X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ponownie :), Pogoda super, ale głowa mnie boli ehh..@ nie ma, a za godz miałam umówić się na wizytę
    Malinowa bardzo Ci współczuję.. kochana wierze, ze wszystko będzie wporządku, najważniejsze, ze się nie poddajesz, jesteś silna, trzymam kciuki :*:*

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po monitoringu. 11mm pecherzyk sie wchlonal chyba bo znikl. Zostalo po kilka 6mm na obydwu jajnikach. W poniedzialek kolejne usg. Wciaz jest szansa ze cos sie zadzieje bo ja mam dlugie cykle po 34 dni.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Juz po monitoringu. 11mm pecherzyk sie wchlonal chyba bo znikl. Zostalo po kilka 6mm na obydwu jajnikach. W poniedzialek kolejne usg. Wciaz jest szansa ze cos sie zadzieje bo ja mam dlugie cykle po 34 dni.
    Mój pęcherzyk też się wchłąnął, mial 12 mm, a na wizycie 10 mm, gin stwierdzil ze owu nie bylo i nie bedzie. Nie wiem czym to jest spowodowane, ze pecherzyki się wchłaniają, rozumiem jak rosną i nie pękają..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zakupkach :D
    Kurczę nie straszcie:P bo ja w poniedziałek idę na monitoring i ciekawe co tam będzie

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że również w poniedziałek macie usg....ja też, tylko tym razem mam nadzieję, że torbiel się "zmniejsza"....

• Złota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas, nie straszymy. Mowimy jak jest.
    Tez nie rozumiem, Nati, czemu pecherzyki sie wchlaniaja.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzec to chyba miesiąc wchłaniających sie pęcherzyków , bo mój też prawdopodobnie sie wchłonął, ale u mnie to dziwne bo skok temp był..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:48

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoiłam do laboratorium zapytać sie o mój wynik testosteronu wolnego, bo nie umiem podjechać dziś po niego, a sie stresuje . MÓJ WYNIK TO 3,15. Norma ponoć 0-4,1. Czyli raczej sie nie musze bać cooo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 17:13

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam :) dostalam od szefci malusienkie skarpetusie z uszkami, takie misie :) jak sie dowiedziala,ze beda blizniaki to sie smiala,ze musi jeszcze jedne kupic.

Malinowa silna babka z Ciebie! Dasz rade :*
    Sama sobie tego nie jestem w stanie wyobrazic, ale moge tylko wspierac :*

Dzis miedzynarodowy dzien szczescia, wiec prosze mi sie tu nie smutac!

Kochane moje chcialabym z calego serca zebyscie byly szczesliwe, zeby Wasze marzenia sie spelnily...zeby nie bylo zadnych problemow z hormonami, PCO, tarczyca itp! Zeby za chwile kazda miala brzuszek! <3

XxMoniaXx, Laura, Malenq, Little Frog, Kaśka28, sara_nar, Ania07, Z., dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Wrocilam :) dostalam od szefci malusienkie skarpetusie z uszkami, takie misie :) jak sie dowiedziala,ze beda blizniaki to sie smiala,ze musi jeszcze jedne kupic.

Kochane moje chcialabym z calego serca zebyscie byly szczesliwe, zeby Wasze marzenia sie spelnily...zeby nie bylo zadnych problemow z hormonami, PCO, tarczyca itp! Zeby za chwile kazda miala brzuszek! <3
    mamy nadzieje że sie spełni :) zdrówka i pozdrów bobaski :D

Misty87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)
    Ale u mnie dzis piekna pogoda! Oby juz tak zostalo :-)
    Malinowa strasznie mi przykro :( to musi byc straszne... przytulam <3 Trzymaj sie!

Mnie owulke przesunelo i chyba taz jest bardziej prawdopodobne ze wtedy byla :-)
    Dzis bylam na zakupach i tak mnie plecy bolalay ze szok. Do tego brzuch:/ tak jak wtedy kiedy za chwile dostaje @ ! No ale chyba za wczesnie na @ .
    Powiem Wam szczerze ze juz sie tak nie stresuje jak wczesniej... stwierdzilamze bedzie co ma byc. Coz ja moge zrobic wiecej... teraz juz tylko cierpliwie czekam :-)

dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wynik progesteronu. Parodia. Gin zalecił luteinę 2x1 tabl przez 10 dni na wywołanie @. Ciekawe jak on chce mi dawać clo bez monitoringu, jak mam taki problem z tym progesteronem. Przecież niski poziom uniemożliwia utrzymanie ciąży ...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Malinowa- wyrazy wspolczucia. Zobaczysz, ze do Ciebie tez usmiechnie sie szczescie:*
    Witamy w naszym gronie kochana
    XxMoniaXx wrote:
    no to widzisz u was ilośc mniejsza ale lepsze upłynienie.. Ehhhmmm dlaczego musimy mieć tak pod górke :(
    ale czytałam na różnych stronach i te suplementy naprawde działają dużo. I maca koniecznie , ale czytałam że lapsza ta w proszku bo lepiej sie wchłania. smak co prawda ochyda ale działanie lepsze.
    Kochana czasami mysle ze im bardziej bedziemy mieli pod gorke tym bardziej pozniej to docenimi i trudy staran mysle sprawia ze bedziemy jeszcze lepszymi matkami dla naszych dzieci :D takze głowa do góry damy rade
    Laura wrote:
    oki jak przyleci to stawiam dobrą kawusie i tortusia ;)
    ale Monia ja w cuda nie wierzę.....
    Kochana moze i przyleci moze i nie ale wiesz co?? w cuda trzeba wierzyc!! musimy bo w niektorych wypadkach tylko na to mozna liczyc wiec od dzis mowie wszem i w obec zaczynam wierzyc w cuda!!! :D
    Złota wrote:
    To trzymam kciuki kochana za to zeby pecherzyki roslyyyyyy
    XxMoniaXx wrote:
    Dzwoiłam do laboratorium zapytać sie o mój wynik testosteronu wolnego, bo nie umiem podjechać dziś po niego, a sie stresuje . MÓJ WYNIK TO 3,15. Norma ponoć 0-4,1. Czyli raczej sie nie musze bać cooo ?
    Mysle ze skoro masz w normach to jest ok :D fajnie :D
    Misty87 wrote:

To juz wiem dlaczego taki humor mam dzisiaj i tyle sily do walki :D
    kejti91 wrote:
    Czesc :-)
    Ale u mnie dzis piekna pogoda! Oby juz tak zostalo :-)
    Malinowa strasznie mi przykro :( to musi byc straszne... przytulam <3 Trzymaj sie!

Mnie owulke przesunelo i chyba taz jest bardziej prawdopodobne ze wtedy byla :-)
    Dzis bylam na zakupach i tak mnie plecy bolalay ze szok. Do tego brzuch:/ tak jak wtedy kiedy za chwile dostaje @ ! No ale chyba za wczesnie na @ .
    Powiem Wam szczerze ze juz sie tak nie stresuje jak wczesniej... stwierdzilamze bedzie co ma byc. Coz ja moge zrobic wiecej... teraz juz tylko cierpliwie czekam :-)
    Bardzo dobre podejscie obys po drodze go nie stracila a w koncu sie zazieleni :D
    Another wrote:
    Ja odebrałam wynik progesteronu. Parodia. Gin zalecił luteinę 2x1 tabl przez 10 dni na wywołanie @. Ciekawe jak on chce mi dawać clo bez monitoringu, jak mam taki problem z tym progesteronem. Przecież niski poziom uniemożliwia utrzymanie ciąży ...
    Luteina to progesteron wiec sie nie martw bo jesli nie jestes w ciazy to wywola @ i zaczniesz nowy cykl a jak jestes w ciazy to podtrzyma ci ja:D

Misty87, Laura lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja! :)

Another a ten gin to nfz czy prywatny?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin prywatny. Najlepsze jest to, że nie dał recepty (tzn pewnie by dał, ale 40 km nie jechałam), a zalecił przez telefon żeby brać. I weź tu kombinuj :P Ale już mam pod językiem :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    heja! :)

Another a ten gin to nfz czy prywatny?
    no hej Bursztynka co tam u ciebie??

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Gin prywatny. Najlepsze jest to, że nie dał recepty (tzn pewnie by dał, ale 40 km nie jechałam), a zalecił przez telefon żeby brać. I weź tu kombinuj :P Ale już mam pod językiem :D
    A kazal brac pod jezyk??? to sa chyba dopochwowe nie?? ja bralam dopochwowo

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Luteina to progesteron wiec sie nie martw bo jesli nie jestes w ciazy to wywola @ i zaczniesz nowy cykl a jak jestes w ciazy to podtrzyma ci ja:D
    W sumie tak. Wcześniej mi przepisał tylko clo, bez dodatków. Ale nie wiedział przecież, że mam niski progesteron, bo dopiero dzisiaj rano zrobiłam wyniki. W każdym razie nie wiem teraz, czy jak wezmę clo, to po przestaniu mam brać luteinę czy nie. Zapiszę się do niego na wizytę w dniu, w którym dostanę @, może trafię z wizytą w okolicy połowy cyklu, to się dowiem więcej.

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A kazal brac pod jezyk??? to sa chyba dopochwowe nie?? ja bralam dopochwowo
    Dopochwowe i pod język różnią się czymś poza sposobem spożywania?

bpz77ab.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam doła, źle się czuję, nie mam humoru, bolą mnie jajniki, jakoś mam wrażenie, ze wszystko dzieje się na opak :(

0d1yflw1vo1m1usk.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ