X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może w nocy cie nawiedzi .

Natka098 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    może w nocy cie nawiedzi .
    mam nadzieję, bo ile można czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a jak sie wkurze to im narobie jeszcze kolo dupy .. i napisze do UM ze sie nie wywiazuja z platnosci bo pieniadze z dotacji sa własnie dla nauczycieli

Najlepiej to postrasz ich, zadzwoń do niej, albo meila napisz że jeśli na Twoim koncie nie pojawią się pieniądze w ciągu iluś dni, to zgłaszasz pisemną skargę do UM za niewywiązywanie się z obowiązków

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ..

Macierzanko mam taką nadzieję, że wszystko jakoś się w końcu poukłada w jedną całość .. Muszę zacząć tą dietę :/ tylko nie wiem czym mam zastąpić sobie chleb :/ .. bez ziemniaków dam sobie radę ..

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 ciężko jest na początku, ja rok nie jadłam chleba i znów zaczełam, teraz znów przestałam, na sniadania/kolacje twarogi, serki, sałatki, jajecznice i jakos sie da przezyc

Lena87 lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, po pracy. Ktoś chętny na skrobanie ziemniaków? :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć ..

Macierzanko mam taką nadzieję, że wszystko jakoś się w końcu poukłada w jedną całość .. Muszę zacząć tą dietę :/ tylko nie wiem czym mam zastąpić sobie chleb :/ .. bez ziemniaków dam sobie radę ..
    kochana ja zastapilam takich chrupkim chlebkiem ala wasa nawet dobra i juz 3 tydzien nie jem chleba...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to wg mnie nie zbyt dobre wyjście te chlebki chrupkie, bo to nadal wysoko przetworzony produkt o większej kaloryczności niż zwykły chleb na 100g oczywiście, szybko po nim rośnie cukier i szybko spada, lepsza opcja są ciemne chleby razowe, mają niskie ig i jest zdrowszy, najlepiej z jakiejś tradycyjnej piekarni, dobre i zdrowe:)

Choć sama mam za sobą okres jedzenia ich, traktowałam je jako deski do zawartości kanapki:D ale żeby się najeść to chociaż 4 deski musiałam sobie zrobić :D

Little Frog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ciężko by Mi było zjeść jajecznicę bez chleba o.O

Twaróg, serki odpadają ..
    Słodkości również odstawić na bok muszę, nie jadłam dużo wręcz przeciwnie ale jednak trzeba ..
    Tylko jak napić się wody niegazowanej bez dodatku soku ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to sok z cytryny, z pomarańczy można wcisnąć. Ja nie pije gazowanego nic od ponad roku i daje radę, woda tylko niegazowana, kupuje też soki tłoczone takie w dużym kartonie z jabłek i pół na pół z wodą mieszam, one są bez cukru.

Ja jajecznice jem np z pomidorem i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jogurty też nie? mleko? bo zawsze można jakieś otręby/płatki zjeść, jogurt z owocami, dziś np jadłam serek wiejski z jagodami na śniadanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka mało piję gazowanego ;) tylko chodzi o to że uwielbiam wodę z sokiem ;)
    Jogurty też nie, ogólnie to najlepiej zrezygnować całkowicie ze słodkich rzeczy :) Owoców dużo też nie można bo mają cukry i jak to moja Endo powiedziała " kalorie " ;)
    Rzeczy o których piszesz, nie lubię :D .. troszkę wybredna jestem :D

Z., Natka098 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Macierzanko :*
    Wierzymy w Ciebie i wiemy, ze poradzisz sobie dzielnie ze wszystkimi problemami. Czasami tak jest,ze jeden doswiadcza zbyt wiele w zyciu...

Tak kochana, lezymy juz tydz w szpitalu, jeszcze napewno do poniedzialku, ale jestem najgorszych mysli...poleze do konca :(
    Boja sie mnie puscic ze wzgl na to,ze blizniaki...

Siostra przyniosla dodatkowy kocyk i maz wypodkladal mi pod dupke koldre i 2 koce, bo moja kosc ogonowa nie mogla zniesc twardosci materaca zwlaszcza w takiej pozycji,z nogami wyzej...

Lena te chrupkie pieczywa to serio nie najlepsze rozwiazanie. Zaspokoja glod na chwile i w niewielkim stopniu. Lepiej grahamek ale musisz szukac takiego prawdziwego a nie barwionego.
    Napoje gazowane i wszelkie soki, napoje to najorsze zlo...ja tez nie przepadam na zwykla woda niegazowana...rozcienczam pol na pol sok z woda.
    Nooo i slodycze + slone przekaski,o zgrozo :D

Ja po tyg w szpitalu mam 2kg mniej. W zasadzie od poczatku przytylam 5kg lacznie. Takie 'pyszne' jedzonko daja.

Misiaki pysiaki wiruski Wam przesylam!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty dasz radę <3 , co do chrupkiego pieczywa to jakoś nie bardzo Mi podchodzi :D

Poszukam na necie diet składników, zamienników i coś wybiorę dla siebie :D

Misty87 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty trzymam kciuki za Cebie i blizniaki :)

Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. ***

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Natka mało piję gazowanego ;) tylko chodzi o to że uwielbiam wodę z sokiem ;)
    Jogurty też nie, ogólnie to najlepiej zrezygnować całkowicie ze słodkich rzeczy :) Owoców dużo też nie można bo mają cukry i jak to moja Endo powiedziała " kalorie " ;)
    Rzeczy o których piszesz, nie lubię :D .. troszkę wybredna jestem :D

To ciężko będzie :D niektóre owoce można pod warunkiem że mają niski ig wtedy nie ma w nich tyle cukrów :D A chodziło mi o naturalny jogurt ze świeżymi owocami:D Rozumiem że chodzi Ci o dietę nie powodującą skoków cukru? :D bo widzę że metforminę bierzesz. Trzeba szukać swoich smaków, najlepiej same warzywa i chude mięso, ale każdy wie że nie da się tak całe życie i trzeba coś wymyślać :D Ja np nie mogę zbyt dużo warzyw, a już na pewno gotowanych. Cukinia już od tygodnia czeka na mnie, ale jak na nią patrze to mi się odechciewa :D

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny ale mnie meczy zgaga i znowu to uczucie kluchy w gardle..nie wiem czy to prawda ze moze ona byc powodem wzrostu progesteronu ;/
    faktycznie czesciej ja mialam jak bralm lutke

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mam od 2 tygodni takie uczuie w gardle i nie wiem co to :/ juz ACC brałam i nic nie pomaga, imbir też i nic...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo czesto mam to uczucie jak sie stresuje.na podlozu emocjonalnym.. nerwicy :)
    jak mi TSH skakalo.. no i przy progesteronie :)
    podobno moze to byc relfux tez.. wiec jest wiele mozliwosci ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ