X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych
Odpowiedz

Na Temat i NIE na temat, dla staraczek i dla zafasokowanych

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wszystkim ;) Jestem z Siebie dumna ..

Z., Natka098, martusia1986, Laura, Maniuś, sara_nar, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowali Ci robić laparoskopię w celu udrożnienia? Jedna z dziewczyn robiła sobie borowinowe okłady i jej udrożniły się.

W dzisiejszych czasach jest tyle chorób, kiedyś tak nie było i nikt nie miał problemów takich z ciążą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:

dzielna dziewczynka :D

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:

I my też jesteśmy z Ciebie dumne ;)

Lena87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzeba walczyć o ten cud ..
    Teraz to jest nic jak się poświęcamy, dajemy się kłóć .. później mdłości i inne problemy .. Po porodzie to My się opiekujemy dzieckiem, nie śpimy po nocach, czuwamy , ale to nic ;)
    Wszystko wynagrodzi Nam jeden uśmiech tego brzdąca <3

Natka098, martusia1986, Laura, Z., Kaśka28, Maniuś, Magdas, Misty87, Anaaa:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    A próbowali Ci robić laparoskopię w celu udrożnienia? Jedna z dziewczyn robiła sobie borowinowe okłady i jej udrożniły się.

W dzisiejszych czasach jest tyle chorób, kiedyś tak nie było i nikt nie miał problemów takich z ciążą.

Tak miałam laparoskopię udrożnili a parę miesięcy po znowu to samo było :/

Niestety takie mamy czasy za dużo chemii wszędzie i dlatego tak się dzieje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:

No i super zuch dziewczyna <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dziewczyny, trzeba walczyć o ten cud ..
    Teraz to jest nic jak się poświęcamy, dajemy się kłóć .. później mdłości i inne problemy .. Po porodzie to My się opiekujemy dzieckiem, nie śpimy po nocach, czuwamy , ale to nic ;)
    Wszystko wynagrodzi Nam jeden uśmiech tego brzdąca <3

Podpisuję się pod tym i rękoma i nogami nawet :D :D <3

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle chemii i jeszcze chemię musimy brać, aby bilans chemii wyrównać :D Bo je się co będzie za 50 lat, czy naturalna ciąża bez wspomagaczy będzie możliwa w ogóle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, wydaje Mi się że w tym kierunku jaki idzie świat, to nie będzie wróżyło nic dobrego ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że będzie jeszcze gorzej niż jest...

Uciekam na spotkanie organizacyjne odezwę się po powrocie :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście taka zasadność że ludze biedni, niewykształceni zazwyczaj mają dzieci na pęczki, chociaż nie chcą. Ciekawa jestem czym to jest spowodowane, czy może to przez b.wczesne poczęcia 18/19 lat?

olka30 lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja kilkanaście lat nie mam dzieci, i też myślę że to wina jajowodu ( mam tylko jednego)
    PS. Ja mam problemy po rozlanym wyrostku w dzieciństwie. Na ostatniej wizycie lekarz też to potwierdził ( każda operacja brzucha u kobiety nie jest najlepsza w przyszłości)
    No cóż pewnie będę musiała się kiedyś z tym pogodzić że nigdy nie będę mamą.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Witajcie :) Zazdroszczę Wam tego deszczu bo na Mazurach praży niesamowicie nie ma czym oddychać..

Mam dylemat straszny otóż wczoraj dostałam pracę nawet się nie spodziewałam poszłam na rozmowę od tak że i tak nic z tego..
    A tu okazuję się że mnie wybrali :) Cieszę się bo w domu fisia można dostać :/
    A dylemat to odnośnie naszego kolejnego podejścia we wrześniu bo jak zacznę pracę w sierpniu to czy podchodzić czy zrezygnować...Mam straszny mętlik w głowie :(
    kochana nie rezygnuj z dzieciatka a praca to fajna odskocznia:D nie musza wiedziec ze sie staracie:D chyba ze chcesz psychicznie troszke odpoczac
    Lena87 wrote:
    noooo i po wszytkim:D teraz juz sama przyjemnosc:D

martusia1986 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauro, nie możesz tak myśleć, każda z Nas zostanie mamą i nie ważne w jaki sposób to będzie <3

Jeżeli do października nie poprawi się nasienie Tomka, to idę do kliniki niech już tam się Nami zajmą.

Laura, Z., martusia1986 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Lauro, nie możesz tak myśleć, każda z Nas zostanie mamą i nie ważne w jaki sposób to będzie <3

Jeżeli do października nie poprawi się nasienie Tomka, to idę do kliniki niech już tam się Nami zajmą.

Lena straciłam nadzieję ale to nic nie będę ubolewać.....
    4 miesiące starań w klinice nie przyniosło skutku...

Zobaczymy co dalej będzie, chociaż po staraniach naturalnych hmm, no chyba że cud nastąpi :/

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Lena straciłam nadzieję ale to nic nie będę ubolewać.....
    4 miesiące starań w klinice nie przyniosło skutku...

Zobaczymy co dalej będzie, chociaż po staraniach naturalnych hmm, no chyba że cud nastąpi :/

W ogóle nie bierzesz pod uwagę In Vitro ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, nie ważne jak a będziemy mamami, ja w ostateczności nawet adopcje rozważę. Albo ukradnę jakiegoś bobaska :), jak widzę takie małe dzieci to mam ochotę je przytulać i zabrać ze sobą:)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    W ogóle nie bierzesz pod uwagę In Vitro ?
    Nie Lena, jeśli nie naturalnie to trudno....

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ja jak zwykle wyskakuje "jak Filip z konopii" :P
    Czytam Was codziennie, nawet w szpitalu (długa historia, 4 tyg. okropnych mdłości, wymiotów itp. no i szpital razy 2) ale odzyskuję pomału siły :)

Laura zakochałam się w tym słodziaku! <3 <3 jejuuuuuuu!!
    A co do bycia mamą to nią będziesz! Może nie teraz, może nie za rok,ale będziesz! I to wtedy kiedy nie będziesz się spodziewać, kiedy będzie najmniej oczekiwany, najmniej "właściwy" moment - w końcu los lubi takie niespodzianki :)

Kasia z tą @ to ja wątpię że od chodzenia...hmm, chociaż może dla organizmu to szok że szybko pozbył się kilku kg :O

Lena no piękny pęcherzyk! No w końcu się obudził ;)

Martuś masz racje, chemia nas otacza dosłownie wszędzie... przerażające to jest :O

Monia nad morzem pogoda jest :) więc udanego wyjazdu :)

Maniuś ale masz zajęcie teraz, uff przeprowadzka to mega dużo roboty :)

Natka różowy fb górą :D

a gdzie Santoocha i Misty zaginęły? :O

pozdrawiam!

Maniuś, Laura, Anaaa:), Macierzanka:), martusia1986 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ