Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

Another luteina wywoła @, albo podtrzyma ewentualną ciążę :)
    Tak, tak, wiem :P O ile nie zwymiotuję każdej tabletki, bo smak mają obleśny.

Właśnie parzę sobie pokrzywkę... na samą myśl mnie mdli :P

Ania07 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Another a ja miałam estradiol w 8, 10 i 13 dc żeby sprawdzić jak rośnie i na podstawie tego czy clo jest potrzebne. Bo estradiol w drugiej fazie cyklu już chyba nie jest tak mocno potrzebny i wtedy i tak maleje. Bo to do owulki powinien rosnąć. Estradiol powstaje w rozwijającym się przed owulacją pęcherzyku.

Ja miałam po kolei: 24, 32, 91 pg/ml ale norma w pierwszej fazie to 12-166 więc mogło być znacznie więcej. I dlatego ze taki mały to mam mało śluzu płodnego, bo on tez za to jest odpowiedzialny i za popęd też :)

Wg moich wyników dalej są takie normy:
    faza owulacyjna 86-498
    faza lutealna 44-211

więc 21dc to chyba już Twoja lutealna faza, więc prawie w porządku. Ale szkoda że nie masz estradiolu z pierwszej fazy cyklu w okresie przed owulką. Chociaż patrząc na Twój wykres to 21dc może też być w fazie owulacyjnej.
    lekarz twierdził 23 dc, że już jakiś czas po owulce, także na 99% była to fl. Ciężko określić ile, bo zaczęłam mierzyć temp w połowie cyklu prawie. W tym cyklu wszystko się okaże, bo będę mierzyć od początku. Dając clo sugerował się właśnie estradiolem po części.

bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Tak, tak, wiem :P O ile nie zwymiotuję każdej tabletki, bo smak mają obleśny.

Właśnie parzę sobie pokrzywkę... na samą myśl mnie mdli :P
    Wlasnie dlatego dziwilam sie ze nie kazal ci brac dowcipnie przynajmniej smaku bys nie czula hehe

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie kazał brac 2x1 tabl przez 10 dni (nie powiedział jak :P) A że nie miałam recepty, to kupiłam ta co stosowałam wcześniej, czyli podjęzykową. Sporo kobiet bierze z zalecenia gina te podjęzykowe dowcpinie, ale ja wezmę jednak podjęzykowo. Skoro tam są przeznaczone, to niech tam znikają :D

Kaśka28, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Fidelissa, kuchareczko :) widzę, że Ty to czarujesz nie tylko na forum ale też w "garach" :D Co dobrego pichcisz? :)
    A brzunio pewnie się rozciąga żeby fasolince miejsca więcej zrobić :)

Lauro, chyba bociek do ciebie doleciał!
    a w ogóle to chyba zasługujesz na kopa! :D Jak to w cuda nie wierzysz? :D Uwierz bo ja wierzę, że ten cud zagości niebawem w twoim brzuszku (podejrzewam, że już zagościł :))

Złota, aż tak bardzo pogibany ten Twój wykres nie jest chyba :) Bywają bardziej. Ale się nie znam, życzę za to żeby zakończył się na zielono! :)

Macierzanko, bidulko, współczuję, mam nadzieję, że czujesz już się jak nowa! :)

Dżona, lekarze to gbury! o! Ale mam nadzieję, że będzie dobrze leczył! Trzymam kciuki :)

Tajuta, witaj, fajnie, że do nas dołączysz, też mam nadzieję, że niebawem wszystkie tu zaciążą! :) Tobie również powodzenia!

Malinowa, nie jestem wstanie wyobrazić sobie Twojego bólu, nie jestem pewnie też wstanie powiedzieć nic, co sprawi, że poczujesz się lepiej, ale wiedz, że masz moje wsparcie duchowe. Życzę abyście szybko stanęli na nogi, widzę, że jesteś silna więc na pewno będzie dobrze.

Żabko, dziękuję za podzielenie się słoneczkiem :) dotarło do mnie w ciągu dnia! A lenia mam i ja, i mnie też on nie odstępuje na krok! :D

Kasiu, cieszę się, że w Twoim serduszku zagościło światełko! Trzeba walczyć, i trzeba wierzyć w cuda :) Na przekór wszystkim i wszystkiemu co nam staje na drodze, a co! :)
    A wyniki to dla mnie też magic :D Ale oby oznaczały, że jest OK! :)

Monia, trzymam kciuki za Was i Tobie również szybkiego zafasolkowania życzę! :)

Januszkowa, witaj :)

Nati, tulam Cię mocno! Każdemu zdarza się dołeczek... Będzie dobrze <3

Misty <3

Kejti, i bardzo dobrze, że się nie stresujesz, ponoć luzik sprzyja fasolkowaniu :)

Bursztynko, pozdrawiam <3

Aniu, bo z facetami to jest tak (a przynajmniej z moim), że jak się mówi "nie rób" to robi dwa razy bardziej bo oni to takie duże dzieci! A u Ciebie to może też trochę hormonki, hm? :>

Mam nadzieję, że Was niezanudziłaaaam! <3

Laura, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, ja się trochę boję tego CLO. Ma trochę skutków ubocznych. No ale u mnie czarno na biały estradiol za niski :/

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Another, ja się trochę boję tego CLO. Ma trochę skutków ubocznych. No ale u mnie czarno na biały estradiol za niski :/
    Ja też się boję. Efektów ubocznych to już w ogóle, szczególnie, że dojeżdżam do pracy i pracuję po 8-9 h na nogach w ciągłym ruchu. Ale co by nie było, będę próbować. Jestem w stanie dać z siebie wszystko i jeszcze trochę, byleby się udało. Zawsze uparta baba byłam :)

Z., dżona lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dokładnie! A hormony swoją drogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 17:34

Z. lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. a dla mnie ciepłe słówko? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig.gif

Z. lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja też się boję. Efektów ubocznych to już w ogóle, szczególnie, że dojeżdżam do pracy i pracuję po 8-9 h na nogach w ciągłym ruchu. Ale co by nie było, będę próbować. Jestem w stanie dać z siebie wszystko i jeszcze trochę, byleby się udało. Zawsze uparta baba byłam :)

Ja brałam Clo w tym cyklu i nie miałam żadnych efektów ubocznych, tak że nie ma co się bać.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, a praca stojąca ma coś wspólnego z terapią clo?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. pogibany jak na mnie ten cykl, bo ja takich wysokich temperatur nigdy nie miewam w I fazie cyklu. Myślę jednak, ze przeziębienie mogło mieć wpływ na to.

Another, Z. lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota a masz monitoring z tym CLO? ja to się bardziej boję że coś mi nie popęka i nikt nie zauważy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Another, a praca stojąca ma coś wspólnego z terapią clo?
    nie, nie. To znaczy TAK. Dla mnie przynajmniej ma. Jeśli nie mam w ciągu 9 h możliwości odsapnąć, usiąść, a pojawią sie np zawroty głowy, czy mdłości, zaburzenie widzenia, to kiepsko będzie. Tylko dlatego się obawiam. Ale dam radę przecież. Jak nie ja, to kto? Przecież nie mój chłop ^^

Złota wrote:
    Ja brałam Clo w tym cyklu i nie miałam żadnych efektów ubocznych, tak że nie ma co się bać.
    I wierzę głęboko, że i u mnie tak będzie :)

Złota, dżona lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, a Ty masz wizytę po 1 cyklu, czy po 3, tak jak ja? I jak Ci kazał brać lutkę w połączeniu z clo?

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W OGÓLE BURSZTYNKA! Twój avatar wygląda jak żelki i ciągle jestem głodna k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_cj_orig.gif

Z., Kaśka28 lubią tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam clo przypisanego. Mam teraz skończyć ten cykl. Zrobić badanko męża i udac się do niej. Także jeszcze nei znam szczegółów. Ale mówiła że jak teraz się nei uda to włączymy clo.

Laura lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Złota a masz monitoring z tym CLO? ja to się bardziej boję że coś mi nie popęka i nikt nie zauważy.

Tak miałam monitoring, pisałam o tym w poprzednich postach, ale w skrócie:
    10 dc 11mm na lew.jajniku i 8 mm na prawym
    12 dc (dziś) po 6 mm na lew.i praw. jajniku (11 sie wchłonął)
    16 dc (poniedziałek) mam następne USG.

Ja się nie boję ze mi popęka i nikt nie zauwazy, tylko ze w ogóle nie będzie miało co pękać :(

• Z. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Z. a dla mnie ciepłe słówko? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_u3_orig.gif

Another, kochana wiesz, że życzę Ci wszystkiego co najlepsze! Pisałaś o medycznych sprawach, a ja się na tym nie znam, ale jak sama piszesz silna babka i uparta jesteś więc dasz sobie radę! <3 <3 Mogę Ci jeszcze wysłać na pociechę serduszko czekoladowe :) proszę: graphics-chocolate-284637.png

Better? :D

Another, Laura, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:52

Z., Another, Kaśka28, dżona, przedszkolanka:), Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ