ;) i chłopak się postarał :D
    Tak więc przestrzegaj jego zaleceń ;) :D

Z. lubi tę wiadomość

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ