Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:a jak sie wkurze to im narobie jeszcze kolo dupy .. i napisze do UM ze sie nie wywiazuja z platnosci bo pieniadze z dotacji sa własnie dla nauczycieli
Najlepiej to postrasz ich, zadzwoń do niej, albo meila napisz że jeśli na Twoim koncie nie pojawią się pieniądze w ciągu iluś dni, to zgłaszasz pisemną skargę do UM za niewywiązywanie się z obowiązków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Cześć ..
Macierzanko mam taką nadzieję, że wszystko jakoś się w końcu poukłada w jedną całość .. Muszę zacząć tą dietętylko nie wiem czym mam zastąpić sobie chleb
.. bez ziemniaków dam sobie radę ..
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyKasia to wg mnie nie zbyt dobre wyjście te chlebki chrupkie, bo to nadal wysoko przetworzony produkt o większej kaloryczności niż zwykły chleb na 100g oczywiście, szybko po nim rośnie cukier i szybko spada, lepsza opcja są ciemne chleby razowe, mają niskie ig i jest zdrowszy, najlepiej z jakiejś tradycyjnej piekarni, dobre i zdrowe:)
Choć sama mam za sobą okres jedzenia ich, traktowałam je jako deski do zawartości kanapki:D ale żeby się najeść to chociaż 4 deski musiałam sobie zrobićLittle Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena to sok z cytryny, z pomarańczy można wcisnąć. Ja nie pije gazowanego nic od ponad roku i daje radę, woda tylko niegazowana, kupuje też soki tłoczone takie w dużym kartonie z jabłek i pół na pół z wodą mieszam, one są bez cukru.
Ja jajecznice jem np z pomidorem i jest ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka mało piję gazowanego
tylko chodzi o to że uwielbiam wodę z sokiem
Jogurty też nie, ogólnie to najlepiej zrezygnować całkowicie ze słodkich rzeczyOwoców dużo też nie można bo mają cukry i jak to moja Endo powiedziała " kalorie "
Rzeczy o których piszesz, nie lubię.. troszkę wybredna jestem
Z., Natka098 lubią tę wiadomość
-
Hej Macierzanko :*
Wierzymy w Ciebie i wiemy, ze poradzisz sobie dzielnie ze wszystkimi problemami. Czasami tak jest,ze jeden doswiadcza zbyt wiele w zyciu...
Tak kochana, lezymy juz tydz w szpitalu, jeszcze napewno do poniedzialku, ale jestem najgorszych mysli...poleze do konca
Boja sie mnie puscic ze wzgl na to,ze blizniaki...
Siostra przyniosla dodatkowy kocyk i maz wypodkladal mi pod dupke koldre i 2 koce, bo moja kosc ogonowa nie mogla zniesc twardosci materaca zwlaszcza w takiej pozycji,z nogami wyzej...
Lena te chrupkie pieczywa to serio nie najlepsze rozwiazanie. Zaspokoja glod na chwile i w niewielkim stopniu. Lepiej grahamek ale musisz szukac takiego prawdziwego a nie barwionego.
Napoje gazowane i wszelkie soki, napoje to najorsze zlo...ja tez nie przepadam na zwykla woda niegazowana...rozcienczam pol na pol sok z woda.
Nooo i slodycze + slone przekaski,o zgrozo
Ja po tyg w szpitalu mam 2kg mniej. W zasadzie od poczatku przytylam 5kg lacznie. Takie 'pyszne' jedzonko daja.
Misiaki pysiaki wiruski Wam przesylam!
Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLena87 wrote:Natka mało piję gazowanego
tylko chodzi o to że uwielbiam wodę z sokiem
Jogurty też nie, ogólnie to najlepiej zrezygnować całkowicie ze słodkich rzeczyOwoców dużo też nie można bo mają cukry i jak to moja Endo powiedziała " kalorie "
Rzeczy o których piszesz, nie lubię.. troszkę wybredna jestem
To ciężko będzieniektóre owoce można pod warunkiem że mają niski ig wtedy nie ma w nich tyle cukrów
A chodziło mi o naturalny jogurt ze świeżymi owocami:D Rozumiem że chodzi Ci o dietę nie powodującą skoków cukru?
bo widzę że metforminę bierzesz. Trzeba szukać swoich smaków, najlepiej same warzywa i chude mięso, ale każdy wie że nie da się tak całe życie i trzeba coś wymyślać
Ja np nie mogę zbyt dużo warzyw, a już na pewno gotowanych. Cukinia już od tygodnia czeka na mnie, ale jak na nią patrze to mi się odechciewa
Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
kurde dziewczyny ale mnie meczy zgaga i znowu to uczucie kluchy w gardle..nie wiem czy to prawda ze moze ona byc powodem wzrostu progesteronu ;/
faktycznie czesciej ja mialam jak bralm lutke -
nick nieaktualny
-
ja bardzo czesto mam to uczucie jak sie stresuje.na podlozu emocjonalnym.. nerwicy
jak mi TSH skakalo.. no i przy progesteronie
podobno moze to byc relfux tez.. wiec jest wiele mozliwosci ;/